[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 486
24 209
113
Pont erről beszélgettem egy lengyel ismerősömmel pár napja és szerinte csak a magyar kormánypárti média állítja be ezt a V4-s szövetséget valami megbonthatatlan hallatlanul sikeres és erős szövetségnek. A lengyelek egyáltalán nem így tekintenek rá sokkal fontosabb neki az USA-l való szövetség illetve a Németországgal és Franciaországgal való gazdasági és politikai kapcsolatok.
Hát nekem is van olyan ismerősöm aki a kormány ellen beszél minden zöldséget, én magam meg nem éppen a kormánykritikusok közé tartozom. Szóval 1 vélemény nem vélemény...
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
W

Wilson

Guest
Hát nekem is van olyan ismerősöm aki a kormány ellen beszél minden zöldséget, én magam meg nem éppen a kormánykritikusok közé tartozom. Szóval 1 vélemény nem vélemény...
Persze mindenki azt gondol erről amit akar, de én személy szerint mértékadónak tartom az ő véleményét illetve helyzetértékelését.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 486
24 209
113
Persze mindenki azt gondol erről amit akar, de én személy szerint mértékadónak tartom az ő véleményét illetve helyzetértékelését.
Az fel se merül benned, hogy nem akar senkinek sem megfelelni csupán csak ez a véleménye?
Remélem tudod ki írta ezt. Ugyan ez a helyzet, szerintem is kétkulacsos a lengyel, a kormány ahogy láttuk megpróbálta kihozni a V4-ből a maxot, pont a főként a lengyelek és exmagyar csehül beszélők miatt nem jön össze, de azért a lengyelek a fontos esetekben beállnak mellénk. Tudod miért? Mert ha mi bukunk akkor ők jönnek, így jó szlávhoz méltóan cselekszenek.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and Kim Philby

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 255
20 448
113
Ilyen még nem volt: a cseh kormány bepereli Varsót

Az unió történetében először fordul elő, hogy egy tagállam környezetvédelmi ügyben kér jogorvoslatot egy másik, ráadásul szomszédos tagállam ellen. A turowi szénbánya (ideiglenes) bezárása érzékenyen érinti Lengyelországot, mivel ezzel veszélybe kerülne az ország energiaellátásának öt százaléka, és célzott uniós forrásokat is elveszíthetnek..........
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 891
4 957
113
Hát, látom a legutóbbi lengyel-magyar vs EU ütközeteket nem követted, az eu-s politikai része vastagon megvolt.

Ezt mint látom a hadi beszerzésekből villantod, megfeledkezve kapásból a Gripenekről, CZ fegyverekről, stb. stb.
Babiš-al pedig kiemelkedően jó a magyar kormány kapcsolata, láthatóan nem akarod látni a többi szálat...

