Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Ezt jól látod én is tökéletesen így látom,(szerintem ez jelenleg is emberéletekbe kerül), de nem csak én hanem a Magyar Orvosi Kamara is.


Orvosi kamara: A baj nagy, csak rendkívül indokolt esetben mozduljunk ki otthonról.​

Hír 24

A COVID-19 betegség minden eddiginél erősebben támad. A baj nagy, és ha nem vigyázunk, még nagyobb lesz, írja hétfői közleményében a Magyar Orvosi Kamara.
Mint fogalmaztak, a népességarányos halálozási mutatókban napok óta elsők vagyunk a világon, a kórházi osztályok túlnyomó része már COVID-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már COVID-betegek küzdenek az életükért. A vezényelhető egészségügyi dolgozók elfogytak, a kórházak önkénteseket keresnek a kórházi munka segítésére.

– írták.

A MOK szerint a helyzet rendkívül súlyos, ezért az elnökség mindenkitől azt kéri, hogy csak rendkívül indokolt esetben mozduljon ki otthonról.
Továbbá kérik a lakosságot, hogy
  • tervezzék meg a bevásárlást, lehetőség szerint hetente maximum 1 alkalommal menjenek boltba,
  • közeledik a tavasz, az egyedül végzett kerti munka veszélytelen, de ne a barkácsáruház legyen az új pláza, ahol közösségi életünket éljük,
  • aki teheti, mellőzze a tömegközlekedési eszközöket,
  • ne látogassuk szeretteinket, ne találkozzunk barátainkkal, jelenleg ezzel vigyázunk a legjobban rájuk,
  • ne menjenek hétvégén a közkedvelt parkokba, tavakhoz, kirándulóhelyekre,
  • kerüljenek minden halasztható utazást, belföldön is,
  • idén maradjon el a húsvéti rokonlátogatás, locsolkodás, hogy jövőre is meglocsolhassuk szeretteinket.
Hozzáteszik, a találkozások csökkentése, a távolságtartás, a helyes maszkviselés és a kézmosás most emberéletek számában mérhető személyes felelősség.

– magyarázták.
A döntéshozókat pedig emellett arra kérik, hogy
  • azonnal korlátozzák az üzletekben egyidejűleg tartózkodó vásárlók számát,
  • tiltsák meg közterületen 3 főnél nagyobb beszélgető csoportok kialakulását, ez alól kivételt csak az egy háztartásban élők jelenthessenek,
  • rendeljék el a plázák, bevásárlóközpontok bezárását, azokban kizárólag az élelmiszerbolt és gyógyszertár tarthasson nyitva, és a közösségi tereket kizárólag a boltok megközelítésére lehessen használni.
Nekik nem szóltak, hogy ez csak egy kis nátha és nyitni kellene...
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 710
15 490
113
Szerintem rajtam átment másodjára is, Béres 1000mg C + D3 vitamin újraszedése után látványos javulás volt.
Ezeken kívül én nagyon hiszek a Béres csepben, 4 éve szedem évi egyszeri 2-3 hónap szünettel, és azóta nem voltam komolyabban beteg (lekopogom, főleg most), max 1-2 nap enyhe láz/év, pedig előtte kb. minden második télen kidőltem tèlen 1-2 hétre. @antigonosz , ha gondolod, érdemes egy próbát adni neki, a közérzet javításhoz talán kell pár hét neki, de az étvágy szinte instant megnő tőle, az pedig már fél siker :)
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
T

Törölt tag 4082

Guest
Az EU nemzetek saját gyáraiban amire elkezdik gyártani a Szputnyikot (fél év minimum), addigra tényleg el lesz látva az EU már elég saját gyártású oltóanyaggal.
Nincs EUs oltóanyag. Szóval innen kéne kiindulni. Van USA, Brit, Orosz, Kínai. EUs nincs

Nézzük meg a SANOFI-nak mennyi idő kell, a saját Pasteour intézettel közös fejlesztésű dugába dölt készítménye helyett átállni más vakcinára. Már egy hónapja folyik az előkészület és június-júliusra igérek..
És? Ha amikor kiderült, hogy a saját nem megy (tavaly nyár) akkor elkezd keresgélni, akkor már gyárthatná. De az úzlet az üzlet.

