Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Kuba saját vakcinájával kezdett oltani

MTI

Kuba megkezdte 150 ezer egészségügyi dolgozó kísérleti beoltását az új koronavírus ellen maga által kifejlesztett Soberana 2 vakcinával, és zajlik már egy másik, Abdala nevű vakcinájának kipróbálása is - jelentették be hétfőn a hatóságok.

Az egyelőre korlátozott oltási program a két vakcina vizsgálatának harmadik szakaszát jelenti, vagyis az embereken történő klinikai tesztelésüket.

Az egészségügyi minisztérium Twitter-üzenetben közölte, hogy a kubai gyógyszerfelügyeleti hatóság jóváhagyta "a Soberana 2 hatásainak tanulmányozását 150 ezer önkéntesen, hogy értékelni lehessen közvetlen és közvetett hatásait a lakosság olyan csoportjain, amelyek a fertőzés, a betegség és a járvány terjesztése szempontjából veszélyeztetettek". "Az érintett önkéntesek az egészségügyi dolgozók veszélyeztetett csoportjaiból kerülnek ki" - tette hozzá a BioCubaFarm állami gyógyszergyártó csoport. Egy kisebb, 44 ezer önkéntesből álló csoporton már március 4-én megkezdték a Soberana 2 klinikai vizsgálatát. E két vizsgálat helyszíne a főváros, Havanna.

A másik, Abdala elnevezésű kubai oltóanyag klinikai vizsgálata az ország keleti részén lévő Granma, Santiago de Cuba és Guantánamo tartományokban zajlik, 48 ezer ember bevonásával.

Amennyiben megkapják az alkalmazásra szóló végső jóváhagyást, ez a két vakcina lesz az első, Latin-Amerikában kifejlesztett és gyártott Covid-19 elleni oltóanyag.

Kuba jelenleg négy, az új koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik, illetve egy ötödiken is, amelyet a betegségen már átesett személyeknél alkalmaznának.

A francia hírügynökség jelentése szerint mindegyik program egy rekombináns fehérjén alapul, így olyan technológiát képvisel, amelyet a Novavax amerikai biotechnológiai vállalat is alkalmazott koronavírus elleni oltóanyagában.

Az 1962 óta amerikai embargóval sújtott, kommunista vezetésű Kuba még az 1980-as években kezdte meg saját vakcinák kifejlesztését, és mára oltási programjait közel 80 százalékban saját gyártású vakcinákkal oldja meg.