Kérdezz meg egy csehet! :D De tényleg. A csehek köszönik szépen, de megvannak a szlovákok nélkül, és erre számtalan példát lehetne hozni.
Inkább vagyok csehek közt magyar mint szlovák, hidd el ;)
Csehszlovákiát felejtsd el nyugodtan,...soha semmilyen formában nem fog visszatérni.
A lengyel-magyar vétó szimplán arról szólt, hogy mindkét ország (joggal) tartott tőle, hogy bukja az EU pénzt. Ennyi erővel lehetett volna magyar-portugál vétó is ha a portugálokat érintette volna. Ebből nem érdemes nagy következtetéseket levonni. A Gripen pont arra jó példa, hogy mindkét ország beszerezte, de 5 év különbséggel, egymástól teljesen függetlenül (nem volt közös tender), és mind a fegyverzet beszerzése mind az üzembentartás teljesen külön történik. A CZ-t egyszerűen azért vettük, mert katonai és pénzügyi szempontból ez tűnt előnyösnek, ha a HK jobb ajánlatot ad hidd el nem a cseheket választjuk. Hazai gyártást akartunk, valószínű, hogy csak a csehek mentek bele a teljes technológiatranszferbe. Elhiszem, hogy csehek közt vagy inkább magyar, a szlovákokról nekem is megvan a rossz tapasztalatom, de ettől még nem lesz nagy cseh-magyar barátság. Orbán és Babis között lehet, hogy jó a viszony, de ha Babis helyett jön valaki más mondjuk egy szocdem vagy liberális akkkor Orbán nem barát lesz hanem negatív példa. Csehszlovákiát meg plána nem mondta senki, hogy visszajön. Azt írtam, hogy az emléke azért valamilyen szinten összeköti a cseheket és a szlovákokat.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19384&lang=hu
"A kettős állampolgárok kiszűrésére irányuló törvény kidolgozására utasította a kormányt az RNBO
Az ukrajnai kettős állampolgárság kérdését is vizsgálta pénteki ülésén a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO), a testület utasította a kormányt, hogy dolgozzon ki törvénytervezetet a kettős állampolgárság kiszűrésére – közölte Olekszij Danilov, az RNBO titkára a tanácskozás utáni sajtótájékoztatóján, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Danilov elmondta, hogy a kettős állampolgárság kérdése bizonyos kihívásokat jelent, ezért az RNBO úgy döntött, utasította a kormányt, két hónapon belül dolgozzon ki és terjesszen elő törvénytervezetet a kettős állampolgár személyekkel kapcsolatban. Szerinte az ukrán hatóságoknak tudniuk kell, nem kettős állampolgárok-e az állami tisztségekre pályázók. A törvény lehetővé teszi annak kiderítését, hogy van-e az ukrán állampolgároknak még valamilyen más állampolgárságuk.
Az RNBO-titkár kifejtette: ha valaki parlamenti képviselő, miniszter szeretne lenni, vagy a helyhatalmi szervekben szeretne dolgozni, akkor tudni kell róla, hogy Ukrajna állampolgára-e. Ha van még egy állampolgársága, akkor arról le kell mondania – hangoztatta. Megjegyezte, hogy Ukrajnában létre kell hozni egy különleges szervet, amely a kettős állampolgárság kérdését fogja ellenőrizni többszintű igazolási rendszer mellett."

http://politic.karpat.in.ua/?p=19402&lang=hu
"Mondjanak le másik állampolgárságukról a képviselők és állami tisztviselők, különben bajuk lesz – RNBO-titkár
A hivatalban lévő képviselőknek és állami tisztségviselőknek le kell mondaniuk a többi állampolgárságukról, ha nem akarnak kellemetlenségeket maguknak – jelentette ki pénteken Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a testület utáni sajtótájékoztatón, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Danilov jelezte, az RNBO begyűjti az információkat a hivatalban lévő tisztségviselőkről, hogy van-e más állampolgárságuk. „Azokkal az urakkal kapcsolatban, akik választott vagy más tisztségeket töltenek be és kettős vagy többes állampolgársággal rendelkeznek, az RNBO apparátusában megfelelő munka folyik. Azt tanácsolnám nekik, hogy mondjanak le a másik állampolgárságukról, ha rendelkeznek ilyennel, hogy megóvják magukat a kellemetlenségektől” – hangsúlyozta Olekszij Danilov.
Az RNBO pénteki ülésén egyebek mellett az ukrajnai kettős állampolgárság kérdését is vizsgálta, és a testület utasította a kormányt, hogy dolgozzon ki törvénytervezetet a kettős állampolgárok kiszűrésére."



