[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
K

kamm

Guest
MI AZ HOGY FELÉLED A KÖLCSÖNT????

Összesen 1 milliard dollar jött be az országba.
A rendszerváltáskor a Németh Miklós verte az asztalt, hogy mondják már meg, hogy pontosan mennyi az adósság!!
Akkor 20 milliardra saccolták.
Mennyi pénz ment ki az országból "adósságszolgálat" címén azért az 1 milliárdért???
Nem élt fel senki semmit.
Az akoori életszinvonal javulás a Ratkó gyerekek és szüleik munkájának eredménye volt! Bele is rokkantunk...

Ugyan dehogy, micsoda zoldseg. A 80-as evekbol kicsivel 21 milliard dollar feletti adossagallomanyt orokolt meg az Antall kormany. A netto állomány amugy nemigen valtozott alatta (90-94), igy aztan fokent miatta meg aztan a Bokros miatt azt a regi 21 milliard dollart teljes egészében kifizettuk 2000-re, ha jol emlekszem.
 
K

kamm

Guest
Es de, feleltuk. Azert volt a mienk messze-messze a legvidamabb barakk. En jartam a DDRben, Bulgariaban, Csehszlovakiaban, Romaniaban stb, mindenhol, de kozben (szerencsesen) Nyugaton is, messze nalunk meg a jugoknal volt leginkabb nyugatiaa az elet.

Konkretan a 80-as evek kozepen pl egeszet tekintve Spanyolorszag semmivel nem volt elorebb nalunk, a tengerparti reszek meg Madrid szinvonalas volt, de nem volt fenyevekre mondjuk Siofoktol vagy Tihanytol, csak jobb minőségű volt a vendeglatas, minden. Beljebb viszont vegtelenul szegeny volt, az infra kozepkori, lekoszlott volt stb.
Naja, Franco csak 75-ben halt meg, addig nemigen volt semmi, 86-ban vettek csak be oket a Kozos Piacba, Portugalival egyutt, ami meg meg naluk is csorobb volt (ott nem jartam anno.) Utana megindult a toke es 90 korul mar alig ismertem ra a spanyolokra - na, akkor mar tudtam, hogy nekunk is a Kozos Piacban a helyunk... :)
 
  • Tetszik
Reactions: Masztiff and Negan

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Total fogalmad nincs az egészről.
Egyrészt egy Soros György nevű illető teljes mellszelesseggel hirdette, hogy engedjek el az összes tartozasunk, meg a rendszerváltás környékén, a primitív parazita bankarok meg kirohogtek, a britek szabalyosan gunyolodtak rajta (nem sokkal később már nem, amikor a hulladék, magasan tularazott fontjuk osszedolt a satornaba es Soros, nagyon helyesen, szazmilliokat keresett rajtuk.)

Masreszt az Antal kormány volt hatalmon 94-ig, az egvilagon se.mi moze nem volt ehhez sem a pufajkas Hornnak, sem a Peto Ivaneknak, sem senkinek.
A pénzügyeket először Rabár kapta, aki hónapokon belül lemlndott, ahogy meglatta, mi vár rá, becsületes módon egyből tudta, hogy neki nagyon nagy lenne a kabát. Őt a magabiztos, de nagyn pragmatikus és nem túl simulekony budai úrigyerek Kupa váltotta, aki 93-ig bírta, majd besokallt az amatőrizmus és politikai korrupció kevereketol, tőle vette át Szabó, aki az állami vagyon elkotyavetyelesehez asszisztalt (valaki még emlékszik az egykori KISZes Csepi mesterre az AVU élén?) - fel sem merült az adósság elengedese...


Nem volt. Amit lehetett volna, az a halasztas - meg tovabb fizetni a kamatokat stb.
Öngyilkosság lett volna. En gyakran szidom az adossagcsapdas komcsikat, de konkretan a Bokros, barmennyire is buta volt csomagja, tulajdonkeppen uj hitelkeretet intezett az orszagnak kesobbre, elkerultuk a teljes kiszolgaltatottsagot (ez kesobb azert meglett, mar a Fleto környékén, bar nem az egyeduli erdeme, előtte mindenki jol megtaposta a kolcsonszekeret.)
De van róla fogalmam!
Nagyon nyomatékosan értésére adták az akkori vezetésnek, hogy eszünkbe se jusson adósság-átütemezésről vagy bármi hasonlóról elmélkedni!
És ehhez az akkori ellenzéket is felhasználták, illetve nyíltan is jelezték külföldről!
/De hagyjuk.../
..
Horn Gyulát és Pető Ivánt meg sem említettem. Antall József meg vagy belebetegedett a stresszbe, vagy "segítettek" neki. Ezt meg sosem tudjuk meg...
Göncz Árpi bátyó meg ott tartott be a kormánynak, ahol csak tudott. Pont ugyanúgy dolgozott Magyarország ellen, mint teszi azt a jelenlegi parlamenti ellenzék egy része. Ez nem csak az informális mószerolást jelenti külföldön, hanem a jogalkotás lassítását, törvények visszadobását is. Emlékezz!
 
