[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 502
14 903
113
Azért szerintem egy fórumon nem kellene a másikat azzal fenyegetni,hogy a feje egy vödörbe kerül még ha az illető célja a provokálás is.A fejlevágás az elvakult gerinctelen véglények stílusa nem a tied az hozzászólásaid alapján szerintem te ennél sokkal inteligensebb vagy:).

Kedves Wilson és Többiek. Bocsánatot kérek. Idegesít ez a provó
 
W

Wilson

Guest
Amúgy nem lesz ez a mosolyszünet tartós, ha valóban jön Biden, és vele a cudar idők, igencsak egymásra lesz utalva a két jómadár.

Megjegyzem Orbánnak semmibe sem kerülne a fideszes szavazókat átfordítani nyugati irányba, megtette már nem egyszer ezt a forgolódást, a szavazók meg vakon követték.

Ha az útszéli táblákon Soros fejét lecserélnénk Putyinéra, és "Állítsuk meg (Brüsszelt) Moszkvát" senkinek fel se tűnne.

Én nem vagyok olyan biztos abban,hogy jönnek a cudar idők nem az Obama adminisztráció jönne vissza Bidennel,ők ugyanúgy fontosnak tartják ezt a térséget mint Trump.
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Én nem provokáltam senkit, oldalakon keresztül szidták az oroszokat, persze ha én is csatlakozok a beszélgetéshez én leszek kikiáltva provokátornak.
Viccelsz? Már a jelenléted is provokáció.Ha valaki, akkor te sokat tettél azért, hogy ne legyél túl népszerű. (nyersen fogalmazva, utáljanak). Most meg tolod a nárcisztikus dumát? :D
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 804
7 171
113
Gránáttal robbantotta fel magát egy migránscsempész a 85-ös főúton
https://www.origo.hu/itthon/20201026-meghalt-egy-felfegyverkezett-embercsempesz-a-85os-utnal.html
Öt migránst csempészett az autójában a férfi, aki igazoltatáskor kiugrott az autóból, kezében egy fegyverrel és egy kézigránáttal és elszaladt. A legfrissebb információk szerint a férfi öngyilkos lett, azaz szándékosan robbantotta fel a gránátot.

Ma 13 óra 24 perckor a 85-ös számú főúton a rendőrök megállítottak egy magyar rendszámú autót Vitnyéd környékén.

Az Ausztria felé tartóAUTÓ SOFŐRJE KIUGROTT KEZÉBEN EGY FEGYVERREL ÉS EGY KÉZIGRÁNÁTTAL, MAJD ELFUTOTT.A rendőrök biztonságos távolságból követni kezdték és megállásra szólították fel, aminek a menekülő férfi nem tett eleget, ezért figyelmeztető lövéseket adtak le.

EKKOR A FÉRFI MAGA ELLEN FORDÍTOTTA A FEGYVERÉT, EKÖZBEN A NÁLA LÉVŐ KÉZIGRÁNÁT FELROBBANT.

Az eset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség Győri Regionális Nyomozó Ügyészsége vizsgálja.AZ AUTÓBAN A SOFŐRÖN KÍVÜL ÖT MIGRÁNS UTAZOTT, KÖZÜLÜK HÁRMAN ELFUTOTTAK A HELYSZÍNRŐL, ŐKET MOST IS KERESIK.Két férfit bevittek a kapitányságra. Ők sem a személyazonosságukat, sem jogszerű tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a kihallgatásuk után visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Hát ez a sztori nekem nagyon büdös!!!!
Sima embercsempész öngyilkos lesz, ráadásul kézigránáttal....
Az hogy hárman elfutottak szintén nem megnyugtató, az sem, hogy a másik kettőt elengedték.

Mi van ha ezek nem sima migrik voltak??? Vagy a rendőrök kummantanak.

Itt vagy valaki ordas nagyot kamuzik, vagy felfoghatatlan szerencséje volt a rendőröknek. Ha úgyis főbe akarta lőni magát miért nem dobta előbb a kafirok közé a gránátot vagy lőtt beléjük? Lehet, hogy azt akarta csak bénázott a gránáttal? Hátborzongató, ettől kezdve készülhetnek már erre is az igazoltató rendőrök?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 847
91 298
113
Itt vagy valaki ordas nagyot kamuzik, vagy felfoghatatlan szerencséje volt a rendőröknek. Ha úgyis főbe akarta lőni magát miért nem dobta előbb a kafirok közé a gránátot vagy lőtt beléjük? Lehet, hogy azt akarta csak bénázott a gránáttal? Hátborzongató, ettől kezdve készülhetnek már erre is az igazoltató rendőrök?
Állítólag fejbelőtte magát és utána robbant a gránát. Elvileg "német" állampolgár volt. Elég büdös a sztori. Főleg, amik utána történtek, történnek Nyugaton. Ugye a 2015-ös párizsi merénylők egy része is a Nyugatinál táborozott anno...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 732
64 922
113
Szóval hasonlóan az iszlamistákhoz tőled is fejlevágást várhatok a szólásszabadság és a nyugati keresztény értékek melletti kiállásomért cserébe?