A 11,2 millió lakosú Karib-tengeri szigetország lakosságát egyelőre csekély mértékben sújtja a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 betegség világjárványa. Az országban eddig 67 476 esetet jegyeztek fel, s a járvány 397 halálos áldozatot követelt. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az amerikai kontinensen Kubában a legmagasabb a Covid-19-ből felgyógyult betegek aránya, a március 20-i adatok szerint 94,2 százalék.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Most masszöröket, gyógytornászok meg aki él és mozog az dolgozik az intenzíven tudás nélkül.
Masszőr, mi? Gyógytornászok eddig is dolgoztak az intenzíveken, persze nem a szakápolói feladatokat végzik. Megvan nekik a saját munkájuk, de ha van idejük, akkor szoktak segíteni az ápolóknak is. (Mondjuk én ismerek olyat aki a suli mellet velem együtt nyomta az itón.) A segédápolóknak pedig nem kell szakmai képzettség. Találnak ott olyan munkát, amit komolyabb képzés nélkül is el lehet végezni. A 444 sorra hozza az ilyen pánikkeltő cikkeket, amikre rendre megjelenik a cáfolat, de az már nem érdekel senkit, mert addigra kidühöngte magát a tisztelt olvasó, másra meg nincs igénye...
mikor januárban a szlovákok összeomlottak a brit mutás gyors terjedésétől, mi mire vártunk? Teljesen egyértelmű volt, hogy nem lehet megállítani nálunk sem a terjedését. Miért nem léptünk?
Meredeken csökkent nálunk az esetszám és épp arról ment a vita, hogy nyitni kell, mert már nem bírják az emberek, de utólag ezt mindenki elfelejti, pedig nem volt olyan rég és elég hangosan követelte az ellenzék...
mi szükség volt a kaszinók nyitvatartására, főleg úgy, hogy turisták sincsenek?
Szükség nem volt rá, csak éppen külön jogszabály vonatkozik ezekre, és nem foglalkoztak vele, amikor a - betarthatóság miatt - minél egyszerűbb szabályokat hozták. A kaszinókat is bezáratták pár nappal később. Miért kell minden nap a kaszinók miatt hisztizni? Nyilván politikai oka van, és nem a járvány miatti őszinte aggódást olvashatjuk ki a soraidból.
miért kell megengedni, hogy minden európai futballklub nálunk focizhasson? A Puskásban 2 naponta vannak nemzetközi meccsek úgy hogy jönnek, mennek a külföldi labdarúgók, hozzák a vírust külföldről. Senki nem volt ilyen idióta rajtunk kívül, hogy ezt megengedje.
Izolálva vannak a külföldi játékosok. Nem onnan terjedt el a vírus.
mi szükség volt az új eü.i szolgálati törvény hatálybalépését március 1-re időzíteni? Nem lett volna jobb nyárra vagy őszre halasztani? 5500 egészségügyis, köztük rengetegen a covid osztályokról hagyta ott végleg az egészségügyet. Ettől rosszabb időzítés nem is lehetett volna.
Honnan ez a szám? Hány emberről hallottál aki nem írta alá? (Én egyet tudok aki éppen táppénzen van, meg egy másikat aki visszament tanulni.)
mi szükség volt rá, hogy OV pont a rezidenseket, akik munkájukkal még úgy-ahogy életben tartják a covid ellátást, ilyen ostoba módon sértegesse, hogy inasnak nevezi őket? De vissza fognak csapni a rezidensek: beigérték a valódi beszámolókat a covid osztályokról. Na az más lesz, mint Gulyás "híradásai".
Semmi baj nem volt az inas megnevezéssel. Röviden összefoglalja a státuszukat. Fölösleges emiatt az újabb kamu hisztiroham. Safe space esetleg nem kéne?
1. Ha neked nem volt egyértelmű nyáron, hogy lesz 2. hullám pl. (mondjuk azért, mert nyáron is voltak fertőzöttek, nem szűnt meg a járvány) akkor lehet, hogy nem ebben a topicban kellene rombolnod.
Rosszul emlékszel. Vita volt róla, hogy lesz-e egyáltalán második hullám, vagy nem. Ne költsd át utólag a történetet!
2. Mondjuk az egészségügyön belölről ahonnan ma is átirányítják a dolgozókat azzal a különbséggel, hogy akkor fel lennének készítve az intenzíves munkára.
A legtöbb osztály el volt foglalva az elmaradt munkák pótlásával. Voltak képzések, de azért amit te mondasz az nem megvalósítható. Egyéb remek ötlet, esetleg?
5. Megéri pénzt keresni az emberek életének kockáztatásával? Ez a legújabb kiadott narratíva? Már nem is kell megmagyarázni miért a foci a legfontosabb?
A bulika a fontos, nem a sport, tudjuk.
7. Üzenem Kubatovnak, hogy találhatna felkészültebb trollokat is.
Léci, ne büfizd ide egy az egyben az ellenzéki frázisokat, köszi!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 887
82 411
113
Anyut ma hivta a korzeti orvos, csutortokon megy a masodik Sinopharm oltasra. Napra pontosan 4 hettel az elso utan.
 
M

molnibalage

Guest
Igen, sajnos.
De, mint tudjuk, "Magyarországnak működnie kell". Más kérdés, hogy hamarosan így sem fog működni, csak lesz hozzá sok áldozat. És akkor a hosszú covidosok utókezelése és további életminőségük szóba sem került.
A kormány 19-re lapot húzva bízott benne, hogy hamarabb sikerül beoltani a népet, minthogy kialakuljon a harmadik hullám, sajnos nem jött be. Innentől kezdve bármilyen nyitásról beszélni május előtt teljes felelőtlenség, bár szerintem a május is egy optimista verzió. Ha nagyon belehúznak az oltásokba a következő egy hónapban, akkor lehet reális. De hogy ez hogy fog sikerülni?

Egy medikus egy napja (éjszakája) :

Az, hogy a kormány gyakorlatilag semmit nem csinál a valóság eltitkolásán túl lassan hetek óta, ez már a büntetőjogi kategóriát közelíti. Többek között már régen Olaszország szintű lezárásoknak kéne lennie.

