Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Pfizerrel oltottak itt valakit? Milyenek a tapasztalatok? Bár full Izraelt ezzel oltották, és vsz a zsidók önerőből csak nem pusztítanák el magukat, a kismamákat is ezzel oltják, de tényleg érdekelne, pro és kontra. Lehet vele később gond, vagy sem? Nem olvastam róla túl jókat, de annyi mindent olvas az ember ...
Akiket én hallottam, ott az eü-ben nem volt vele semmi gond, max másnap egy kis álmosság. Az egyik nővérke összeszedte az első oltás közben a covidot, és most sír, hogy beleoltották a vírust. :D
 
  • Hűha
Reactions: LMzek 2.0

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Lehet, hogy egész Olaszországnak rendeltek, csak ilyen kerülővel. ;) :)
rosszul fogalmaztam, a nyugati vakcinából, mással tudtommal nem oltottak. Ráadásul a sajtójuk valamiért mintha csak pár itteni kommentelő kezében lenne, azt hajtogatja, hogy jaj a vakcinadarabszám csak kb 8 százalékra elég a kétszeres oltáshoz. Agyrém,
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nem csak diszkriminatív, hanem ÉRTELMETLEN is!
..
Emberek, legalább itt a fórumon próbáljatok meg azon elgondolkodni, hogy miért dobhatták be egyáltalán úgy az oltási igazolvány ötletét a köztudatba, hogy azt se lehet tudni még a sebtiben kifejlesztett vakcinákról, hogy azok meddig és mennyire nyújtanak egyáltalán védelmet! Na és milyen jövőbeni vírusmutációk esetében, mert a szakmai híreket olvasva nem egyforma erősségű immunválaszt alakítanak ki a különféle vakcinák!
..
Meddig lesz érvényes a vakcinaigazolvány?
Azt is garantálni fogják, hogy egy vakcinaigazolvánnyal látogatható étteremben teszem azt, akkor csak olyan termék lesz kapható, amelyet "kósermódon", a teljes előállítási lánc esetében oltásigazolvánnyal rendelkező személyek állítottak elő, készítettek el?
Milyen jogi megítélése lesz annak, ha valaki oltási igazolványosként fertőz végig egy rendezvényt? Vagy az ilyet majd eltussolják?
Rokoni körben, akik legutóbb megbetegedtek és kórházba kerültek, azokkal ez az első oltás után történt meg, majd így fertőzték tovább a többieket!
..
Nekem az az érzésem, hogy ennek egészen más célja van/lesz!

