[BIZTPOL] Kaukázus (Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország, ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 901
91 506
113
Amugy meg mit okoskodtok itt, haboruba a repter legalis celpont ha katonai tevekenysegre hasznaljak. Meg a civil celpontok is azok ha katonak hasznaljak...

Ott vannak az azeri videokon a varosbol a torok katonak...mi a fraszt keresnek ott, ha az azerok a torok katonakat es a szir kecskebaszokat is tagadjak???
Ki mondta, hogy nem??? Még azt is mondtam tök logikus, hogy így védekeznek....(reptér)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Sztem nem maradnak a civilek, ahogy azeriek sem maradtak az örmény irányításű Karabakhban. Ezt ők jobban tudják nálunk mi vár az ott lakókra, ha gazdát cserél egy terület azeri-örmény viszonyban. Az elfoglalt falvak is tök üresek. Egyébként jogos a muszlim zsoldosoktól való félelem, de eddig hadifoglyot csak az azeriek mutattak. Az örmények csak az árokparton kivégzett azeri katonákat videózzák. Bár az igaz nem láttam minden felvételt.

Ezt sztem fölösleges méricskélni. Ez nem keresztény-muzulmán meccs, két szomszédos nép évszázados ellentéte, amit Sztálin az oszd meg és uralkodj elvén hozott határai felerősítettek. A grúzok a szomszédban és pl. az ukránok is keresztények, mégis az azerieket segítik, ahogy Izrael is. Irán pedig a keresztény örményeket. Ez nem vallási játszma, hanem nemzetiségi ellentéten alapuló geopolitikai küzdelem. A vallás csak egy nem túl jelentős kártya a pakliban. Nem fő oka az ellentétnek,nem is erre hivatkoznak, tévedés ilyen alapon megítélni. Ha minden muzulmán országban olyan vallási szabályok lennének, mint Azerbajdzsánban, kevesebb muzulmán fanatikus lenne a világon. Azerbajdzsán a legvilágiasabb muzulmán államok egyike.
Izrael annak ad el haditechnikát aki jól megfizeti, és ugye az azeriek olajjal fizetnek ;) A grúzok és az ukránok meg tudjuk jól hogy az anyjukat is eladnák 2 fillérért és a hőn áhított nyugat kegyeiért :)))
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 065
10 949
113
Mivel én európában élek és nem is szándékozom innen kimozdulni, így minden buzulmán kecskebaszó az ellenségem. Én sem megyek az országukba és a hegyeikbe, nem akarom sem a nőstényeiket sem a kecskéiket meg a birkáikat abuzálni és ők se jöjjenek ide :))) ez ilyen egyszerű

Ez egy világos és egyértelmű beszéd.
Egyet tudok vele érteni.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 844
81 311
113
Szmercs rakéta az erkélyen, Sztyepanakert
120755414_1670707143091372_4444422450059386894_o.jpg
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 065
10 949
113
Ritkítás?
Jó hogy nem gyomlálás.
Sajna továbbra is borzasztóan felületes vagy. De tessék itt van minden a témával kapcsolatban.
http://konfliktuskutato.hu/index.ph...-nepirtas-1915&catid=42:nepirtasok&Itemid=210

Ó ember.. ne már.. ezt én linkeltem be korábban /#317/, most visszalinkeled nekem ?
Pofám leszakad, és persze én vagyok felületes... :D:D:D

Amúgy végig is olvastad a linket, amit nagy gőggel és fölényességgel ide vetettél nekem ?
Mert ha igen, akkor tisztában vagy vele hogy nem csak maga az örmény népirtás történt, ahol sok százezer örményt megöltek, hanem azelőtt is mészárolták őket ugyan nem százezrével, csak ezrével...azért én még sem 600 fővel dobálkozok, de azért Isten nyugosztalja azt a 600 azerit is, mert minden halál, halál.
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ebben a videoban miféle titkos eszközt próbálnak kitakarni ?

Mondanám, hogy egy oroszoktól sebtében kapott modern tüzérségi radar, de inkább valami termokamera+lézeres+Glonass kombinációjú távmérő eszközre tippelnék, és ezzel pásztázva az előttük lévő hegyet még a hagyományos tüzérséggel is pontosabban lehet belőni az ellenséges állásokat az igen pontos távolság, szélsebesség, műholdas és hajlásszög adatok miatt.
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab and fip7

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 540
8 856
113
Ó ember.. ne már.. ezt én linkeltem be korábban /#317/, most visszalinkeled nekem ?
Pofám leszakad, és persze én vagyok felületes... :D:D:D

Amúgy végig is olvastad a linket, amit nagy gőggel és fölényességgel ide vetettél nekem ?
Mert ha igen, akkor tisztában vagy vele hogy nem csak maga az örmény népirtás történt, ahol sok százezer örményt megöltek, hanem azelőtt is mészárolták őket ugyan nem százezrével, csak ezrével...azért én még sem 600 fővel dobálkozok, de azért Isten nyugosztalja azt a 600 azerit is, mert minden halál, halál.

