Ha lesznek rendelések lehet dinamikusan a kapacitást növelni, az már messze nem olyan költség mint egy új gyár.Az a baj, hogy a hadsereg pont arra szolgáló dolog, hogy legyen, ha égni kezd a ház. Szóval itt ami lassú az lassú. Lehet 2030-ra tervezve a dolog szépen nyugodtan, ha teszemazt ezt megelőzendő 2028-ban idecsapna valaki, mert neki úgy jobb. Szóval ez egy pontja a lassúságnak.
De a hosszú távú képe nem tetszik nekem inkább. Ha 2030-ig Lynx készül a manufaktúránkban, amihez a tornyot a csinnadratta ellenére sem gyártjuk itthon azé', és aztán akarunk Boxert csinálni, ott, akkor új jármű, új tapasztalatok, stb, mire elkészülünk vele, a Boxer kb. kifutott gép, negyven éves konstrukcióval, amire ma hiszti van más gépekkel. Közben akkor ha még kéne Lynx, a Lynx gyárunk birtokában máshonnan rendeljük? Megosztjuk a kapacitást és sokkal lassabban készül a Lynx és Boxer is? A meglévőket mikorra ütemezve upgradeljük majd benne?
Szóval ez a tempó nekem nem kerek ha kivetítem hosszabb távra, több gépre, ha még fejlseztünk is benne, protókat építünk, tesztelünk, ez lesz a hadiiparunk alfája és omegája. Ez így látványpékség jelenleg.
A Boxert 2010 óta gyártják. A legjobb a maga kategóriájában, ez nem 40 éves szovjet konstrukció. Abszolút élhetó. Ausztrália és Nagy-Brittania is most vezeti be. Ha nekik jó, nekünk tökéletes.
Upgrade stb. Mindent be lehet ütemezni. Ha lesz export, lesz mindenre zsé, eltartja magát a rendszer. Úgy látom ez a cél más területen is.
Értem, hogy neked lassú, de gyorsabb beszerzéseket nem látok reálisnak. A Covid gazdasági hatásainak tükrében még ez is necces, csoda, hogy nem kaszálták el eddig. Valszeg a hadiipari befektetések és munkahelyteremtés miatt. Aki így tervezte, fasza gyerek volt, mert most megmentette a progit.
Jelenleg nincs olyan bizonságpolitikai tényező, ami mindezt sürgetőbbé tenné. Nincs ok rá, hogy más költségek rovására erőn felül pumpáljuk ide a pénzt. Amíg ez így marad, nem lesz gyorsítás. Az elmúlt 2 évben több minden történt, mint az azt megelőző 30-ban.
És az EB-n is kint vagyunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!