Néhány Euronews hír magyarul ami érdekelhet minket.
Először a Portugáliai helyzet, ami jelenleg nagyon súlyos. Portugália népességileg velünk egyező nagyságú, 300 a napi covid-19 halálozás, az EÜ rendszerük megtelt. Ezért nem lehet nálunk (más EU-s országokhoz hasonlóan) lassan sem nyitni, mert a mostani kedvező helyzet heteken belül összeomlana, annyira, hogy a decemberinél is súlyosabbá válna. Ki kell várni az időt. A vakcina vásárlásainkkal és ezek majdani felhasználásával a legkedvezőbb helyzetbe kerülhetünk az EU-ban. Persze ehhez kell majd az oltási hajlandóság is !
Ezt a hírt direkt Gari figyelmébe ajánlanám, nézze meg többször is !
A favorizált nyugati gyártóid szerződés szegései az idegösszeomlás szélére sodorták Leyen-t, és brutális bíróságon keresztüli bírságok kiszabását és súlyos export korlátozások bevezetését is fontolgatják. Amúgy ebben a hírben nem szerepel, de az EB ellenőrei szinte megrohamozták a gyárat Leyen utasítására, hogy ellenőrizzék a gyártás darabszámát és a késztermékek kiszállításait, hogy tetten érjék a szerződésszegést. Bár tegnapi ez a tudósítás, de hirtelen kitört vakcinaháborúnak még koránt-sincs vége ! A tudósítás címe jelen esetben egyáltalán nincs eltúlozva, valóban nagyon keményen megy a csata a vakcinákért.
Ez a hír is nagyon érdekel minket, pláne a Görögorzági jelenléti oktatás bevezetésének hatásai miatt. Még csak ezután jönnek majd a hatásának a hírei. A görög kormány bízik az eredményben hogy nem lesz baj belőle, a pedagógusok pedig kongatják már a vészharangot, hogy nagy baj lesz a vége ennek a merészségnek. Én is szeretném ha diákok újra járhatnának iskolába, nálunk is, de ez jelenleg a penge élén táncolás lenne szerintem, úgy most ezt a kis időt bírják már ki májusig. Azért kísérjük majd figyelemmel a görög jelenléti oktatási kísérlet eredményét, mert sokat tanulhatunk belőle.
Először a Portugáliai helyzet, ami jelenleg nagyon súlyos. Portugália népességileg velünk egyező nagyságú, 300 a napi covid-19 halálozás, az EÜ rendszerük megtelt. Ezért nem lehet nálunk (más EU-s országokhoz hasonlóan) lassan sem nyitni, mert a mostani kedvező helyzet heteken belül összeomlana, annyira, hogy a decemberinél is súlyosabbá válna. Ki kell várni az időt. A vakcina vásárlásainkkal és ezek majdani felhasználásával a legkedvezőbb helyzetbe kerülhetünk az EU-ban. Persze ehhez kell majd az oltási hajlandóság is !
Ezt a hírt direkt Gari figyelmébe ajánlanám, nézze meg többször is !

A favorizált nyugati gyártóid szerződés szegései az idegösszeomlás szélére sodorták Leyen-t, és brutális bíróságon keresztüli bírságok kiszabását és súlyos export korlátozások bevezetését is fontolgatják. Amúgy ebben a hírben nem szerepel, de az EB ellenőrei szinte megrohamozták a gyárat Leyen utasítására, hogy ellenőrizzék a gyártás darabszámát és a késztermékek kiszállításait, hogy tetten érjék a szerződésszegést. Bár tegnapi ez a tudósítás, de hirtelen kitört vakcinaháborúnak még koránt-sincs vége ! A tudósítás címe jelen esetben egyáltalán nincs eltúlozva, valóban nagyon keményen megy a csata a vakcinákért.Ez a hír is nagyon érdekel minket, pláne a Görögorzági jelenléti oktatás bevezetésének hatásai miatt. Még csak ezután jönnek majd a hatásának a hírei. A görög kormány bízik az eredményben hogy nem lesz baj belőle, a pedagógusok pedig kongatják már a vészharangot, hogy nagy baj lesz a vége ennek a merészségnek. Én is szeretném ha diákok újra járhatnának iskolába, nálunk is, de ez jelenleg a penge élén táncolás lenne szerintem, úgy most ezt a kis időt bírják már ki májusig. Azért kísérjük majd figyelemmel a görög jelenléti oktatási kísérlet eredményét, mert sokat tanulhatunk belőle.
de tegyük fel. Mérnöknek biztos nem, ahhoz újra kellene kezdenem a matekot és egy mérnöki szakot elvégezni is jópár év lenne, nem is érné meg a befektetett energiát, azonkívül annyira nem érdekelt soha a matek. Ha érdekelt volna és láttam volna benne fantáziát, elvégeztem volna. De nem is ez a lényeg. Ha kell, elmegyek kubikusnak, adminisztrációba, végső esetben multis mókusnak, közszférába, teljesen mindegy, a munkától nem félek és nem nézek le semmilyen munkát, ha rendesen csinálják. Bőségesen elég képzettségem és képességem van, hogy bárhova elmenjek, ahol kell ember, és addig is bőséges tartalékom van, tavasszal az volt az első dolgom, hogy minden fölösleges kiadást leállítottam, felhalmoztam, várva hogy mi lesz ennek a kifutása.