Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113

https://www.washingtonpost.com/arch...jupiter/1075b265-120a-4d40-9493-a8c523b76927/
Esetleg akkora, mint a Jupiter






Tegnap egyes kiadásokban helytelenül jelentették az űrben található titokzatos tárgy földtől való távolságát. A helyes adat 50 milliárd mérföld.

Írta: Thomas O'Toole
1983. december 30
Az Orion csillagkép irányában talált egy égitestet, amely akkora lehet, mint az óriási Jupiter bolygó, és olyan közel a Földhöz, hogy ennek a naprendszernek is része lenne, az amerikai infravörös csillagászati műhold fedélzetén keringő teleszkóp segítségével.

Olyan titokzatos az a tárgy, amelyet a csillagászok nem tudnak, hogy ez egy bolygó, egy óriási üstökös, egy közeli "protosztár", amely soha nem volt annyira forró, hogy csillaggá váljon, olyan távoli galaxissá, amely még mindig olyan fiatal, hogy még mindig kialakul első csillagok vagy olyan galaxis, amelyet olyan por borít, hogy a csillagok által leadott fényből soha nem jut át.

"Annyit elárulhatok, hogy nem tudjuk, mi az" - mondta egy interjúban Dr. Gerry Neugebauer, a kaliforniai sugárhajtómű laboratóriumának IRAS vezető tudósa és a Palomari Obszervatórium igazgatója.

A leghűvösebb magyarázat ennek a rejtélytestnek, amely olyan hideg, hogy nem vet fényt, és optikai távcsövek még soha nem látták a Földön vagy az űrben, az az, hogy olyan óriási gáznemű bolygó, amely akkora, mint a Jupiter, és olyan közel a Földhöz, mint 50 billió mérföld. Noha ez földrajzi értelemben nagy távolságnak tűnhet, kozmológiai szempontból kőhajításnyira van, valójában olyan közel, hogy a Földhöz legközelebb eső égitest lenne a Plútó legkülső bolygóján túl.

"Ha valóban ilyen közel van, akkor az a naprendszerünk része lenne" - mondta Dr. James Houck, a Cornelli Egyetem Rádiófizikai és Űrkutatási Központjának munkatársa és az IRAS tudományos csapatának tagja. "Ha ilyen közel van, nem tudom, hogy a világ bolygótudósai hogyan is kezdenék osztályozni.

A rejtélytestet kétszer látta az infravörös műhold, amikor tavaly január és november között az északi égboltot vizsgálta, amikor a műhold elfogyott a szuperhideg héliumból, amely lehetővé tette távcsövének, hogy az ég leghidegebb testeit lássa. A második megfigyelésre hat hónappal az első után került sor, és azt sejtette, hogy a rejtélytest ebben az időben az Orion csillagkép nyugati pereme közelében, az égbolton nem mozdult el.

"Ez arra utal, hogy ez nem üstökös, mert az üstökös nem lenne akkora, mint amit megfigyeltünk, és az üstökös valószínűleg megmozdult volna" - mondta Houck. "Lehet, hogy egy bolygó elmozdult, ha 50 billió mérföldnyire volt, de még mindig lehet egy távolabbi bolygó, és hat hónap múlva sem mozdult meg."

Bármi is legyen, Houck szerint a rejtélytest annyira hideg, hogy a hőmérséklete legfeljebb 40 fokkal van az "abszolút" nulla felett, ami nulla alatt 456 Fahrenheit-fok. Az IRAS fedélzetén lévő távcső olyan alacsony hőmérsékletre van hűtve, és annyira érzékeny, hogy "láthatja" az égen az abszolút nulla felett csak 20 fokkal rendelkező tárgyakat.

Amikor az IRAS tudósai először meglátták a rejtélytestet, és kiszámolták, hogy ez akár 50 billió mérföld is lehet, némi spekuláció támadt arra, hogy a Föld felé haladhat.

"Ez nem bejövő levél" - mondta a Cal Tech Neugebauer. - Ezt az ötletet annyi hideg vízzel szeretném felhasználni, amennyit csak tudok.

