W
Wilson
Guest
Hivatalosan a kuvasz a magasabb, keress ra.
Ezen nem fogunk összeveszni

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hivatalosan a kuvasz a magasabb, keress ra.
Valahol belefutottamn pár napja egy cikkbe, hogy a JLTV-ből 1900 darabot kap 2021-ben az amerikai hadsereg, most ne kérdezzétek USMC-vel együtt vagy se. Ott volt egy link az európai rendelésekről, szlovéniai, montenegrói, 67 darab, 36 millió dollárért, észt 200, litván 500, belga, angol, ami most hirtelen az eszembe jut. Szóval a környéken aligha.
itt az eseteges exportlehetőségeken morfondíroztam, ugyanis a JLTV személyében van egy, a nagy volumenű gyártás miatt viszonylag olcsóbb vetélytársa, - nem is beszélve a felhasználók számára egyszerűbb logisztika, javítás etc-ről és nem kell tartaniuk a politikai vetülettől .Tudtad hogy ezen a fórumon még a JLTV-nek is van saját topikja, ahol szinte minden új információ megtalálható a típusról?
Igazad van.Torokul a hivatalos neve Yoruk 4x4 és angolul a NMS 4x4 megnevezést használja a gyáró:
https://www.nurolmakina.com.tr/tr/yoruk-4x4 ; https://www.nurolmakina.com.tr/en/nms-4x4-en
Nincs, en nem tudok rola. Sot, inkabb nagyon kozel all a commodore szohoz, ami amugy a dandartabornok megfeleloje a briteknel ill former colonies hadseregekben, valamint az ellentengernagy alatti (kapitany feletti) rendfokozat a navyknel - ez inkabb elonyos egy military jarmunel.
Tekintve, hogy mindenki atnevezi hadrendbe allitaskor, igazabol mindegy a neve.
Dehogy ez a Puli, nem egyertelmu?![]()
Alapjaiban azért ez a Leókon megjelent camo,viszont maga a mintázat és a színárnyalatok módosultak,a sárga jóval okkeresebb,a szürke helyett pedig egy feketébb szín jött,igazából pont az változott amit én szerettem volna,ez így sokkal jobban hasonlít arra,ami a Leók számítógépes grafikáin szerepelt. Nekem személy szerint így jobban tetszik,a Gidrán meg bitang jól néz ki ezzel a festéssel.![]()
Akkor a kebabos kocsi megnevezésnek annyi![]()
![]()
Hát az Ejder-ből nem tudok 6x6-os verziót. Ejder (magyarul Sárkány) három verzióval van fenn a honlapjukon. EJDER YALÇIN, KUNTER és TOMA utóbbi kettő inkább rendfenntartó, teherautó alapú. A Yörük a török elnevezése a kissebbik verziónak (majdani Komondor) nem a nagyobb Gidránnak amiről a kpéek ma megjelentek.De a Jelcinnek meg Yalcin? Mert maga a modell az Ejder (=NMS), amibol van 6x6 es 4x4, utobbi a Yalcin (=Yoruk), jol ertem?
Magával a camóval nem volt igazából gondom a Leóknál sem,viszont a grafikákon a színek és a mintázat az sokkal jobban hasonlít arra ami most a Gidránokon megjelent,és élek a gyanúval,hogy az RM-nél úgy voltak vele,hogy gyorsan fújjunk fel valamit a tankra abból ami kéznél van,és nagyjából hajaz arra ami a grafikákon szerepel... Azért a Leókon látványosan nem fordítottak túl nagy hangsúlyt a festés minőségére,rengeteg a festék átfolyás,illetve adott szín nem megfelelően fedi az alatta lévőt.... Ezzel szemben a Gidránon a festés egyszerűen patika.Akkor lehet hogy mégis igaza volt az itt fórumozóknak, hogy a Leopardokon a sárga az túl világos volt?
Az első feleségemnek mikor udvaroltam nekik kuvaszuk volt,akkora volt vazze mint egy medve..!Hivatalosan a kuvasz a magasabb, keress ra.
Viszont a gidrán név nem szerencsés,egy export termék esetén nem kellene bele á betű! De lehet export esetén gidran lesz!?
Hónapok óta pletyka, hogy ez a várt szállítmány nem jön, egyszer meg is írtam, csak leoltottak, aztán hagytam a fenébe a dolgot. Nem akarom feltétlenül mindig az igazamat bizonygatni..
Én is azt néztem, hogy nagyon hasonló a minta, de a fehéregyensúly vagy valami nagyon el van rontva a gyári képen, túl sok a képben a zöld, ezért minden szín másnak tűnik.
Nem erted. Ha "megveszik" a nevet a Gammatol, azzal kb megteritik nekik az erolkodesuket az o Komondorukkal - ez korrekt gesztus, ugyanakkor a kuvasz eleve nagyobb, mint a komondor, szerintem az jobban passzolna a leendo uj 8x8-hoz.
Nagyobb problémának tűnik hogy az elején G betűt hogyan ejtik... de bárki rendszeresíti, úgy is ad neki majd saját nevet.
Nagyobb problémának tűnik hogy az elején G betűt hogyan ejtik... de bárki rendszeresíti, úgy is ad neki majd saját nevet.
Bocsánat,mármint a KMW-nél...Magával a camóval nem volt igazából gondom a Leóknál sem,viszont a grafikákon a színek és a mintázat az sokkal jobban hasonlít arra ami most a Gidránokon megjelent,és élek a gyanúval,hogy az RM-nél úgy voltak vele,hogy gyorsan fújjunk fel valamit a tankra abból ami kéznél van,és nagyjából hajaz arra ami a grafikákon szerepel... Azért a Leókon látványosan nem fordítottak túl nagy hangsúlyt a festés minőségére,rengeteg a festék átfolyás,illetve adott szín nem megfelelően fedi az alatta lévőt.... Ezzel szemben a Gidránon a festés egyszerűen patika.![]()
Speciel a komondor a Rheinmetall Mission Master járművének kellene a neve legyen, míg a Yürököt kellene Kuvasznak nevezni!
Komondor:
![]()
Kuvasz:
![]()
Csak tudnâm, hogy a harci jármüveknèl miért követik a civil gèpkocsiknâl uralkodó idióta dizájnt, hogy az oldalvonal hâtrafelé emelkedik, hogy minèl rosszabb legyen a kilátâs. Az a 3. oldalablak egy vicc, funkciónâlisan semmire nem jó. Ez a dizâjn gyözelme a funkció felett.![]()
Ezen nem fogunk összevesznide hidd el nekem a komondor magasabb nagyobb tömegű most is itt fekszik előttem egy az ajtó előtt ez a kedvenc fekvőhelye
.Volt a családban kuvasz van összehasonlítási alapom,de persze ez egyedfuggő
.
Mivel még a szemét sem látod az igazi Pulinak.. ez találó erre a gépre![]()
OFF valahol van egy fényképem kutyám legjobb barátnőjéről 75 + kilo a kuvaszlányAz első feleségemnek mikor udvaroltam nekik kuvaszuk volt,akkora volt vazze mint egy medve..!![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..