-Teljesen úgy néz ki, mintha Ukrajnában gyakorlatilag a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (és annak titkára) átvette volna a hatalmat. (Mintha Zelenszkij a népszerűsége "bezuhanása " miatt a "megbízhatatlan" pártját helyettesíteni akarná hogy bármit megtehessen akár a Rada nélkül is. Ez viszont kétélű kard lehet Zelenszkijnek (is) )
-Ha ez minden szintre kiterjed (értelmezés kérdése lehet) , akkor lényegében ( Kárpátalján sem) nem lehet polgármester, képviselő, tanár, rendőr, hivatalnok... akinek van kettős (pl magyar) állampolgársága.
-Egy újabb szervet fognak létrehozni jelenleg homályos jogkörökkel és felhatalmazással.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19411&lang=hu
"Az évekig lezáratlan hazaárulási ügyek lesz a következő RNBO-ülés témája – Danilov
A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) következő ülésén a tervek szerint meghallgatják az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a Legfőbb Ügyészség magyarázatát, hogy miért nem zárulnak le évekig a hazaárulás és dezertálás címén kezdeményezett büntetőügyek – jelentette be Olekszij Danilov RNBO-titkár egy péntek esti televíziós műsorban, adta hírül szombaton az rbc.ua hírportál.
Az RNBO titkára az ICTV tévé politikai talkshowjában szerepelve elmondta, hogy a bűnüldöző szervek vezetőinek magyarázatot kell adniuk, miért nincsenek lezárva az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete után indított büntetőeljárások. „Hallani akarjuk, miért tartanak olyan hosszú ideig az ismeretlenség homályában ezek az eljárások” – mutatott rá. Magyarázatként hozzáfűzte: jogtudományi szempontból ugyan nem ismeretlenek az említett eljárások, de a társdalom nem kap választ arra, miért nem kerül hat-hét évig sem pont ezeknek az ügyeknek a végére."


Tömeges letartóztatások várhatók? (Ugyanis ha ebbe a "témakörbe" beleértik pl a katonai szolgálat alól kibúvó tömegeket (nem vették át a behívót, külföldre mentek hirtelen tartósan dolgozni, tanulni..), vagy pl Kárpátalján a magyarok ellen indított "vizsgálatokat"... )
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2021/02/26/biden-felelossegre-vonjak-moszkvat-a-krim-annektalasa-miatt/
"BIDEN: FELELŐSSÉGRE VONJÁK MOSZKVÁT A KRÍM ANNEKTÁLÁSA MIATT
Az Egyesült Államok felelősségre fogja vonni Oroszországot a nemzetközi jogilag még Ukrajnához tartozó Krím-félsziget hét évvel ezelőtti annektálása miatt – szögezte le a washingtoni Fehér Ház – olvashatjuk az index.hu-n.
AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK NEM ISMERI EL ÉS SOHA NEM IS FOGJA ELISMERNI A FÉLSZIGET OROSZORSZÁG ÁLTALI BEKEBELEZÉSÉT, KIÁLLUNK UKRAJNA MELLETT OROSZORSZÁG AGRESSZÍV CSELEKMÉNYEIVEL SZEMBEN. TOVÁBB FOGUNK DOLGOZNI AZÉRT, HOGY FELELŐSSÉGRE VONJUK OROSZORSZÁGOT UKRAJNAI JOGSÉRTÉSEI ÉS AGRESSZIÓJA MIATT – emelte ki Joe Biden elnök..."

