Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
S

Shektor11

Guest
Hiteles ez a kép?

Őszintén megmondom, hogy nem tudom. Én hitelesnek érzem. Van róla egy másik hasonló is:
illuminati-signs-pope-benedict-devil-horns.jpg


Persze ettől még lehet, hogy mindkettő hamisítvány. Ferenc pápa esete a Fülöp-szigeteken viszont biztosan megtörtént.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Nagy nap ez a mai a haladóknak, szégyen egy országnak......Belgium.:(

A mariakerkei középiskola felszólít minden lányt és fiút, hogy szoknyában jöjjenek az iskoláb
694



GO Atheneum Mariakerke felszólítja az összes diákot, hogy október 22-én szoknyában jöjjenek az iskolába. Ez a felhívás mind a lányoknak, mind a fiúknak szól. "Ezzel be akarjuk mutatni, hogy a férfiak is nőiesen öltözhetnek, és a nőknek képesnek kell lenniük arra, hogy jól érezzék magukat egy rövid szoknyában."

Athénum GO szóvivője. "Fontosnak tartjuk, hogy a diákok önmaguk lehessenek, tekintet nélkül nemükre, szexuális beállítottságukra vagy öltözködésükre.

Hosszú, rövid, farmer, csapkodó vagy ruha, minden lehetséges. És igen, a fiúkat is kérjük részvételre, bár rájövünk, hogy ez főleg a merészeknek szól. Sok férfi, aki szoknyát visel, még mindig nagy lépés, különösen a serdülő fiúk számára. Ha lesznek résztvevők, azt hiszem, ötödik és hatodéves hallgatók lesznek. ”

Josefien már képes volt meggyőzni néhány férfi osztálytársat, hogy nadrágot cseréljenek szoknyára. "Ez azt jelenti, hogy a férfiak nőiesen is öltözhetnek, és a nőknek képesnek kell lenniük arra, hogy jól érezzék magukat egy rövid szoknya viselésével." A menedzsment minden bizonnyal együtt van a történettel. Az igazgatónő és az igazgatóhelyettes, aki egyébként szorosan öltözött, szoknyával érkezik aznap iskolába.

Eleve az ötlet abberált, a de nem ajánlás felszólítás!!! Legközelebb kötelező.....
Az igazgatóhelyettes meg a tanárok is abban mennek???
Máglyára velük!!!!!