Upsz, belátom, hogy ezen átsiklott a szemem. (y)

De igen, én végig olvastam. Kíváncsiságból is, és azért is mert a szavaidból az ellenkezője derül ki. Pedig tényleg betyár jó kis cikk.
Nézd, nekem pláne nem a szívem csücske az iszlám, vagy éppen a Törökök, de ez az írás igen-igen pontos képet fest a miértekről, és ha elfogadhatóvá nem is (mint keresztény), de érthetőnek érthetővé teszi a történteket.
Mert nem csak egy olvasta van a dolgoknak.
De úgy látom te csak minden harmadik-negyedik sort (elejét ;-) )olvastad, az okokat már nem. Pedig szerintem teljesen érthetőek azok is. Ha muszlim lennék és Török, semmi problémát nem éreznék a megoldásban. De mint írtam, a szavaidból ebből semmit nem lehet észrevenni.
Nálad Örmény jó, Török rossz.
Pont mint a fényes nyugat vs pusztai népek. :-O
...
Gőg?
Érdekes, hogy pont te írod.
Én csak annyi kérek, ne haragudj már meg magadra, mert rám nincs miért! ;-)
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Ez nevetséges következtetés. Kiemelem a lényeget az idézetből: "mindenkit, aki nem menekull legyilkolnak"
Először is a mindenkit legyilkolnak egy elég nagyvonalú túlzás. Sokakat megölnének valóban, de nem a teljes lakosságot. Másodszor és ez a legfontosabb: aki nem menekül. Hát, akkor talán az első pont tudatában idejében el kell kezdeni menekülni. Ezt nem azért mondom mert támogatom az azerieket, vagy mert elfogadhatónak tartom civilek lemészárlását, de a biztos halál tudatában talán el kéne gondolkozni a terület elhagyásán.

Azeri szemszögből nézve pedig tényleg nevetséges a következtetés. Hiszen őket is elüldözték anno az örmények, most, hogy nyerésre állnak, hosszútávon legalábbis mindenképpen, inkább hagyják az egészet és állítsák le a harcokat? Ez kb egyet jelent azzal, hogy elfogadják, örökre elvesztették a területet. És miért? Az ellenség civiljei érdekében.. Ezt te sem gondolhatod komolyan.

Itt rengetegen elfogultak az azeriekkel szemben csak a vallásuk miatt, miközben egy világi országról beszélünk, illetve Erdogan támogatása miatt. Az örmények keresztények, ezért őket meg szeretjük.. lol Nekem kurvára mindegy melyik oldal győzi le a másikat, de itt most nagyon sok emberben írja felül a vallási előítélet az igazságérzetet.

Nekem egy porcikám nem kíván egy muszlimot se a hazámba, a többi európai ország meg felőlem fel is égetheti a városait ha akarja, de ezek most nem mi ellenük harcolnak hanem olyan nép ellen aki azért nem kevés okot adott arra, hogy kivívják az azeriek gyűlöletét. És igen, ez oda vissza is játszik, de azért mégis csak az azerieket üldözték el a saját földjeikről és nem fordítva.
Még egyszer megkérdezem: miért kellene ma tiszteletben tartani azt hogy térkép szerint Hegyi-Karabah Afganisztánhoz tartozik??!! Merthogy ez csak azért van így, mert egy ŐS-demokrata/kommunista diktátor "oszd meg és uralkodj rajtuk" alapon így húzta meg a határokat a térképen (mármint Sztálin)?? Őt persze nem zavarta hogy az mindig is örmény többségű terület volt (most mindegy hogy 60-80 vagy 90%-ban), pont ebből húzta a hasznot, meg azóta is mindenki akiket nem érdekel a helyi lakosság hovatartozása és véleménye!? "Mert a határvonal azt mutatja..."
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Még egyszer megkérdezem: miért kellene ma tiszteletben tartani azt hogy térkép szerint Hegyi-Karabah Afganisztánhoz tartozik??!! Merthogy ez csak azért van így, mert egy ŐS-demokrata/kommunista diktátor "oszd meg és uralkodj rajtuk" alapon így húzta meg a határokat a térképen (mármint Sztálin)?? Őt persze nem zavarta hogy az mindig is örmény többségű terület volt (most mindegy hogy 60-80 vagy 90%-ban), pont ebből húzta a hasznot, meg azóta is mindenki akiket nem érdekel a helyi lakosság hovatartozása és véleménye!? "Mert a határvonal azt mutatja..."

Azerbajdzsán.De majdnem ugyanaz :)
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD and emel