https://karpathir.com/2021/02/26/ze...-a-krim-felsziget-ukrajnahoz-valo-csatolasat/
"ZELENSZKIJ VIDEOÜZENETBEN KÖVETELTE OROSZORSZÁGTÓL A KRÍM-FÉLSZIGET UKRAJNÁHOZ VALÓ CSATOLÁSÁT
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Oroszországhoz intézett videoüzenetben követelte az elcsatolt Krím-félsziget visszaszolgáltatását – közölte pénteken a Gazeta.ru orosz hírportál. Az ukrán elnök szerint a Krím “Ukrajna napsütötte, kedves, fényes szíve volt”.
HÉT ÉVE KITÉPTÉK A SZÍVÜNKET. SOSEM FELEDJÜK, KI TETTE EZT ÉS KI ENGEDTE EZT. EGYESEK AZT ÁLLÍTOTTÁK, HOGY TÖRVÉNYESEN ÉS KEDVESEN TÉPTÉK KI SZÍVÜNK – hangoztatta Zelenszkij. Kijelentette, hogy országa továbbra is sértve érzi magát a történtek miatt, és – mint fogalmazott – nem akar jó viszonyt Oroszországgal. Úgy fogalmazott, hogy Moszkvának vissza kell szolgáltatnia a félszigetet, véget vetve ezáltal az oroszok és ukránok közti gyűlöletnek. Nem sokkal korábban a Krím-félsziget vezetése értelmetlennek nevezte a terület visszaszerzésére irányuló ukrán törekvéseket..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19384&lang=hu
"A kettős állampolgárok kiszűrésére irányuló törvény kidolgozására utasította a kormányt az RNBO
Az ukrajnai kettős állampolgárság kérdését is vizsgálta pénteki ülésén a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO), a testület utasította a kormányt, hogy dolgozzon ki törvénytervezetet a kettős állampolgárság kiszűrésére – közölte Olekszij Danilov, az RNBO titkára a tanácskozás utáni sajtótájékoztatóján, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Danilov elmondta, hogy a kettős állampolgárság kérdése bizonyos kihívásokat jelent, ezért az RNBO úgy döntött, utasította a kormányt, két hónapon belül dolgozzon ki és terjesszen elő törvénytervezetet a kettős állampolgár személyekkel kapcsolatban. Szerinte az ukrán hatóságoknak tudniuk kell, nem kettős állampolgárok-e az állami tisztségekre pályázók. A törvény lehetővé teszi annak kiderítését, hogy van-e az ukrán állampolgároknak még valamilyen más állampolgárságuk.
Az RNBO-titkár kifejtette: ha valaki parlamenti képviselő, miniszter szeretne lenni, vagy a helyhatalmi szervekben szeretne dolgozni, akkor tudni kell róla, hogy Ukrajna állampolgára-e. Ha van még egy állampolgársága, akkor arról le kell mondania – hangoztatta. Megjegyezte, hogy Ukrajnában létre kell hozni egy különleges szervet, amely a kettős állampolgárság kérdését fogja ellenőrizni többszintű igazolási rendszer mellett."

http://politic.karpat.in.ua/?p=19402&lang=hu
"Mondjanak le másik állampolgárságukról a képviselők és állami tisztviselők, különben bajuk lesz – RNBO-titkár
A hivatalban lévő képviselőknek és állami tisztségviselőknek le kell mondaniuk a többi állampolgárságukról, ha nem akarnak kellemetlenségeket maguknak – jelentette ki pénteken Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a testület utáni sajtótájékoztatón, adta hírül az rbc.ua hírportál.
Danilov jelezte, az RNBO begyűjti az információkat a hivatalban lévő tisztségviselőkről, hogy van-e más állampolgárságuk. „Azokkal az urakkal kapcsolatban, akik választott vagy más tisztségeket töltenek be és kettős vagy többes állampolgársággal rendelkeznek, az RNBO apparátusában megfelelő munka folyik. Azt tanácsolnám nekik, hogy mondjanak le a másik állampolgárságukról, ha rendelkeznek ilyennel, hogy megóvják magukat a kellemetlenségektől” – hangsúlyozta Olekszij Danilov.
Az RNBO pénteki ülésén egyebek mellett az ukrajnai kettős állampolgárság kérdését is vizsgálta, és a testület utasította a kormányt, hogy dolgozzon ki törvénytervezetet a kettős állampolgárok kiszűrésére."



-Teljesen úgy néz ki, mintha Ukrajnában gyakorlatilag a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (és annak titkára) átvette volna a hatalmat. (Mintha Zelenszkij a népszerűsége "bezuhanása " miatt a "megbízhatatlan" pártját helyettesíteni akarná hogy bármit megtehessen akár a Rada nélkül is. Ez viszont kétélű kard lehet Zelenszkijnek (is) )
-Ha ez minden szintre kiterjed (értelmezés kérdése lehet) , akkor lényegében ( Kárpátalján sem) nem lehet polgármester, képviselő, tanár, rendőr, hivatalnok... akinek van kettős (pl magyar) állampolgársága.
-Egy újabb szervet fognak létrehozni jelenleg homályos jogkörökkel és felhatalmazással.