Persze,a mutációk meg ismétlő oltásokra, illetve Afrikába stb. jó lesz, de igaza volt az EU-s fasziknak, mégha sarkosan fogalmazott, is, hogy nincs szükséges az EU-nek itt gyártott orosz vakcinára.
Elvtárs, menjen haza és egyen meg egy algopirint mert nálunk az emberélet legfontosabb... Az EUs faszi sarkosan fogalmazott, csak épp az EUnak minden vakcinára szüksége lenne, és nem, nincs igaza. Ilyen szituban az EUs faszi térdeljen le, és szeresse azt aki a legtöbb vakcinát tudja szállítani. És ne fogalmazzon sarkosan.


Egyébként orosz vakcinára elsősorban Oroszországnak van szüksége, ott is komoly problémák vannak.
Valóban, de azért az ittenihez képest istenes a helyzet, és köszönik szépen van elég oltóanyaguk. Már eleve azért is, mert a szputnyik csak egy a háromból.
Amúgy meg látni, hogy az orosz és kínai vezetés elsősorban a politikai tényerésre használja az oltóanyagot.
Ami a brexit miatt sértődött nyugat által lassan ellehetetlenített AZ esetén nem erről szól. Vagy a 3 hét alatt engedélyezett J&J vs Szputnyik 4,5 hónapja. Igazad van, tényleg itt semmi politika nincs.

Amit mi és a többiek kapnak kéne az anyaországban is.
Főleg a ruszkiknál látszik, hogy nem, nincs rá szükségük. A saját igényeikre bőven van elég, a másik két gyártó termékét nem is exportálják.
De az EU bezzeg semmi ilyesmit nem csinál, és nem megy ki az itt gyártott vakcina fele exportra. Ja de....

A "nyugat" vagyis az EU és USA ELSŐSORBAN SAJÁR POLGÁRA-it oltja és utána mehet csak az export.
Még mindig arról van szó, hogy az EU még a gyártott mennyiséget se tudja itt tartani, és egy az osztrákkal összemérhető gdpjű Izrael lazán ráígért a nagy eura, és nyert. De még egy Szerbiának is sikerült ezt bejátszani, pedig szerbia igazán nem vádolható nem hogy versenyképes, hanem úgy en block gazdasággal...

Lehet, hogy visszanyal a fagyi később politikai-gazdasági értelemben, de azt csinálja amit a saját polgárok élete megkíván..
Te, hol a viharban vannak akkor az ide ígért nyugati vakcinák? És ha sehol, akkor mégis hogy a viharba engedheti meg magának ez a gitegylet hogy nincs ha kell teljes oroszország/kína leszopva hogy legyen itt vakcina?
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 178
20 123
113
Az ECDC adatai szerint Magyarország eddig 2 562 000 adag vakcinához jutott; ennek 73 százalékát, 1 870 018 adagot használt fel. A kapott oltóanyagok felhasználásában Olaszország, Litvánia, Dánia és Észtország áll a legjobban.
Nem tudom ez mikori szám és honnan veszik (pedig jó lenne!).

Mai adataink: 3 466 125 vakcina jött, ebből
  • 1 775 600 keleti
  • 1 690 525 nyugati

Oltottak száma (vakcinafelhasználás): 1 589 612 + 478 389 = 2 068 001

Ezek szerint a beérkezett vakcinák 59,66 %-a lett felhasználva.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
Az EU nemzetek saját gyáraiban amire elkezdik gyártani a Szputnyikot (fél év minimum), addigra tényleg el lesz látva az EU már elég saját gyártású oltóanyaggal. Nézzük meg a SANOFI-nak mennyi idő kell, a saját Pasteour intézettel közös fejlesztésű dugába dölt készítménye helyett átállni más vakcinára. Már egy hónapja folyik az előkészület és június-júliusra igérek.. Nos az orosz gyártás az EU-ban még ennyire sincs. Persze,a mutációk meg ismétlő oltásokra, illetve Afrikába stb. jó lesz, de igaza volt az EU-s fasziknak, mégha sarkosan fogalmazott, is, hogy nincs szükséges az EU-nek itt gyártott orosz vakcinára. Egyébként orosz vakcinára elsősorban Oroszországnak van szüksége, ott is komoly problémák vannak. Amúgy meg látni, hogy az orosz és kínai vezetés elsősorban a politikai tényerésre használja az oltóanyagot. (Az oroszok itt európában Szerb testéveirnél, és persze OV-nak, tehát nekünk szállítanak a szintén szláv szlovákoknál próbálkoznak.). Amit mi és a többiek kapnak kéne az anyaországban is. A kínaiak letarolják a vakcinákkal a világot, mert saját népüket inkább izolálják, kvázi akár 50millió halottat is simán elásnak, nem is tudsz róla, majd 900millió embernek még hivatalos papírjai sincsenek, "lopva élnek a földön". Ugyanakkor a vakcinadiplmáciával Ázsia és Afrika nagy részét komolyan befolyásolják, lám a nyugattól nem kaptok semmit. A "nyugat" vagyis az EU és USA ELSŐSORBAN SAJÁR POLGÁRA-it oltja és utána mehet csak az export. Lehet, hogy visszanyal a fagyi később politikai-gazdasági értelemben, de azt csinálja amit a saját polgárok élete megkíván..