Akkor mi van? Mi van, ha akkora, mint a Jupiter, és olyan közel a naphoz, hogy a Naprendszer része lenne? Elképzelhető, hogy a 10. bolygó csillagászai hiába kutattak. Ez egy olyan Jupiter-szerű csillag is lehet, amely már évekkel ezelőtt csillaggá vált, de soha nem volt olyan forró, mint a nap, hogy csillaggá váljon.

Noha nem tudják megcáfolni ezt a felfogást, Neugebauer és Houck annyira megbotránkozik rajta, hogy nem akarják elfogadni. Neugebauer és Houck "remélik", hogy a rejtélytest egy távoli galaxis, amely olyan fiatal, hogy a csillagai nem kezdtek ragyogni, vagy annyira körülvette a por, hogy csillagfénye nem tud behatolni a lepelbe.

"Úgy gondolom, hogy ez a sötét, fiatal galaxisok egyike, amelyet még soha nem tudtunk megfigyelni" - mondta Neugebauer.

"Ha igen, akkor ez egy nagy előrelépés abban, hogy megértsük az univerzum méretét, az univerzum kialakulását és formálódását az idő múlásával."

Neuegebauer szerint a rejtélytest meghatározásának következő lépése a világ legnagyobb optikai teleszkópjaival való keresés. Már a chilei Cerro del Tololo 100 hüvelykes átmérőjű távcsöve megkezdte keresését, és a kaliforniai Palomar-hegyen található 200 hüvelykes távcső jövő éjszaka több éjszakát is kijelölt annak megkeresésére. Ha a test elég közel van, és még egy kis fényt is kibocsát, akkor a Palomar távcsőnek meg kell találnia, mivel az infravörös műhold pontosan meghatározta helyzetét.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
hunter85

Az özönvízre van egy olyan elmélet, hogy régen a fekete tenger medencéje csak részben volt elárasztva.
https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sea_deluge_hypothesis

Ahogy olvadt a jég egyre nagyobb lett a szintkülönbség a földközi és a fekete tenger között. Majd átszakadt a Boszporusz.
Ekkor elöntötte a víz az ottani civilizációt.
Az elmélet szerint Noének (Umnapisti) volt helye hajót építeni a beltengeren. E mellet az akkori népek számára tényleg az Aratát hegye lehetett a világ legmagasabb hegye stb.... (Umna Pisti a "Noé" sumér neve. Azért nem mondom, hogy eredetije, mert már a sumérok idején is régi mese volt az özönvíz története.)
Érdekes elmélet. Robert Ballard is vizsgálta. Nekem tetszik ez a hipotézis :)


Nem csak Európában ismerik a vízozon sztoriját.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Igen. Közben végrehajtottunk egy jelentős áttörést, van már olyan, hogy bazalt beton'vas'. Olvasztott vulkáni kőből húzzák, a végeredmény ránézésre a betonvashoz hasonló, fekete, bordázott rúd, egész rugalmas is. Hőtágulása ugyanaz mint a betoné, nem rozsdásodik, az acélnál erősebb és sokkal könnyebb, nem érzékeny a savas/lúgos közegre, nem vezeti az áramot és nem érzékeny a mágneses mezőre sem. Gyakorlatilag az építészetben is elérkeztünk oda, ahová az űrtechnikában, az azonos anyagokból készült kompozit mátrixokhoz.
basalt-rebar-4mm-12mm-smarter-building-systems.com_-700x450.jpg