Germániában is terjed! :)
"Az amerikai származású, de Németországban élő Mark Bryan négy évvel ezelőtt úgy döntött, fittyet hány a társadalom által ránk kényszerített nemi szerepekre, és a kapcsolódó öltözködési szabályokra. Bár az emberek szüntelenül megbámulják és a háta mögött megkérdőjelezik szexuális orientációját, ő üzeni: boldog, heteroszexuális családapa, aki imádja a Porschét és a gyönyörű nőket, valamint szívesen épít be női cipőket és szoknyákat a ruhatárába" - adja hírül boldogan a Humen nevű buzimagazin.
..
Megtudjuk tőlük, hogy a robotikával foglalkozó 61 éves férfi lábán először egyetemen volt magassarkú, akkori barátnője kérte rá, hogy próbálja fel az övét. A szoknyaviselés évekkel később köszöntött be az életébe és legalább annyira élvezi őket, mint a cipőket. Februárban Instagram-oldalt is indított, ahol rendszeresen megörökíti, milyen szettet állított össze aznapra munkába."
..
A képeket a lényről szándékosan nem akartam linkelni, de a cikkben megtekinthető az őszi kollekciója: :D
https://kuruc.info/r/6/219637/
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
"Egy nemrégiben elvégzett kutatás arra mutat rá, hogy az Európában élő zsidó népesség aránya közel ezer éves összehasonlításban ma a legalacsonyabb."
https://neokohn.hu/2020/10/22/komoly-visszaeses-erzekelheto-az-europai-zsidosag-lelekszamaban/
..
A tanulmány leginkább szembetűnő megállapításai a következők:
  • Több évszázados zűrzavar, a növekedés és hanyatlás periódusai után a világban élő zsidóság Európában élő aránya nagyjából megegyezik a 900 évvel ezelőttivel. 1170-ben az összes zsidó 12%-a élt Európában; ma az arány 9%. Alig másfél évszázaddal ezelőtt mindez 88% volt.
  • Az elmúlt ötven évben Európa elveszítette zsidó lakosságának csaknem 60%-át.
  • A zsidók jobban kötődnek az Európai Unióhoz, mint az EU más lakosai, különösen Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában és Olaszországban.
  • Az Egyesült Királyságban a zsidók 61%-a elsősorban vallásként tekint a zsidóságra, szemben a lengyelországi zsidók 11%-ával, akik sokkal inkább gondolják azt etnikumnak, és a magyarországi zsidók 9%-al, akik inkább kultúraként tekintenek a zsidóságra.
  • A vizsgált országok közül a közösségi hovatartozás érzése Franciaországban és Olaszországban a legmagasabb, és Hollandiában, illetve Magyarországon a legalacsonyabb Európában .
  • Ma Európában 1,3 millió önmagát zsidónak valló polgár él, de becslések szerint 2,8 millió lakosnak van legalább egy zsidó nagyszülője, vagy él olyan házasságban, ahol a házastárs legalább egy zsidó nagyszülővel rendelkezik, ezáltal az izraeli visszatérési törvény értelmében izraeli állampolgárságot kaphatna.
  • Európa legnagyobb lélekszámú zsidó közössége Franciaországban van, bár a becslések szerint 1975 óta annak lélekszáma mintegy 15%-kal csökkent.
  • 1994-ben 409 ezer zsidó élt Oroszországban; ma az ottani zsidó népességet 155 ezerre becsülik. Mindez egy generáció alatt 60%-ot meghaladó csökkenést jelent.
  • A spanyolországi zsidók körülbelül 60%-a másutt született – főként Marokkóban és Dél-Amerika egyes részein; a német zsidók több mint fele Németországon kívül született, főként a volt Szovjetunióban. Ezzel szemben a magyar zsidók mindössze 2%-a született Magyarországon kívül.
  • Norvégiában és Finnországban az izraeli születésű zsidók aránya a legnagyobb a zsidó lakosság körében – az említett két országban élő zsidók több mint fele Izraelben látta meg a napvilágot. Ezzel szemben Franciaország, Magyarország és a balti államok zsidó lakosságában feltűnően kevés az izraeli születésű zsidó.
  • 335 ezer európai zsidó emigrált Izraelbe a huszonegyedik század első két évtizedében, a legtöbb Oroszországból, Ukrajnából és Franciaországból érkezett, akik együttesen az összes bevándorló 84%-át teszik ki.
  • A vizsgált országokban a vegyes házasságok aránya a legalacsonyabb Belgiumban, ahol a becslések szerint a zsidók mindössze 14% -a házasodott nem zsidóval. Ez az arány Lengyelországban a legmagasabb (76%).
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
"Egy nemrégiben elvégzett kutatás arra mutat rá, hogy az Európában élő zsidó népesség aránya közel ezer éves összehasonlításban ma a legalacsonyabb."
https://neokohn.hu/2020/10/22/komoly-visszaeses-erzekelheto-az-europai-zsidosag-lelekszamaban/
..
A tanulmány leginkább szembetűnő megállapításai a következők:
  • Több évszázados zűrzavar, a növekedés és hanyatlás periódusai után a világban élő zsidóság Európában élő aránya nagyjából megegyezik a 900 évvel ezelőttivel. 1170-ben az összes zsidó 12%-a élt Európában; ma az arány 9%. Alig másfél évszázaddal ezelőtt mindez 88% volt.
  • Az elmúlt ötven évben Európa elveszítette zsidó lakosságának csaknem 60%-át.
  • A zsidók jobban kötődnek az Európai Unióhoz, mint az EU más lakosai, különösen Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában és Olaszországban.
  • Az Egyesült Királyságban a zsidók 61%-a elsősorban vallásként tekint a zsidóságra, szemben a lengyelországi zsidók 11%-ával, akik sokkal inkább gondolják azt etnikumnak, és a magyarországi zsidók 9%-al, akik inkább kultúraként tekintenek a zsidóságra.
  • A vizsgált országok közül a közösségi hovatartozás érzése Franciaországban és Olaszországban a legmagasabb, és Hollandiában, illetve Magyarországon a legalacsonyabb Európában .
  • Ma Európában 1,3 millió önmagát zsidónak valló polgár él, de becslések szerint 2,8 millió lakosnak van legalább egy zsidó nagyszülője, vagy él olyan házasságban, ahol a házastárs legalább egy zsidó nagyszülővel rendelkezik, ezáltal az izraeli visszatérési törvény értelmében izraeli állampolgárságot kaphatna.
  • Európa legnagyobb lélekszámú zsidó közössége Franciaországban van, bár a becslések szerint 1975 óta annak lélekszáma mintegy 15%-kal csökkent.
  • 1994-ben 409 ezer zsidó élt Oroszországban; ma az ottani zsidó népességet 155 ezerre becsülik. Mindez egy generáció alatt 60%-ot meghaladó csökkenést jelent.
  • A spanyolországi zsidók körülbelül 60%-a másutt született – főként Marokkóban és Dél-Amerika egyes részein; a német zsidók több mint fele Németországon kívül született, főként a volt Szovjetunióban. Ezzel szemben a magyar zsidók mindössze 2%-a született Magyarországon kívül.
  • Norvégiában és Finnországban az izraeli születésű zsidók aránya a legnagyobb a zsidó lakosság körében – az említett két országban élő zsidók több mint fele Izraelben látta meg a napvilágot. Ezzel szemben Franciaország, Magyarország és a balti államok zsidó lakosságában feltűnően kevés az izraeli születésű zsidó.
  • 335 ezer európai zsidó emigrált Izraelbe a huszonegyedik század első két évtizedében, a legtöbb Oroszországból, Ukrajnából és Franciaországból érkezett, akik együttesen az összes bevándorló 84%-át teszik ki.
  • A vizsgált országokban a vegyes házasságok aránya a legalacsonyabb Belgiumban, ahol a becslések szerint a zsidók mindössze 14% -a házasodott nem zsidóval. Ez az arány Lengyelországban a legmagasabb (76%).
Témában volt magyar szociológiai kutatás is:
https://zsido.com/hany-zsido-el-magyarorszagon/