Rengeteg kérdés van...
Kisgyereknek is kell az igazolvány?
Ha nem, akkor ő bemehet az étterembe/múzeumba, az egyébként jobban odafigyelni képes, egészséges, de nem igazolványos felnőtt pedig nem?
..
Egyébként meg, ha már az EU vakcinácizmust akar játszatni a polgáraival, akkor nem az lenne a logikus, ha a veszélyeztetett korosztályú, krónikus betegektől követelnék ezt meg elsődlegesen? Pl. a tömegrendezvények esetében? Nem a kisebb létszámú, ámde veszélyeztetebb réteg az, akiket könnyebb és szükségesebb is védeni? Mintha fordítva ülnének a lovon... Hol itt a logika, ha valóban az emberi élet védelme a cél, s nem pedig másvalami?
"A mutációk miatt egy éven belül elveszíthetik hatásosságukat a jelenlegi koronavírus-vakcinák - vélekedik a járványügyi szakértők többsége egy 28 országban elvégzett kutatás szerint. A People’s Vaccine Alliance kutatásában megkérdezett 77 szakértő, virológus, epidemológus harmada szerint a vakcinák hatásosságának elveszítése kilenc hónapon belül, vagy ennél is korábban bekövetkezik. Nyolcból kevesebb mint egy szakember gondolja úgy, hogy a mutációk nyomán sosem veszítik el hatásosságukat a vakcinák."
Elengedhetetlen lesz a gyógymód megtalálása felé terelni legalább akkora erőforrásokat, mint a vakcinafejlesztésre!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Tömve vannak a kórházak, nem tudtak bővíteni érdemben. Ráadásul teljesen le vannak rohadva, nem készítették fel őket a nyáron a megnövekvő áramhiány, az oxigénellátásra stb. Az orvosi fizetésemeléssel meg az a gond, hogy tíz évet késett. Mert akkor nem lett volna már a járvány elején orvos- és nővérhiány. Az átszerezés az azt jelenti, hogy odapakolják az orvosokat és oldják meg ahogy tudják a helyzetet.
Igen, tömve vannak, de, hogy nincsennek lerohadva többségében az biztos. Az elmúlt években komoly kórház és rendelő felújítások voltak, illetve bővítések. Persze vannak még helyek, ahol nem került sor a felújításra.
Személyesen is cáfolhatom, hogy a COV osztályok jól fel vannak szerelve, illetve el vannak látva gyógyszerrel és egyéb eszközzel. A korházi tömb pedig frissen volt felújítva, úgy, hogy egy új építésű tömbbel összekötötték a két '50-es években épült tömböt, melyeket felújítottak. Szóval nem esett le a vakolat a fejembe. Hogy ötön voltunk egy szobában? Na és. Nem szálloda az. Nem mellékesen kimutatott tény, hogy a batagek jobban gyógyulnak ha közösségben vannak, mintha egymagukban (ez a külön szoba is valami nyugati idióta sznobizmus, de ez legyen az ő bajuk).
A személyzetre egy rossz szavam nem lehet. És nem csak nekem (aki mást mondana onnan, az hazudik). 12 napot voltam bent, majd belepusztultam. Láttam és tapasztaltam, hogy mindent megtesznek a betegekért, mind az orvosok, mind az ápolok, ill. egyéb személyzet. Tizenkét órás műszakban látják el a betegeket, infúziót kötnek be, etetnek, pelenkáznak, gyógyszereznek, oxigén palackot cserélnek (sokszor még az orvosok is), stb. És közben műszakváltáskor, mint a serpák, az ápolok hordják fel a portáról a betegeknek küldött csomagot. Tény, hogy elkelne még a segítő kéz, de hát ezt a helyzetet előre nem lehetett látni. Főleg úgy, hogy őszi csúcsot kétszeresen meghaladtuk. Fel kellett volna venni, még vagy 5-10 ezer ápolót, orvost? Hogy malmozzanak mint a tavaly tavasszal, amikor a hamis riadóval pánikoltattak és üresek voltak a felturbózott COV osztályok? Egyébként meg nem is lehet előkapni egyből ennyi szakképzet ápolót. Ha csak nem hívod be a nyugdíjas gárdát.
 
W

Wilson

Guest
Ja, Sváby is megpróbálta kidumálni. Te pedig köztudottan független objektív vagy, és most is csak direkt teszed a hülyét. Ha százból 99-szer a keleti vakcinákat fikázzátok, akkor az nem kiegyensúlyozott tájékoztatás, maradjunk ennyiben.

Idézzél már tőlem valamit amiben én bármelyik keleti vakcinát fikázom.Rajta türelmesen várom.
 