Van arról is csiripelés, hogy a japán type 10 páncélzatának az összetevői között is szerepel.
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 980
13 998
113
...
Ez egy olyan Jupiter-szerű csillag is lehet, amely már évekkel ezelőtt csillaggá vált, de soha nem volt olyan forró, mint a nap, hogy csillaggá váljon.
A legkisebb vörös törpe csillagok tömegének alsó határa 0,075-0,080 Nap-tömeg, azaz 75-80 Jupiter-tömeg. Szóval aligha lehetett egy valamikori csillag maradványa, a hőmérséklete is erre utal.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 980
13 998
113
Nem akarok nagyon belefolyni, de szerintem semmit nem tudunk az ókor építészeti megoldásainak kivitelezéséről. Vegyük a legegyszerűbb alapot: a Római birodalom már ismerte a "betont", viszont ez valamiért kihalt és csak az újkorban valamikor 1700-ban "fedezték fel" újra.
Már ismerjük, hogyan készült a Római beton.
Vulkáni hamu, és tenger víz volt a "titkos" összetevő.
https://mobile.engineering.com/amp/15190.html
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Masztiff

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Igen. Közben végrehajtottunk egy jelentős áttörést, van már olyan, hogy bazalt beton'vas'. Olvasztott vulkáni kőből húzzák, a végeredmény ránézésre a betonvashoz hasonló, fekete, bordázott rúd, egész rugalmas is. Hőtágulása ugyanaz mint a betoné, nem rozsdásodik, az acélnál erősebb és sokkal könnyebb, nem érzékeny a savas/lúgos közegre, nem vezeti az áramot és nem érzékeny a mágneses mezőre sem. Gyakorlatilag az építészetben is elérkeztünk oda, ahová az űrtechnikában, az azonos anyagokból készült kompozit mátrixokhoz.
basalt-rebar-4mm-12mm-smarter-building-systems.com_-700x450.jpg
Ahogy látom ebből szövetet is készítenek, a kevlárhoz hasonló...:rolleyes::rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Egyértelműen egy elmúlt technikai tudást feltételezek mögötte. Beraktam az egyik válaszomban, ha már a megmunkálásnyomoknál tartunk, a magfúróval fúrt lyukakat, amiket a hivatalos történelem homokkal kicsiszolt tökéletes kör alakú lyukaknak tart, meg szintén betettem képen a múzeumokban előkerült a fúró által kivágott magot is. Ott vannak a megmunkálásnyomok. ha megnéznél néha egy-egy konteós összeállítást, akkor néha felfedezhetsz az ősi bányákban hatalmas, a mai méretű gépekére hajazó vágókorongok nyomát. Persze lehet azt mondani, hogy biztos nem hatalmas kővágó korongok voltak amik íves nyomokat hagytak ott de ha ránézel, csak letagadni tudod önmagad előtt.

Én logikai alapon elfogadom a sumérok sztoriját Sitchin fordításában, levezetésében. A mai(a tudomány jelen állása :) ) felfedezéseink gyönyörű összhangban vannak a hét-nyolcezer éve lejegyzett tudásukkal a naprendszerről, a keletkezéséről (elég izgalmas), az életnek a földre kerüléséről, a föld (Tiamat) és a hold (a Nibiru holdja)ütközéséről, a kilencedik feltételezett, 3600 évente a naprendszerbe betérő bolygóról, és a teljes a későbbi korok évezredeinek vallási megalapozásáról. A kereszt a bolygó jele, a messiásvárás, a visszatérők várása ebből ered, 3600 évente, ahonnan ilyenkor át tudnak jönni a maguk űrtechnológiájával a készítőink, hogy ők voltak a minden kultúra mítoszaiban a tanítók, akik minden kultúrában meghagyták, hogy visszatérnek. Hogy ők voltak a civakodó isteneink, amikről a pogány görög és róma is kapta a mintát, hogy háborúztak egymás ellen, hogy Enki jó arc és megmentette az embereket, hogy nem isten hozta létre a vízözönt, hanem egészen egyszerűen csak túl közel volt az aktuális 3600 éves kör belső pontján a bolygójuk és a katasztrófáról egyszerűen csak nem szóltak, de Enki igen a maga furmányos módján, hogy azért nem szóltak, mert Enlilnek elege volt a számára állati emberek paráznaságából(innen a vallások tilalma), hogy isten szenvedni helyezett minket erre földre ami ebben a sitcini sztoriban annyi, hogy a saját genetikájuk, meg a homo erectus keresztezéséből baszott lassan, de egy használható rabszolga fajt hoztak létre bányászni és még rengeteg mást, ami egyszerűen ebben az olvasatban kikerül a mítosz kategóriából a történelembe.