Véletlenül találtam, 444 -tehát ki tudja, hogy mennyire hiteles. Lehetne elemezni az adat miértjét, de szerintem engedjük el, de mint érdekesség megosztom:
https://444.hu/2019/08/13/egy-friss...n-a-legmagasabb-a-zsido-leszarmazottak-aranya
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Mivel köptem szembe Árpád apánkat ?
Mesélj!


Úgy emlékszem, még a török vazallus magyar urakat sem kritizáltam, nem vettem hozzá a bátorságot, hogy így, több száz évvel később minősítsem vagy felülbíráljam a tetteiket, "megmondjam a tutit, hogy mit kellett volna" mint itt néhány magaserkölcsű, nagytudású szittya, egész egyszerűen azért, mert nem éltem akkor, nem tudom milyen információk,hatások, benyomások alapján döntöttek úgy, ahogy, és visszamehetünk egészen az államalapításig. Nincs akkora arcom, hogy felülbíráljam Szent Istvánt és le "pistikézzem" meg hasonló tahó gyökér jelzőkkel illessem akármelyik magyar szentet vagy hőst, államférfit, hadvezért ... túl kicsi porszem vagyok ahhoz, hogy ilyeneket merjek írni.. Akár a keresztény magyar uralkodókra, akár Rákóczira, Bocskaira, Thökölyre, bárkire, aki máshogy látta a magyar nép vagy az általa irányított terület túlélésének kulcsát.
Ha nem haragszol átadnám a szót a középkori muszlim szerzőknek:
A magyarok a türkök egy fajtája.” Dzsajháni
„a magyarok a turkok egyik törzse.” Fariszi
a magyarok előkelő török népek, bátrak, szép külsejűek és jó megjelenésűek. Ruházatuk színes selyem szövetből készült, fegyverzetük ezüsttel bevont, pompát kedvelők. Gyakran rontanak a szlávokra.” Gardízi
A magyarok a turkok közé tartoznak. (…) négy türk néppel közös ősre vezetik vissza családfájukat. (…) a türkök e négy csoportja Keletről elköltözött.” Maszúdi
A magyarok a türkök egy lovas különítménye.” Muqdiszi