https://kiszo.net/2021/02/27/ukrajnaban-listazni-fogjak-a-kettos-allampolgarokat/
"Az ellenzéki tv-csatornák bezárása után a kettős állampolgárok kiszűrését tűzte ki célul az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO)...
...Az RNBO titkára szerint megengedhetetlen, hogy a parlamentben, a kabinetben, az önkormányzatok bármilyen szintjén is kettős állampolgárok legyenek jelen..."
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 530
15 164
113
Nálunk nincs olyan szakember, aki jól kommunikál, illetve jól felépíti kommunikációját. Nálunk KOMMUNIKÁCÓS KÉPZÉS folyik, mely folyamatosan termeli az írni, beszélni nem tudó kommunikációs szakembereket!
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 497
18 056
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19411&lang=hu
"Az évekig lezáratlan hazaárulási ügyek lesz a következő RNBO-ülés témája – Danilov
A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) következő ülésén a tervek szerint meghallgatják az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a Legfőbb Ügyészség magyarázatát, hogy miért nem zárulnak le évekig a hazaárulás és dezertálás címén kezdeményezett büntetőügyek – jelentette be Olekszij Danilov RNBO-titkár egy péntek esti televíziós műsorban, adta hírül szombaton az rbc.ua hírportál.
Az RNBO titkára az ICTV tévé politikai talkshowjában szerepelve elmondta, hogy a bűnüldöző szervek vezetőinek magyarázatot kell adniuk, miért nincsenek lezárva az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete után indított büntetőeljárások. „Hallani akarjuk, miért tartanak olyan hosszú ideig az ismeretlenség homályában ezek az eljárások” – mutatott rá. Magyarázatként hozzáfűzte: jogtudományi szempontból ugyan nem ismeretlenek az említett eljárások, de a társdalom nem kap választ arra, miért nem kerül hat-hét évig sem pont ezeknek az ügyeknek a végére."


Tömeges letartóztatások várhatók? (Ugyanis ha ebbe a "témakörbe" beleértik pl a katonai szolgálat alól kibúvó tömegeket (nem vették át a behívót, külföldre mentek hirtelen tartósan dolgozni, tanulni..), vagy pl Kárpátalján a magyarok ellen indított "vizsgálatokat"... )
Tiszta szégyen és köz röhej, hogy az EU ezt az országot ilyen intézkedések mellett demokratikusnak tartja, és még partner is vele.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 079
6 724
113
https://karpathir.com/2021/02/26/biden-felelossegre-vonjak-moszkvat-a-krim-annektalasa-miatt/
"BIDEN: FELELŐSSÉGRE VONJÁK MOSZKVÁT A KRÍM ANNEKTÁLÁSA MIATT
Az Egyesült Államok felelősségre fogja vonni Oroszországot a nemzetközi jogilag még Ukrajnához tartozó Krím-félsziget hét évvel ezelőtti annektálása miatt – szögezte le a washingtoni Fehér Ház – olvashatjuk az index.hu-n.
AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK NEM ISMERI EL ÉS SOHA NEM IS FOGJA ELISMERNI A FÉLSZIGET OROSZORSZÁG ÁLTALI BEKEBELEZÉSÉT, KIÁLLUNK UKRAJNA MELLETT OROSZORSZÁG AGRESSZÍV CSELEKMÉNYEIVEL SZEMBEN. TOVÁBB FOGUNK DOLGOZNI AZÉRT, HOGY FELELŐSSÉGRE VONJUK OROSZORSZÁGOT UKRAJNAI JOGSÉRTÉSEI ÉS AGRESSZIÓJA MIATT – emelte ki Joe Biden elnök..."