Tévedhet és lehetek én is megtévedt, de ez nem mágia, meg buta konteó, hanem egy olyan ember hagyatéka, aki fordította a nyolcezer éves iratokat. Amikben ezekről írtak rengeteg egyéb mellett. Neveik vannak, szokásaik, bűneik és belecibáltak minket a létezésbe. Ők magyar népmesék tündérei, az aztékok quetzalcoatlj-ja, az egyiptomi Séth és Hórusz(jó eséllyel gép) és Thot, ők Innana, Istár és Vénusz, kultúrák megalapítói, technológiai birtokosai, közülük került ki JHVH és terelgette a maga kis népét az útjára.

Az ő építményeik, az ő tudásuk és gépeik voltak pedig amikről beszélünk, mégha emberekkel is csináltatták ősrégen a javát. Aztán sikeresen lemészárolták egymást, ma meg itt állunk egy világban amit megalapoztak és ami erősen emberellenes. Tőlük ered a vadakkal hálás tilalma, akik köveket pattinttgattak és megvan a nyoma, hogy ne degenerálódjunk vissza. És még rengeteg egyéb dolog, ami a mai embernek már csak vallás.

Nem ezoterikus csillaglényekről van szó, hanem egymást is megpuccsoló lényekről akik az ősidők ütközése után átkerült közös genetikai alapra építve a saját képmásukra formálták az itt élő primitív lényeket. Akik a saját nőikkel hordatták ki a kísérletek eredményeit, aztán amikor kiderült, hogy az első adamu-nak nevezett teremtmény buta mint a föld, akkor kísérlet tovább, és alkotás hímre és nőstényre kiterjesztve a fokozott szaporodási igényt a genetikába nyúlva, hogy legyen aki dolgozik nekik. És hogy jól sikerült annyira, hogy elkezdtek rájárni a nőkre qakiket létrehoztak, etc,etc,etc...

Jó sztori, egyszer érdemes lenne nekifeküdnöd, azok a nyomorék sumérok egy ilyen sztorit hagytak maguk után, amit aztán asszírok, akkádok, héberek és egyéb mindenféle népek vittek tovább a történeteikben, torzítva, igényekre szabva, de egymást kiegészítő történetekkel.

Azta, ez egy az egyben a Csillagkapu alapsztorija és bár szerintem ez a világ legjobb filme és sorozata, de azért még mindig csak egy kitalált sztori. Mikor is írta Sitchin a könyvét? Ki kiről koppintott? :)
Elég szembetűnő hibák vannak ebben a sztoriban.
Pl. egy olyan bolygón, aminek 3600 év a keringési ideje, azon tutira, hogy nem alakult ki magasabbrendű élet és nem is lakik/lakott.
Egyébként meg nem ez a Nibiru az, amit 2000 óta majd minden évben megjövendölt a maja naptár néhány idióta szerint?
Az emberi törzsfejlődés elég jól dokumentált, évmilliók folyamán zajlott le, még véletlenül sem volt idegen beavatkozás. Vagy ha lett volna, akkor nagyon primitívek lennének, hisz mi a francért tartott nekik több millió évig, amíg összehoztak minket embereket? Vagy ennyire türelmesek?
Mi emberek a farkasból 200000 év alatt annyi féle kutyát létrehoztunk, hogy a legtöbb már alig emlékeztet a farkasra pedig mi csak 51 éve jutottunk el a legközelebbi égitestre, a Holdra, még távol állunk a bolygóközi utazástól.

