Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Csak ebből a kettőből lehet választani? Nem tudom ki, hogy van vele, de én sem csicska sem kocsog nem szeretnék lenni :)



1939 Berlin:

2019 Berlin:

Isten őrizz, hogy a Harmadik Birodalmat mentegessem, de mindenki eldöntheti, hogy melyik az életképesebb civilizáció.
80 év alatt nem semmi, hogy visszafejlődött a társadalom.
 
S

Shektor11

Guest
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Shektor11

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Pfejj B+. :D :D :D Ezt végigolvastam, hát barátom, ez hányinger. Belinkelsz egy papot megvédeni az anyaszentegyházat. :D A kommunizmus védelmében ma Kun Béla elvtárs tartja meg pártatlan beszédét. :D Ezek a személyek nem is rendelkeztek pápai felhatalmazással mi? Gondolom ez azt is kiadná, hogy poroszokat is csak a közvetlenül a pápának alárendelt teuton lovagok közül kizárólag a világiak írtották ki. :D Biztos nagyon szomorú volt a lelkük, mikor kezeiket mosva átadták a világi kínzókamrákba a tévelygő eretneket. Ezek bolsevik férgek voltak mindig. Az egyház születése óta és most kenetteljesen csitítják a hívek lelkében támadt kétséget. Ők nem is olyanok. Ilyen volt a korszellem(akkor a bolsik is beleférnek nem? :D ), akiket ők kínoztattak aláztak, öltek, égettek azok nem is úgy szenvedtek, mintha egy csicska világi hóhér tette volna, de aztán kénytelenek voltak mégis átadni a nagyon, nagyon kisszámú eretneket akiket az évezredek alatt találtak mégis és nagyon sajnálták őket. Ez köpedelem.

Ne legyél ilyen ostoba.
0tt van leírva, feketén fehéren, hogy volt idő, amikor az egyház letért az útról és nem volt hű az evangéliumhoz. Tehát olyan emberek kerültek a pápai székbe, akik nem voltak oda valóak, olyanra használták a hatalmukat, amire nem lett volna szabad. A szöveg szembe néz az egyház bűneivel, nem elleplezve azt.

Az inkvizíció, amit a köztudatban gyakran felhoznak, pedig a spanyol inkvizíció volt, ami valóban vérgőzös volt, ugyanakkor leírja a létrejöttének okát, amit aztán eltorzítottak. A király kívánságára jött létre, az egyház segített benne. Állami/király/ vezetésű volt és amikor már mindenkit gyilkoltak, aki nem volt szimpi a királynak a pápa többször tiltakozott ellene...

A kereszténység, kommunizmussal való egybemosása pedig nagyon erőltetett és izzadtságszagú.

0lyan, mintha nem tanultál volna történelmet az iskolában.

https://epa.oszk.hu/00800/00890/00058/EPA00890_polgari_szemle_2014_1-2_586.htm

http://tomkaferenc.hu/alapkerdesek/egyhazuldozes-magyarorszagon/
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus
W

Wilson

Guest
Az inkvizíció, amit a köztudatban gyakran felhoznak, pedig a spanyol inkvizíció volt, ami valóban vérgőzös volt, ugyanakkor leírja a létrejöttének okát, amit aztán eltorzítottak. A király kívánságára jött létre, az egyház segített benne. Állami/király/ vezetésű volt és amikor már mindenkit gyilkoltak, aki nem volt szimpi a királynak a pápa többször tiltakozott ellene...

Volt ott portugál is Goán kegyetlenségben kenterbe verték a spanyolokat,sőt volt inkvizíció Indiában is.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Azért nem kell mindenbe belevinni a hanyatló nyugat sztereotípiáját:).Ha figyelmesen elolvastad a korábbi hozzászólásaimat(nem kétlem,hogy így van)akkor biztos emlékszel,hogy azt írtam ,,hogy tisztelem a hitedet",tehát engem abszolúte de nem érdekel a profil képed(másé sem) és az se ha Torquemada lenne a nick neved:).Te hivatkoztál közvetve rá hiszen a magyar törzsszövetséget a modern kori terrorizmussal állítottad párhuzamba,hiszen azt állítottad,hogy a vérszomjas magyar törzsek támadtak a keresztény nyugati népekre akik csak elszenvedték ezeket a sorscsapásokat.



