[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Mondjuk felteszem a kérdést, hogy míg az ukrán lakosság kb 40%a tényleg nyugat párti volt, addig a 90+%ban orosz párti BELORUSZ, (tiszteljük meg őket azzal, hogy nem fehéroroszozzuk) lakosság ugyan hogy lesz megmajdanozva? Mert a majdanhoz kell a társadalmi támogatás is.
Ukarajában is volt vagy három narancsos probálkozás 20latt mire sikerült megszerezni. Lassan át lehet hangolni a lakósságot nyugatbarátnak. Ukraja sem eltt egyből 40% nyugat párti. Sajnos, az idő nem az oroszoknak dolgozik per pillanat.
Donbaszt meg hogy gondolod? Ha az Ukránok mennek oda, megint Putyin lesz kénytelen megállítani a szakikat, hogy ne menjenek Kievig.
Ha a nato elkezd felvonulni, akkor mire oda érnek a Sahtar Donyeck már arról fog tárgyalni, hogy indulhat-e az orosz első osztályban.
Elfelejted, hogy az elúlt pár évben nagyon felfejlesztették és átszervezték az ukrán hadsereget. Kisebb lett, de jobban felszerelt és kiképzett. Mindez amerikai segítséggel. A harci morált leszámítva, jelenleg messze a szakik fölött állnak. Ha az orosz nem áll be a szakik hátába, akkor negyon hamar le fogják nyomni őket.
A NATo nem fog ukrajna területén felvonulni. Legfeljebb USA-Román-Lengyel hármas. De szerintem ők sem akarnak belefutni egy esetleges pofonba, úgy, hogy utána nem hívatkozhatnak a NATO védelmi kötelezettségére.
Nincs szüksége klasszikus háborúra. El kellene néha menni a volt SZU területére, nagyon nem olyan negatív ott a közös múlt megítélése, mint azt a nyugati elemzők szeretik hinni. Anno konkrétan 80+% szavazott a maradjon a SZU csak reformáljuk meg projektre. És azóta az utódállamokban nagyot esett az életszínvonal. Kárpátalja is azért necces, mert ha Vologyáék elindulnak a ruszinoknak nem volt rossz elismert kisebbségként a SZUban, tehát ha nem lépünk rögtön nem lesz miért lépni.

