Ha jól értelmezem a tegnapi hírt, akkor itt egy NMS illetve Ejder Yalcin alapokra (alvázra) épülő új jármű fog születni, tehát legózgatunk innen onnan, lesznek új fejlesztések (remélhetőleg sok) és a vége egy új jármű egy új termék lesz és ebben ez a legfőbb hír. Ami számomra azt is jelzi, hogy új néven fogunk esetleg piacra is gyártani egy 4X4-es járművet. Ez nem kebabos autó lesz! Itt Rosomak - Patria hasonlatra gondolok ott is új néven fut a termék és lehetne még sorolni.
Most már a Cummins motorban sem vagyok biztos habár ahhoz lehet nem kellene hozzányúlni.

Szóval agyalhatunk egy új branden :) Lehet agyalni az új neveken... :)

Turul, Árpád, Botond, Szent László, Hunyadi, Zrínyi, Bocskai, Kossuth...Komondor.
Esetleg Kuvasz (Ejder) és Puli (NMS).
Azt hiszem ennyi, kifogytam a lehetséges variációkból.

Még véletlenül se adjunk magyar neveket neki, elriasztó hatású, arra emlékezteti a potenciális vevőt, hogy ez egy ismeretlen kis ország noname gyártmánya. Angol betűszók a legjobb és a német cég neve alatt kell futtatni. .

Még véletlenül se adjunk magyar neveket neki, elriastó hatású, arra emlékezteti a potenciális vevőt, hogy ez egy ismeretlen kis ország noname gyártmánya. Angol betűszók a legjobb és a német cég neve alatt kell futtatni. .

Ez így van. A török neveket meghagyni sem túl szerencsés. Egyszerűen angolul jól hangzanak. Dragon/Nomad

• Tetszik
Reactions: polyfag
Ez így van. A török neveket meghagyni sem túl szerencsés. Egyszerűen angolul jól hangzanak. Dragon/Nomad
Nem, az sem. Az olyan nevek hangzanak jól, mint L-ATV (Light All Terrain Vehicle), ez technológia, a hangzatos nevek degradálják, a vevők közül a hülye civil számít ebből a szempontból. Neki el kell hinnie, hogy nem rambófilm, hanem scifi!

• Tetszik
Reactions: luperator
Még véletlenül se adjunk magyar neveket neki, elriasztó hatású, arra emlékezteti a potenciális vevőt, hogy ez egy ismeretlen kis ország noname gyártmánya. Angol betűszók a legjobb és a német cég neve alatt kell futtatni. .
En is ugy gondolom, h a varhato nemzetkozi eladasok miatt nem magyar neve lesz de a hiuz nev a Lynx is a latinbol jott onnan vette at az angol.

Azért van ott High-Tech-is! Ezt például szinte biztos hogy hozzuk. Drónt is lehet vele vadászni! Ork harcosokon kívül....;):D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ezzel a kaliberrel karcsú lesz a drón vadászat ahhoz ütősebb cucc kell.

• Tetszik
Reactions: éber
Ezzel a kaliberrel karcsú lesz a drón vadászat ahhoz ütősebb cucc kell.
Persze,elsősorban nem is arra van kitalálva.
Drónokra más lesz a végső " gyógyszer ". Pláne ha rajokban jönnek. Elektronikus megsemmisítés a jövő e területen,és a lézer...Papperger úr nem véletlen lesz Szegeden hétfőn. ;):cool:

A
Persze,elsősorban nem is arra van kitalálva.
Drónokra más lesz a végső " gyógyszer ". Pláne ha rajokban jönnek. Elektronikus megsemmisítés a jövő e területen,és a lézer...Papperger úr nem véletlen lesz Szegeden hétfőn. ;):cool:
Akkor hétfőn is lesz bejelentés!Meg még várat magára a drón bejelentés is!Remélem mérges lesz az a drón és harci lesz....!:)

• Tetszik
Reactions: éber
Örülök is, meg nem is ennek a 4x4 dolognak. Egyrészt ami eddig török fegyver/optika volt, az most lesz német, ok. De többször elhangzott, hogy ezek harctéri körülmények között is bizonyított típusok. Akkor mi most mit akarunk feltalálni? A magyar hozzáadott értéket meg jó ideig hagyjuk még. Majd ha lesz know-how és lesz tapasztalat is benne, nyilván örülni fogok neki én is. De egyelőre a törökök is jobban gyártanak nálunk katonai járművet, nyilván ott nagyobb igény is volt rá, mint eddig idehaza.

Örülök is, meg nem is ennek a 4x4 dolognak. Egyrészt ami eddig török fegyver/optika volt, az most lesz német, ok. De többször elhangzott, hogy ezek harctéri körülmények között is bizonyított típusok. Akkor mi most mit akarunk feltalálni? A magyar hozzáadott értéket meg jó ideig hagyjuk még. Majd ha lesz know-how és lesz tapasztalat is benne, nyilván örülni fogok neki én is. De egyelőre a törökök is jobban gyártanak nálunk katonai járművet, nyilván ott nagyobb igény is volt rá, mint eddig idehaza.
Csak így első kézből, a Hirtenberger 120-as gyorstüzelő, automata aknavetőket alapba rádobhatjuk. Ezenkívül az RM-nek is vannak játékszerei, plusz Pro Patria radarok.

