Sport

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
Vagyis jórészt amerikai, illetve globalista, de a legkisebb mértékben európai tulajdonba.
Ne beszélj hülyeséget! Az alapítók közül csak a Pool és a United van amerikai kézben. Ezen kívül a City van arab kézben. És 12 alapító van, meg emelett még további 8 klub került volna be ilyen-olyan alapon.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Ne beszélj hülyeséget! Az alapítók közül csak a Pool és a United van amerikai kézben. Ezen kívül a City van arab kézben. És 12 alapító van, meg emelett még további 8 klub került volna be ilyen-olyan alapon.
A kis renitens, különutaskodók tulajdonosi háttere pedig a következő:
---
Manchester United
FC Liverpool
Chelsea
Arsenal
Tottenham Hotspur
Manchester City
..
Real Madrid (Repsol YPF, Mutua Automovilística de Madrid, Sacyr Vallehermoso and OHL)
FC Barcelona (katalán "mélyállam" + ismeretlen)
Atlético Madrid
..
Juventus
AC Milan
Internazionale
..
Gary Neville amúgy nagyon kiakadt:
"Már holnap levonnék tőlük bajnoki pontokat. Ki kell szabni pénzbüntetést, valamint a liga aljára sorolni őket. Ami itt folyik, az bűncselekmény, az ország szurkolói ellen követik el, efelől senkinek ne legyen kétsége. A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportága, ami itt folyik, az tényleg a rajongók elleni bűncselekmény. Egyszerű. Jöjjön a pontlevonás, a pénzbüntetés és az egyéb szankciók."
 
  • Vicces
Reactions: fip7

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Na ez a kemény gyerekek! Az amerikai atlantista erők, már a sporton keresztül is bomlasztanák az EU-t!
Nézzük csak! 6 csapat a BREXIT-elő Angliából, kettő Madridból és egy a függetlenedni akaró Katalóniából, plusz 3 csapat Észak-Itáliából!
Német csapat NINCS közöttük, bár megyen a győzködés! Háát, érdekös.
---
"Az új szuperligához a hírek szerint az alábbi12 csapat csatlakozna: Manchester United, FC Liverpool, Chelsea FC, Arsenal, Tottenham, Manchester City (utóbbi még nem hozott végleges döntést) Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan, Internazionale. A szervezők emellett győzködik a Bayern Münchent és a Borussia Dortmundot és a Paris Saint-Germain csatlakozása is felvetődhet."
..
"Az UEFA közölte: a szuperligához csatlakozó klubokat kizárnák a nemzeti bajnokságokból és a Bajnokok Ligájából."
..
"A Szuperliga pénzügyi hátterét a JP Morgan Chase vállalat biztosítaná!"

 
T

Törölt tag 4082

Guest
A CAS nem áll az európai jogrend felett
De igen. Azért mert nem vagytok tisztában a sporttörvényekkel, még sportal kapcsolatos ügyekben csak és kizárólag a cas lesz illetékes. Pont.
És egy UEFA általi játékoskorlátozás
Milyen játékoskorlátozás? AZ ESL alá tartozó játékosok nem indulhatnak UEFA rendezvényen. Ahogy a Pick Szeged se indulhat a foci blben. Nincs különbség.
élő szerződés felmondására.
A szerződések semmisek, mivel azokat az UEFA alá tartozó klubbal az adott UEFA tagszövetség nemzeti szövetségének szabályzata alapján kötötték. Most a klubtulajoknak le kell rakni egy szerződésmódosítást, amit viszont a játékos nem köteles elfogadni. Ha elfogadja, akkor elfogadta a következményeket is.

A pénzügyi része, és a szerződés egyéb passzusai valóban munkajogi kérdés. Csak @Kurfürst ennek a jogászkodó részéhez ért is, de úgy gondolom ilyen esetben még a munkajog is elfogadná a rendkívüli felmondást.
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan and Filter

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
Nem értem miért ütközne az európai jogrendbe.

A szuperligát létre lehet hozni, csupán aki ott játszik az ott játszik, nem teheti meg, hogy párhuzamosan UEFA rendezvényen is játsszon.