Én egy szóval sem állítottam,hogy elárulták az ősvallást,miért lenne humbuk a keresztény vs pogány dolog a források a megkeresztelkedés ellenére sem keresztény testvér népként írnak a magyar vezérekről.Megkeresztelkedtek igen ez tény,de minden jel arra mutat,hogy ebben nagyobb szerepe volt a politikának mint a vallásos áhítatnak ne felejtsd az akkori viszonyoknak megfelelően kell értelmezni a kereszténységet a mindennapokban és ez fokozottan igaz a nyugati keresztény társadalmakra.



Nem akartam kihagyni de te tudod miről szólt pontosan az Arnulf halála után a magyar törzsek által kezdeményezett megállapodás?És,hogy mi történt az Arnulf halála és a magyar törzsek támadása közötti időszakban?



Ezt elismerem ilyet konkrétan nem írtál,de erről szól az egész álláspontod és valamilyen szinten a világlátásod (amit megismétlem tiszteltedben tartok:))A kereszténység mint egy "viharlámpa" beragyogta a Kárpát medencét és megmentette a magyarságot a biztos pusztulástól és mint tudjuk az egy korú és későbbi forrásokból az akkori kereszténység jó pár "polccal" magasabbra helyezte magát minden tekintetben (az erkölcs terén is) a "nomád" népeknél.

A szkíta erkölcsről nem csak állítólagos vélemények vannak csak egy példa:

Ephorus: „a szkíták a legigazságosabb erkölcsökben élnek.”

Itt egy rövid leírás Ephorus-l (ha esetleg nem tudnád ki is ő)(csak,hogy én is hozzájáruljak a világnézeted tágításhoz :))

Ephorus, ’Εϕορος, az aeolisi Cymében szül. 400-ban Kr. e. Tanítójának Isocratesnek tanácsára ő is valamint kortársa Theopompus a történetirásra adta magát. Strab. 13, 622. Cic. de or. 2, 13, 57. Ő volt az első, ki a görögök egyetemes történetét (ιστοριαι χοινων πραξεων) megirta; 30 könyvre osztott műve a Heraclidák visszatérésével mint első hiteles eseménynyel kezdődött és Perinthus ostormáig (340-ben) terjedt. A szent háborúról szóló utolsó könyvet sokan fiának Demophilusnak tulajdonítják. Diod. Sic. 16, 14. Athen. 6, 232 D. Az anyag összegyüjtésénél E. a legjobb forrásokból merített, nem hanyagolta el a föliratokat és költőket és előzőinek számos hibáit kiajvította. A mythikus kort szándékosan mellőzte a tárgyalásából; annál nagyobb fontosságot tulajdonított a földrajznak, melyet teljesen elválasztott a történeti adatoktól. Irályára fölötte nagy gondot fordított. Diodorus, Strabo, Trogus Pompejus, Plutarchus és Pausanias főleg Ephorusból merítettek. Az egyetemes történetet folytatták és kiegészítették az alexandriai korszak történetírói. Töred. l. Marx, 1815 és Müller, fr. hist. Graec. 1, 234–277. V. ö., 1. SCH. S.


Nem a magyar törzsszövetséget állítottam párhuzamba a modernkori terrorizmussal, hanem a kalandozásokat... szerintem beilleszthető, ha bajorok szemszögéből nézzük az eseményeket.
De a magyar szemszögbe is illik, ha a tatárjárást vesszük alapul vagy az oszmán hódítást, aminek következtében lényegében lakatlanná vált az ország középső része... ide illeszthető a "terror" szó szvsz.