  • Tetszik
Reactions: KoviUbi and Blitz97

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Igen, tömve vannak, de, hogy nincsennek lerohadva többségében az biztos. Az elmúlt években komoly kórház és rendelő felújítások voltak, illetve bővítések. Persze vannak még helyek, ahol nem került sor a felújításra.
Személyesen is cáfolhatom, hogy a COV osztályok jól fel vannak szerelve, illetve el vannak látva gyógyszerrel és egyéb eszközzel. A korházi tömb pedig frissen volt felújítva, úgy, hogy egy új építésű tömbbel összekötötték a két '50-es években épült tömböt, melyeket felújítottak. Szóval nem esett le a vakolat a fejembe. Hogy ötön voltunk egy szobában? Na és. Nem szálloda az. Nem mellékesen kimutatott tény, hogy a batagek jobban gyógyulnak ha közösségben vannak, mintha egymagukban (ez a külön szoba is valami nyugati idióta sznobizmus, de ez legyen az ő bajuk).
A személyzetre egy rossz szavam nem lehet. És nem csak nekem (aki mást mondana onnan, az hazudik). 12 napot voltam bent, majd belepusztultam. Láttam és tapasztaltam, hogy mindent megtesznek a betegekért, mind az orvosok, mind az ápolok, ill. egyéb személyzet. Tizenkét órás műszakban látják el a betegeket, infúziót kötnek be, etetnek, pelenkáznak, gyógyszereznek, oxigén palackot cserélnek (sokszor még az orvosok is), stb. És közben műszakváltáskor (sőt van amikor közben is) az ápolok hordják fel a portáról a betegeknek küldött csomagot. Tény, hogy elkelne még a segítő kéz, de hát ezt a helyzetet előre nem lehetett látni. Főleg úgy, hogy őszi csúcsot kétszeresen meghaladtuk. Fel kellett volna venni, még vagy 5-10 ezer ápolót, orvost? Hogy malmozzanak mint a tavaly tavasszal, amikor a hamis riadóval pánikoltattak és üresek voltak a felturbózott COV osztályok? Egyébként meg nem is lehet előkapni egyből ennyi szakképzet ápolót. Ha csak nem hívod be a nyugdíjas gárdát.
Rokonok, akik bent voltak és meggyógyították őket, egyedül az ételre (annak is elsősorban a mennyiségére) panaszkodtak! Egyébként meg voltak elégedve!
Macskaeledelnyiek az adagok, azt mondták!
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria and kétkedő

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Tavaly június... mikor is bukkantak fel a mutáciíók,és mikor kezdtek el jelentősen terjedni? Kell még ezen valamit magyarázni,vagy tényleg ennyire nem képes felfogni pár ember,hogyan működik a tudomány...
Még jó , hogy vannak a sötétségben olyan lámpások mint te ! LOL
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
A tudósok szerint minden bizonnyal új oltásra lesz szükség egy éven belül

444

Különböző, a járványban érintett szakterületek kutatóinak konszenzusos véleménye szerint egy éven belül új oltásokra lehet majd szükség a koronavírus ellen, mert a világ aluloltott részein kifejlődhet egy, a jelenlegi vakcináknak ellenálló mutáció.

Öröm az ürömben, hogy az új vírus elleni vakcina fejlesztése zökkenőmentesebb lehet: a know how már adott, így a fejlesztés sokkal kisebb költségű és gyorsabb lesz, és addigra már a gyártókapacitások is kiépülnek, így a második generációs vakcinákat azonnal nagy mennyiségben tudják majd előállítani. Más kérdés, hogy abban a helyzetben különösen hangsúlyossá válik, hogy az oltásokat globálisan is egyenletesen osszák szét, szemben az első hullám gyakorlatával, amikor a világ tehetősebb országai gyakorlatilag felvásárolták a szűkös készleteket a szegényebb országok elől.

Nyilván a jelenlegi helyzetben, amikor vakcinaszűke van, csak elméleti probléma, hogy bár adott országokban nagy arányú átoltottság érhető el, globálisan nagyon alacsony az imunizációs ráta, ezért a vírusnak módja van a gyors mutációra - a mutáció tempója nagyban függ attól, hogy hány fertőzött gazdaszervezetben mutálódhat a vírus.