Ami a játékosok fizetését illeti, azt a klub írta alá velük,, a meccsszám pedig nem nagyon csökkent.
A játékosoknak van egy élő szerződése. Ami kötelezi őket az edzések látogatására, valamint a klub által szervezett meccseken való részvételre (megmég egy csomó más kötelezettségre). Ha egy Chelsea játékosnak az UEFA döntése miatt fel kell mondania (mert válogatott akar maradni) a szerződését, akkor őt kompenzálni kell!
Megtagadhatja a játékos a Superliga meccseken való részvételt, de egyrészt akkor a meccshez kapcsolt bónuszait bukja, másrészt ha az edző emiatt az ifi kerethez száműzi, akkor esélytelen, hogy onnantól a válogatottban komoly szinten teljesítsen. 1,5 padozás, ifiztetés meg karriereket tehet tönkre.
Hivatalosan a klubbok - tudtommal - nem is kötelezhetők a játékosok elengedésére a válogatott meccsekre, csupán a UEFA/FIFA fennhatósága miatt. Általában a játéksok szerződése tartalmazza ezt a kitételt.
De csak gondolj bele.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Sajnos a top klubbok irgalmatlan kényszerhelyzetben vannak. Ha megbukik - jelenleg úgy néz ki - a kezdeményezés, akkor az elsősorban a Bayernen fog megbukni.
Rohadt bőrnadrágosok, nem átallottak olyan klubmodelt felépíteni, hogy 1000 millió eurós tartozások nélkül szinte folyamatosan nyerességesen is képesek nem hogy a lépést tartani, hanem sok esetben a trendet diktálni. Meg rohadt Lipcse, meg rohadt Dortmund. Főleg az utóbbi. Rohadék módon képes európa 11. leggazdagabb klubbja lenni, többek között a 12ből is többeket előzve, anélkül, hogy eladósodna. Fúj...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
Bocs az Arsenal-t tényleg kihagytam, mint amerikai tulajt.
De ez semmin nem változtat.

Gary Neville-t pedig sosem az eszéért szerettük. :rolleyes:
Ő egy mérhetetlen lelkes lifelong United fan, aki amikor sérült volt, a "B középben" örjöngött a szurkolókkal - a rásérülést is veszélyeztetve...:D

Disclaimer: Most egy tőzsgyökeres United Fannal diskurálsz, amikor ezen sorokat olvasod. :D
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
A lóvés tulajok tipliznek a bohócaikkal és a giga fizetéseikkel....
Visszajönnek olyan középszerű játékosok mint a Baggio fivérek,Völler,Valderrama,Brolin,stb a teljesség igénye nélkül.
Csak nyer a foci.
A pénzéhes hiénák akik a jelenlegi helyzetért felelősek,keresnek más befektetési formát.
Ázsiában újra menő lessz a Cricket és a sárkányhajó bajnokság.
Win-win.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
Rohadt bőrnadrágosok, nem átallottak olyan klubmodelt felépíteni, hogy 1000 millió eurós tartozások nélkül szinte folyamatosan nyerességesen is képesek nem hogy a lépést tartani, hanem sok esetben a trendet diktálni. Meg rohadt Lipcse, meg rohadt Dortmund. Főleg az utóbbi. Rohadék módon képes európa 11. leggazdagabb klubbja lenni, többek között a 12ből is többeket előzve, anélkül, hogy eladósodna. Fúj...
Fogalmad sincs az egyes csapatok adóságának mértékéről, és azok fizethetőségéről. Egy normális ügymenet mellett a United pl. a fennálló tartozását 2 év alatt kifizethetné. Maga a tartozás is abból adódik, hogy Glázerék a United megvásárlásához szükséges pénz úgy teremtették elő, hogy ráterhelték a klubra.
A United az FFP-t röhögve teljesíti. Kíváncsi vagyok, hogy ugyanezt a Lipcse, a City, vagy a PSG hogyan tudná megtenni. Mellükön az Etihad meg a Red Bull szponzorlogójával... :cool:

A Superligához csatlakozó klubbok tulajdonosai nem tehetnek arról, hogy volt pénzük, lehetőségük megvenni a klubbokat. Ezt már visszacsinálni nem lehet!
Illetve lehet, csak egyik szurkolói kör sem tud annyi lóvét összetrombitálni visszavegyék a jelenlegi tulajoktól.
Lehet új klubbot alakítani. Ott az FC United of Manchester. Becsülendő, amit csináltak. Csakhát...