Nincs olyan, hogy kereszténytestvérnép, ahogy sztyeppei testvérnép sincs... pogányként is verekedtünk a keresztény bizánc oldalán a bolgárok ellen, besenyők ellen is.
A részletben szerepel, hogy a keresztény morvák nem segítettek a keresztény bajoroknak, mikor megtámadták őket a magyarok... akkor sem vette mindenki túl komolyan a hitét... István mondjuk pont komolyan vette, nem úgy, mint a bajorok.

Én úgy tudom, volt egy megnem támadási szerződés, míg Arnulf él, ez oké, az is oké, hogy nem lett megújítva és ezért támadtunk. Csak az állításod az volt /vagy Neked vagy Pogánynak/ hogy rendre betörtek ide a bajorok, raboltak, fosztogattak stb.. ez nem igaz, mi támadtuk meg őket, miután meghalt Arnulf. Később az az Arnulf bajor herceg, aki többször legyőzött minket, hozzánk menekült.

Ez mi lenne ha, sok értelme nincs rajta filózni, de igen, nagy eséllyel, ha Géza nem tagolja be a fejedelemséget az Európai hatalmi rendszerbe, akkor 1-200 év múlva a keresztes háborút valszínű először Budára hirdetik meg és csak utána a Szentföldre... sok realitása nem volt megtartani a pogányságot, mindenki keresztény volt. Géza meg jó politikus volt.

Ezt az Ephorus idézetet már írtad szerintem, de ott van, ami ezzel szemben áll, Anakharszisz története, ami ezt cáfolja, hogy olyan erkölcsösek lettek volna. Túl kevés információnk van ahhoz a szkíta kultúráról, hogy egy idézet alapján ezt így eldönthessük, de ami biztos, hogy az a kevés is, amit tudunk, a görögöknek/Hérodotosz/ köszönhető, ugyanúgy, ahogy mi köszönhetünk sokat Konstantinnak.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Volt ott portugál is Goán kegyetlenségben kenterbe verték a spanyolokat,sőt volt inkvizíció Indiában is.


Sok helyen volt és többféle inkvizíció létezett, mint ahogy az anyagban is szerepel, de amit általában értenek alatta, hogy sok embert megkínoztak és megöltek. Ez igaz. A spanyol inkvizícióra, aminek póráza a spanyol király kezében volt és inkább világi, állami intézmény volt, mintsem egyházi. Persze pápák is követtek el bűnöket, ők is csak emberek.. elég csak a Borgia pápára gondolni..