Én félek, hogy az eü leterheltsége már olyan mértékű, hogy az oltások számára is negatív hatással van.... :(
Ha 50% megkapná az első oltást a köv három hétben még annak se biztos, hogy lenne komoly lassító hatása. A napi átlagos oltott szám 30 ezer körül dekkol. Ehhez kéne napi 150 ezer oltás.

Ha most ilyen a helyzet, akkor nyitás esetén...?

És igen, lassan így a kérdés az, hogy ki fog oltani vagy bármilyen más beteget ellátni?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
580642 fertőzött (+9046)
11276 kórházban (+624)
1340 lélegeztetőgépen (+67)
188525 aktív eset (+5189)
373666 gyógyult (+3668)
18451 elhunyt (+189)
1589601 (479389) kapott oltást (+26359, +4498)
4315305 mintavétel (+31564)
43961 hatósági házi karanténban (-6551)
13248ff06d276b1de0392e1b6a2eba60.png
586123 fertőzött (+5481)
11873 kórházban (+597)
1389 lélegeztetőgépen (+49)
189244 aktív eset (+719)
378176 gyógyult (+4510)
18703 elhunyt (+252)
1636436 (481820) kapott oltást (+46835, +2431)
4334584 mintavétel (+19279)
50096 hatósági házi karanténban (+6135)
41c63cf50f3cdbc713b9e810466aaee4.png
 
W

Wilson

Guest
Masszőr, mi? Gyógytornászok eddig is dolgoztak az intenzíveken, persze nem a szakápolói feladatokat végzik. Megvan nekik a saját munkájuk, de ha van idejük, akkor szoktak segíteni az ápolóknak is. (Mondjuk én ismerek olyat aki a suli mellet velem együtt nyomta az itón.) A segédápolóknak pedig nem kell szakmai képzettség. Találnak ott olyan munkát, amit komolyabb képzés nélkül is el lehet végezni. A 444 sorra hozza az ilyen pánikkeltő cikkeket, amikre rendre megjelenik a cáfolat, de az már nem érdekel senkit, mert addigra kidühöngte magát a tisztelt olvasó, másra meg nincs igénye...

Az általad linkelt 444 cikkben nincs semmi pánikkeltő ez a helyzet jelenleg.


Meredeken csökkent nálunk az esetszám és épp arról ment a vita, hogy nyitni kell, mert már nem bírják az emberek, de utólag ezt mindenki elfelejti, pedig nem volt olyan rég és elég hangosan követelte az ellenzék

Amikor a kormány februárban a nyitással kapcsolatos nemzeti konzultációt bedobta a köztudatba már folyamatosan nőt a fertőzöttek száma.

a - betarthatóság miatt - minél egyszerűbb szabályokat hozták. A kaszinókat is bezáratták pár nappal később. Miért kell minden nap a kaszinók miatt hisztizni? Nyilván politikai oka van, és nem a járvány miatti őszinte aggódást olvashatjuk ki a soraidból.

A kaszinók nyitvatartása is egy a kormány azon intézkedései közzul ami jogosan kritizálnak, a keleti vakcinák " különutas" beszerzésével viszont egyértelműen életeket mentenek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
T

Törölt tag 4082

Guest
Tartalmas beszélgetésünk azt hiszem itt ér véget. Add át Kubatovnak, hogy fizethetne színvonalasabb trollokat is. Nyertél egy jegyet az ignore-ba.
Mindig szerettem az ellenzékben, hogy aki nem a paneleiket büfögi vissza az nyilvánvalóan csak és kizárólag fizetett fideszes troll lehet. Mert az meg se fordul a csöppnyi agyatokban, hogy esetleg talán valakinek más a véleménye...
Ha neked nem volt egyértelmű nyáron, hogy lesz 2. hullám pl. (mondjuk azért, mert nyáron is voltak fertőzöttek, nem szűnt meg a járvány) akkor lehet, hogy nem ebben a topicban kellene rombolnod.
Az, hogy nekem mi volt egyértelmű az nem lényeg, az, viszont, hogy még a kutatóknak se az azért már fontosabb. Nem is alakult ki mindenhol második hullám, vagy ha alakult is elég sok helyen nem volt komolyabb mint az első... Szóval ezt lehetne hanyagolni...
Mikor is mondtam én, hogy "fujj oltas"? Mondjuk elég furcsa lenne tekintve, hogy én is megkaptam mindkét oltást.
Huh, szóval te az a troll vagy aki szerint az oltás is kell, meg a kísérleti gyógyszer is... Az a baj, hogy egy erősen máj és vese károsító gyógyszerről van szó, amit orvosnak kéne felírni, de itt egyesek már mint cukorkát árusítanák, me az jó. Nem, nem az. És akárcsak az egyéb antiszerek a helytelen szedése mind az új mutánsok, mind a rezisztens törzsek kialakulásának esélyét növeli. De nyilván te erről tudtál, és úgy gondolod ezeket nem is kell mérlegelni.