Mindannyian várunk egy vonatra, el fog jönni egyre csak közeledik, megállíthatatlanul. Te és a főnököd majd felültök rá és meg se álltok Moszkváig. Ott leszek majd fejjel vagy fej nélkül és integetni fogok.
Hazajossz vele Amszterdambol panoz?
 
W

Wilson

Guest
Nem biztos, hogy jól tudja. Nekem több ismerősöm van ott hidd el. o_O
Elég ködös a sztori.

Készséggel elhiszem,hogy több ismerősöd van Dunaújvárosban:)

Mert neki ezt ott Dunaújvárosban megsúgta a ... tudjuk ki?
Nem kéne a minden alap nélküli városi legendákat beemelni ide. Adj ennyit magadra.

Már miért lenne városi legenda?:)Ezt támasztja alá,hogy az a Szulejman Kerimov lehet az új tulajdonosa a Vasműnek aki a leggazdagabb orosz állampolgár és a köztudottan Putyin ellenzékének látszó valójában szövetségeseként működő radikális,nacionalista Liberális Demokrata Párt alelnöke.Ja és már 2017-n felröppent vele kapcsolatban az a hír,hogy az ő cégcsoportja állhat a Vasmű többségi részvénycsomagját birtokló vállalkozás mögött.Annyit érdemes még róla tudni,hogy főleg aranybányákban utazik,és az orosz felsőház tagja.

A Putyin közeli tulajdonos alátámasztására pedig itt egy kis adalék.

" a Dunaferr anyavállalata, az ISD hatalmas adósságállománya miatt volt kénytelen eladni a cég többségi tulajdonrészét legfőbb hitelezőjének, az orosz külkereskedelmi banknak (lásd: Vasderes, Magyar Narancs, 2013. augusztus 22.). Az üzletről személyesen Vlagyimir Putyin miniszterelnök tárgyalt a konszern három tulajdonosával: Oleg Mkrtcsannal, aki jelenleg is tagja a Dunaferr igazgatóságának, Szergej Tarutával (őt most a lánya képviseli az igazgatóságban) és Vitalij Gajdukkal, Janukovics politikai riválisa, Julija Tyimosenko egykori tanácsadójával. A bank a hírek szerint 1 milliárd dollárt fizetett a részvénypakettért. Taruta szerint a vásárlással az orosz állam nyomult be az ukrán acélipari cégbe és annak lengyel, valamint magyar érdekeltségeibe. Később úgy hírlett, hogy a megmaradt ukrán részesedést is felvásárolták az oroszok, ám ezt azóta is homály övezi. Szulejman Kerimov az orosz Vnyesekonombank mellett, esetleg annak utódaként léphet(ett) be a Dunaferr többségi tulajdonát birtokló ciprusi cégbe. Ismerőse is akadna ott, hiszen a HVG információi szerint Oleg Mkrtcsan korábban részesedést vásárolt a Kerimov-féle Poljusz Goldban."
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 376
23 017
113
Közeledik a halottak napja és szeretném leszögezni minden hősi halott katonának kijár a tisztelet, még akkor is ha ellenség volt, mert amíg élt ellenség volt, de holtában már hősi halott. Kevés embert zavar jobban mint engem, hogy a magyar szabadság terén, ahol 1945-ig az ereklyés országzászló volt a trianon szoborkompozícióval, szovjet hősi emlékmű lett, de államközi szerződés alapján egymás hadisírjait (annak minősül, mert vannak oda temetve orosz kiskatonák) tiszteletben tartjuk és gondozzuk.
Találós kérdés: Hol készült a kép???
Érdemes megnézni a katonák egyenruháját, ja és mi mentünk oda, ők csak hazakísértek minket!

13d362df83a962294e00ec856655eb4c.jpg


d7e2a465581bd76dd8f0128f73f9db38.jpg



https://honvedelem.hu/galeriak/magyar-kormanykuldottseg-koszoruzott-a-don-kanyarban.html
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 901
13 855
113
Állítólag fejbelőtte magát és utána robbant a gránát. Elvileg "német" állampolgár volt. Elég büdös a sztori. Főleg, amik utána történtek, történnek Nyugaton. Ugye a 2015-ös párizsi merénylők egy része is a Nyugatinál táborozott anno...