A hitnek és a becsületességnek még csak a szikrája sem volt benne. Könnyedén megígért bármit, de semmihez nem tartotta magát, amit nem talált hasznosnak a maga számára. Nem törődött az igazsággal, így az ő idejében Róma a tolvajok és gyilkosok fészkévé vált.
– Francesco Guicciardini 16. századi itáliai történetíró jellemzése VI. Sándor pápáról
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 604
25 036
113
Azért az jelzésértékű, amikor az egész pedagógus társadalom kikel a vállalhatalan tankönyvek ellen...
Nem a pedagógus társadalom hanem a pedagógus "szakszervezet"-nek nevezett valamik, amiknek összesen van 2-3000 tagja. Például a volt középiskolámban a tanárok leköpik ezen "szakszervezet"-ek "iránymutatásait"... Amikor volt a kockásinges buzulás akkor sem csatlakoztak ahhoz, csak pár "neves" iskola, avagy a liberális fertő krémje.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Ezzel csak részben tudok egyet érteni!
Igen, mindenki úgy rendezi be a saját életét, ahogy akarja. A saját életét!
Azt viszont nem szabad megengedni, hogy gyereket ebbe "bevonjanak"! Minden gyereknek alapvető joga, hogy ép, egészséges környezetben, családban fejlődhessen szerető édesanyával és édesapával, na és erkölcsös nevelést kapjon! Az már nagyon nem fér bele, ha a gyerekedhez elkezdenek bejárogatni az óvodába/iskolába és ott fejtenek ki neki homoszexuális propagandát!
..
És nálam az sem fér bele, hogy gyereknek akármilyen "mesekönyvet" írni lehessen, majd azt kiadni és terjeszteni!
Van egy bizonyos határ! Értem én, hogy kell a friss hús, de a gyerek az vörös vonal!
..
Az a közösség és társadalom meg, amelyik annyira aberrálódik, hogy a fajtalankodás ilyen mértékben elterjedjen, mint ami körvonalazódni látszik a fentebbi felmérésekből, az csupán idő kérdése, de nyilvánvalóan eltűnik a térképről!
Egy olyan populáció, ahol a húsz év körüli lányoknak már 35-40%-a! és a fiúk 15%-ka! homoszexuális, az olyan népességveszteséget fog elszenvedni,
ami az egésznek az elsorvadását fogja maga után vonni! Arról nem is beszélve, hogy ezek a személyiségzavaros, erkölcsileg leépült embertömegek irgalmatlan mennyiségű drogost, alkoholistát, és egyéb emberi roncsot fognak jelenteni, ami szintén további problémákat generál majd!
..
Szerencsére a magyar büntetőjog ismeri a kiskorú veszélyeztetése tényállását. Esetleg ezen kellene szigorítani, megfelelően kidolgozni!
Na meg alkalmazni sűrűn, ha szükséges!
..
2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről
Kiskorú veszélyeztetése
"208. § (1) A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy – ideértve a szülői felügyeletet gyakorló szülő, illetve gyám élettársát, továbbá a szülői felügyeleti jogától megfosztott szülőt is, ha a kiskorúval közös háztartásban vagy egy lakásban él –, aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt
a) bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére, illetve züllött életmód folytatására rábír vagy rábírni törekszik,
b) bűncselekmény elkövetéséhez felajánl."
..
Ketté fog törni és hasadni az emberiség!
Azok a csoportok, népek, közösségek, akik megmaradnak tisztaságban, azok túlélnek, akik nem, azokat legyőzik!
..
Érdekes hír lenne, ha napvilágra kerülne, hogy van-e a buzipropagandának vajon pl. az Egyesült Államokban, Nyugat-Európában külföldi finanszírozottsága?
Na az lenne az ütős hibrid hadviselés! :)
Ezt persze csak viccből írtam, az erkölcsi leépülés sokkal kézenfekvőbb ok!

A problémát nem kicsinyítve, de úgy vélem, hogy az átlag magyar gyerekre sokkal több és sokkal veszélyesebb dolgok hatnak, mint egy buzilobbista könyv. Nem kell megvenni, aki meg megveszi minden utána nézés nélkül, az meg tudatosan teszi, aki meg tudatosan teszi, az meg majd megveszi a mást. Vajon a saját gyerekem kezébe miért nem jut ilyen szenny, meg hasonló modernista "alkotás", és miért jut a kezébe Fekete István? De akkor felteszem a kérdést. Hol vannak a mai kor Fekete Istvánjai? Hol van a Fekete István(ok) propagálása? Mert pl.: (tudtommal) a Mi Hazánknál sincs könyvbemutató, vagy ajánlott könyvek normális neveléshez. Vagy gyereknevelési tanácsok, praktikák, lelkiegészség megőrzési dolgok -viszont meg van a Nők Lapjánál, más tálalásban. Hol vannak a közösségszervező tanfolyamok -tudjuk, hogy hol. Hol vannak a szociológiai kutatások? Hol vannak az életvezetési tréningek? Hol vannak a közösségek? Hol van a "normalizmus" tudatos, de nem arcbamászó propagálása? (A sokbetűs lobbi sem két szőrös fickóval reklámozza a nagybetűs másságot.)