Német klubbokat nem veheti meg senki, mivel tiltja a Bundesliga alapszabálya. Pont.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
Rohadt bőrnadrágosok, nem átallottak olyan klubmodelt felépíteni, hogy 1000 millió eurós tartozások nélkül szinte folyamatosan nyerességesen is képesek nem hogy a lépést tartani, hanem sok esetben a trendet diktálni. Meg rohadt Lipcse, meg rohadt Dortmund. Főleg az utóbbi. Rohadék módon képes európa 11. leggazdagabb klubbja lenni, többek között a 12ből is többeket előzve, anélkül, hogy eladósodna. Fúj...
Hja meg akkor nézzük meg a Bundásliga többi tagját, hogy mekkora sikeres modell ez. Kérdezd meg a versenyképességről, mondjuk Dárdai Palit.
Nem csak azért nem nézik nemzetközi szinten a Bundesligát a nézők, mert mert alacsony színvonalú a bajnokság, hanem mert lefutott.... :oops:
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
Arról viszont már igen, hogy 100 millió euróért vettek egy golfozót, vagy hogy úgy döntöttek, hogy Suarez egy béna vénember és ingyen elengedték.
...
Azt különben tudod, hogy nem a tulajdonos állítja össze a hétvégi meccsre a keretet? Mint ahogy nem az edző intézi az átigazolásokat sem.
Igazság szerint Suarezzel kapcsolatban azon is csodálkozom, hogy nem egy sintértelepen végezte. Szerintem az edzésekre szájkosárral vitték... :D
 
  • Vicces
Reactions: Filter

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Hja meg akkor nézzük meg a Bundásliga többi tagját, hogy mekkora sikeres modell ez. Kérdezd meg a versenyképességről, mondjuk Dárdai Palit.
Nem csak azért nem nézik nemzetközi szinten a Bundesligát a nézők, mert mert alacsony színvonalú a bajnokság, hanem mert lefutott.... :oops:
Ez a baj a tőkével.
Megszüntek az izgalmas bajnokságok ahol a vége előtt 3 fordulóval, van 5 bajnokesélyes csapat...
Ahol a BL-ben alapjáraton indulhat selejtező nélkül ,érem nélküli csapat.
Ahol nem kell selejtező valakiknek hogy a főtáblára (=Pénzesfazék) kerüljenek,csupán a negyedik hely. Másnak meg bajnoknak kell lennie,plusz még 3 selejtező kör....
Aztán degeszretömött zsebbel,anyagi helyzetről papolnak...Miközben ők maguk generálták az abnormális pénzszórást az eszeveszett költekezéssel.
BEK-ben bárki odaérhetett a csúcsra,mindenki egyenlő volt.
Volt arca a csapatoknak,nem pedig pár tucat agyonhypolt ficsúr jelentette a focit.
Fizetési és igazolási sapka.
Kivetné ezt a csürhét , és lennének csapatok,sok-sok középszerű játékossal,lefutott meccsek nélkül.
Évtizedekig tartó klubbhűséggel,stb.....tudom utópia.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
Ez a baj a tőkével.
Megszüntek az izgalmas bajnokságok ahol a vége előtt 3 fordulóval, van 5 bajnokesélyes csapat...
Ahol a BL-ben alapjáraton indulhat selejtező nélkül ,érem nélküli csapat.
Ahol nem kell selejtező valakiknek hogy a főtáblára (=Pénzesfazék) kerüljenek,csupán a negyedik hely. Másnak meg bajnoknak kell lennie,plusz még 3 selejtező kör....
Aztán degeszretömött zsebbel,anyagi helyzetről papolnak...Miközben ők maguk generálták az abnormális pénzszórást az eszeveszett költekezéssel.
BEK-ben bárki odaérhetett a csúcsra,mindenki egyenlő volt.
Volt arca a csapatoknak,nem pedig pár tucat agyonhypolt ficsúr jelentette a focit.
Fizetési és igazolási sapka.
Kivetné ezt a csürhét , és lennének csapatok,sok-sok középszerű játékossal,lefutott meccsek nélkül.
Évtizedekig tartó klubbhűséggel,stb.....tudom utópia.
Ha ismernétek - mert az nyilvánvalóan nincs így - az amerikai csapatsportok rendszereit, akkot tudnátok, hogy nem utópia.
A jelenlegi európai rendszerben (átigazolás), és széleskörűen nem lehet a sport igazságosságát, idealizmusát visszaállítani. Túl sok ember tyúkszeme bánná.
A Superliga erre lett volna egy próba.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
.
Hja meg akkor nézzük meg a Bundásliga többi tagját, hogy mekkora sikeres modell ez. Kérdezd meg a versenyképességről, mondjuk Dárdai Palit.
Nem csak azért nem nézik nemzetközi szinten a Bundesligát a nézők, mert mert alacsony színvonalú a bajnokság, hanem mert lefutott.... :oops:

Ennyire eladhatatlan...
Igen tudom, de a PL jobban.
zt különben tudod, hogy nem a tulajdonos állítja össze a hétvégi meccsre a keretet? Mint ahogy nem az edző intézi az átigazolásokat sem.
Viszont a pínzt ő adja rá. Ha azt találja mondani, hogy nem vesz 100 millióért játékost (lásd még Dél Csillagait (Stern des Süden ;) ) akkor nem fizetnek ennyit :)
Igazság szerint Suarezzel kapcsolatban azon is csodálkozom, hogy nem egy sintértelepen végezte
Helyette kb megnyerte az AMnek a PD-t :) MIndezt úgy, hogy kirúgták :D
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Ha ismernétek - mert az nyilvánvalóan nincs így - az amerikai csapatsportok rendszereit, akkot tudnátok, hogy nem utópia.
A jelenlegi európai rendszerben (átigazolás), és széleskörűen nem lehet a sport igazságosságát, idealizmusát visszaállítani. Túl sok ember tyúkszeme bánná.
A Superliga erre lett volna egy próba.
A Superliga kirekesztett volna....
Mi az hogy egy Slávia Prága,vagy a FC Köbenhavn nem játszhat a Spursal mert csak?
Miközben évtizedeken keresztül a kicsiken élősködve híztak?
Kiemeltként,meg egyéb a többieket hátrányosan érintő pozitív-diszkrimánáció alanyaiként?
A zsebretett suska arányában nekik kellett volna a legtöbb selejtezőt,stb lejátszani.....ha már sztárok. És mi volt erre a válasz,hogy nyűg,meg féltik a sztárocskákat. Hát nem kéne elvenni a helyet a Bolgár,Horvát,Lengyel,stb bajnokoktól a főtáblán.Akkor nekik is lenne pénzük,és nem lenne beltenyészet az egész.
Nem utolsó sorban nem vagyunk vevők az USA sport rendszerére. Ez jól van így,csak a hiénákat kell kiirtani belőle.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 4082

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 536
46 524
113
A Superliga kirekesztett volna....
Mi az hogy egy Slávia Prága,vagy a FC Köbenhavn nem játszhat a Spursal mert csak?
Pedig fenn vannak a tervek. Csak meg kellett volna nézni!
Szerinted hogy jött volna össze a 20 fős keret?
Ahogy fentebb is írtam, szó sem volt kirekesztésről. Hogy ki hízott min, az még egy érdekes kérdés. Ugye nem ismered pl. A Monaco pénzügyi modelljét?
Nem utolsó sorban nem vagyunk vevők az USA sport rendszerére. Ez jól van így,csak a hiénákat kell kiirtani belőle.
Szerintem 1/1-ben beszélj!
Mert a Magyarországon villámsebesen terjed az amerikai csapatsportok rajongói bázisa.
De kb. a 3 éves gyerekem is így beszél, amikor múltkor a barackot próbalt vele megetetni... :D
A hiénák kiirtásához pedig sok sikert!
Ez volt a hét vicce.
Jó lenne már idehaza is elkezdeni!:hadonaszos:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Filter