Európában nem volt komoly zárások, néhány kivételtől eltekintve, Délkelet-Ázsián, Ausztrálián, Új-Zélandon kívül az összes ország elkúrta, illetve szándékosan arra játszott, hogy csak kilapítsák a görbét, vagyis későbbre halasszák a halálozást, miközben várták a megmentőt. V4 is hiába nyomta le sikeresen az első hullámot, ősszel ellustultunk, bedobtuk a törülközőt, hátha működik a svéd modell, megfeledkezve arról, hogy Svédországban sokkal magasabb a "természetes társadalmi távolságtartás", mint nálunk.
A kínaiak nem titkoltak el sokmillió halottat, akiket elástak valahol buldózerekkel gödrökbe, a 900 millió is vicces szám. Szerinted 1,4 milliárd mellett még van majdnem egymilliárd papírok nélküli ember, egy diktatúrában?
 
  • Tetszik
Reactions: laiki

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 844
4 828
113
Ezt most nem is értem mire reagáltad. Gondolom kifogytak az érveid.

OV járványkezelése kétarcú.
Oltásügyben okosabb az EU-nál ez tény. Kínai diplomatákat tiltanak ki, meg beszólogatnak Putyinnak, hogy Szputnyikra nincs szükség, aztán másnap nem győznek puncsolni a nemzeti kormányok, hogy elhozzák a Szputnyik gyártást, legyen kínai vakcina.

Vki meg egy brüsszeli hivatalban elégedetten hátradől, jól kioktattuk Kínát meg Oroszországot a lib.demomrácia nevében. Mondjuk ezzel 3-6 hónappal később lesz beoltva a lakosság, de lexarjuk.

Mondok jobbat. A legmegbízhatóbb nyugati szallitót, a Pfizert, is hangoljuk magunk ellen. Az Astrazeneca EU-s szankciói fordítva is elsülhetnek. Sikeresen a 2 legtöbbet szállító nyugati vakcinát is bukhatjuk.

A Pfizer–BioNTech figyelmeztette az Európai Unió vezetését, hogy vonja vissza az AstraZeneca Nagy-Britanniába menő oltóanyag-exportjának tilalmára vonatkozó fenyegetéseit, mert a Pfizer–BioNTech oltóanyaggyártása nagymértékben függ egy Nagy-Britanniából importált összetevőtől