Én tőlem soha olyat, nem olvashattál hogy gyökér jelzőkkel illettem volna bármelyik magyar szentet, hőst, államférfit vagy hadvezért. Ne akarjál már olyat a számba adni, amit nem is mondtam. Ellenben te vagy az aki egyfolytában gyalázod Árpád apánk és a Hétmagyar szövetség tagjainak származását az állandó türk-ellenes propagandával. Egy vallási fanatikus vagy, öleld a kebledre a oláhokat, rácokat meg tótokat, azok úgyis keresztények.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Kevesebbet dohányzunk. (Szerencsére!)
Dohányzási szokások Magyarországon az utóbbi években. A koronavírus és a jövedéki adó emelése pedig majd még jobban visszaveti.
Azért az érdekes, hogy a fiatal lányok már többet füstölnek, mint a férfiak!
..
dohanyzas-elef-407236.jpg

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ra-magyarorszagon-de-vannak-into-jelek-454192
..
"Egészségi állapotunkat dohányzási szokásaink is befolyásolhatják, ahogy az is, hogy nem dohányzóként milyen gyakran tartózkodunk dohányfüstös zárt térben.
A dohányzás terén kedvező változások következtek be: 2009 és 2019 között csökkent a napi rendszerességgel, vagy alkalmanként dohányzók aránya, ugyanakkor nőtt azoké, akik még soha nem gyújtottak rá."
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Kevesebbet dohányzunk. (Szerencsére!)
Dohányzási szokások Magyarországon az utóbbi években. A koronavírus és a jövedéki adó emelése pedig majd még jobban visszaveti.
Azért az érdekes, hogy a fiatal lányok már többet füstölnek, mint a férfiak!
..
dohanyzas-elef-407236.jpg

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ra-magyarorszagon-de-vannak-into-jelek-454192
..
"Egészségi állapotunkat dohányzási szokásaink is befolyásolhatják, ahogy az is, hogy nem dohányzóként milyen gyakran tartózkodunk dohányfüstös zárt térben.
A dohányzás terén kedvező változások következtek be: 2009 és 2019 között csökkent a napi rendszerességgel, vagy alkalmanként dohányzók aránya, ugyanakkor nőtt azoké, akik még soha nem gyújtottak rá."
Jó, hogy beraktad. Eszembe jutott, hogy rá kéne gyújtani. :D Amúgy azt figyeltem meg, hogy egy időben a médiában nagyon kerülték a dohányzást, a youtubon se volt sokáig divat, de egyre jobban kezd visszajönni.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Jó, hogy beraktad. Eszembe jutott, hogy rá kéne gyújtani. :D Amúgy azt figyeltem meg, hogy egy időben a médiában nagyon kerülték a dohányzást, a youtubon se volt sokáig divat, de egyre jobban kezd visszajönni.

Hiába mondta az öreg rája... :)
Most ne gyújts rája!
Mert beviszed a vírust. :D
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Kevesebbet dohányzunk. (Szerencsére!)
Dohányzási szokások Magyarországon az utóbbi években. A koronavírus és a jövedéki adó emelése pedig majd még jobban visszaveti.
Azért az érdekes, hogy a fiatal lányok már többet füstölnek, mint a férfiak!
..
dohanyzas-elef-407236.jpg

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ra-magyarorszagon-de-vannak-into-jelek-454192
..
"Egészségi állapotunkat dohányzási szokásaink is befolyásolhatják, ahogy az is, hogy nem dohányzóként milyen gyakran tartózkodunk dohányfüstös zárt térben.
A dohányzás terén kedvező változások következtek be: 2009 és 2019 között csökkent a napi rendszerességgel, vagy alkalmanként dohányzók aránya, ugyanakkor nőtt azoké, akik még soha nem gyújtottak rá."