A felmérésben, amit az Emberek Vakcinaszövetsége (Peolple's Vaccine Alliance) nevű ernyőszervezet végzett 28 ország 77 szakértőjének megkérdezésével, a válaszadók kétharmada vélte úgy, hogy egy éven belül hatástalanná válhatnak az első generációs koronavírusoltások. 88 százalékuk értett egyet azzal, hogy a sok országra jellemző alacsony átoltottság új, ellenállóbb mutációk létrejöttére ad lehetőséget. "Mutációk napról napra keletkeznek. Némelyik úgy változik, hogy fittebbé válik az elődeinél. Ezek a szerencsés variánsok aztán sokkal hatékonyabban fertőzhetnek, és kerülhetik ki az imunválaszt, mint a korábbi változatok" - írta erről közleményében Gregg Gonsalves, a Yale egyetem epidemiológus adjunktusa. "Amíg nem oltjuk be az egész világot, nyitva hagyjuk a lehetőséget több mutáció kialakulására" - írta. (Via The Guardian)
Ha egy üzlet beindul ...................LOL
 
  • Tetszik
Reactions: KoviUbi

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Rokonok, akik bent voltak és meggyógyították őket, egyedül az ételre (annak is elsősorban a mennyiségére) panaszkodtak! Egyébként meg voltak elégedve!
Macskaeledelnyiek az adagok, azt mondták!
Tény, hogy a reggeli és vacsora nem sok. Na mondjuk én a betegség kezdetétől két hétig csak a leves levét ittam meg, így nem volt gond, hogy kevés. Amikor megjött az étvágyam az ebéd kivételével kevés volt az étel. Reggelire egy kocka margarin, egy kocka lekvár, tej vagy tea vagy joghurt és két zsemle. Estére két szelet felvágott, egy szelet sajt vagy egy medvesajt három karika kígyó uborka és tea vagy tej és két zsemle. Ebédre elég finom levesek (hús és zöldség), másodiknak vadas, csirkemell valamilyen szósszal és köret, rakott kel, rakott tészta és hasonlók. Az ebéd éppen elég volt, pedig igazán éhes voltam. Igaz hat körül már éhes voltam.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Idézzél már tőlem valamit amiben én bármelyik keleti vakcinát fikázom.Rajta türelmesen várom.
Ja, te szerinted is jó a kínai vakcina, csak számolatlanul linkeled ide azokat a cikkeket, amiben a legaljasabb módon elbizonytalanítják az embereket. Mondtam, Sváby is ugyanezt a taktikát alkalmazta.
Ezt dobja ki a kereső a neved mellett ebben a topikban a kínai szóra. Idézek párat az általad bemásolt cikkekből:
https://forum.htka.hu/search/13683/?q=kínai&t=post&c[thread]=1730&c[users]=Wilson&o=date

"... A szegedi egyetem immunológus-, genetikusprofesszora ódzkodik a kínai oltóanyag alapjául szolgáló teljes, elölt vírusok bevitelétől, de nem vitatja a szer hatásosságát. ..."

"...Szóval egyáltalán ne is várjuk a teljes, részletes klinikai vizsgálati eredménysort? Nincs kizárva, hogy közzéteszik, de a kínaiaknál ez egyáltalán nem prioritás. Ahogy az oroszoknál sem volt az. ..."

"... ő csupán korrektül elmondja, hogy a kínaiak milyen piacokat céloztak meg ezzel a vakcinával, semmi ledegradáló nincs benne, amit a kínai illetve a hagyományos vakcina esetleges kockázatairól állít abban sincs semmi kivetnivaló, tudósként kötelessége, hogy a ..."

"... Én biztos nem jelentenék ki ilyet ezek alapján egyetlen vakcinával kapcsolatban sem pedig van két ismerősöm is, akik a kínai vakcina beadása után kapták. el a covidot még sem gondolom egy percig sem, hogy a kínai vakcina hatástalan lenne. ..."