Másrészt nagyon laza szabályok vannak itthon. Ezek a szabályok kevesek a mutáns virus terjedésének lassításához. De OV nem mer szembemenni a közveleménnyel, a gazdasági szereplőkkel, és 1 évvel a választások előtt ez a fontosabb.
Ha okosabb, mint az EU és ez tény, ahogy írtad akkor csak azt nem értem:
  • hogy tavaly az 1. hullám után amikor teljesen egyértelmű volt, hogy nincs vége, jön a következő hullám akkor miért nem készítették fel az egészségügyet legalább intenzíves ápolók képzésével (belőlük van a legnagyobb hiány)? Most masszöröket, gyógytornászok meg aki él és mozog az dolgozik az intenzíven tudás nélkül.
  • 2 cég is gyártja itthon a favipiravirt, de több millió dbot vettünk a japánoktól, kínaikatól. Már októberben ajánlották a szakértők, hogy ne a kórházakban legyen csak favipiravir hanem a háziorvosoknál és akinek pozitív a tesztje azonnal kapjon, mert a gyógyszer csak a fertőződéstől számított első héten hatásos. Most márciusban kaptak a háziorvosok a gyógyszerből. Miért vártunk eddig?
  • mikor januárban a szlovákok összeomlottak a brit mutás gyors terjedésétől, mi mire vártunk? Teljesen egyértelmű volt, hogy nem lehet megállítani nálunk sem a terjedését. Miért nem léptünk?
  • mi szükség volt a kaszinók nyitvatartására, főleg úgy, hogy turisták sincsenek?
  • miért kell megengedni, hogy minden európai futballklub nálunk focizhasson? A Puskásban 2 naponta vannak nemzetközi meccsek úgy hogy jönnek, mennek a külföldi labdarúgók, hozzák a vírust külföldről. Senki nem volt ilyen idióta rajtunk kívül, hogy ezt megengedje.
  • mi szükség volt az új eü.i szolgálati törvény hatálybalépését március 1-re időzíteni? Nem lett volna jobb nyárra vagy őszre halasztani? 5500 egészségügyis, köztük rengetegen a covid osztályokról hagyta ott végleg az egészségügyet. Ettől rosszabb időzítés nem is lehetett volna.
  • mi szükség volt rá, hogy OV pont a rezidenseket, akik munkájukkal még úgy-ahogy életben tartják a covid ellátást, ilyen ostoba módon sértegesse, hogy inasnak nevezi őket? De vissza fognak csapni a rezidensek: beigérték a valódi beszámolókat a covid osztályokról. Na az más lesz, mint Gulyás "híradásai".
 
T

Törölt tag 4082

Guest
A feleségem 2 diplomával majd 50 évesen vezető pénzügyesként hoz haza pont ennyit napi 8 órával !
@Venom85 meg kb napi 12-14 órával. Ugye érzed?


Nem a bér a kicsi hanem az a hülye aki annyiért elvállalja ! Az embernek be kell tudnia magát árazni !
Ok, de akkor nem sírni, ha a mentő 3 nappal a bejelentés után ér ki, laborvizsgálat nem lesz, és a képalkotó diagnosztika meg 20 éves előjegyzéssel lesz csak.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
hogy tavaly az 1. hullám után amikor teljesen egyértelmű volt, hogy nincs vége,
Ez amúgy honnan jön? Egyáltalán nem volt teljesen egyértelmű.
legalább intenzíves ápolók képzésével
A kérdés jó, de azért felteszem a kérdést én is, honnan kellett volna hozzá embert leakasztani?

favipiravir hanem a háziorvosoknál és akinek pozitív a tesztje azonnal kapjon, mert a gyógyszer csak a fertőződéstől számított első héten hatásos.
Mondjuk fujj oltás, de egy kisérleti gyógyszer az menjen nyakra főre...

mikor januárban a szlovákok összeomlottak a brit mutás gyors terjedésétől, mi mire vártunk?
Mi mi mi?

mi szükség volt a kaszinók nyitvatartására, főleg úgy, hogy turisták sincsenek?
Semmi, de ugye te is érzed, hogy nem azon a 10 kaszinón múlt semmi? Ez max politikai szempontból fontos.

miért kell megengedni, hogy minden európai futballklub nálunk focizhasson? A Puskásban 2 naponta vannak nemzetközi meccsek úgy hogy jönnek, mennek a külföldi labdarúgók, hozzák a vírust külföldről.
Hát ja, igaz mindenhol vannak meccsek, de azért fúj orbán hogy pénzt szerez vele. Amúgy egy sportolónak jelenleg kb naponta nyúlkálnak kb a seggében is, és ha a szomszéduk kutyájának az unokanővérének az unokabátyának az unokaöccsének a régi szobatársa covidos lesz, akkor fél csapat karantén. De nyilván hozzák viszik a vírust...


inasnak nevezi őket?
Amúgy valaki megmondja ebben mi a sértő?
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 917
13 892
113
Nincs EUs oltóanyag. Szóval innen kéne kiindulni. Van USA, Brit, Orosz, Kínai. EUs nincs


És? Ha amikor kiderült, hogy a saját nem megy (tavaly nyár) akkor elkezd keresgélni, akkor már gyárthatná. De az úzlet az üzlet.


Elvtárs, menjen haza és egyen meg egy algopirint mert nálunk az emberélet legfontosabb... Az EUs faszi sarkosan fogalmazott, csak épp az EUnak minden vakcinára szüksége lenne, és nem, nincs igaza. Ilyen szituban az EUs faszi térdeljen le, és szeresse azt aki a legtöbb vakcinát tudja szállítani. És ne fogalmazzon sarkosan.



Valóban, de azért az ittenihez képest istenes a helyzet, és köszönik szépen van elég oltóanyaguk. Már eleve azért is, mert a szputnyik csak egy a háromból.

Ami a brexit miatt sértődött nyugat által lassan ellehetetlenített AZ esetén nem erről szól. Vagy a 3 hét alatt engedélyezett J&J vs Szputnyik 4,5 hónapja. Igazad van, tényleg itt semmi politika nincs.


Főleg a ruszkiknál látszik, hogy nem, nincs rá szükségük. A saját igényeikre bőven van elég, a másik két gyártó termékét nem is exportálják.
De az EU bezzeg semmi ilyesmit nem csinál, és nem megy ki az itt gyártott vakcina fele exportra. Ja de....


Még mindig arról van szó, hogy az EU még a gyártott mennyiséget se tudja itt tartani, és egy az osztrákkal összemérhető gdpjű Izrael lazán ráígért a nagy eura, és nyert. De még egy Szerbiának is sikerült ezt bejátszani, pedig szerbia igazán nem vádolható nem hogy versenyképes, hanem úgy en block gazdasággal...


Te, hol a viharban vannak akkor az ide ígért nyugati vakcinák? És ha sehol, akkor mégis hogy a viharba engedheti meg magának ez a gitegylet hogy nincs ha kell teljes oroszország/kína leszopva hogy legyen itt vakcina?


Amúgy (meg "emígy" sem) értem a az Eu-s hozzáállást, mert némi kommunikációs előkészítés után gyakorlatilag következmény nélkül azt mondhatná (a nemlétező "tökös" Európai) politikus, az Eu-ban lévő gyógyszer-gyárban, hogy "vis maior" (Mert tényleg az van ! ), majd amerikei filmes módon bemegy a különleges ügynök/megbízott a gyógyszer-/vakcina-"gyárba" lefoglaja, és az Eu-nak gyárt!

Ennyit Európa jelenlegi érdekérvényesítéséről!
Használja ki OV minél jobban!
...ha rendes együttműködést nem tudnak/akarnak, csak a "gyarmatit", akkor: "...amilyen az 'Adjon Isten!', legyen olyan a 'Fogadj Isten!' is !!!"

.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 409
3 671
113
Meddig kell még látnom azt, hogy elvileg ömlik be a vakcina, de nem oltanak több embert első körben?
Értem én, hogy tartalékolni kell a 2. körre, csak így sem jön ki a matek...
Mert iszonyatosan sok ember kapott első körös oltást 6+ hete és nem látom azt, hogy a 2. kört kapnák. Amikor anyut 3 hét eltéréssel oltják majd be...

Nem értem én ezt...

Én félek, hogy az eü leterheltsége már olyan mértékű, hogy az oltások számára is negatív hatással van.... :(
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Egy medikus egy napja (éjszakája) :

Az, hogy a kormány gyakorlatilag semmit nem csinál a valóság eltitkolásán túl lassan hetek óta, ez már a büntetőjogi kategóriát közelíti. Többek között már régen Olaszország szintű lezárásoknak kéne lennie.
Igen, sajnos.
De, mint tudjuk, "Magyarországnak működnie kell". Más kérdés, hogy hamarosan így sem fog működni, csak lesz hozzá sok áldozat. És akkor a hosszú covidosok utókezelése és további életminőségük szóba sem került.
A kormány 19-re lapot húzva bízott benne, hogy hamarabb sikerül beoltani a népet, minthogy kialakuljon a harmadik hullám, sajnos nem jött be. Innentől kezdve bármilyen nyitásról beszélni május előtt teljes felelőtlenség, bár szerintem a május is egy optimista verzió. Ha nagyon belehúznak az oltásokba a következő egy hónapban, akkor lehet reális. De hogy ez hogy fog sikerülni?
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 403
4 422
113
Ezt a jarvanyt nem lehet megoldani unortodox valsagkezelessel, meg jottment vakcinakkal. Persze hogy kiborul a moslekosvodor.
Most az EU-s orszagok karorvendenek a fekete baranyon. Ide jutottunk.
 
  • Tetszik
  • Szomorú
Reactions: formosa1 and bel

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 203
67 070
113
Ok, ezekhez sajnos nem ertek, mi az a citokin vihar? Most mertem 38.2.
Én leginkább azt mondanám, már ha a lelkiállapot is beleszólhat ebbe, hogy élvezd ki minden percét amit otthon tölthetsz ezzel. Akkor lesz egy 4-5 nap lázasabb érzet, némi íz/szagvesztés, köhögés-orrfújás mint a náthánál és aztán vége is, mintha mi sem történt volna. Csak legyen jó okod arra, hogy lazulj küzben, simán átfórumozod az egészet, ahogy én tettem. Mondjuk nekem már annyira tele volt a tököm a munkámmal, hogy a covid minden perce ajándék volt. :D
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Ezt a jarvanyt nem lehet megoldani unortodox valsagkezelessel, meg jottment vakcinakkal. Persze hogy kiborul a moslekosvodor.
Most az EU-s orszagok karorvendenek a fekete baranyon. Ide jutottunk.
Egy vakcina hogy lehet jöttment.
Az EU országai irigykednek ránk.
Tessék ellátni nyugati vakcinával az országot, ha meg nem megy, kéretik lapítani.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 844
4 828
113
Ez amúgy honnan jön? Egyáltalán nem volt teljesen egyértelmű.

A kérdés jó, de azért felteszem a kérdést én is, honnan kellett volna hozzá embert leakasztani?


Mondjuk fujj oltás, de egy kisérleti gyógyszer az menjen nyakra főre...


Mi mi mi?


Semmi, de ugye te is érzed, hogy nem azon a 10 kaszinón múlt semmi? Ez max politikai szempontból fontos.


Hát ja, igaz mindenhol vannak meccsek, de azért fúj orbán hogy pénzt szerez vele. Amúgy egy sportolónak jelenleg kb naponta nyúlkálnak kb a seggében is, és ha a szomszéduk kutyájának az unokanővérének az unokabátyának az unokaöccsének a régi szobatársa covidos lesz, akkor fél csapat karantén. De nyilván hozzák viszik a vírust...



Amúgy valaki megmondja ebben mi a sértő?
Tartalmas beszélgetésünk azt hiszem itt ér véget. Add át Kubatovnak, hogy fizethetne színvonalasabb trollokat is. Nyertél egy jegyet az ignore-ba.
Ez amúgy honnan jön? Egyáltalán nem volt teljesen egyértelmű.

A kérdés jó, de azért felteszem a kérdést én is, honnan kellett volna hozzá embert leakasztani?


Mondjuk fujj oltás, de egy kisérleti gyógyszer az menjen nyakra főre...


Mi mi mi?


Semmi, de ugye te is érzed, hogy nem azon a 10 kaszinón múlt semmi? Ez max politikai szempontból fontos.


Hát ja, igaz mindenhol vannak meccsek, de azért fúj orbán hogy pénzt szerez vele. Amúgy egy sportolónak jelenleg kb naponta nyúlkálnak kb a seggében is, és ha a szomszéduk kutyájának az unokanővérének az unokabátyának az unokaöccsének a régi szobatársa covidos lesz, akkor fél csapat karantén. De nyilván hozzák viszik a vírust...



Amúgy valaki megmondja ebben mi a sértő?
1. Ha neked nem volt egyértelmű nyáron, hogy lesz 2. hullám pl. (mondjuk azért, mert nyáron is voltak fertőzöttek, nem szűnt meg a járvány) akkor lehet, hogy nem ebben a topicban kellene rombolnod.
2. Mondjuk az egészségügyön belölről ahonnan ma is átirányítják a dolgozókat azzal a különbséggel, hogy akkor fel lennének készítve az intenzíves munkára.
3. Mikor is mondtam én, hogy "fujj oltas"? Mondjuk elég furcsa lenne tekintve, hogy én is megkaptam mindkét oltást.
4. A 10 kaszinóban, melyeket egész véletlenül a NER üzemeltet ezrek fordultak meg, köztük rengeteg fertőzött amit szépen mutat hogy koronavírusban halt meg a Las Vegas Tropicana egyik biztonsági őre.
5. Megéri pénzt keresni az emberek életének kockáztatásával? Ez a legújabb kiadott narratíva? Már nem is kell megmagyarázni miért a foci a legfontosabb?
6. Lehet, hogy neked furcsa. De ha valaki 6 évet tanul, hogy diplomát szerezzen és orvosként dolgozhasson annak igen, sértő hogyha inasnak nevezik.
7. Üzenem Kubatovnak, hogy találhatna felkészültebb trollokat is.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 173
4 978
113
Ezt a jarvanyt nem lehet megoldani unortodox valsagkezelessel, meg jottment vakcinakkal. Persze hogy kiborul a moslekosvodor.
Most az EU-s orszagok karorvendenek a fekete baranyon. Ide jutottunk.
Hát szerintem az EU jarvanykezeléséről mindent elmond hogy 5 nappal ezelőtt még Sputnikot akart gyártani a belső piacokért felelős francia EU biztos tegnap meg màr azt mondta hogy minek a szputyik megoldják anélkül is.

A két nap között annyi hír jött hogy két nyugati gyártó csak a fele vakcinát tudja leszállítani...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A "nyugat" vagyis az EU és USA ELSŐSORBAN SAJÁR POLGÁRA-it oltja és utána mehet csak az export. Lehet, hogy visszanyal a fagyi később politikai-gazdasági értelemben, de azt csinálja amit a saját polgárok élete megkíván..

Akkor te se láttad még azt a facebook hirdetést ahol az eu azzal kérkedik mennyi vakcinát küld Afrikába...
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci
T

Törölt tag 1711

Guest
covid-19-sankey-4.jpg
 
W

Wilson

Guest
Koronavírus: új hatékonysági számokat tettek közzé az AstraZeneca vakcinájáról

Portfólió

Az AstraZeneca és az Oxford Egyetem közösen fejlesztett vakcinája 79 százalékos hatékonyságot mutatott a fertőzés ellen az Egyesült Államokban lezajlott nagylétszámú klinikai tesztek során a ma reggel publikált eredmények szerint.

Az amerikai klinikai vizsgálatok friss eredményei szerint a súlyos, kórházi kezeléssel járó koronavírusos megbetegedést pedig 100 százalékban megakadályozta az AstraZeneca vakcinája - írja a CNBC.

Az Egyesült Államok egy 40 ezer fős klinikai vizsgálat részese volt, az USA mellett Chile, Kolumbia, Argentína és Peru vett részt benne. Ezen kívül Brazíliában is zajlik egy több mint 10 ezer fős fázis 3 vizsgálat, valamint Indiában, az Egyesült Királyságban és Oroszországban tesztelik még a vakcinát.

Az AstraZeneca és az Oxford Egyetem által közösen fejlesztett brit vakcina a modern vakcinatechnológiák egyik képviselője, de nem mRNS-vakcina, hanem úgynevezett vektorvakcina. A technológia lényege, hogy egy módosított, sokszorozódásra nem képes vírusba (ez esetben egy csimpánz adenovírusba) ütetve juttatják be a koronavírus tüskefehérjéjét kódoló gént. Az immunrendszerünk a koronavírus tüskefehérjéjét kódoló gént bejuttató vírus(vektor)ellen is fellép, és kialakít védelmet. A korábban ismert teszteredmények 60 és 90 százalék közötti hatásosságot mutattak, adagolástól függően.

Az utóbbi hetekben több európai ország leállította átmenetileg az oltást az AstraZeneca vakcinájával, miután több trombózisos esetet jelentettek az oltást követően. Múlt héten az Európai Gyógyszerügynökség kiadta az állásfoglalását az üggyel kapcsolatban, miszerint továbbra sem találtak összefüggést az AstraZeneca vakcinával végrehajtott oltások és a véralvadási, vérrögképződési esetek között, de ez nem zárható ki továbbra sem, ezért újabb vizsgálatokat folytatnak. Az álláspont az, hogy a vakcina biztonságos és a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina előnyei felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatát.

Az EMA állásfoglalását követően többek között Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország is újrakezdte az oltást a brit vakcinával.

Én azért egy olyan adatra is kíváncsi lennék, hogy a különböző vakcinák milyen hatékonysággal akadályozzák meg a súlyos szövődmények kialakulását.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1 and bel