https://karpathir.com/2021/02/26/ze...-a-krim-felsziget-ukrajnahoz-valo-csatolasat/
"ZELENSZKIJ VIDEOÜZENETBEN KÖVETELTE OROSZORSZÁGTÓL A KRÍM-FÉLSZIGET UKRAJNÁHOZ VALÓ CSATOLÁSÁT
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Oroszországhoz intézett videoüzenetben követelte az elcsatolt Krím-félsziget visszaszolgáltatását – közölte pénteken a Gazeta.ru orosz hírportál. Az ukrán elnök szerint a Krím “Ukrajna napsütötte, kedves, fényes szíve volt”.
HÉT ÉVE KITÉPTÉK A SZÍVÜNKET. SOSEM FELEDJÜK, KI TETTE EZT ÉS KI ENGEDTE EZT. EGYESEK AZT ÁLLÍTOTTÁK, HOGY TÖRVÉNYESEN ÉS KEDVESEN TÉPTÉK KI SZÍVÜNK – hangoztatta Zelenszkij. Kijelentette, hogy országa továbbra is sértve érzi magát a történtek miatt, és – mint fogalmazott – nem akar jó viszonyt Oroszországgal. Úgy fogalmazott, hogy Moszkvának vissza kell szolgáltatnia a félszigetet, véget vetve ezáltal az oroszok és ukránok közti gyűlöletnek. Nem sokkal korábban a Krím-félsziget vezetése értelmetlennek nevezte a terület visszaszerzésére irányuló ukrán törekvéseket..."

Az persze senkit nem érdekel, hogy a Krim-et Hruscsov adta Ukrajnának, vagy az, hogy Szevasztopolt viszont soha senki nem adta Ukrajnának oda, azt önkényesen magukénak kiáltották ki az Szovjetunió szétesésekor (addig nem is volt Ukrajna része, hanem különleges státusza volt).
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 079
6 724
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=19411&lang=hu
"Az évekig lezáratlan hazaárulási ügyek lesz a következő RNBO-ülés témája – Danilov
A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) következő ülésén a tervek szerint meghallgatják az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a Legfőbb Ügyészség magyarázatát, hogy miért nem zárulnak le évekig a hazaárulás és dezertálás címén kezdeményezett büntetőügyek – jelentette be Olekszij Danilov RNBO-titkár egy péntek esti televíziós műsorban, adta hírül szombaton az rbc.ua hírportál.
Az RNBO titkára az ICTV tévé politikai talkshowjában szerepelve elmondta, hogy a bűnüldöző szervek vezetőinek magyarázatot kell adniuk, miért nincsenek lezárva az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete után indított büntetőeljárások. „Hallani akarjuk, miért tartanak olyan hosszú ideig az ismeretlenség homályában ezek az eljárások” – mutatott rá. Magyarázatként hozzáfűzte: jogtudományi szempontból ugyan nem ismeretlenek az említett eljárások, de a társdalom nem kap választ arra, miért nem kerül hat-hét évig sem pont ezeknek az ügyeknek a végére."


Tömeges letartóztatások várhatók? (Ugyanis ha ebbe a "témakörbe" beleértik pl a katonai szolgálat alól kibúvó tömegeket (nem vették át a behívót, külföldre mentek hirtelen tartósan dolgozni, tanulni..), vagy pl Kárpátalján a magyarok ellen indított "vizsgálatokat"... )