Stb, stb. Rengeteg ilyen van még.
Rendszerint ugyanaz a műsor. "Én nem mondom, hogy rossz, de mégis mindig van valami apróság, ami nem stimmel..." Ezt el lehet játszani egyszer, vagy kétszer, de megállás nélkül azért akkor már kilóg a lóláb. Szóval én nem mondom, hogy a keleti vakcinák ellen kampányolsz, de...
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
4.576.398 (+18.455) mintavétel történt

Ez így még mindig nagyon sok...Igaz, hogy "kevés" a napi fertőzött, ugye kedd van, de a teszt is nagyon kevés és minden 4. pozitív, holott 5% alatt kellene lenni a találati aránynak, hogy kézben tartsuk a szakemberek szerint. Nálunk ma is egész nap mentek a tesztelős autók (személyautó,mentő,betegszállító) sajnos van még munka bőven!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Te nem tudsz egy épkézlab hozzászólást összehozni,ami nem az "élet iskolájában" tanult,"szuper felébredt" tökéletesen semmitmondó sablonpanelekből állna. Azt hiszed valami nagyon-nagyot mondasz,közben meg a teljesen tartalommentes,finghegyezés kategóriájú közhelyeket tudod csak elsütni...
Már az az ótvar nagy ordas hazugság kategória,hogy a lezárások,maszkviselés értelmetlenek,semmi hasznuk... Azért nem gondoltam,hogy meg egy álltalanos iskolas ertelmi színvonalát se éred el a betegségek, jarvanyok ismeretében... Ok,vissza a dedóba.. Szóval,mire is való a maszk? Külön magyarázni kell,hogy miért is van ennek évszázados múltja? Hogy miért is kötelező réges-régen már pl. a műtőkben? Hogy egy cseppfertőzés útján terjedő betegség esetében mire is való egy szűrő az arcod előtt,ami nem engedi át a nyál és takonycseppekre tapadt vírusokat a nagyvilágba? Hogy a viselése egyrészt véd téged(nem,nem 100%,soha senki ezt nem állította),illetve ha hordozó vagy megakadályozza,hogy kilégzéskor,vagy ha beszélsz akkor a szélrózsa minden iranyába elindítsd a kórokozókat(nem,megint csak nem 100%). Amikor te is,meg a másik ember is viseli a maszkot,akkor 90-95% (nem hasraütés alapján írom,nyugodtan szabad ám utána olvasni,csak mondjuk lehet nem a tudásfája facebook csoport és társai,meg Dr. Prof. Hont kutatásait kellene bújni...) eséllyel meggátolja a fertőzést,na ez a nem mindegy(matekórat meg már csak ne kelljen tartani). Illetve minden egyes fertőző betegség esetében,teljesen függetlenül a Covid-tól,az elsődleges védekezés a kontakszámok,magyarul a fertőzés továbbadási lehetőségenek csökkentése. Amikor még az emberiségnek se a vírusokról,se a baktériumokról nem volt halvány fogalma se,ezzel már akkor is tökéletesen tisztában volt. Az egészségügynek meg fogd már fel,hogy véges a kapacitása,így is annyi beteg kerül be,hogy folyamatos túlórák mellett,a fizikai és lelki túlterheltség határain táncolva van annyi orvos és nővér,amennyi még éppencsak eltudja látni a betegeket. Jelenleg ott tartunk,hogy meg alapesetben egy intenzíves betegre 2 nővérnek kell jutni,most 4 betegre jut egy... Ja és a Covid melett nem szűnt meg valami csodából fakadóan a többi betegség,talán őket sem ártana ellátni... Ennyire nehéz felfogni,hogy a maszk és a lezárások arra szolgálnak,hogy csak annyira terjedjen a fertőzés,annyi beteg kerüljön be napi szinten az eü-be,amit még ha megszakadva,erőn felül teljesítve,de el tudnak látni? Vagy persze,engedjük el az egészet,sokszorozódjon meg a fertőzésszám,dőljön össze az eü.,hulljon csak a "férgese",nem igaz? Ilyen körülmények között aztán tuti normális életünk lenne...
Szép szál okos ember lehetsz !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Korábban többször is kifejtettem részletesebben az aggályaimat a lezárásokkal kapcsolatban. (egyébként a maszkviselés hasznosságába nem emlékszem, hogy bármikor is belementem volna? Bár azon is ellehetne vitatkozni, de én maradnék a lezárásoknál)
Ezt röviden így foglalnám össze három főbb pontban:
1.) Nincs tapasztalati úton megszerzett bizonyíték, hogy működnének a lezárások. Vannak országok ahol nincsenek, vagy csak enyhe korlátozások vannak (Svédo., Fehéro.) mégse omlott össze az egészségügy. Míg vannak olyan országok, ahol munkába is csak negatív teszttel lehet menni, még is baj van(Szlovákia).
2.) Nem készítettek költség-haszon elemzést a lezárások hatásairól és nem is fognak, ugyanis instant kormánybukáshoz vezetne. Ha működnének is a lezárások, akkor is kevesebb mint a lakosság 1%-át védik a maradék 99% és az ország rovására. (illetve a következő generációk rovására!) Az államadósság már is rekordszinten van. Ez nem tűnik túlságosan kifizetődőnek. Ráadásul korlátozni inkább a veszélyeztetett réteget kellene, nem pedig válogatás nélkül mindenkit.
3.) A védekezés más formáit támogatom. Lehetne javítani az emberek általános egészségi állapotán, országos D-vitamin illetve különböző felvilágosító kampányokkal. Erre kísérletek sem születtek. Korábban linkeltem tanulmányokat például az elhízás szerepéről, az elhízottabb országokban sokszoros halálozás tapasztalható, hazánk ebben is a hátsó sorban van.