A 10 kaszinóban, melyeket egész véletlenül a NER üzemeltet ezrek fordultak meg, köztük rengeteg fertőzött amit szépen mutat hogy koronavírusban halt meg a Las Vegas Tropicana egyik biztonsági őre.
Igen, és? Szerintem is be kellett volna őket zárni. De a 10 kaszinót összevetve azzal hogy nálunk kis túlzással 1 kocsma esik egy emberre azt gondolom ez így nagyjából demagógia...

Megéri pénzt keresni az emberek életének kockáztatásával? Ez a legújabb kiadott narratíva? Már nem is kell megmagyarázni miért a foci a legfontosabb?
Ki és mit kockáztat egy csapat tökéletesen izolált naponta tesztelt focistával? Megmondanád úgy őszíntén? Még mindig a demagógia. Az nagyon megy. Amúgy nem tudom feltűnt-e de a sportélet nem állt le, csak nagyon komoly biztonsági rendszabályokat kapott...
Lehet, hogy neked furcsa. De ha valaki 6 évet tanul, hogy diplomát szerezzen és orvosként dolgozhasson annak igen, sértő hogyha inasnak nevezik.
Igazad van furcsa, hiszen engem is neveztek már így betanulás alatt. Igaz én csak 5 évet tanultam. Meg nekünk nem volt miért vagyunk többek az istennél kurzusunk, ami sok orvosnak az egyetlen 2-esnél jobb jegye lehetett az egyetemen.
Üzenem Kubatovnak, hogy találhatna felkészültebb trollokat is.
Most írhatnám, hogy te meg mond meg fegyőrnek, hogy frissítse a listát, de ez valószínűleg meghaladja a képességeid....
 
W

Wilson

Guest
Egyre több a beteg Baranyában, sorra alakítják ki a koronavírus-részlegeket az egészségügyi intézményekben


Az ATV Híradó értesülései szerint olyan magas a Baranya megyében megfertőződő betegek száma, hogy folyamatosan kell kialakítani újabb és újabb koronavírus-részlegeket az egészségügyi intézményekben. Híradónk úgy tudja, hogy az Pécsi Tudományegyetem négyszázágyas klinikáján a 4-5. emeleti műtőket is koronavírusos betegek kezelésére alkalmas intenzív osztállyá alakították át. A sebészek és az érsebészek a szívcentrumba járnak hetente kétszer műteni.

A Pécsi Koronavírus Központ infektológiai részlegének vezetője egy hete nyilatkozott híradónknak. Péterfi Zoltán akkor azt mondta, hogy egyre több, más betegséggel nem rendelkező fiatal kerül be hozzájuk súlyos szövődményekkel és tünetekkel. Elmondása szerint a betegek 58 százaléka 60 év alatti, és ugyanez az arány vonatkozik az intenzíven ellátottakra is. „Ez az arány korábban a 25 százalék volt” – idézte fel.

Híradónk most próbált az egyetemtől újabb információt szerezni, de ezúttal senki nem kívánt nyilatkozni. A stáb értesülései szerint azonban egyre nagyobb a teher a klinika dolgozóin, mivel több közeli kórházban már megtelt minden ágy. Ez is azt erősíti, hogy a pécsi klinikán szükségessé vált újabb részlegek kialakítása.

Az ATV Híradója úgy tudja, hogy Baranya megyében már annyira rossz a helyzet, hogy a Pécsi Tudományegyetem négyszázágyas klinikai központjának 4-5. emeleti műtőjét már intenzív osztállyá alakították át. A sebészek és az érsebészek a szívcentrumba járnak hetente kétszer műteni.

Híradónk információi szerint a legnagyobb gondot a helyhiány mellett a dolgozók leterheltsége okozza, ezért egyre több olyan munkatársat hívnak be az úgynevezett sárga és vörös vonal mögötti betegek ellátására, akik korábban ezeken a részlegeken nem dolgoztak.

Híradónk kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz a kérdésekre.

atv.hu
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Az általad linkelt 444 cikkben nincs semmi pánikkeltő ez a helyzet jelenleg.
Általában az ilyen cikkek tálalása a pánikkeltő, bár hozzáteszem ezek még mindig kevésbé zavarnak, mert lehet legalább néhányan agycsírát növesztenek, és nem mennek el covid tünetekkel a zugkocsmába.
Amikor a kormány februárban a nyitással kapcsolatos nemzeti konzultációt bedobta a köztudatba már folyamatosan nőt a fertőzöttek száma.
viszonylag alacsony volt a meredeksége a növekedésnek, OV közölte, hogy légyszi bírjuk ki, mert ez a két hét lesz a legnehezebb. Nem bírtuk ki, megjött a brit mutáns is, a jóidő megjelenése után egy héttel be is robbant a vírus. Ez van, itt szerintem is kellett volna két hét zárlat, de azért ennyire kreténnek nem néztem az országot. (Azon a hétvégén volt dolgom Szentendrén, futkostam valami csomi anyag után. Konkrétan tömve volt a hév maszk nélküli kirándulókkal. Erről nem a kormány, és nem az ellenzék tehet. Csak magunkba nézni nehéz)
A kaszinók nyitvatartása is egy a kormány azon intézkedései közzul ami jogosan kritizálnak, a keleti vakcinák " különutas" beszerzésével viszont egyértelműen életeket mentenek.
Nyilván, csak ha panelszerűen bevágsz egy felsorolásba kaszinókat az nettó trollkodás. Ha úgy írod, ahogy te írtad, az meg jogos kritika. (Ti.: hülyeség, hogy nyitva voltak, nettó politika az egész, de az a 10 kaszinó nem oszt nem szoroz)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 988
113
Tegnap láttam valamelyik híradóban, hogy nyitva vannak a plázák, benne rengeteg ember így nem csoda a rengeteg fertőzött.
Be kellett volna mindegyiket zárni, illetve csak az élelmiszer és drogéria részleget nyitva hagyni. Másik dolog pedig, hogy korlátozni kellett volna az emberek számát az üzletekben, hogy egyszerre mennyien lehetnek bent.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Általában az ilyen cikkek tálalása a pánikkeltő, bár hozzáteszem ezek még mindig kevésbé zavarnak, mert lehet legalább néhányan agycsírát növesztenek, és nem mennek el covid tünetekkel a zugkocsmába.

viszonylag alacsony volt a meredeksége a növekedésnek, OV közölte, hogy légyszi bírjuk ki, mert ez a két hét lesz a legnehezebb. Nem bírtuk ki, megjött a brit mutáns is, a jóidő megjelenése után egy héttel be is robbant a vírus. Ez van, itt szerintem is kellett volna két hét zárlat, de azért ennyire kreténnek nem néztem az országot. (Azon a hétvégén volt dolgom Szentendrén, futkostam valami csomi anyag után. Konkrétan tömve volt a hév maszk nélküli kirándulókkal. Erről nem a kormány, és nem az ellenzék tehet. Csak magunkba nézni nehéz)

Nyilván, csak ha panelszerűen bevágsz egy felsorolásba kaszinókat az nettó trollkodás. Ha úgy írod, ahogy te írtad, az meg jogos kritika. (Ti.: hülyeség, hogy nyitva voltak, nettó politika az egész, de az a 10 kaszinó nem oszt nem szoroz)
Az a baj, hogy a tapasztalat azt mutatja régóta, hogy ennyire kretén az ember errefelé. Nem csak Mo-n, hanem az egész "szabad" világban. Nagyjából a legrosszabbat kell feltételezni, akkor van esély elkerülni a bajt. A kaszinók járványügyi szempontból egyértelműen nem osztanak-szoroznak magukban, inkább csak rossz példát mutatnak, ami viszont baj.
 