"Minden gyereknek alapvető joga, hogy ép, egészséges környezetben, családban fejlődhessen szerető édesanyával és édesapával, na és erkölcsös nevelést kapjon!"
Nem tudom, hogy foglalkozol e gyerekekkel, de szerinted erre a -megint csak hangsúlyozva, hogy nem a problémát kicsinyítve- a buzilobbi üti a legnagyobb rést? Mennyi gyereknél valósul meg ez?
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 759
4 696
113
A problémát nem kicsinyítve, de úgy vélem, hogy az átlag magyar gyerekre sokkal több és sokkal veszélyesebb dolgok hatnak, mint egy buzilobbista könyv. Nem kell megvenni, aki meg megveszi minden utána nézés nélkül, az meg tudatosan teszi, aki meg tudatosan teszi, az meg majd megveszi a mást. Vajon a saját gyerekem kezébe miért nem jut ilyen szenny, meg hasonló modernista "alkotás", és miért jut a kezébe Fekete István? De akkor felteszem a kérdést. Hol vannak a mai kor Fekete Istvánjai? Hol van a Fekete István(ok) propagálása? Mert pl.: (tudtommal) a Mi Hazánknál sincs könyvbemutató, vagy ajánlott könyvek normális neveléshez. Vagy gyereknevelési tanácsok, praktikák, lelkiegészség megőrzési dolgok -viszont meg van a Nők Lapjánál, más tálalásban. Hol vannak a közösségszervező tanfolyamok -tudjuk, hogy hol. Hol vannak a szociológiai kutatások? Hol vannak az életvezetési tréningek? Hol vannak a közösségek? Hol van a "normalizmus" tudatos, de nem arcbamászó propagálása? (A sokbetűs lobbi sem két szőrös fickóval reklámozza a nagybetűs másságot.)

"Minden gyereknek alapvető joga, hogy ép, egészséges környezetben, családban fejlődhessen szerető édesanyával és édesapával, na és erkölcsös nevelést kapjon!"
Nem tudom, hogy foglalkozol e gyerekekkel, de szerinted erre a -megint csak hangsúlyozva, hogy nem a problémát kicsinyítve- a buzilobbi üti a legnagyobb rést? Mennyi gyereknél valósul meg ez?
Ott a nagy piros pont! Akinek nem a facebook neveli a gyerekeit, annak egy ilyen mesekönyv nem árt meg. Milliónyi komolyabb emberi-nevelési kihívással néznek szembe ma a szülők. (Pl. ugyanez a propaganda millió más helyről is árad a gyerekekre, de sosem láttam politikust mondjuk a hasbro vagy a disney ellen így tiltakozni. Dúró amúgy jó reklámot csinált a könyvnek, most dacból veszik a maflák, mint a cukrot.)
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 534
8 880
113
A problémát nem kicsinyítve, de úgy vélem, hogy az átlag magyar gyerekre sokkal több és sokkal veszélyesebb dolgok hatnak, mint egy buzilobbista könyv. Nem kell megvenni, aki meg megveszi minden utána nézés nélkül, az meg tudatosan teszi, aki meg tudatosan teszi, az meg majd megveszi a mást. Vajon a saját gyerekem kezébe miért nem jut ilyen szenny, meg hasonló modernista "alkotás", és miért jut a kezébe Fekete István? De akkor felteszem a kérdést. Hol vannak a mai kor Fekete Istvánjai? Hol van a Fekete István(ok) propagálása? Mert pl.: (tudtommal) a Mi Hazánknál sincs könyvbemutató, vagy ajánlott könyvek normális neveléshez. Vagy gyereknevelési tanácsok, praktikák, lelkiegészség megőrzési dolgok -viszont meg van a Nők Lapjánál, más tálalásban. Hol vannak a közösségszervező tanfolyamok -tudjuk, hogy hol. Hol vannak a szociológiai kutatások? Hol vannak az életvezetési tréningek? Hol vannak a közösségek? Hol van a "normalizmus" tudatos, de nem arcbamászó propagálása? (A sokbetűs lobbi sem két szőrös fickóval reklámozza a nagybetűs másságot.)