K

kamm

Guest
De van róla fogalmam!
Nagyon nyomatékosan értésére adták az akkori vezetésnek, hogy eszünkbe se jusson adósság-átütemezésről vagy bármi hasonlóról elmélkedni!
És ehhez az akkori ellenzéket is felhasználták, illetve nyíltan is jelezték külföldről!
/De hagyjuk.../

Nem, ne hagyjuk. Te itt gyakorlatilag nonstop legbol kapott hulyesegeket terjesztesz, nagyban hozzajarulva az agyalagyult, tudatlan okorsegek terjedesehez. Altalaban Amerikarol meg mas orszagokrol nyomod, az ilyen kamuhireid szorakoztatoak, nem erdekel kulonosebben.

Most viszont feleslegesen uszitgatsz az elmeroggyant, totalis kamu hulyesegeiddel. Nem, ne hagyjuk: citalj barmilyen bizonyitekot erre.
Tessek, varjuk.

Horn Gyulát és Pető Ivánt meg sem említettem. Antall József meg vagy belebetegedett a stresszbe, vagy "segítettek" neki. Ezt meg sosem tudjuk meg...
De tudjuk: az iskolazatlan-tudatlan marhasagodat terjeszted megint.
A valosagban Antall Jozsef termeszetes korulmenyek kozott, gyogyithatatlan nyirokmirigy-rakban halt meg, fejezd be a rosszindulatu, primitiv (raadasul kegyeletserto) pletykat.

Göncz Árpi bátyó meg ott tartott be a kormánynak, ahol csak tudott. Pont ugyanúgy dolgozott Magyarország ellen, mint teszi azt a jelenlegi parlamenti ellenzék egy része. Ez nem csak az informális mószerolást jelenti külföldön, hanem a jogalkotás lassítását, törvények visszadobását is. Emlékezz!
En jol emlekszem a mediahaborura, akkortajt leptem le. Pl a mediatorvenybe probalt valamifele egyensulyt belekenyszeriteni, de annak semmi koze nem volt a gazdasaghoz, raadasul semmilyen torvenybe nem is tudott es nem is folyt bele, gazdasagit meg vissza sem kuldott normakontrollra.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 244
67 206
113
A Magyarországon tartózkodó muszlimokat "mi magunk engedtük be", és ők "elfogadták, hogy egy keresztény-zsidó országban élnek, és betartják törvényeinket".
Forrás: https://kuruc.info/r/2/224117/

Na, ez most kisütötte a biztosítékomat. Mi a f@szom????
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Kar, hogy ennek a fele sem igaz.
Egyrészt kozismerten nem igy tortent Kadar "levaltasa" (és ha nem is élt akkor a szerző, azért joparunk már élt, de amúgy is jol dokumentalt), másrészt ez a joember komplett kihagyta az IMF-sztorit, pedig hat Schwarz[\s] Fekete János konkrétan azzal kerulte el az allamcsodot, nem véletlenül ment bele végül Kádár, ez egy okoskodo, igazi kaotikus-feluletes okorseg.
konkrét forrást pls, thx, hadd lássam azt is.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 439
120 967
113
Akcióterv!!!

Február közepén tervezünk online konzultációt a nyitás kérdéséről!

Ez aztán valami kérem!
Nem tudom sírjak vagy nevessek.
Tibi Atya megpiszkálta a töküket a vendéglátósokkal és el kell kezdeni a látszatintézkedéseket (főleg úgy hogy 2 sorral feljebb írja az április 1-et)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 244
67 206
113
Szerintem zsidó-keresztényt akartak mondani.
Ugyanaz. Ez a mantra egy évtizede indullt be igazán, valamiféle alapvető legitimáció biztosítása céljából, ha az eddigiek kifutnak és még mindig azt látjuk, hogy az ősmagyar rabbik nem betyárban ünneplik az ősi magyar ünnepeket, mint Jom Kippur, Purim és társai. Mer ők mindig itt voltak, ők alkották meg az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig a civilizációt, önmagában senki nem volt képes. Gyakorlatilag külön legitimációt adva ezzel a többi ember felett a számukra, mindig, mindenhol... Na ez egy biztonságpolitikai probléma itt már az Isten tudja mióta és a megoldás mindig az, hogy még több jogot, még több legitimációt, még több elismerést. Mindig ki kell emelni őket, mert ők fontosabbak itt élve mint bárki. Ebből elég már.
 
Status
Not open for further replies.