Magyarként láthatod, hogy mennyire működik ez, amikor a lakosság többsége elégedett a vezetéssel, vagy ha nem, makacs szabadságszeretetében összezár az ország vélt vagy valós ellenségei ellen. És a mi Vityánk közel sem annyira népszerű mint Putyin.
A fiatalokat nagyon meg lehet hülyíteni a közösségi média által. Csak a környezetemet nézem, ahol a konzervatív keresztény értkeket valló szülőknek olyan liberálsi gyerekeik lettek az utobbi pár évben, hogy Soros Gyuri bá' megnyalná a tíz úját. Be kell nekik adni, hogy ennyivel meg annyival fogtok jobben élni (ami persze kamú) és úgy fognak tüntizgetni, hogy csak na. És ne kiabáld el, mert OV ellen is lassan sikerül összehozniuk a gyutacsot. Tudod te is, hogy nem a tömeg számít, hanem a hangerő.
Megint jön a kérdés, hogy akarod a Kerencsi hidat megszabotázsolni, és ez miben is kockáztatja az Oohoz tarzozást? Elvenni ma csak a NATO vagy Kína tudná, de az atomháború.
Kamion, hajó forgalom mellet te nem tudod elképzelni? Ha nem lesz összeköttetés, vízhiány, árúhiány alakul ki, ami akár néplázadáshoz is vezethet. Meg van ennek a jól bevált receptje a hatalom boszorkány-konyháiban.
A kaukázus környékén meg előbb Majdanoz Vologya, mint, hogy neki befűtsenek. Ugyanis az ott élő kisebbségek nem kicsit oroszbarátak. Ennek lehet az is az oka, hogy az új vezetésekkel ellentétben a ruszkik nem akarták őket kiírtani.
Van ott elég szélsőséges ahhoz, hogy meggyűjtsék a medve baját. Csak a módját kell megtalálni annak, hogyan mozgosítsák őket. Pl. Törökország bevonásával némi engedmény fejébe.
És másnap megvalósul az USA legrosszabb rémálma, az új Szu.
Tessék végre felfogni, hogy az USÁn és Kínán kívül mindenkit az esetleg létező atomütőereje véd az Orosz hadseregtől. Na most az atomhatalmak nem azon a környéken vannak. Egyszerűen ennél nem lehet jobban sarokba szorítani Vologyáékat, mert, pont a nemzetközi kapcsolatok elvesztésének lehetőségével tartják sakkban.
Pont ez a célja az atlantistáknak. Minél jobban beszorítani a sarokba, hogy visszaüssön (pont mint Japán a II. VH-ban). Aztán ki lehet kiáltani minden elképzelhető rossznak. Páriává teszik. Ott fog oroszország ételen pusztulni az új SZU2 területével együtt.
De amúgy abba belegondoltál, hogy csak az almaimport lelövése majdnem megfektette Lengyelországot? Ha kiszeded az oroszokat a globális kereskedésből az borítja Szerbiát biztos, és a Lengyeleket nagyon megrogyasztja. De ha Szerbia borul az rántja a Románokat, és Minket is. De ez már a Szlovákokat és a Cseheket is, de ez viszi magával a lengyeleket, ami viszont egyértelműen fáj már a németeknek is, ami viszont a déli államok bukása felé löki a folyamatot...
Ne haragudj, nem értem ezt az okfejtést. Szerbia miben befolyásolja a mi gazdaságunkat? Vagy a többi KK-európai gazdaságot? Kicsi ország, jelentéktelen gazdasági potenciállal. Ha egy Kína lenne, akkor állna az elmélet. Az oroszok kiiktatása annyiban tudna kersztbe tenni, hogy elesnék a relatív olcsó nyersanyagtól (ami nem kevés). De attól még nem dölne össze a világgazdaság.
Látok én is sakklépéseket, amivel be lehet dönteni a ruszkikat, csak az a nyugatot is dönti, és Kína win. Ennyire nem nézem hülyének az USAt.
Az USA nagyon okos. És pont ezért akarja bedönteni az Oroszokat. Nem biztos hogy menni fog, de csak erre próbálkozhat, mert Kínának nekimenni úgy, hogy Ázsia felé nyitott, nem járna sikerrel. De ha bezárul a Szibériai kapu, akkor egy-két év szankció és totális embargó után már könnyű préda lenne. Először az éhező, jólétüket vesztett tömegeket felheccelni, majd beindítani a függetlenedési mozgalmakat (Tibet, Ujgu, Hongkong). Közben belsőleg megoszatni a hadsereget (tisztek egy részét megvásárlása pénzel/mint anno a román Szekut/, jövőbenni poziciók biztosítása együttműködés esetén). De ehhez először kell az orosz medve bőre. Csak azon keresztül lesz kényelmes a szibériai séta.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo
W

Wilson

Guest
Putyin nem hatalmon van, hanem hatalomban tartják. Az erők, amelyek mögötte vannak. Addig, amíg kell nekik. Ezen erők egyike Dugin és a mögötte álló poszt-KGB-s neobolsevik csoport.

Boki ugye írta:
"A Duginos teória abban igaz, hogy szintén támogatták a Krím visszavételét és voltak önkénteseik is(lásd Sztrelkov) akik a GRU utasításait követték."

Na, ha Duginék, Sztrelkov stb. támogatták Putyint és a GRU utasításait követték, akkor miért nem jutalmazta meg őket ezért????? Mindegyiküket megbüntették, Dugint példáuk kirúgták a Lomonoszov egyetem tanszékvezetői posztjáról.

Putyin ahogy nálunk Vitya rendszeresen felemel majd háttérbe helyez embereket ebbe nem kell belelátni többet ha tetszik vagy nem ez Putyin hatalom gyakorlásának a része.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Putyin ahogy nálunk Vitya rendszeresen felemel majd háttérbe helyez embereket ebbe nem kell belelátni többet ha tetszik vagy nem ez Putyin hatalom gyakorlásának a része.