Erre mondják, hogy a forradalmak egy idő után mindig elkezdik felfalni önmagukat.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 111
31 088
113
https://kiszo.net/2021/02/27/ukrajnaban-listazni-fogjak-a-kettos-allampolgarokat/
"Az ellenzéki tv-csatornák bezárása után a kettős állampolgárok kiszűrését tűzte ki célul az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO)...
...Az RNBO titkára szerint megengedhetetlen, hogy a parlamentben, a kabinetben, az önkormányzatok bármilyen szintjén is kettős állampolgárok legyenek jelen..."
Akkor Porosenko és Zelenszkij visszaadják az izraelit? :eek: :D
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 699
15 470
113
Remélem, hogy a szolgálataink résen vannak, mert Biden még csak 1 hónapja van beiktatva, de úgy látszik (milyen meglepő), hogy a helyzet azóta szinte napról napra drasztikusan romlik, és nem látni, hogy ennek hol lehet a vége, az pedig csak hab a tortán, hogy belpolitikailag Ukrajna olyan kiszámíthatatlan és átláthatatlan, mint egy fekete-afrikai ország.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 709
28 234
113
https://karpathir.com/2021/02/26/biden-felelossegre-vonjak-moszkvat-a-krim-annektalasa-miatt/
"BIDEN: FELELŐSSÉGRE VONJÁK MOSZKVÁT A KRÍM ANNEKTÁLÁSA MIATT
Az Egyesült Államok felelősségre fogja vonni Oroszországot a nemzetközi jogilag még Ukrajnához tartozó Krím-félsziget hét évvel ezelőtti annektálása miatt – szögezte le a washingtoni Fehér Ház – olvashatjuk az index.hu-n.
AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK NEM ISMERI EL ÉS SOHA NEM IS FOGJA ELISMERNI A FÉLSZIGET OROSZORSZÁG ÁLTALI BEKEBELEZÉSÉT, KIÁLLUNK UKRAJNA MELLETT OROSZORSZÁG AGRESSZÍV CSELEKMÉNYEIVEL SZEMBEN. TOVÁBB FOGUNK DOLGOZNI AZÉRT, HOGY FELELŐSSÉGRE VONJUK OROSZORSZÁGOT UKRAJNAI JOGSÉRTÉSEI ÉS AGRESSZIÓJA MIATT – emelte ki Joe Biden elnök..."

https://karpathir.com/2021/02/26/ze...-a-krim-felsziget-ukrajnahoz-valo-csatolasat/
"ZELENSZKIJ VIDEOÜZENETBEN KÖVETELTE OROSZORSZÁGTÓL A KRÍM-FÉLSZIGET UKRAJNÁHOZ VALÓ CSATOLÁSÁT
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Oroszországhoz intézett videoüzenetben követelte az elcsatolt Krím-félsziget visszaszolgáltatását – közölte pénteken a Gazeta.ru orosz hírportál. Az ukrán elnök szerint a Krím “Ukrajna napsütötte, kedves, fényes szíve volt”.
HÉT ÉVE KITÉPTÉK A SZÍVÜNKET. SOSEM FELEDJÜK, KI TETTE EZT ÉS KI ENGEDTE EZT. EGYESEK AZT ÁLLÍTOTTÁK, HOGY TÖRVÉNYESEN ÉS KEDVESEN TÉPTÉK KI SZÍVÜNK – hangoztatta Zelenszkij. Kijelentette, hogy országa továbbra is sértve érzi magát a történtek miatt, és – mint fogalmazott – nem akar jó viszonyt Oroszországgal. Úgy fogalmazott, hogy Moszkvának vissza kell szolgáltatnia a félszigetet, véget vetve ezáltal az oroszok és ukránok közti gyűlöletnek. Nem sokkal korábban a Krím-félsziget vezetése értelmetlennek nevezte a terület visszaszerzésére irányuló ukrán törekvéseket..."
Ujjuj nemzetközi jogilag felelősségre vonja majd Biden, juuj mi lesz. Woops véletlen nem az USA az, aki nem ismerik el a hágai ICC illetve ICJ döntéseit magára nézve kötelező érvényűnek és tekinti jogkörön kívülinek a szervezeteket? Jah de. Akkor meg mégis milyen alapon, mire hivatkozva ugatnak? Ráadásul pont az amerikai példa alapján jött az orosz alkotmánymódosítás is, hogy elsőbbséget élvez az orosz belső jog a nemzetközi joggal szemben. Szép meg jó a nemzetközi jog, de a nagyok úgy kerülik ki kedvük szerint ahogy akarják, majd pont a Krím lesz a kivétel. Ahogy a Dél-kínai-tengeren is döntöttek Kínával szemben a Fülöp-szigetek javára aztán abból se lett semmi.