"Minden gyereknek alapvető joga, hogy ép, egészséges környezetben, családban fejlődhessen szerető édesanyával és édesapával, na és erkölcsös nevelést kapjon!"
Nem tudom, hogy foglalkozol e gyerekekkel, de szerinted erre a -megint csak hangsúlyozva, hogy nem a problémát kicsinyítve- a buzilobbi üti a legnagyobb rést? Mennyi gyereknél valósul meg ez?

Mindenben igazad van egy dolgot kivéve amit nem is említesz.
Van három nagy T betű.
A vita itt is, és a valóságban is azon megy, hogy akkor ez most Tiltott, Tűrt, vagy netán Támogatott kategória.
A nyugat már egyértelműen a Támogatottnál jár.
A te hozzáállásod az a tűrt kategória, és azt kell mondjam védhető az álláspontod.
De sajna kevesebb a normalitás a világban, kevesebb a harmónia, a józanság, így haladárok kisajátítván néhány jogot ezerrel tolják a Támogatott szisztémát, és a te kiegyensúlyozott és normális hozzáállásod is kevés lesz, mert holnapra már elvárás lesz a Támogatás, és nem lesz elég a vagy vagy, a választás szabadsága.
Ha!
Ha nem vesszük elejét, és a tiltottból nem szivárog át a tűrtbe.
Ennyi. Se több, se kevesebb.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 572
18 443
113

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113

0:43-nál az az autó de szép. :)

Egyébként szerintem a történelem megismétli önmagát és előbb-utóbb megint lesz egy pont, ahol megint a szélsőségesen rossz irányba fordult társadalomra és annak problémáira egy ugyanolyan vagy még szélsőségesebb válasz fog érkezni, aztán megint jön a sirám, hogy "jaj, már megint gyünnek a náczikok".
Annak idején sem a semmiből nőttek ki Hitlerék és jó okkal voltak fogékonyak rá a németek.Mondhatni, jókor voltak jó helyen a nácik, mert minden a kezükre játszott.
Sőt, nem csak a németek voltak fogékonyak rá, hiszen külföldön is igen népszerűek voltak.Nem csak az átlagemberek, de vezető politikusok is.Churchill is szépeket gondolt Hitlerről, aztán az ördöggel* is hajlandó volt barátkozni a legyőzéséhez.

Aztán persze a hatalmi arrogancia nem csak a balliberális "libernyák" kormányok végét jelentheti, hanem a populista oldalét is!
Ugyanúgy nagyot taknyolhat egy Merkel, mint egy Orbán.A kérdés már csak az, hogy fokozatosan nyernek teret a nem-libernyák kormányok vagy előbb elbuknak és aztán robbanásszerűen érkeznek meg egy még a mainál is romlottabb társadalom romjain.Az óra ketyeg, nem sok idő van, mert van az a pont, ahonnan nincs visszaút.Az Európai Egyesült Államok pont egy ilyen pont.Onnantól nincs vissza, mert ennek elérése olyan önfeladást igényel, ahonnan egyszerűen nem lehet visszatérni.Miközben polgárháborús jelenetek zajlanak az USA-ban, fel sem merül senkiben, hogy talán tényleg kellene polgárháború.Fel nem merné vállalni komoly politikus, hogy akkor osszuk fel egy demokrata meg egy republikánus félre az országot.Kényelmesen elvannak a 8 évenkénti váltásban.
Azt kell kiküszöbölni, hogy elérjük azt a szintet, ahonnan már csak egy NSDAP-hoz hasonló szervezet képes változtatni a nyilvánvalóan rossz irányon.
Csak közben ne felejtsük el azt se, hogy a mai romlás jórészt köszönhető az NSDAP-nek is, mert Hitler baloldaliakra adott radikális válaszára érkezett egy libernyák radikális válasz. És az se normális, ha 80-100 évente elpusztul fél Európa az ideológiák harcában.

