[HUN] Ejder Yalcin / Gidrán 4x4

Ami biztos az elhangzottak alapján, az az, hogy az rhm-magyar kerekes fejlesztés és ugye a Gidrán is Kaposváron lesz gyártva ( gondolom ha közös alkatrészbázisa van a két 4x4-nek esztelenség lenne máshova vinni az nms gyártását is ).
Az apc az RHM-HUN cég terméke lesz, míg a Gidrán, meg gondolom valami újabb vegyesvállalat RHM-HUN + Nurol terméke lesz

Milyen APC?

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Nem erted. Ha "megveszik" a nevet a Gammatol, azzal kb megteritik nekik az erolkodesuket az o Komondorukkal - ez korrekt gesztus, ugyanakkor a kuvasz eleve nagyobb, mint a komondor, szerintem az jobban passzolna a leendo uj 8x8-hoz.

A "komon dor" nem hangzik hülyén angolul? Nincs pejoratív hangzása?

A Gidrán az török-arab hangzású, és a lófajata eredetében is van arab vonal.

A gazdag arabok ismerik és szeretik a lovakat. Hol lehet export célpiac?

Nem erted. Ha "megveszik" a nevet a Gammatol, azzal kb megteritik nekik az erolkodesuket az o Komondorukkal - ez korrekt gesztus, ugyanakkor a kuvasz eleve nagyobb, mint a komondor, szerintem az jobban passzolna a leendo uj 8x8-hoz.
Speciel a komondor a Rheinmetall Mission Master járművének kellene a neve legyen, míg a Yürököt kellene Kuvasznak nevezni!

Komondor:
UGV_Rheinmetall_Mission_Master_Cargo.jpg

Kuvasz:
EmCzP42XEAMtrXp

Egy ideje követem, hogy mi megy itt a fórumon. Nagyon komoly és időszerű a honvédség fejlesztése!
Ez a Gidrán is nagyszerűen illik a képbe. Megfontolt választás és simán van benne üzleti potenciál is a jövőben!
Nem mellesleg qrvajól is néz ki! Bízom benne, hogy minden ilyen fejlesztés lezajlik még (vagy legalábbis a szerződés visszavonhatatlan lesz) 2022 ig. Mert különben egy esetleges kormányváltás elkaszálna mindent.... :(

Viszont a gidrán név nem szerencsés,egy export termék esetén nem kellene bele á betű!De lehet export esetnén gidran lesz!

Fordítva a Komondor a nagyobb termetű kutyafajta:).

Na ez a kérdés, hogy hol?
Valahol belefutottamn pár napja egy cikkbe, hogy a JLTV-ből 1900 darabot kap 2021-ben az amerikai hadsereg, most ne kérdezzétek USMC-vel együtt vagy se. Ott volt egy link az európai rendelésekről, szlovéniai, montenegrói, 67 darab, 36 millió dollárért, észt 200, litván 500, belga, angol, ami most hirtelen az eszembe jut. Szóval a környéken aligha.

Igaz, 6x6 / 8x8 harcjármű pontosabban, az APC azt már én következtettem a ppt-k alapján ( HEL fejlesztéseknél a Boxer köszönt vissza s ezen a dián alul írva vagyon egy olyasmi, hogy "german technology produced in Hungary", ez mondjuk lehet a HEL maga s a platform más lesz, de nekem az egész pakk Boxerestül sanszosabbnak tűnik - ha már azt dobták fel a diára )

• Tetszik
Reactions: Loken and SilvioD

Nincs, en nem tudok rola. Sot, inkabb nagyon kozel all a commodore szohoz, ami amugy a dandartabornok megfeleloje a briteknel ill former colonies hadseregekben, valamint az ellentengernagy alatti (kapitany feletti) rendfokozat a navyknel - ez inkabb elonyos egy military jarmunel.

Tekintve, hogy mindenki atnevezi hadrendbe allitaskor, igazabol mindegy a neve. :)

Speciel a komondor a Rheinmetall Mission Master járművének kellene a neve legyen, míg a Yürököt kellene Kuvasznak nevezni!

Komondor:

Dehogy ez a Puli, nem egyertelmu? :)

gidran-mrap-honvedseg-421374.jpg

Festésről vélemény?
Alapjaiban azért ez a Leókon megjelent camo,viszont maga a mintázat és a színárnyalatok módosultak,a sárga jóval okkeresebb,a szürke helyett pedig egy feketébb szín jött,igazából pont az változott amit én szerettem volna,ez így sokkal jobban hasonlít arra,ami a Leók számítógépes grafikáin szerepelt. Nekem személy szerint így jobban tetszik,a Gidrán meg bitang jól néz ki ezzel a festéssel.;):D:hadonaszos:

Komondor:

Kuvasz:
EmCzP42XEAMtrXp

Valamelyik "nagy-testvére" szinte biztos Komondor lesz, és mivel az is szinte biztos, hogy ez hűséges társuk lesz, a Puli nem rossz név szerintem.

Igen, a Jelcin nagyobb, a kisebbik a JLTV jargany.
Apropo, most vegul is a kisebbik eredetileg NMS vagy Yoruk vagy mi a pontos neve torokul...?
A hivatalos neve "NMS 4X4" a Yörük (Nomád) pedig a fantázianeve. Mint mondjuk az F-16 Falcon.
Torokul a hivatalos neve Yoruk 4x4 és angolul a NMS 4x4 megnevezést használja a gyáró:
https://www.nurolmakina.com.tr/tr/yoruk-4x4 ; https://www.nurolmakina.com.tr/en/nms-4x4-en