Egyébként meg ha hihetetlennek tartod az egyiptomiak 4000-5000 év alatti építkezéseit, akkor kezdjük már el számolgatni, hogy pl. mi magyarok itt a Kárpát-medencében 10-szer kevesebb idő alatt mennyi várat, templomot, várost felépítettünk.
A nagy várépítések kb. 1200-tól az 1700-as évekig tartottak, ez 500 év.
Hány száz ha nem ezer vár létezett egykor nálunk? Ráadásul úgy, hogy közben azokat állandó támadások érték és rengetegszer újjá kellett építeni. Jah és sokszor olyan hegycsúcsokon, ahova még gyalog is nehéz feljutni. No meg nem 20000 ember építette őket, mint a Nagy piramist, hanem néhány falu. Épp nemrég voltam egy kis, jelentéktelen várnál. Annak is 4 méter vastag falu volt az öregtornya. A nagyobb várak meg még szélesebb falakkal rendelkeztek.

A másik dolog, hogy Egyiptomban egy évben kétszer arattak, vagyis sokkal kevesebb munkaerőt ígényelt a lakosság puszta élelmezése. Európában meg szinte mindenki azért dolgozott egész életében, hogy egyáltalán élelem jusson az asztalra, vagyis kevesebb munkaidő jutott az építkezésekre.

Szóval a tanulság, hogy nem kell lenézni az őseinket. Ők is nagy dolgokra voltak képesek, csak ők többet izzadtak ezért. A mai emberek meg már úgy elkényelmesedtek, hogy el sem tudják ezt hinni, inkább idegen bolygókról érkezőket vizionálnak minden nagy tettünk mögé.
Egyébként nem kell visszamenni annyira az időbe, egyesek a mikroelektronika gyors fejlődését is képesek a Roswelli "UFO"-nak tulajdonítani.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Nem hiszem el, hogy a legelejére kell visszaugranunk minden hozzászólásomhoz, csak hogy hülye legyek. :D

Tégla. HÁNY KILÓ EGY TÉGLA? MEKKORA ENERGIABEFEKTETÉS EGY TÉGLA? PUHA FORMÁBAN FORMÁRA LEGYÁRTANI KIÉGETNI, ELVINNI X HELYRŐL Y HELYRE, LETÁROLNI, FELEMELNI SZÁZ MÉTER MAGASBA, BEÉPÍTENI? VOLTAK ACÉLSZERSZÁMAIK, KÉPZETT MÉRNÖKÖK, ANYAGISMERETI ALAPJAIK, NEHÉZGÉPEIK, DARUK, VONAT.

MENNYI ENERGIA KÉT TONNÁT EGYBEN KIVÁGNI A HEGYOLDALBÓL, TÖRÉSMENTESEN ODÉBBRAKNI, LENAGYOLNI, VALAHOGY FELVENNI(KURVA NAGY MELÓ ÁM), ELVINNI X HELYRŐL Y HELYRE, LECSISZOLNI SÍKRA, FELEMELNI SZÁZ MÉTER MAGASBA, BEILLESZTENI. RÉZVÉSŐ, HOMOK, FA, MEG A NAGY SEMMI.

10 tonnan
Nem hiszem el, hogy a legelejére kell visszaugranunk minden hozzászólásomhoz, csak hogy hülye legyek. :D

Tégla. HÁNY KILÓ EGY TÉGLA? MEKKORA ENERGIABEFEKTETÉS EGY TÉGLA? PUHA FORMÁBAN FORMÁRA LEGYÁRTANI KIÉGETNI, ELVINNI X HELYRŐL Y HELYRE, LETÁROLNI, FELEMELNI SZÁZ MÉTER MAGASBA, BEÉPÍTENI? VOLTAK ACÉLSZERSZÁMAIK, KÉPZETT MÉRNÖKÖK, ANYAGISMERETI ALAPJAIK, NEHÉZGÉPEIK, DARUK, VONAT.

MENNYI ENERGIA KÉT TONNÁT EGYBEN KIVÁGNI A HEGYOLDALBÓL, TÖRÉSMENTESEN ODÉBBRAKNI, LENAGYOLNI, VALAHOGY FELVENNI(KURVA NAGY MELÓ ÁM), ELVINNI X HELYRŐL Y HELYRE, LECSISZOLNI SÍKRA, FELEMELNI SZÁZ MÉTER MAGASBA, BEILLESZTENI. RÉZVÉSŐ, HOMOK, FA, MEG A NAGY SEMMI.