• Tetszik
Reactions: OhioNurse
Csak így első kézből, a Hirtenberger 120-as gyorstüzelő, automata aknavetőket alapba rádobhatjuk. Ezenkívül az RM-nek is vannak játékszerei, plusz Pro Patria radarok.

Ezt én értem és félre ne érts, a megfogalmazás alapján nekem nem licenszgyártás jött le. Mert ha gyártjuk az NMS-t meg a Jelcint és módosítjuk pl annyira, hogy a magyar igények szerint rákerüljön amit akarnak, rendben. Csak nem ezt írták a cikkben.

Azért arra kiváncsi lennék hol akarják gyártani....!?

Ezt én értem és félre ne érts, a megfogalmazás alapján nekem nem licenszgyártás jött le. Mert ha gyártjuk az NMS-t meg a Jelcint és módosítjuk pl annyira, hogy a magyar igények szerint rákerüljön amit akarnak, rendben. Csak nem ezt írták a cikkben.
Sztem vmi ilyen lesz. Az alapok megmaradnak. Max. azt tudom elképzelni, hogy a török-német tapasztalatok alapján, csinálunk vmi újat 4-5 év múlva, de most Yörük és Yalcin lesz kisebb módosításokkal.

szegények jól rábasztak hogy komcsik érdemben beleugathatnak a közügyekbe.
két kommunistázás között:
avaly decemberben - a 2019-es nullszaldós költségvetés után - Szlovákia az idei évre 0,49 százalékos GDP arányos költségvetési hiányt tervezett. Ezt a hiánycélt évközben - a koronavírus-járvány következményeire hivatkozva - jelentős mértékben módosították, nem végleges adatok szerint a 2020-as hiány 9,68 százalékos lesz.

A büdzsé most jóváhagyott tervezete ugyan a költségvetési hiány folyamatos csökkenésével számol a következő három évben, de az elképzelések szerint a hiány csak 2023-ban csökkenhet 6 százalék alá. A költségvetés számaival összefüggésben a pénzügyminisztérium hangsúlyozta, hogy a büdzsé tervezete a "koronavírus-járvány nehéz körülményei" közepette készült.

A jövő évi szlovák költségvetés a bevételi oldalon 39,6 milliárd euróval, a kiadási oldalán pedig 46,7 milliárd euróval számol. A 2021-es költségvetés sarokszámainak kiszámításánál azzal az egyelőre nem végleges adattal számoltak, hogy az idei évben a szlovák gazdaság teljesítménye 6,7 százalékkal zsugorodik, a tavaly decemberben tervezett 2,3 százalékos bővülés helyett. A tervezet szerint a szlovák gazdaság 2021-ben 5,5 százalékos növekedést produkál majd.

..
Persze az ide nem fog begyűrűzni.

két kommunistázás között:
avaly decemberben - a 2019-es nullszaldós költségvetés után - Szlovákia az idei évre 0,49 százalékos GDP arányos költségvetési hiányt tervezett. Ezt a hiánycélt évközben - a koronavírus-járvány következményeire hivatkozva - jelentős mértékben módosították, nem végleges adatok szerint a 2020-as hiány 9,68 százalékos lesz.

A büdzsé most jóváhagyott tervezete ugyan a költségvetési hiány folyamatos csökkenésével számol a következő három évben, de az elképzelések szerint a hiány csak 2023-ban csökkenhet 6 százalék alá. A költségvetés számaival összefüggésben a pénzügyminisztérium hangsúlyozta, hogy a büdzsé tervezete a "koronavírus-járvány nehéz körülményei" közepette készült.

A jövő évi szlovák költségvetés a bevételi oldalon 39,6 milliárd euróval, a kiadási oldalán pedig 46,7 milliárd euróval számol. A 2021-es költségvetés sarokszámainak kiszámításánál azzal az egyelőre nem végleges adattal számoltak, hogy az idei évben a szlovák gazdaság teljesítménye 6,7 százalékkal zsugorodik, a tavaly decemberben tervezett 2,3 százalékos bővülés helyett. A tervezet szerint a szlovák gazdaság 2021-ben 5,5 százalékos növekedést produkál majd.

..
Persze az ide nem fog begyűrűzni.
Vmit nagyon keversz. Egyrészt a csehekről volt szó, másrészt tényleg a cseh kommunisták ( nem szocik!! Cseh - és Morvaország Kommunista Pártja, vmi Putyinista, kriptokomcsi csapat) furták meg a cseh védelmi kiadásokat 130 milliárd HUF-al.

Vmit nagyon keversz. Egyrészt a csehekről volt szó, másrészt tényleg a cseh kommunisták ( nem szocik!! Cseh - és Morvaország Kommunista Pártja, vmi Putyinista, kriptokomcsi csapat) furták meg a cseh védelmi kiadásokat 130 milliárd HUF-al.
bacca meg, aludni kéne, aszlovák letartóztatások hátterőről olvastam és teljesen belekeveredtem. Kösz hogy szóltál.

• Tetszik
Reactions: alfa74 and SilvioD