Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Szerda 14:49 dátumbélyeges privi üzenetről az értesítést ma hajnali 3:51-kor kaptam. Ebben a privi beszélgetésben azóta szerdán 18 órakor válaszoltam, amire 19-kor válaszoltak, kiegészítették másnap 19-kor majd tegnap 13:40-kor én válaszoltam.
Érdekesen jönnek ezek az email értesítők :) Le van maradva jó pár üzivel és késik is rendesen több napot :)
Ezzel a fórummotorral már nem kell foglalkozni, majd az újnál ha előfordul, akkor lesz érdekes. Én sem tudom kibogozni, miért szelektálja kb. hasonlóan mint neked az értesítéseket, annak ellenére hogy be van jelölve értesítésre a topic (az összes ilyennel ezt csinálja), de már nincs jelentősége hogy miért. Ajánlom addig hogy használd időnként a "https://forum.htka.hu/watched/threads/all" az összes követett téma linkjét, mert azt azért mindig jól sorbarakja rendesen, ott látod ha megindult egy topicban az eszmecsere. Egyébként valami összefüggés határozottan van abban, hogy mikor nézted / mikor írtál a topicba amelyikről értesítenek, ha régen nem néztél egy ilyen topicot, simán előfordulhat, hogy nem fog értesíteni. Ellenpéldát is tapasztaltam, tehát régen látogatott topicról is küldött értesítést a motor, szóval nehéz is lenne lokalizálni a hibát. Reméljük az új motorral elmúlik. Egyébként valami olyasmi is van a dologban, hogyha egy topic mozgásáról küldött értesítést, de néztél be a topicba, többet nem küld addig amíg meg nem nézed. Így nagy halom értesítés is kieshet. Ez azért van, hogy ne árasszon el értesítésekkel ha amúgy valamiért éppen nem érsz rá megnézni. Személyre-szabottan ezek a beállítások nem módosíthatók ezen a motoron. Szóval kitartás, Tcat már nagyon készül a motorcserére. :)
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Marad a XenForo nem kell izgulni :)



Na, akkor ez jó hír lehet: a XenForo 2.1-től van Markdown support, szóval formázhatod majd úgy is a kommenteket.




:D Idén lesz összegzés.
Kérni szabad? :)
Hasznos lenne, ha a hozzászólásoknál megjelenne azon hozzászólások sorszáma, amelyek az eredetire adott válaszként születtek.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
A szerkesztési időn belül jó lenne, ha a felhasználónak is lenne törlésre is módja. Egy héten belül másodjára sikerült nem szándékolt hozzászólást létrehoznom félrekattintással, és a modokat terhelni törlési kérésemmel.

Hát sajnos nincs ilyen funkció, de jobb híján ilyenkor kivágni tudod az üzenetet, és beírsz 1db karaktert, és egy új üzenetben újraírod.
Már nem emlékszem miért lett így kialakítva anno a rendszer, valahol egyszer megtaláltam a fórumon az erről szóló értekezést, de már elfelejtettem hol volt. A gépház valamelyik topikjában.
Valószínű ennek az eleje felé.
 
T

Törölt tag 2822

Guest
Hasznos lenne ha nem egy általános ignore gomb lenne a fórumon, hanem topikonként lehetne ignorálni az embereket. Attól, hogy valakit nem akarok látni egy hadtech, járvány stb topikban, lehet érdekes linkeket dob be egy biztpolba és fordítva.
 
  • Tetszik
Reactions: csibeszke

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 055
32 529
113
Hibrid hadviselés. A románok nyíltan bejelentették kb 2 hónapja, hogy ráfekszenek a dezinfó hadviselésre, na meg a magyar baloldal is egybesült erőkkel kezdte meg a felkészülést. Ignorera kell tenni a céges accokat. szzsolt81 pl nyíltan bevallotta, hogy azért van itt, hogy profilozzon.

Az ilyesminek azért a fő terepe a Facebook, ez egy nem túl ismert és nagy elérésű fórum. Ha valami dezinfót be akarnak dobni, akkor biztos, hogy nem itt tennék.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Hibrid hadviselés. A románok nyíltan bejelentették kb 2 hónapja, hogy ráfekszenek a dezinfó hadviselésre, na meg a magyar baloldal is egybesült erőkkel kezdte meg a felkészülést. Ignorera kell tenni a céges accokat. szzsolt81 pl nyíltan bevallotta, hogy azért van itt, hogy profilozzon.
Vagy csak egyszerűen közbe kellene lépni az illetékeseknek.
 

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 304
93
Hibrid hadviselés. A románok nyíltan bejelentették kb 2 hónapja, hogy ráfekszenek a dezinfó hadviselésre, na meg a magyar baloldal is egybesült erőkkel kezdte meg a felkészülést. Ignorera kell tenni a céges accokat. szzsolt81 pl nyíltan bevallotta, hogy azért van itt, hogy profilozzon.
Az egész újkori történelmük egy nagy kamu.. nincs ebben semmi új. Akkor is hazudik ha kérdez. Mindig is egy szavahihetetlen áruló politikát folytattak.:)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 243
67 205
113
Az ilyesminek azért a fő terepe a Facebook, ez egy nem túl ismert és nagy elérésű fórum. Ha valami dezinfót be akarnak dobni, akkor biztos, hogy nem itt tennék.

Ezért trollkodnak elsősorban. Ha elérni nem is tudnak semmit, legalább az örömünket rontani akarják. Tisztában vannak vele, hogy mennyire fogékony az itteni közeg általában a neoliberális eszmék magasztosságára, nem is azért vannak, itt, hogy térítsenek, hanem azért, hogy egyrészt ezen a felületen is jelen legyenek mert több az olvasó mint a regisztrált hozzászóló, másrészt nemzetközileg is kezd megjelenni a htka név olykor, vagy leszűrhetően a szakmai fórumok ködös név mögött. Ez neki kell. Mivel a hozzászólásaik frusztrációból erednek, azt közvetítenek, ezért a lényegi tevékenységük a közhangulat rontása, a kommunikáció építő jellegének lerontása és mivel a fészbúkkal ellentétben hírszűrés és a dolgok mögé nézés is folyik ezért végső soron dezinformációs tevékenységet is folytatnak a folyamat esetleges eltérítésével. Ehhez elég bedobni valamelyik színes kultúrás hazugságot amire az elsőknél még logikusan, a felesleges mennyiségnél meg már idegből harapunk és máris hatékony a bomlasztás. Nem érdekli például @szzsolt81 -et, hogy logikusan cáfolni tudjuk az ostobaságokat, vagy hogy idegből pofánvernénk amikor csúcsra járatja a hülyeséget, mert neki annyi számít, hogy bomlasszon. Az ignore nem jó erre, én senkit nem is ignorálok, mert ha hülye valaki, annak megmondom, hogy hülye. De ignore-ral csak ellenállás nélkül oszthatja a hülyeségét, szóval ez nem jó. Úgyhogy én a türelmes nyugalommal az idegbajba kergetését javasolnám.
 
Status
Not open for further replies.