+ bónusz pont: nehezményezem, hogy ez az egész egy dogmatikus vallássá nőtte ki magát. Aki egy kicsit is megkapargatja a felszínt, például a lezárások hasznosságáról, vagy a koronavírus esetleges mesterséges eredetéről, az rögtön a nyakába kap egy agresszív inkvizíciót.
Miért sakkozol egy galambbal ? Aki még bunkó is !
 
  • Tetszik
Reactions: merleg

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Ja, te szerinted is jó a kínai vakcina, csak számolatlanul linkeled ide azokat a cikkeket, amiben a legaljasabb módon elbizonytalanítják az embereket. Mondtam, Sváby is ugyanezt a taktikát alkalmazta.
Ezt dobja ki a kereső a neved mellett ebben a topikban a kínai szóra. Idézek párat az általad bemásolt cikkekből:
https://forum.htka.hu/search/13683/?q=kínai&t=post&c[thread]=1730&c[users]=Wilson&o=date

"... A szegedi egyetem immunológus-, genetikusprofesszora ódzkodik a kínai oltóanyag alapjául szolgáló teljes, elölt vírusok bevitelétől, de nem vitatja a szer hatásosságát. ..."

"...Szóval egyáltalán ne is várjuk a teljes, részletes klinikai vizsgálati eredménysort? Nincs kizárva, hogy közzéteszik, de a kínaiaknál ez egyáltalán nem prioritás. Ahogy az oroszoknál sem volt az. ..."

"... ő csupán korrektül elmondja, hogy a kínaiak milyen piacokat céloztak meg ezzel a vakcinával, semmi ledegradáló nincs benne, amit a kínai illetve a hagyományos vakcina esetleges kockázatairól állít abban sincs semmi kivetnivaló, tudósként kötelessége, hogy a ..."

"... Én biztos nem jelentenék ki ilyet ezek alapján egyetlen vakcinával kapcsolatban sem pedig van két ismerősöm is, akik a kínai vakcina beadása után kapták. el a covidot még sem gondolom egy percig sem, hogy a kínai vakcina hatástalan lenne. ..."

Stb, stb. Rengeteg ilyen van még.
Rendszerint ugyanaz a műsor. "Én nem mondom, hogy rossz, de mégis mindig van valami apróság, ami nem stimmel..." Ezt el lehet játszani egyszer, vagy kétszer, de megállás nélkül azért akkor már kilóg a lóláb. Szóval én nem mondom, hogy a keleti vakcinák ellen kampányolsz, de...
Wilson olvtárs ne vitatkozz a házi statisztikusunkkal ! LOL