Zelenszkij meg a bezuhant népszerűsége mellett igazán kussolhatna. A csillagokat leígérni könnyű a kampányban, de ő a változás helyett eggyé vált a kijevi politikai mocsárral. Majd negyed századig az oligarchák illegálisan épített szállodáin kívül egy ganyi vasat se fektettek be a Krímbe és csodálkoznak mikor az ottaniak mandínerből szavaznak át az oroszokhoz. Nemrégi hír, hogy 2012-höz képest 2020-ra 11-szeresére nőtt a Krím büdzséje. 25 év elmaradását kell pótolni, erre még van pofája Ukrajna szívének nevezni a félszigetet. Maximum egy dupla bypass utáni félig elhalt szív lenne most is, miközben lassan a csernobili elzárt zóna lesz Ukrajna legjobb állapotú területe.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 217
4 467
113
https://karpathir.com/2021/02/26/biden-felelossegre-vonjak-moszkvat-a-krim-annektalasa-miatt/
"BIDEN: FELELŐSSÉGRE VONJÁK MOSZKVÁT A KRÍM ANNEKTÁLÁSA MIATT
Az Egyesült Államok felelősségre fogja vonni Oroszországot a nemzetközi jogilag még Ukrajnához tartozó Krím-félsziget hét évvel ezelőtti annektálása miatt – szögezte le a washingtoni Fehér Ház – olvashatjuk az index.hu-n.
AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK NEM ISMERI EL ÉS SOHA NEM IS FOGJA ELISMERNI A FÉLSZIGET OROSZORSZÁG ÁLTALI BEKEBELEZÉSÉT, KIÁLLUNK UKRAJNA MELLETT OROSZORSZÁG AGRESSZÍV CSELEKMÉNYEIVEL SZEMBEN. TOVÁBB FOGUNK DOLGOZNI AZÉRT, HOGY FELELŐSSÉGRE VONJUK OROSZORSZÁGOT UKRAJNAI JOGSÉRTÉSEI ÉS AGRESSZIÓJA MIATT – emelte ki Joe Biden elnök..."

https://karpathir.com/2021/02/26/ze...-a-krim-felsziget-ukrajnahoz-valo-csatolasat/
"ZELENSZKIJ VIDEOÜZENETBEN KÖVETELTE OROSZORSZÁGTÓL A KRÍM-FÉLSZIGET UKRAJNÁHOZ VALÓ CSATOLÁSÁT
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Oroszországhoz intézett videoüzenetben követelte az elcsatolt Krím-félsziget visszaszolgáltatását – közölte pénteken a Gazeta.ru orosz hírportál. Az ukrán elnök szerint a Krím “Ukrajna napsütötte, kedves, fényes szíve volt”.
HÉT ÉVE KITÉPTÉK A SZÍVÜNKET. SOSEM FELEDJÜK, KI TETTE EZT ÉS KI ENGEDTE EZT. EGYESEK AZT ÁLLÍTOTTÁK, HOGY TÖRVÉNYESEN ÉS KEDVESEN TÉPTÉK KI SZÍVÜNK – hangoztatta Zelenszkij. Kijelentette, hogy országa továbbra is sértve érzi magát a történtek miatt, és – mint fogalmazott – nem akar jó viszonyt Oroszországgal. Úgy fogalmazott, hogy Moszkvának vissza kell szolgáltatnia a félszigetet, véget vetve ezáltal az oroszok és ukránok közti gyűlöletnek. Nem sokkal korábban a Krím-félsziget vezetése értelmetlennek nevezte a terület visszaszerzésére irányuló ukrán törekvéseket..."
Kinek hiszik ezek magukat???
Lehet inkabb a beluggyel kéne kicsit foglalkozni, mert ilyen közel meg nem álltak egy jó kis polgarhaboruhoz 1861 óta..... Brutális méretekben vásárolják a fegyvert és a lőszert, a világ jelen pillanatban oda termel, 2022ig le van kötve az Európai lőszergyartasi kapacitás az USA polgári piacai álltal.... Lesz pityputty ha bután végzik a dolgukat...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 001
36 153
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány