Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bocs, de te troll vagy? Vagy csak szimplán hülye?Önfenntartó honvédség nincsen. Amennyire jó befektetés volt a Hirtenberger megszerzése annyira borzalmas, értelmetlen, drága pénzkidobás volt az AV megszerzése/megmentése, hogy a csehek továbbra is elmondhassák, hogy van saját repülőgépgyártásuk. A pénz nem Tomboré volt, hanem a magyar államé úgyhogy muszáj lesz vennünk (a hírek szerint) 8 db L-39NG-t hogy életben tartsuk még pár évig a gyárat, ami teljesen értelmetlen akárcsak a saját pilótaképzés az egyszázados légierőnek. Nem azt mondom, hogy gagyi az L-39NG hanem azt, hogy nincs rá szükségünk. Ez inkább afrikai országokra van kitalálva (ha megnézed a múltkori bemutatót elég fekete arcok voltak jelen) ahol még nem hallottak a légvédelemről és teljesen mindegy milyen gép csak tudjon repülni és le tudjon dobni egy bombát a szomszéd törzsre.
Teljesen egyet értek. Totális baromság! Tudod, hogy miért? CSAK!Erről beszéltem én is,de az F-35 egy totális baromság, ki lett mondva....!
Bocs, de te troll vagy? Vagy csak szimplán hülye?
Már csak azon kéne elgondolkodni, hogy mivégre ez az egész?A slideokon minden ott van, nem is ertem, mirol toprengtek.
1. A 8x8 egeszen vilagosan - meg a konturjai is - valamifele Boxeres IFV-szerkezetet sejtetnek, plane, hogy modularis, hybrid, 8x8 van szo, amire a VSHORADtol lezerig mindent lehet tenni. Ez eleve kizarja a Fuchs-szintu kutyautoket, ez valami lengyel okoskodas, gondolom, keptelenek elkepzelni, hogy valaki jobbat csinal, mint a Rozsomak.
2. A Boxert nem fogjak lekoppintani, mert az kozos IP a KMW-vel es nem akarnak nekik fizetni.
3. A romanok Agilise lehetett volna a legkozelebb, de az ugye a romanok sajat erolkodese alapvetoen, kutyanak se kell.
4. Gyanithatoan a mission modulokat megprobaljak kozos nevezore hozni a Lynxevel, ha nem is teljesen kompatibilisse, de biztosan ugyanaz a repair kit, spare parts, szereloi trening stb kell hozza (a Boxeret peldaul asszem mindossze negy helyen kell rogziteni es kesz, egy ora feltenni es kb kinn a mezon megcsinalja egy muszaki kocsi a rajaval.)
5. Szintre biztosan lesz belole uszokepes, ez azert Europaban, de meg a Marines kapcsan is altalaban elvart a 8x8 eszkozoktol.
6. Ez lesz vagy 3 ev, mire proto lesz belole, de mar a kepeken is lathato, hogy akarnak unmanned opciot is.
7. Ettol fuggetlenul van a Mission Master, ami mar egy kesz UGV termek, az gondolom majd szepen ugethet mellettuk, elottuk stb.
En 25-30 tonna koze teszem az uszokepest - 26-ig elviszi a Millenium, ugye - es extra armorral felmegy 35t kornyekere az IFV verzio. Mivfel platform lesz, ezert millio opcionk lesz.
Azert azt megismetelnem, hogy fantasztikus, hogy megcsiptuk mindezt.
A mar idezett brit oldal mondatat tovabbfuzve, azert az nem vilagszinten is messze nagypalyas, ahogy egy, a briteknel 10-15x szegenyebb, hatodakkora orszag gyakorlatilag egy ev alatt sajat lancos IFV platformot es gyartast, sajat kerekes IFV es APC platformot es gyartast, valamint sajat 4x4 designt es gyartast varialt ossze maganak, mindegyik kategoriajaban es leendo fegyverzetevel is a jelenlegi csucstechnikat kepviselve, hozzavalo loszer- es egyeb gyartassal egyutt.
HTKA 2015: hímzőképessééégHTKA 2015: Megszűnnek a képességek! Helikopter, szállítógép, nincs tüzérség, szétrohadtak a tankok, BTR gagyi, NINCS SEMMINK VÉGÜNK VAN!!!!!!
......
HTKA2020: Az a folt a világ legmodernebb harceszközén túl sárga!!!! Szar az egész!!
![]()
Én örülök neki, hogy ez a legnagyobb gondotok
Nekem hello Kitty rózsaszínben is jó, csak legyen. Festék meg van a Currusnál.....bár locsolóslag és kefe nincs
HTKA 2035: Köcsög Maróth, miért piros a Currus Halálcsillag lézere!??!!! Zöldet akarok, meeeer szkájvókeré is az!
Tudod miért??CSAK!!!Már csak azon kéne elgondolkodni, hogy mivégre ez az egész?![]()
Szerintem meg nincs. Megvehettük volna a Boeinget is.Teljesen igaza van.
Szerintem meg nincs. Megvehettük volna a Boeinget is.Ja, hogy ezzel a romulánokat ijesztgetem?
Aha...
Nem tudod eladni: sokat buksz,
Eladsz belőle párszáz darabot, kevesebbet buksz, plusz a vevő csak tőled vehet pótalkatrészt, méregdrágán. Miközben a török hadiiparnak ott vannak a gyárilag integrált eszközei....
https://www.aselsan.com.tr/Remote_Controlled_Weapon_Systems_3441.pdf
@Green Leader ez benne volt eredetileg a cikkedben? Nekem nem remlett...
benne volt csak ki vették valamiért.@kamm itt volt szó róla, hogy az RM kukázza a saját 4x4 ét
Ráadásul a korábban Budaörsön bemutatott gépeken is ugyanezek a színek voltak. Gondolom azt sem véletlenül festették a törökök ilyenre.
![]()
Az A4-ek színeire gondol.Én azt javaslom, vagy monitort vegyél újat, vagy szemüveget!![]()
Azon gondolkoztam én is el, hogy ki az itt a fórumon, aki már élőben is látta a magyar Leopardokat és a Gidránokat is...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..