10 tonnányi sok kicsi tégla elhordása x helyről y-ra ugyanannyi energiabefektetés, mint egy nagy 10 tonnás kő elvitele x-ből y-ba.
De egyébként biztos vagyok benne, hogy sok kicsi követ méretre vágni több munka, mint egy nagyot, hisz a sok kicsinek sokkal nagyobb a felülete, mint az egy nagynak.

20000 ember építette a Nagy Piramist 23 évig. 2,5 millió kőből áll. Ha 5000 ember dolgozott a kőfaragáson, akkor 1 kőfaragó 23 év alatt 500 követ kellett kifaragjon. 17 napja volt egy kőre. Jah és akkoriban pirkadattól vakulásig dolgoztak heti 7 napon keresztül, nem 8 órában, amiből 1 óra a szünet és azt is csak 5 napig.
 
M

molnibalage

Guest
A másik dolog, hogy Egyiptomban egy évben kétszer arattak, vagyis sokkal kevesebb munkaerőt ígényelt a lakosság puszta élelmezése. Európában meg szinte mindenki azért dolgozott egész életében, hogy egyáltalán élelem jusson az asztalra, vagyis kevesebb munkaidő jutott az építkezésekre.
Az építkezés valószínűleg az akkori korszak futószalag munkája volt végletekig optimalizálva.

A mai emberek meg már úgy elkényelmesedtek, hogy el sem tudják ezt hinni, inkább idegen bolygókról érkezőket vizionálnak minden nagy tettünk mögé.
Mit vársz ott, ahol az emberek egy része a WC-re is kocsival menne?
  • Akkoriban meg minden munka emberi izomerőt igényelt. Aratás, fűrészelés, kalapálás, bármi. Még, ha bármilyen erősokszorozó gépet is használtak, akkor is.

  • Akkor mindenki, akik dolgozott egy mai igen sokat edző / sportoló ember fizikumával bírhatott. Az, hogy néhány lelkes nem túl edzett fizikumú ember rájött az alap dolgokra szuper.

  • Akkor szedjünk össze 1000 ilyet, és függjen a megélhetése a teljesítménytől is és csinálja ezt évekig. A teljesítménybért sanszosan akkor is ismerhették már. Na, akkor felszed némi izmot az ember, a termelékenység is javul.

  • És persze ennyi ember elkezdi az alapötletet még tovább reszelni.
Ennyi.
Csak ma senki nem foglalkozik ilyenekkel. Nem is megy olyan jól, mint 4000 éve.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Azta, ez egy az egyben a Csillagkapu alapsztorija és bár szerintem ez a világ legjobb filme és sorozata, de azért még mindig csak egy kitalált sztori. Mikor is írta Sitchin a könyvét? Ki kiről koppintott? :)
Elég szembetűnő hibák vannak ebben a sztoriban.
Pl. egy olyan bolygón, aminek 3600 év a keringési ideje, azon tutira, hogy nem alakult ki magasabbrendű élet és nem is lakik/lakott.
Egyébként meg nem ez a Nibiru az, amit 2000 óta majd minden évben megjövendölt a maja naptár néhány idióta szerint?
Az emberi törzsfejlődés elég jól dokumentált, évmilliók folyamán zajlott le, még véletlenül sem volt idegen beavatkozás. Vagy ha lett volna, akkor nagyon primitívek lennének, hisz mi a francért tartott nekik több millió évig, amíg összehoztak minket embereket? Vagy ennyire türelmesek?
Mi emberek a farkasból 200000 év alatt annyi féle kutyát létrehoztunk, hogy a legtöbb már alig emlékeztet a farkasra pedig mi csak 51 éve jutottunk el a legközelebbi égitestre, a Holdra, még távol állunk a bolygóközi utazástól.