"háttérbe helyez"

a Krím visszaszerzéséért nem járt volna köszönet nekik a háttérbe helyezés helyett?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
"háttérbe helyez"

a Krím visszaszerzéséért nem járt volna köszönet nekik a háttérbe helyezés helyett?
Lehet, hogy maszkirovka és patyomkinka az egész. Duginék valahol egy dohányfüsttel, uborkás és vodkásüvegekke teli irodában szövögetik a következő terveiket. Putyin parancsára, vagy ellenére. :D
 
W

Wilson

Guest
"háttérbe helyez"

a Krím visszaszerzéséért nem járt volna köszönet nekik a háttérbe helyezés helyett?

Gondolkozz egy picit ha valaki akkor pont Dugin az aki tökéletesen tisztában van a Putyin féle hatalom működésével ha saját szakállára vagy szakállukra cselekedtek Krím kapcsán akkor már régen hirtelen szívmegállás miatt elhaláloztak volna.
 
W

Wilson

Guest
Mondjuk felteszem a kérdést, hogy míg az ukrán lakosság kb 40%a tényleg nyugat párti volt, addig a 90+%ban orosz párti BELORUSZ, (tiszteljük meg őket azzal, hogy nem fehéroroszozzuk) lakosság ugyan hogy lesz megmajdanozva? Mert a majdanhoz kell a társadalmi támogatás is. Donbaszt meg hogy gondolod? Ha az Ukránok mennek oda, megint Putyin lesz kénytelen megállítani a szakikat, hogy ne menjenek Kievig.
Ha a nato elkezd felvonulni, akkor mire oda érnek a Sahtar Donyeck már arról fog tárgyalni, hogy indulhat-e az orosz első osztályban.

Nincs szüksége klasszikus háborúra. El kellene néha menni a volt SZU területére, nagyon nem olyan negatív ott a közös múlt megítélése, mint azt a nyugati elemzők szeretik hinni. Anno konkrétan 80+% szavazott a maradjon a SZU csak reformáljuk meg projektre. És azóta az utódállamokban nagyot esett az életszínvonal. Kárpátalja is azért necces, mert ha Vologyáék elindulnak a ruszinoknak nem volt rossz elismert kisebbségként a SZUban, tehát ha nem lépünk rögtön nem lesz miért lépni.

Magyarként láthatod, hogy mennyire működik ez, amikor a lakosság többsége elégedett a vezetéssel, vagy ha nem, makacs szabadságszeretetében összezár az ország vélt vagy valós ellenségei ellen. És a mi Vityánk közel sem annyira népszerű mint Putyin.

Megint jön a kérdés, hogy akarod a Kerencsi hidat megszabotázsolni, és ez miben is kockáztatja az Oohoz tarzozást? Elvenni ma csak a NATO vagy Kína tudná, de az atomháború.

A kaukázus környékén meg előbb Majdanoz Vologya, mint, hogy neki befűtsenek. Ugyanis az ott élő kisebbségek nem kicsit oroszbarátak. Ennek lehet az is az oka, hogy az új vezetésekkel ellentétben a ruszkik nem akarták őket kiírtani.

És másnap megvalósul az USA legrosszabb rémálma, az új Szu.
Tessék végre felfogni, hogy az USÁn és Kínán kívül mindenkit az esetleg létező atomütőereje véd az Orosz hadseregtől. Na most az atomhatalmak nem azon a környéken vannak. Egyszerűen ennél nem lehet jobban sarokba szorítani Vologyáékat, mert, pont a nemzetközi kapcsolatok elvesztésének lehetőségével tartják sakkban. Ha ezt bezárják, akkor azt lép amit akar.

