[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Nem lesz semilyen ellenpólus, mert néhány ponton tapasztalt esetleges kozos nevezo nem tudja átfedni a Kacsinskijék és Salviniék ellentétes álláspontjait az orbáni elképzelésekkel szemben. Egyrészt Salvini most nyomul a Néppártba, és hogy elfoglalja Berlussconi helyét, kozépre tolódik. Mindekozben mind egy magjában "szeparatista" párt vezetoje nem híve a nemzetállamok Európaja konceptjének. Lengyelek pedig geopolitikailag teljesen ellenkezo pozícióban vannak, mind amibe Orbán torekezik. Kizárolag Janšában bizhat Orbán, de az is bármikor el lehet állítva a hatalontól. Ez a "tengely" egyszeruen nem fog oszejonni, pláne ha Kacsinskijék netán elveszétik a legkozelebbi vállasztásokat.
Ez a Salvinit felveszik a Néppártba pont amikor Orbán kilépett elég fakenewsnak tűnik. Tudom vannak újságcikkek meg ilyen-olyan nyilatkozatok, de őszintén nem lenne meglepő?? Azok a libsi pártok akik biralták Orbánt, azoknak Salvini bejön??? Közben meg bíróság elé allitják, amiért megállította a tengeri bevándorlást. Láttam már sok meglepő dolgot, de ekkorát? És akkor arról még nem is beszéltem, hogy Salvini az AFD-vel közös frakcióban ül. Az AFD-sek meg a légülbüdöslábúbbak az európai haladó erőknek.

Az igazság az, hogy Salvini ma levelet is írt Obánnak, délután meg videochateltek. Biztos azért , hogy felvegyék őket a Néppártba. :D


Az ellentétes érdekek, amiket vázoltál megvannak, viszont az európai fősodorból jövő össztűz egy zászló alá terelheti őket. A harmadik legnagyobb frakciót is összehozhatják.

És igen a spanyolokban is van potenciál! A VOX leváltja lassan jobboldalon a Néppártot. Ahogy Le Pen is stabilan veri a francia jobboldalt.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Rövid távon a kormány tárgyalási pozíciói Nyugat felé beszűkültek. Azaz már 2 éve igy van csak lassan pont kerül a mondat végére.

Ha szerencsével hozzák 2022-őt, akkor felépíthetnek a lengyelekkel és az olaszokkal vmi ellenpólust a balliberális európai mainstream mellé.

A Néppárt stratégiailag rosszul döntött. Nem most, 2 éve. Belesimul a balliberális kórusba és fokozatosan feladja régi elveit. Hasonlóan jár mint az európai szocialisták. Az új trendi témákban, globális felmelegedés, alapjövedelem, genderdeviánsjogok és egyéb agyhalott ötletek, próbálnak versenyezni a zöldekkel, komcsikkal és a libsikkel. De ezen a pályán őket nem lehet legyőzni! A Zöldeknél nem lesznek zöldebbek, a komcsiknál nem lesznek populistábbak (alapjöv.) és a libsiknél nem tudnak hülyébbek (gender) lenni. Alternatívát kellene felmutatni, nem belesimulni a mainstreambe.

Itt mind a két fél leszopja magát, miközben mind a kettő komolyan pofára esett.A Fidesznek eddig nagy segítség volt, hogy az EPP-ben volt valamiféle befolyásuk, támogatásuk. Most nincs semennyi. Az EPP meg ideológiailag kapott egy maflást, mert egy hivatalosan keresztény-demokrata párt eltávolodhat tőlük (nem biztos még, hogy olyan messzire megy a Fidesz), ami az alapítás egyik fő szempontja volt anno.
A lengyelekkel komoly ellentétek vannak, amik már a V4-en belül is problémásak.A jelenlegi magyar kormányzat olyan szinten fordult kelet felé, ami a lengyeleknek nem igazán tetszik.Nekik örök érvük az, hogy nem kedvelik a keletieket, mert nekik rosszul jött ki a velük kapcsolatos történelmük.Ez egyrészről érthető, másrészről butaság is, hiszen így óriási lehetőségeket is elbukhatnak a korlátozottságuk miatt.