Egyébként meg ha hihetetlennek tartod az egyiptomiak 4000-5000 év alatti építkezéseit, akkor kezdjük már el számolgatni, hogy pl. mi magyarok itt a Kárpát-medencében 10-szer kevesebb idő alatt mennyi várat, templomot, várost felépítettünk.
A nagy várépítések kb. 1200-tól az 1700-as évekig tartottak, ez 500 év.
Hány száz ha nem ezer vár létezett egykor nálunk? Ráadásul úgy, hogy közben azokat állandó támadások érték és rengetegszer újjá kellett építeni. Jah és sokszor olyan hegycsúcsokon, ahova még gyalog is nehéz feljutni. No meg nem 20000 ember építette őket, mint a Nagy piramist, hanem néhány falu. Épp nemrég voltam egy kis, jelentéktelen várnál. Annak is 4 méter vastag falu volt az öregtornya. A nagyobb várak meg még szélesebb falakkal rendelkeztek.

A másik dolog, hogy Egyiptomban egy évben kétszer arattak, vagyis sokkal kevesebb munkaerőt ígényelt a lakosság puszta élelmezése. Európában meg szinte mindenki azért dolgozott egész életében, hogy egyáltalán élelem jusson az asztalra, vagyis kevesebb munkaidő jutott az építkezésekre.

Szóval a tanulság, hogy nem kell lenézni az őseinket. Ők is nagy dolgokra voltak képesek, csak ők többet izzadtak ezért. A mai emberek meg már úgy elkényelmesedtek, hogy el sem tudják ezt hinni, inkább idegen bolygókról érkezőket vizionálnak minden nagy tettünk mögé.
Egyébként nem kell visszamenni annyira az időbe, egyesek a mikroelektronika gyors fejlődését is képesek a Roswelli "UFO"-nak tulajdonítani.

Ahha, a csillagkapu forgatókönyve biztosan a bibliát is megihlette, Sitchin is biztos erről koppintott. :D Semmi köze a csillagkapuhoz a technikailag fejlett lényeken felül. Meg tudnád mondani, hogy egy 3600 éves keringési periódusú bolygón illetve annak a holdjain, ha maga a bolygó a bolygó hőt termel, miért is ne lehetne élet? Titánon , Európén lehetséges, bőven kívül a lakhatósági zónán, még a Neptunusz egyes holdjai is érdekesek ezen szempontból a jövőre nézve, mert pusztán az árapályhatás és a bolygó hősugárzása elég lehet hozzá, akkor miért is ne lehetne egy barna törpe esetén aminek feltételezik ezt a Nibirut, élet a holdakon? Mert pont ugyanannyira tudományos eshetőség, úgyhogy azért mert csak? Vagy mert akkor nem lehetne ilyen nyegle hülyeségekbe elmerülve írkálnod összemosva az ezoterikus minden konteóját, hogy a saját baromságod eredményeként engem tekinthess hülyének?

Nem tehetek róla, hogy a suméroknak, akkádoknak, asszíroknak volt saját nyelve amin írtak és elneveztek dolgokat. Attól, hogy Nibirunak hívták, a találkozás bolygójának, attól még ugyanúgy ugyanaz a tudományos eshetőség, mint a Planet X, amit a jelenkor konkrét csillagászai, matematikusai, fizikusai keresnek a naprendszerben. De ha Nibirunak hívják, akkor szerinted egy ezoterikus faszság, mert a sok hívő hülyében akik annyira spirituálisak hogy vizet energetizálnak összekutyulták ezekkel a baromságokkal és nem is fogod fel, hogy egy bolygóról van szó, amit jó részben Sitchin írásai alapján keres a tudományos élet újult erővel, míg ha Planet X a neve, akkor máris rányáladzol, hogy azta mekkora fasza, lehet, hogy a tudomány találni fog egy bolygót még, ami rohadt hosszú keringési periódussal, elnyújtott ellipszis pályán mozoghat az általa okozott anomáliák miatti feltételezések szerint. Szóval attól még, hogy a sok csökött agyú 25 iq-s varázshülye akármire ráharap, attól még a bolygó lehetősége egy tudományos lehetőség, ezotéria, spiritualitás, meg laposföldhívés nélkül, bármennyire is szeretnél ezekbe beletuszkolni, hogy aztán élvezhesd a saját magad által felállított kép nagyságát. Egy óvodában még király lennél ezzel.