W

Wilson

Guest
alacsony volt a meredeksége a növekedésnek, OV közölte, hogy légyszi bírjuk ki, mert ez a két hét lesz a legnehezebb. Nem bírtuk ki, megjött a brit mutáns is, a jóidő megjelenése után egy héttel be is robbant a vírus. Ez van, itt szerintem is kellett volna két hét zárlat, de azért ennyire kreténnek nem néztem az országot. (Azon a hétvégén volt dolgom Szentendrén, futkostam valami csomi anyag után. Konkrétan tömve volt a hév maszk nélküli kirándulókkal. Erről nem a kormány, és nem az ellenzék tehet. Csak magunkba nézni nehéz)

A járvány megfékezésének az egyik alapvető eleme az állampolgári fegyelem ha az állampolgár azt látja érzékeli, hogy a kormány már a nyitásról " konzultál" (miközben ezt a járványadatok ezt nem támasztják alá) az semmiképpen sem erősíti bennük bennük a járvánnyal kapcsolatos fegyelmet.Ne érts félre én nem gondolom azt, hogy mindenről a kormány tehet, de ezzel kapcsolatban jogosan lehet kritizálni a kormányt.
 
W

Wilson

Guest
A Sinovac szerint a gyermekekre sem jelent veszélyt a vakcinájuk

Index

A kínai cég azt állítja, hogy három éves kor fölött a kiskorúak is megkaphatják az oltóanyagukat.

Az ABC News számolt be arról, hogy a Sinovac bejelentette: a legújabb tesztjük eddigi fázisaiban született eredmények szerint

a három éves kor fölötti gyermeket biztonságosan be lehet oltani a vakcinájukkal.

Közölték továbbá, hogy adataikat már megküldték a kínai gyógyszerészeti hatóságok számára is.

Gang Zeng, a Sinovac gyógyszerészeti igazgatója elmondta: 550 tesztalanyon végeztek klinikai vizsgálatokat, akikben sikerült kiváltani az immunválaszt. Közülük két gyermeknél – egy három évesnél és egy hat évesnél – alakult ki erőteljes láz az oltás után.

a többi tesztalanynál csupán enyhébb tüneteket észleltek – mondta.

Eng Eong Ooi, a szingapúri Duke NUS Medical School professzora kiemelte: nagy segítséget jelenthet, ha a Sinovac oltóanyagát valóban be lehet adni a gyermekeknek is. Ahhoz viszont, hogy ez megtörténhessen, szükség van további tesztadatokra is.

A Sinovac mellett már a Pfizer, a Moderna, az Astrazeneca, valamint a Sinopharm is kisérletezik azzal, hogy a gyermekeket be lehet-e oltani a vakcinájukkal – és ha igen, akkor hány éves kortól kezdődően.

A Sinovac vakcinájából világszerte eddig 70 millió oltást adtak be, az oltóanyaggal már Magyarországon is oltanak.
 

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
94
279
53
Sziasztok!

Édesapámat az astrazeneca vakcinával szeretnék beoltani.
Sok mindent lehet olvasni erről a típusról, Én nem gondolom, hogy konkrétan az oltásba haltak volna bele azok az emberek akikről hallani.
Sajnos nem tudok visszaolvasni napi 30-50 oldalt ... ha szépen kérem(kérem szépen), írna valaki egy rövid összefoglalót/ajánlót/tapasztalatot erről a vakcináról ? (Szedjen mellé aspirint?)

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 205
2 677
113
Sziasztok!

Édesapámat az astrazeneca vakcinával szeretnék beoltani.
Sok mindent lehet olvasni erről a típusról, Én nem gondolom, hogy konkrétan az oltásba haltak volna bele azok az emberek akikről hallani.
Sajnos nem tudok visszaolvasni napi 30-50 oldalt ... ha szépen kérem(kérem szépen), írna valaki egy rövid összefoglalót/ajánlót/tapasztalatot erről a vakcináról ? (Szedjen mellé aspirint?)

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.

En csak azt tudom mondani ehhez. Ha az en szuleimrol lenne szo masikat adatnek nekik. Ennyi.