A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ha már a fizetés témakört veséztétek.
Vajon mennyit kereshet egy 5 èv tapasztalattal rendelkező Gripen vadászpilóta?

Sokat.Jól jelzi az összeget,hogy amikor a kabuli reptér parancsnoka magyar volt neki nem érte meg penzügyileg kimenni fél évre.

Sokat.Jól jelzi az összeget,hogy amikor a kabuli reptér parancsnoka magyar volt neki nem érte meg penzügyileg kimenni fél évre.

Érdekes. Idekint az F-16 pilotak alapfizuja eleg rohejes - en 10+ eve kerestem annyit, akkor mar regeb bevandoroltkent, mint informatikus -, viszont van nekik retention pay, azaz amikor hosszabbitanak a szerzodesukon, akkor evi (!) $50,000 plusz jar minden uj alairet evert (ezt elvileg egy osszegben kapjak meg, azt nem tudom, hogy elore-e, alairaskor avagy evente.)
Mondjuk ezzel sem teljesen erik utol a mai informatikus fizukat, de persze náluk a benefitek is ugyanolyan komolyak legalabb, mint egy korrekt tech cegnel, raadasul pl eu biztositas az egesz csaladnak ingyenes es egy eletre szol, nem csak amig ott dolgozol...

• Tetszik
Reactions: Wilson
Érdekes. Idekint az F-16 pilotak alapfizuja eleg rohejes - en 10+ eve kerestem annyit, akkor mar regeb bevandoroltkent, mint informatikus -, viszont van nekik retention pay, azaz amikor hosszabbitanak a szerzodesukon, akkor evi (!) $50,000 plusz jar minden uj alairet evert (ezt elvileg egy osszegben kapjak meg, azt nem tudom, hogy elore-e, alairaskor avagy evente.)
Mondjuk ezzel sem teljesen erik utol a mai informatikus fizukat, de persze náluk a benefitek is ugyanolyan komolyak legalabb, mint egy korrekt tech cegnel, raadasul pl eu biztositas az egesz csaladnak ingyenes es egy eletre szol, nem csak amig ott dolgozol...

Itt is kevesebbet keresnek mint a civil pilóták.

Itt is kevesebbet keresnek mint a civil pilóták.

Ezt nem a pénzért csinálod.
Én ingyen is repültem volna egész életemben bárhol, bármivel. A pénz arra kell, hogy lakj meg egyél. Az összes többi igény a repüléssel összevetve értéktelen.
Ez a mentaitás visz bennünket előre :D

“A HIBRID HADVISELÉS TÁMADÓI ÉS MEGBÍZÓI AKÁR FIZIKAI VÁLASZT IS KAPHATNAK“

Ez igen magabiztosan hangzik(a fizikai válasz lehet sokféle), és tetszik. Remélem, hogy a kemény szavak mögött van/lesz eszköz, és szakember gárda.

Azaz rárúgják az ajtót a tagra éjjel, vagy a közúton kapnak egy "pengés" csomagot egy drónról...?!?! :rolleyes:
"Ugyancsak feladat a támadók és megbízóik elleni fellépés akár fizikailag is, például kiberellencsapás formájában – részletezte Horváth József."
Tehát nem arról van szó, hogy majd H225M helikopteren Bukarestben landol egy magyar különleges zászlóalj és elpusztítja a román kibervédelmi központot.