"Valamiért" úgy érzem -így rövidre zárva- jobban jöttünk ki belőle.
A tudás meg nem mindig boldogít.

Ilyen történeteknél "amúgy" (...meg "emígy" is :p ), az állítólag Nagy Sándor filozófusával történt tanmese jut eszembe, mikor "Sanya a Great" bedobja neki a kérdést: "kibírnád-e", egy lakatlan szigeten -az előző nap legyőzött- Dárius király legszebb hetérájával
(
wedding-dresses-fall-2019-ball-gown-sweetheart-neckline-blush-galialahav-250x500.jpg
) ?​


A jó tanítvány Arisztotelésztől -a Mestertől- a kérdéshez hasonló, méltó választ kapott.
Én kibírom, Uralkodóm, de ki hiszi el?
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 502
14 903
113
Kedves Fórumtársak.
Néhány gondolattal feljebb elnézést kértem, mert kiakasztott egy fizetett provokátor. Kérdés lehet, miért nem ignorálom inkább? Mert az életben nincs ignore gomb. Fel kell venni a kesztyűt és színt kell vallanunk. Bírálnunk kell, ha arra van szükség és az ügy mögé kell állnunk, ha a helyzet azt kívánja. Az iránytű pedig világos utat mutat. Hazánk, népünk érdeke az első. Nem állunk be az aktuális eltartóink seggét nyalni, hanem -a lehetőség szerint - mindenkivel békében szeretnénk élni. A Ladagrant-félék pedig megmutatják magukat. 89 előtt az egyik hátsó fertálytól hamar eljutottak a másikig, most a harmadiké van Soron.
Ha értelmes vitáról van szó, kedves baloldali gondolkodó fórumtársakkal is szívesen eszmét cserélek. Egyetlen alap-konszenzust várok el, hogy a magyarság érdekét tartsuk szem előtt. A Ladagrant féléktől eddig csak mocskolódást olvastam . Javaslom, ő és ők is tanuljanak. Legalább annyit, amennyit én tettem. Bocsánatot kérni. Köszönöm.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 080
10 238
113
Kedves Fórumtársak.
Néhány gondolattal feljebb elnézést kértem, mert kiakasztott egy fizetett provokátor. Kérdés lehet, miért nem ignorálom inkább? Mert az életben nincs ignore gomb. Fel kell venni a kesztyűt és színt kell vallanunk. Bírálnunk kell, ha arra van szükség és az ügy mögé kell állnunk, ha a helyzet azt kívánja. Az iránytű pedig világos utat mutat. Hazánk, népünk érdeke az első. Nem állunk be az aktuális eltartóink seggét nyalni, hanem -a lehetőség szerint - mindenkivel békében szeretnénk élni. A Ladagrant-félék pedig megmutatják magukat. 89 előtt az egyik hátsó fertálytól hamar eljutottak a másikig, most a harmadiké van Soron.
Ha értelmes vitáról van szó, kedves baloldali gondolkodó fórumtársakkal is szívesen eszmét cserélek. Egyetlen alap-konszenzust várok el, hogy a magyarság érdekét tartsuk szem előtt. A Ladagrant féléktől eddig csak mocskolódást olvastam . Javaslom, ő és ők is tanuljanak. Legalább annyit, amennyit én tettem. Bocsánatot kérni. Köszönöm.

Igazad van. Nem hagyhatjuk szó nélkül, ha hallgatunk ők győznek.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 328
24 538
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113
Szerbia 30 tankot kapott ajándékba Oroszországtól - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az Orosz Föderáció harminc darab T-72MS tankot adományozott Szerbiának, az első szállítmány szerdán érkezett az országba. A harci járművek összértéke mintegy 30 millió euró, azaz 11 milliárd forint.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/oroszorszag-szerbia-tank-hadsereg-hadaszat.716594.html



Ehhez képest mennyit is akarnak a 72-eseinket felújítani vágyók a mi romjainkra költeni/db, amiből sosem lesz Ms?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 732
64 922
113
Szerbia 30 tankot kapott ajándékba Oroszországtól - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az Orosz Föderáció harminc darab T-72MS tankot adományozott Szerbiának, az első szállítmány szerdán érkezett az országba. A harci járművek összértéke mintegy 30 millió euró, azaz 11 milliárd forint.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/oroszorszag-szerbia-tank-hadsereg-hadaszat.716594.html
Ha ajcsiba kaptak akkor honnet tudjak hogyer adjak?
 
  • Tetszik
Reactions: jani22