Ami itt feltűnő, hogy nem nagyon nyílnak meg az ajtók a Fidesz felé.Ami vagy azt jelenti, hogy egészen eddig semmilyen szinten nem puhatolóztak más lehetőségeket kutatva (akár egy ellen-mainstream-csoport), ami óriási baklövés, hiszen évek óta kifelé lógott a Fidesz, mégsem készültek fel.Vagy azt, hogy összességében az EPP többet tud adni, mint amit egy "ellen-mainstream" szerveződés.

Közben azt is látni kell, hogy az EPP pont azért volt képes ekkorára nőni, mert elindultak a mainstream felé.Egyszerre tartották meg a konzervatívabb pártokat és nyitottak a mainstream és egyéb új ideológiák felé.Enélkül soha nem nőttek volna ekkorára.Egy konzervatív párt távozása ebből a szempontból visszaesés lehet, ugyanakkor a konzervatív párt szintén élvezte annak az előnyét, hogy a mainstream-ökörségek felé indultak el, hiszen mégis csak a legnagyobb pártcsaládról van szó.Egyszerre áldás és átok az EPP-n belül lenni. Itt jó válasz sehogy nem volt.Ha maradnak a Fidesz mellett, akkor a mainstream felé nem tudnak hitelesek lenni, ha kipakolják őket, akkor a keresztény-demokraták felé nem tudnak hitelesek maradni. Melyik kezét harapja le az EPP?

Ahogy anno a Fidesz a Jobbikot jobbról előzte meg 2015-ben, úgy előznék meg az EPP-t is a mainstream-pártok, ha nem nyit arra az oldalra is. Egy lehetetlen helyzettel áll szemben az EPP. Most a mainstream-el lehet nagyobbat szakítani, mert ott több a lehetőség nyugaton.Ameddig Magyarországnak 21 képviselője van az EP-ben, addig a németeknek 96, a franciáknak 74, az olaszoknak 73 és ezek mind tőlünk nyugatra vannak. Ezek a nagyobb "piacok" az EPP-nek. Egyszerűen könnyebb kielégíteni a mainstream-barmok igényeit, mint ragaszkodni a korábbi elvekhez. Sajnos lehetnek kommunistábbak a kommunistáknál és lehetnek zöldebbek a zöldeknél. Itthon is láttuk kicsiben, ahogyan az MSZP kommunista utódpártból egy liberális, szocialista párt lett, majd széthullott, de az más kérdés.A Fidesz alapítói között dögivel vannak ex-komcsik, akik szintén liberális angyalokká változtak, majd kicsit elkezdtek konzervatívkodni (miután észre kellett venniük, hogy beelőzték őket antikommunista meg liberális vonalon).

EU szinten a pártok többsége EU-szkeptikus, de ezek a pártok nem tényezők, mert még egymással sem hajlandók összefogni, meg néha önmagukkal sem képesek egyetérteni, meg ha összefognának se lennének akkorák, hogy érdemben bármibe beleszóljanak.Ma az EU-ban az a módi, hogy igazodnak az új-fajta ökörségekhez, mert ott van hova nyújtózni.Az EPP jó része is ebbe az irányba megy.Nincs kivel összefogni. Ráb*szás lesz ebből mindkét oldalon, csak ebbe nem gondoltak bele se most, se 2019-ben.
 
W

Wilson

Guest
Ne nevettesd màr ki magad. A kettő ugyan az!!! Nekem ere nincs több időm,ne is vàlaszolj.
Pontosan te nevetted ki magad fentebb beraktam egy cikk részletet a te hozzászólásodat is idéztem ha nekem nem hiszel javaslom olvasd el azt:)
De tudod mit berakom ide is,hogy a szemed előtt legyen:)

https://index.hu/kulfold/2021/03/03/a-nemetek-problemait-megoldotta-orban-dontese/

"Gyévai Zoltánt arról is kérdeztük, hogy mi lesz most a Fidesz helyzete az Európai Parlamentben. A szakértő hangsúlyozta, a Fidesz csak a képviselőcsoportból és nem a pártból távozik.