A cigi után itt a pia. :)
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201024/alkoholfogyasztas-ok-a-nagyivok-magyarorszagon-454282
..
alkohol-fogyasztas-elef-407238.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 106
11 154
113
Ő a Hamis Próféta.
Az Antikrisztus később lép színre csak.
Nem véletlenül időzítették úgy, hogy 2013-03-13 a hatalomra lépése!
..
Meg mindent kifordítva csinál, direkt!
Az Egyház hierarchikus rendszerét is blaszfemizálja. Ő nem pápaként tekint magára, hanem csak Ferenc-ként.
(ellenpápa valójában, hiszen a zsarolással félreállított Benedek a valódi, él!)
..
Jézus a tanítványok lábát mosta meg Húsvét előtt, ő bűnözőkét mosogatja, stb.
Hosszan lehetne értekeznni az okkult szimbolikájáról ennek a tudatosan sötét játéknak!
Rossz vége lesz...
..
Emlékeztek, amikor "Ferencünk" galambját széttépte egy ragadozó madár?
Nagy jel volt!

Ez a cikk leírja Róma helyzetét:

https://www.vadhajtasok.hu/2020/10/...lis-elettarsi-kapcsolatokat-tamogato-szavaira
eredeti:https://katolikusvalasz.blog.hu/202...oszexualis_elettarsi_kapcsolatokat_tamogato_s


"Ez a dokumentumfilm – a Catholic News Agency-nek és az America Magazine-nek eljuttatott információk szerint – Jorge Mario Bergoglio több, a homoszexualitással kapcsolatos kijelentését tartalmazza. E különféle kijelentések közül álljon itt most kettő különösen zavarba ejtő:

A homoszexuális személyeknek joguk van családban élni. Ők Isten gyermekei, és joguk van a családhoz. Senkit sem szabadna kitaszítani vagy arra kényszeríteni, hogy e miatt szenvedjen.

Törvényt kellene alkotni a bejegyzett élettársi kapcsolatról. Így törvényes védelmet élveznének. Ez az, amit képviseltem.


Nem kell ahhoz teológusnak vagy moralistának lenni, hogy tudjuk, az ilyen kijelentések teljes mértékben heterodox jellegűek, és a híveket nagyban megbotránkoztatják.

De vigyázzunk: ezek a szavak egyszerűen csak az ikszedik provokációt jelentik, melyek által a hierarchia „ultraprogresszív” része megpróbál ügyesen szakadást előidézni, ahogyan azt már korábban tette az Amoris Laetitia szinódus utáni apostoli buzdítással, a halálbüntetésről szóló tanítás megváltoztatásával, a pán-amazóniai szinódussal és az utálatos Pachamamával, valamint az Abu Dhabi-i nyilatkozattal, amelyet most már a Fratelli Tutti enciklika is megerősített és súlyosbított.

Úgy tűnik, hogy Bergoglio arcátlanul próbálja „emelni a tétet”, egyre erőteljesebb eretnek kijelentéseket téve úgy, hogy az Egyház egészséges részét – amelyhez püspökök, papok és hívek tartoznak – arra kényszeríti, hogy eretnekséggel vádolja őt, hogy ezáltal az Egyháznak ezt az egészséges részét szakadárnak és a „pápa ellenségének” nyilváníthassa.

Jorge Mario Bergoglio arra próbál egyes bíborosokat és püspököket kényszeríteni, hogy váljanak el a vele való egységtől, ezáltal nem saját maga eretneknek minősítését érve el, hanem sokkal inkább azoknak a katolikusoknak a kizárását, akik hűek akarnak maradni az Egyház örök magisztériumához.

Ennek a csapdának a célja – Bergolio és „mágikus köre” feltételezett szándékainak megfelelően – az lenne, hogy megszilárdítsa saját hatalmát egy olyan egyházban, amely csak nevében „katolikus”, valójában eretnek és szakadár.

