Upsz, belátom, hogy ezen átsiklott a szemem. (y)
De igen, én végig olvastam. Kíváncsiságból is, és azért is mert a szavaidból az ellenkezője derül ki. Pedig tényleg betyár jó kis cikk.
Nézd, nekem pláne nem a szívem csücske az iszlám, vagy éppen a Törökök, de ez az írás igen-igen pontos képet fest a miértekről, és ha elfogadhatóvá nem is (mint keresztény), de érthetőnek érthetővé teszi a történteket.
Mert nem csak egy olvasta van a dolgoknak.
De úgy látom te csak minden harmadik-negyedik sort (elejét ;-) )olvastad, az okokat már nem. Pedig szerintem teljesen érthetőek azok is. Ha muszlim lennék és Török, semmi problémát nem éreznék a megoldásban. De mint írtam, a szavaidból ebből semmit nem lehet észrevenni.
Nálad Örmény jó, Török rossz.
Pont mint a fényes nyugat vs pusztai népek. :-O
...
Gőg?
Érdekes, hogy pont te írod.
Én csak annyi kérek, ne haragudj már meg magadra, mert rám nincs miért! ;-)
..háát, végigolvasva ezt a kommented, nem csak ezen siklott át a szemed.

Amúgy azt hittem Tong állítása mellett linkelsz majd valamit /végre valahára/, ami alátámasztja a "kölcsönösen ölték egymást" c. állítást... sajnos nem így történt. Úgyhogy még mindig várok valami konkrétumra, nem csak elfogult relativizálásra.
A cikkből épp az derül ki, hogy nem "kölcsönösen ölték egymást" hanem leginkább a törökök ölték az örményeket.
Az is kiderül a cikkből, hogy az örmények elvoltak nyomva, kivoltak pécézve és az is, hogy a törökök egy etnikailag homogén törökországot akartak, ezért fogtak bele a népirtásba annak ellenére, hogy az örmények nagyon sokáig lojálisak voltak a birodalomhoz.
Az örmény terrorizmus szakasznál felcsillant a szemem, hátha találok valami információt, ami Tong állítását legalább egy kicsit igazzá teszi, nem így történt..
Az örmény terrorizmus kimerült abban, hogy elfoglaltak egy isztambuli bankot,hogy a világ végre felfigyeljen arra, mit művelnek velük a törökök... a törökök erre válaszul egy pogromban lemészároltak 4 ezer örményt..

Az örmények másik terrorizmusa az volt, hogy felakarták robbantani Abdul hamid szultánt, aki örmények tízezreit ölte meg korábban, még a nagy népirtás előtt... milyen mocskok ezek az örmények... nem hagyták magukat elnyomni, lemészárolni...
Szóval lényeg a lényeg, lehet hogy elolvastad a szöveget, de értelmezni nem sikerült, mert akkor nem azon az állásponton lennék amin.
Mindegy, fontos, hogy ne add fel, a jó pap is holtig tanul, legközelebb jobban megy majd.