*Szovjetunió
 
S

Shektor11

Guest
Hát ebben az egészben az az ironikus, hogy ahhoz, hogy a német társadalom ide eljutott bizony ahhoz Adolfnak nagyon sok köze volt :)

Az nem vitás, hogy Hitler egy kártékony alakja volt a történelemnek, ugyanakkor az egész nyugati civilizációra jellemző az erkölcsi és szellemi hanyatlás.
 
  • Tetszik
Reactions: KoviUbi

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Mindenben igazad van egy dolgot kivéve amit nem is említesz.
Van három nagy T betű.
A vita itt is, és a valóságban is azon megy, hogy akkor ez most Tiltott, Tűrt, vagy netán Támogatott kategória.
A nyugat már egyértelműen a Támogatottnál jár.
A te hozzáállásod az a tűrt kategória, és azt kell mondjam védhető az álláspontod.
De sajna kevesebb a normalitás a világban, kevesebb a harmónia, a józanság, így haladárok kisajátítván néhány jogot ezerrel tolják a Támogatott szisztémát, és a te kiegyensúlyozott és normális hozzáállásod is kevés lesz, mert holnapra már elvárás lesz a Támogatás, és nem lesz elég a vagy vagy, a választás szabadsága.
Ha!
Ha nem vesszük elejét, és a tiltottból nem szivárog át a tűrtbe.
Ennyi. Se több, se kevesebb.
Amit nem is említettem, az azért van, mert alapvetően igyekszem a magam véleményét nem előtérbe rakni és a jelen helyzet/kor lehetőségein belül élni, még ha ez néha egy-egy hátralépésnek is tűnik, azonban ez nem azt jelenti, hogy más a végcél, csak más az út. Huszon évesen azt mondtam volna, hogy tiltsuk be, daráljuk le, vágjuk négy felé a szerzőt és terjesztőt; ma meg azt mondom, hogy az lenne a legjobb, ha olyan lenne a társadalom immunitása, hogy az ilyenek nyugodtan megjelenhetnek, mert lepattannak róla. Melyik a hatásosabb, a tiltás, vagy a társadalmi immunitás?
Lehet rajta rugózni, hogy melyik a veszélyesebb, de azt látom, hogy a fiatalok körében a meleg lobbin túl épp elég negatív hatás van és a meleg lobbi sem pont a könyvekben terjed, hanem a tik-tokon, instán, meg YT.-on, elég sokan nézik a bitchbarbie meg hasonló műsorokat. Tiltakozott már ellene valaki? Le lett lőve az éterből valamelyik felület? Pedig gyanítom sok más illegális tartalom is fel-fel bukkan rajtuk.
De ott van a drogfogyasztás, az alkoholizmus, a dohányzás is mint károsító hatás. Az ellen sincs hatékony stratégia, se nálunk, se máshol. Pedig valószínűleg hatásosabb, mint a könyvbe bújtatott koncsítawurst.

Valamennyire az ellenpropaganda, főleg, ha az bután felépített és nem ad mellé alternatívát, ugyan úgy a közélet egy irányú tematizálásához és a mindennapokba való beépüléshez, megszokáshoz, elfogadáshoz járul hozzá.

Amúgy, ha megnézzük, hogy hol milyen leírásokkal árulják, akkor had kérdezzem már meg, hogy aki azt megveszi a gyerekének, unokájának, ismerősnek ajándékba; vagy aki berakja egy iskolai könyvtárba -khm. kvázi a Marx és Engels, meg Ki tud többet a szovjetunióról mellé... mert kb némelyik az a szint- az mégis mit gondol? a; tudatosan megveszi, mert érdekli b; úgy vesz könyvet, hogy a fülszöveget, az ismertetőt sem olvassa el? Amúgy meg nem csak homoszexualitásról van benne szó.

De továbbra is fenntartom, hogy ugyan úgy, állami támogatással, bárki írhat és kiadhat könyvet akár a "fehér lovag legyőzi a vörös démont", vagy mennyire jó heterónak lenni jellegű témakörökben is.