Honnan tudod, hogy nem volt idegen beavatkozás? A sumér történet szerint, amikor a naprendszer kialakult, és már a bolygók is megtalálták a maguk pályáit, érkezett először a Nibiru, talán a nap társcsillagának a bolygója,(vannak tudományos feltételezések a kettős, sőt hármas csillagrendszerről is), vagy befogott bolygó, saját rendszerként jelentős számú holddal. Ez a bolygó borította meg a baszott gravitációjával a külső bolygókat, aztán mikor befordult(a háború színhelyeként hivatkoznak a találkozásra) a Mars és a Jupiter közé, az ott keringő ragyogóan fényes jeges óceánbolygóba, a Tiamatba csapódott az egyik holdja. Az ütközéstől a Tiamat roncsai és a hold roncsai kisodródtak a pályájukról és aztán itt stabilizálódott ahol jelenleg is írom ezt, így lett a föld és a hold ebből az ütközésből, és így jött létre az aszteroidaövezet, ahol tulajdonképpen minden számítás szerint egy bolygónak kellene lennie. Az ütközéstől kiszakadt hatalmas darabok okozhatták a Marson a nagy hasadékvölgyet, csak súrolva, illetve a kérgét átszakító, a bolygón majdnem átszaladó hatalmas darabok ütöttek akkorát a szemközti oldalon amitől irgalmatlan vulkánosság indult be rajta, minden nagy vulkáni régióval átellenben hatalmas medence van. A lényeg, az első genetikai mag, az élet ekkor került át a rendszerükből a földre. Az tartott évmilliókig, amíg a maga evolúciós útján kifejlődött Homo Erectusig és aztán(nem akarok most túl hosszan írni) mikor már évszázezredek óta itt dolgoztak a kutató és bányász őseink, vagy teremtőink, mikor elegük lett belőle, a homo erectus és a saját génanyagukat keresztezve hozták létre az embert dolgozni(szenvedni erre a földre) és ezt azért tudták egy hosszas finomítás után kivitelezni, mert a genetikai alapok közösek a régi ütközésből fakadóan. Ők bejárták a maguk evolúciós útját egy hosszabb ciklusokat lehetővé tevő keringési ciklushoz igazodva, hamarabb értek a fejlődés utjára.

Nem az ember alkotóképességét tagadom, bármennyire is szeretnétek ezt is állítani rólam. Folytatom, mert van mit mondanom, de most dolgoznom kell,(eddig is kellett volna :D ).
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Nem ők építették!
Csak megtalálták, esetleg ahol kellett kiásták a homokból és tatarozták, aztán meg beletemették az aktuális fáraót annak utolsó kívánsága szerint!
..
Nézzétek meg a méreteket!
Ezeket nem mi - értsd a mai emberiség közvetlen ősei - emeltük!

Ne kezd már te is ezt az ősi technikai civilizációsdit.
Ha lett volna ősi technikai civilizáció, akkor nem csak a kőípületeik maradtak volna fennt, hanem rengeteg eszköz is. Az egyiptomi sivatagban még a 2000-3000 éves papiruszok is megmaradtak a mai napig, egy markolóból szerinted semmi nem maradna meg? Vagy mindent eltakarítottak maguk után az utolsó alumíniumcsövig és elhúztak a bolygóról?
 
T

Törölt tag 2822

Guest
Azta, ez egy az egyben a Csillagkapu alapsztorija és bár szerintem ez a világ legjobb filme és sorozata, de azért még mindig csak egy kitalált sztori.

Azért szerintem a battlestar galactica című sorozattal pariban vannak az első helyen. Ha tényleg szereted az SG-t akkor mindenképp nézd végig a BSG összes évadát, a végén egy tökéletes sorozat lezárással, talán a legjobbal amit eddig ember alkotott.
 
Status
Not open for further replies.