Ez a megtévesztés a globalista elit, a fősodorhoz tartozó médiumok, és az LMBT lobbi támogatását élvezi, amelyektől számos pap, püspök és bíboros sem áll távol. Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sok országban olyan törvények vannak érvényben, amelyek bűncselekmény elkövetőjeként szankcionálnak mindenkit, aki úgy véli, hogy a szodómia kifogásolható és bűnös, vagy aki nem helyesli a homoszexuális „házasság” törvényessé tételét – akkor is, ha ezt hitvallása alapján teszi. A püspököknek egy a homoszexualitáshoz hasonló kérdésben Bergoliót elítélő nyilatkozata akár ahhoz is vezethet, hogy a világi hatóságok a Vatikán jóváhagyása mellett büntetőjogilag vonják őket felelősségre.

Bergoglio mellett így már nem csak a „deep church” állna, akit olyan lázadók képviselnek, mint James Martin S.J. atya vagy a német „szinódusi utat” támogatók, de a „deep state” – a „mély állam” is. Nem meglepő az sem, hogy ez a dokumentumfilm egyben kiáll a soron következő amerikai elnökválasztás demokrata jelöltje mellett, és meglepő módon elítéli a Trump-adminisztráció politikáját, amelyet azzal vádol, hogy szétválasztja az Egyesült Államokba illegálisan belépni szándékozó családokat, miközben az elnök valójában az emberkereskedelemmel és a kiskorúak kereskedelmével kívánja felvenni a harcot.

Míg a konzervatív amerikai püspököknek tilos részt venniük a politikai vitában és Trump elnököt támogatniuk, addig a Vatikán gond nélkül megengedi magának, hogy beavatkozzon a választásokba, demokrata ellenfele mellett kiállva, összhangban a közösségi médiumok és hírcsatornák által gyakorolt cenzúrával a Biden család ellen felhozott igen súlyos vádakat illetően.

Katolikusként azok mellett kell kiállnunk, akik az életet, a természetes családot, és a nemzeti szuverenitást védelmezik. Azt hittük, Krisztus helytartója is a mi oldalunkon áll. Fájdalmasan vesszük tudomásul, hogy ebben a történelmi léptékű konfliktusban az, akinek Péter bárkáját kellene irányítania, az Ellenség mellett döntött, hogy a bárkát elsüllyessze. Emlékezve a szent pápák bátorságára a hit egységének védelmében és a lelkek megmentésére tett erőfeszítésekben, csak annyit mondhatunk: Quantum mutatus ab illis*!

+ Carlo Maria Viganò, érsek

* „Mennyire más, mint ők!” – vö. Vergilius Aeneas: „Quantum mutatus ab illo!”"

Forrás: Katolikusvalasz.blog.hu

-----------

https://katolikusvalasz.blog.hu/202...polgari_egyuttelesekrol_szolo_kijelenteseirol
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 106
11 154
113
Korábban szó volt az inkvizícióról és típusairól...

Pontosan az ilyen feri félék meg a német szinódusi utat propagálók miatt jött létre a Római Inkvizíció.. ma is szükség lenne rá erősen.
Teljesen eltorzítják, vagy figyelembe se veszik azt, amit a Biblia vagy Jézus tanít.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 106
11 154
113
Ha nem haragszol átadnám a szót a középkori muszlim szerzőknek:
A magyarok a türkök egy fajtája.” Dzsajháni
„a magyarok a turkok egyik törzse.” Fariszi
a magyarok előkelő török népek, bátrak, szép külsejűek és jó megjelenésűek. Ruházatuk színes selyem szövetből készült, fegyverzetük ezüsttel bevont, pompát kedvelők. Gyakran rontanak a szlávokra.” Gardízi
A magyarok a turkok közé tartoznak. (…) négy türk néppel közös ősre vezetik vissza családfájukat. (…) a türkök e négy csoportja Keletről elköltözött.” Maszúdi
A magyarok a türkök egy lovas különítménye.” Muqdiszi

Én tőlem soha olyat, nem olvashattál hogy gyökér jelzőkkel illettem volna bármelyik magyar szentet, hőst, államférfit vagy hadvezért. Ne akarjál már olyat a számba adni, amit nem is mondtam. Ellenben te vagy az aki egyfolytában gyalázod Árpád apánk és a Hétmagyar szövetség tagjainak származását az állandó türk-ellenes propagandával. Egy vallási fanatikus vagy, öleld a kebledre a oláhokat, rácokat meg tótokat, azok úgyis keresztények.