Jaja, igaz ugyan, hogy erről afrika, és fél ázsia nem tud, de biztos igazad van.
De amúgy abba belegondoltál, hogy csak az almaimport lelövése majdnem megfektette Lengyelországot? Ha kiszeded az oroszokat a globális kereskedésből az borítja Szerbiát biztos, és a Lengyeleket nagyon megrogyasztja. De ha Szerbia borul az rántja a Románokat, és Minket is. De ez már a Szlovákokat és a Cseheket is, de ez viszi magával a lengyeleket, ami viszont egyértelműen fáj már a németeknek is, ami viszont a déli államok bukása felé löki a folyamatot...

Látok én is sakklépéseket, amivel be lehet dönteni a ruszkikat, csak az a nyugatot is dönti, és Kína win. Ennyire nem nézem hülyének az USAt.

Teljesen igazad van amúgy imádom,hogy időről időre előhúzza valaki a fehéroroszok "megmajdanozását" aminek annyi esélye van mint a pápának szambatáncosként a riói karneválon.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Gondolkozz egy picit ha valaki akkor pont Dugin az aki tökéletesen tisztában van a Putyin féle hatalom működésével ha saját szakállára vagy szakállukra cselekedtek Krím kapcsán akkor már régen hirtelen szívmegállás miatt elhaláloztak volna.

Kivéve, ha Duginék kezében is összpontosul annyi hatalom (KGB maffia), hogy Putyin ezt nem merte megtenni. Viszont a donyecki parancsnokok szépen meg lettek sorban merényelve valakik által.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
Kivéve, ha Duginék kezében is összpontosul annyi hatalom (KGB maffia), hogy Putyin ezt nem merte megtenni. Viszont a donyecki parancsnokok szépen meg lettek sorban merényelve valakik által.

Elfelejted Putyin KGB-s múltját majd pont ő lesz az aki hagyja,hogy Duginék kezében ennyi hatalom összpontosuljon,Putyin vérprofi ilyen hibát nem fog elkövetni.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Elfelejted Putyin KGB-s múltját majd pont ő lesz az aki hagyja,hogy Duginék kezében ennyi hatalom összpontosuljon,Putyin vérprofi ilyen hibát nem fog elkövetni.

Teljesen fordítva gondolkozol, Putyint is a KGB emelte hatalomba, de nem Putyin kezében összpontosul a "KGB". Ugyanaz a KGB-s hálózat, amely Putyint hatalomba emelte, támogatja Dugint is.
Dugin pedig támogatja Putyint, persze csak addig, amíg Putyin azt csinálja, amit ők forszíroznak. Putyin hatalma így részben Dugin-on alapszik!
 
W

Wilson

Guest
Teljesen fordítva gondolkozol, Putyint is a KGB emelte hatalomba, de nem Putyin kezében összpontosul a "KGB". Ugyanaz a KGB-s hálózat, amely Putyint hatalomba emelte, támogatja Dugint is.
Dugin pedig támogatja Putyint, persze csak addig, amíg Putyin azt csinálja, amit ők forszíroznak. Putyin hatalma így részben Dugin-on alapszik!

Szerintem meg te ülsz fordítva azon a bizonyos lovon nagyon tévedsz ha azt hiszed,hogy Putyin egy báb akit a háttérből rángatnak.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Szerintem meg te ülsz fordítva azon a bizonyos lovon nagyon tévedsz ha azt hiszed,hogy Putyin egy báb akit a háttérből rángatnak.

Nem báb, de éppen most láthattad, hogy mennyit ér egy elnök (Trump) hatalma az USA-ban, hogy még egy szaros Twitter meg FB is elhallgatatthatta.
Miért lenne ez másképp Putyin esetében?
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Január 20-án Csecsenföld feje, Ramzan Kadirov bejelentette, hogy hat fegyvereset likvidáltak a keresett terroristák szövetségi listáján szereplő Aslan Bjutukajev bandából a köztársaságban. Elmondása szerint a bandita csoportnak kétszer sikerült kibújni az üldözésből és az összecsapásokból, ám harmadszor "nem sikerült elrejtőzniük az Akhmat Khadzhi Kadyrov rendőrezred katonái elől". Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonon beszélt Kadirovval, és gratulált neki és a művelet többi résztvevőjének Bjutukajev bandájának megsemmisítéséhez. A művelet minden résztvevője állami kitüntetésben részesül.