A magyar kormánypárt párttagságáról júniusban dönthet az EPP, amikor a választmány küldöttei fizikailag összeülhetnek – ekkor azonban várható elmozdulás a témában. A Fidesz azonban egyelőre egyetlen frakcióhoz sem tartozik, függetlenként folytatják


– folytatta. Párttagságától függetlenül beülhetnek azonban a lengyel kormánypárt, a PiS által dominált Európai Konzervatívok és Reformisták, az ECR frakciójába. Ezt ugyanis a jobboldali, egyes kérdésekben EU-szkeptikus párt szabályzata lehetővé teszi. Gyévai szerint erről biztosan tárgyalások zajlanak a háttérben, itt is tisztázni kell azonban a hatalmi viszonyokat. A fideszes képviselők beülésével ugyanis a lengyelek után a magyarok lennének a második legerősebb csoport az ECR-en belül, amihez azonban a többi nemzet képviselőnek is lesz szava."
 

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 302
93
Ez is pontatlan.

Az EPP - a párt European People's Party aminek egyik tagja volt a Fidesz

A Frakcióban lehet olyan párt ami nem tagja az EPPnek.

És igen, Orbán az EPP-ből, a Pártból lépteti ki a Fideszt!
Vissza kell keresni mit írtam ,az pont úgy van. Nem kell màst belemagyaràzni!
 

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 302
93
De tudod mit berakom ide is,hogy a szemed előtt legyen:)

https://index.hu/kulfold/2021/03/03/a-nemetek-problemait-megoldotta-orban-dontese/

"Gyévai Zoltánt arról is kérdeztük, hogy mi lesz most a Fidesz helyzete az Európai Parlamentben. A szakértő hangsúlyozta, a Fidesz csak a képviselőcsoportból és nem a pártból távozik.

A magyar kormánypárt párttagságáról júniusban dönthet az EPP, amikor a választmány küldöttei fizikailag összeülhetnek – ekkor azonban várható elmozdulás a témában. A Fidesz azonban egyelőre egyetlen frakcióhoz sem tartozik, függetlenként folytatják


– folytatta. Párttagságától függetlenül beülhetnek azonban a lengyel kormánypárt, a PiS által dominált Európai Konzervatívok és Reformisták, az ECR frakciójába. Ezt ugyanis a jobboldali, egyes kérdésekben EU-szkeptikus párt szabályzata lehetővé teszi. Gyévai szerint erről biztosan tárgyalások zajlanak a háttérben, itt is tisztázni kell azonban a hatalmi viszonyokat. A fideszes képviselők beülésével ugyanis a lengyelek után a magyarok lennének a második legerősebb csoport az ECR-en belül, amihez azonban a többi nemzet képviselőnek is lesz szava."
Ekkora ökörsèget.... A Fidesz ma kilèpett az EPP ből,PONT....! Mit nem èrtesz ezen???
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 302
93
Ember ott van leírva feketén fehéren jelenleg a Fidesz a frakcióból lépett ki a Néppártból nem,az egy másik történet.
Kevesebb Indexet olvass,mert pont olyan zagyvasàgokat hordasz össze mint ők. Szövegèrtèsben nem vagy valami jó. Az EPP-t szoktàk frakciózni. De a kettő ugyan az. Èrtsd EPP frakció! Az Ep-ben az Európai nèppàrt frakciója...!
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
430
478
63
Kevesebb Indexet olvass,mert pont olyan zagyvasàgokat hordasz össze mint ők. Szövegèrtèsben nem vagy valami jó. Az EPP-t szoktàk frakciózni. De a kettő ugyan az. Èrtsd EPP frakció! Az Ep-ben az Európai nèppàrt frakciója...!
Az EPP egy darab frakcióból állt, most hogy kilépett a fidesz ez két frakcióra bomlik szét, nyilván az egyikben csak a fidesz van és mint ilyen nem nevezhető a hagyományos értelemben vett frakciónak, de valami olyasmi.
A frakció és a párt nem egyenlő, csak legtöbb esetben egybe esik, a frakció az párton belüli "tömkörülés"-t jelent és most magamtól idéztem. :D
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Kevesebb Indexet olvass,mert pont olyan zagyvasàgokat hordasz össze mint ők. Szövegèrtèsben nem vagy valami jó. Az EPP-t szoktàk frakciózni. De a kettő ugyan az. Èrtsd EPP frakció! Az Ep-ben az Európai nèppàrt frakciója...!
Ember hihetetlen,hogy annak ellenére,hogy feketén fehéren leírják neked a helyzetet jössz ezzel a kevesebb Indexet olvass marhasággal és kevered a szezont a fazonnal.De gondolom akkor szerinted Navracsics is hülye amikor ma ilyet nyilatkozott idézem neked remélem menni fog a szövegértés:

"Navracsics Tibor volt európai uniós biztos az Indexnek nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz jelenleg is az Európai Néppárt (felfüggesztett) tagja, így képviselői az Európai Parlament más frakciójához nem csatlakozhatnak anélkül, hogy előbb az EPP-t is el ne hagynák."

De segítek neked tehát Navracsis szerint ha át akar ülni a Fidesz egy másik frakcióba akkor a Néppártból is ki kell lépnie,magyarul a Fidesz ma csak a frakcióból lépett ki és még mindig a Néppárt (felfüggesztett) tagja.
 
  • Tetszik
Reactions: geseft and kamm

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 914
113
Az Európai Néppárt (EPP) tiszteletben tartja és üdvözli, hogy az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja többséggel elfogadta az új eljárási szabályzatát – közölte a Néppárt.

A párt vezetőségét tájékoztatták a Fidesz tagjainak azon szándékáról, hogy elhagyják a néppárti frakciót.

A Fidesz a pártból való kizárási eljárással néz szembe, az EPP alapszabályának 3. cikkelye értelmében. Erről az EPP Politikai Gyűlésének kell döntenie, amely akkor fog összeülni, amikor az adott járványügyi körülmények között az biztonságosan lehetséges

– olvasható a Néppárt Twitteren megosztott közleményében.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1 and Wilson
K

kamm

Guest
Kevesebb Indexet olvass,mert pont olyan zagyvasàgokat hordasz össze mint ők. Szövegèrtèsben nem vagy valami jó. Az EPP-t szoktàk frakciózni. De a kettő ugyan az. Èrtsd EPP frakció! Az Ep-ben az Európai nèppàrt frakciója...!
Jezusom, rosszul olvastad, nem ekkora ugy ez, engedd mar el - a frakciobol lepett ki kenyszerbol, a partszovetsegben meg fel van fuggesztve.
 
W

Wilson

Guest
Milyen bulikat hozhatnak ezek össze amihez fustgránát kell:)Milliós kár a szerverszobában:).


Füstgránát robbant a jobbikos szakértő kezében

Füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában szerdán – tudta meg az MTI.

Az Országgyűlési Őrségtől 18 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az épületben füst keletkezett. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az épületben jogszerűen tartózkodó személyek környezetében ismeretlen körülmények között pirotechnikai eszköz elműködött, ami beindította az épület tűzjelzőrendszerét. Ennek a helyreállítása jelenleg folyamatban van. Az országos rendőrkapitány az eset körülményeinek a vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. Bővebb tájékoztatást a helyszíni szemle és az adatok értékelés után ad a rendőrség

– mondta az Indexnek Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek korábban elmondta: az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakció által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének
kezében „beindult” egy füstgránát.
Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert, és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett

– mondta a sajtófőnök. Hozzátette: az intézkedési jogkörrel rendelkező V. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen vizsgálják az esetet, az elkövetőket a rendőrök visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van.

Index

"A Jobbik szerint a munkatársuk leltározás közben akadt rá a füstgránátra. „Mivel nem sejtette mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, óvatlanul nyúlt hozzá. Örömteli, hogy nem sérült meg senki, csupán vagyoni kár keletkezett, amit az időközben beindult oltóberendezés okozott. Érdemes hangsúlyozni, hogy a leltározó kollégák lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem keletkezett nagyobb kár, hiszen a beindult füstgránátot azonnal kihelyezték az ablakpárkánya. Segítséget ők maguk kértek az őrszolgálattól” - írja a párt."

Édes jó istenem:).Tehát a Jobbik szerint egy fustgránátot könnyű összetéveszteni egy szaloncukorral:).Biztos a sztaniolpapír tehet róla:).