Mindenki türközte azon népeket, amelyek a sztyeppéről jöttek... Konstantin is, a muszlim szerzők is.

Árpád apánk nagyon sokszor szájba verte a állítólag szintén türk besenyőket, bolgárokat stb.. mindenkit aki a magyarokra támadott vagy nem támadott, hanem mi támadtunk a "rokonokra", adott esetben a keresztényekkel szövetkezve.
A türkök mellett kiállni, majmolni őket magyarként... Stockholm-szindróma, a magyar-török és a horda elleni háborúkban elesett hősök szemen köpése.

Vallási fanatikus lennék ? :eek:

Kettőnk közül te csüngsz a muszlim türkök hímtagján és te sajnálkoztál, hogy miért nem mészároltunk le x százezer civilt 100 éve,akárcsak a türk példaképeid, csak azért, mert azok más etnikumúak. Egyelőre ezek a tények.

Én mindenkit elfogadok, aki a normalitást és a civilizált emberi értékeket képviseli, legyen bármilyen nemzetiségű vagy vallású.

Sajnos azokat nem tudom tolerálni, akik levágják egy alvó ember fejét, majd ennek tapsolnak vagy ezt normálisnak tartják, vagy akár egy tanár fejét, mert az egy témát felhoz a tanítványainak, Európában, vagy kiirtanak több százezer embert, csak azért, hogy mert valakire rákell verni a balhét, hogy miért dőlt össze a kártyavár...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 048
54 171
113
Ez a cikk leírja Róma helyzetét:

https://www.vadhajtasok.hu/2020/10/...lis-elettarsi-kapcsolatokat-tamogato-szavaira
eredeti:https://katolikusvalasz.blog.hu/202...oszexualis_elettarsi_kapcsolatokat_tamogato_s


"Ez a dokumentumfilm – a Catholic News Agency-nek és az America Magazine-nek eljuttatott információk szerint – Jorge Mario Bergoglio több, a homoszexualitással kapcsolatos kijelentését tartalmazza. E különféle kijelentések közül álljon itt most kettő különösen zavarba ejtő:

A homoszexuális személyeknek joguk van családban élni. Ők Isten gyermekei, és joguk van a családhoz. Senkit sem szabadna kitaszítani vagy arra kényszeríteni, hogy e miatt szenvedjen.

Törvényt kellene alkotni a bejegyzett élettársi kapcsolatról. Így törvényes védelmet élveznének. Ez az, amit képviseltem.


Nem kell ahhoz teológusnak vagy moralistának lenni, hogy tudjuk, az ilyen kijelentések teljes mértékben heterodox jellegűek, és a híveket nagyban megbotránkoztatják.

De vigyázzunk: ezek a szavak egyszerűen csak az ikszedik provokációt jelentik, melyek által a hierarchia „ultraprogresszív” része megpróbál ügyesen szakadást előidézni, ahogyan azt már korábban tette az Amoris Laetitia szinódus utáni apostoli buzdítással, a halálbüntetésről szóló tanítás megváltoztatásával, a pán-amazóniai szinódussal és az utálatos Pachamamával, valamint az Abu Dhabi-i nyilatkozattal, amelyet most már a Fratelli Tutti enciklika is megerősített és súlyosbított.

Úgy tűnik, hogy Bergoglio arcátlanul próbálja „emelni a tétet”, egyre erőteljesebb eretnek kijelentéseket téve úgy, hogy az Egyház egészséges részét – amelyhez püspökök, papok és hívek tartoznak – arra kényszeríti, hogy eretnekséggel vádolja őt, hogy ezáltal az Egyháznak ezt az egészséges részét szakadárnak és a „pápa ellenségének” nyilváníthassa.

Jorge Mario Bergoglio arra próbál egyes bíborosokat és püspököket kényszeríteni, hogy váljanak el a vele való egységtől, ezáltal nem saját maga eretneknek minősítését érve el, hanem sokkal inkább azoknak a katolikusoknak a kizárását, akik hűek akarnak maradni az Egyház örök magisztériumához.

Ennek a csapdának a célja – Bergolio és „mágikus köre” feltételezett szándékainak megfelelően – az lenne, hogy megszilárdítsa saját hatalmát egy olyan egyházban, amely csak nevében „katolikus”, valójában eretnek és szakadár.

Ez a megtévesztés a globalista elit, a fősodorhoz tartozó médiumok, és az LMBT lobbi támogatását élvezi, amelyektől számos pap, püspök és bíboros sem áll távol. Emellett ne feledkezzünk meg arról sem, hogy sok országban olyan törvények vannak érvényben, amelyek bűncselekmény elkövetőjeként szankcionálnak mindenkit, aki úgy véli, hogy a szodómia kifogásolható és bűnös, vagy aki nem helyesli a homoszexuális „házasság” törvényessé tételét – akkor is, ha ezt hitvallása alapján teszi. A püspököknek egy a homoszexualitáshoz hasonló kérdésben Bergoliót elítélő nyilatkozata akár ahhoz is vezethet, hogy a világi hatóságok a Vatikán jóváhagyása mellett büntetőjogilag vonják őket felelősségre.

Bergoglio mellett így már nem csak a „deep church” állna, akit olyan lázadók képviselnek, mint James Martin S.J. atya vagy a német „szinódusi utat” támogatók, de a „deep state” – a „mély állam” is. Nem meglepő az sem, hogy ez a dokumentumfilm egyben kiáll a soron következő amerikai elnökválasztás demokrata jelöltje mellett, és meglepő módon elítéli a Trump-adminisztráció politikáját, amelyet azzal vádol, hogy szétválasztja az Egyesült Államokba illegálisan belépni szándékozó családokat, miközben az elnök valójában az emberkereskedelemmel és a kiskorúak kereskedelmével kívánja felvenni a harcot.

Míg a konzervatív amerikai püspököknek tilos részt venniük a politikai vitában és Trump elnököt támogatniuk, addig a Vatikán gond nélkül megengedi magának, hogy beavatkozzon a választásokba, demokrata ellenfele mellett kiállva, összhangban a közösségi médiumok és hírcsatornák által gyakorolt cenzúrával a Biden család ellen felhozott igen súlyos vádakat illetően.

Katolikusként azok mellett kell kiállnunk, akik az életet, a természetes családot, és a nemzeti szuverenitást védelmezik. Azt hittük, Krisztus helytartója is a mi oldalunkon áll. Fájdalmasan vesszük tudomásul, hogy ebben a történelmi léptékű konfliktusban az, akinek Péter bárkáját kellene irányítania, az Ellenség mellett döntött, hogy a bárkát elsüllyessze. Emlékezve a szent pápák bátorságára a hit egységének védelmében és a lelkek megmentésére tett erőfeszítésekben, csak annyit mondhatunk: Quantum mutatus ab illis*!

+ Carlo Maria Viganò, érsek

* „Mennyire más, mint ők!” – vö. Vergilius Aeneas: „Quantum mutatus ab illo!”"

Forrás: Katolikusvalasz.blog.hu

-----------

https://katolikusvalasz.blog.hu/202...polgari_egyuttelesekrol_szolo_kijelenteseirol



Medve anyám.
A kedves egyházad okozza a se@uális devianciák felét minimum a sártekén, a másik felét meg a többi egyház kb.
Aztán állnak ott sopánkodva, hogy mi legyen a helyes hozzá állás a melegekhez, van bor a képükön.
Nem veled van bajom, vagy a hívekkel mert ti csak ráléptetek az útra ami jószándékkal van kikovezve, de nem az, hanem tudod hová visz....
Ördög elvtárs legnagyobb dobása volt ez a húzás, össze dobatni a keresztény egyházat, a többi sem kutya, de ez odabasz rendesen.
Tudom, lusta népmuvészeti agyagedény vagyok, hogy nem írtam még meg a vonatkozó magyarázatot, de az vesse rám az elso követ, ki nem az.
 
Status
Not open for further replies.