Magát a járművet nem hiszem, hogy fogjuk gyártani, de van a tetején egy torony 0:19-nél látható. Vajon ez az a torony amit a Zalagerszegi preziben láttunk? Tán Vipera volt a fantázia neve. Lehet azt fogjuk gyártani....

• Tetszik
Reactions: Hummen23
Magát a járművet nem hiszem, hogy fogjuk gyártani,

Én még mindig azon gondolkozom hogy ráhúzható-e erre, amit Maróth mondott a kaposvári új fejlesztésről... ez is kerekes, páncélozott, és katonák szállítására is alkalmas, új hajtása is lehet...

de van a tetején egy torony 0:19-nél látható. Vajon ez az a torony amit a Zalagerszegi preziben láttunk? Tán Vipera volt a fantázia neve. Lehet azt fogjuk gyártani....
Ez egy jó észrevétel!

Én még mindig azon gondolkozom hogy ráhúzható-e erre, amit Maróth mondott a kaposvári új fejlesztésről... ez is kerekes, páncélozott, és katonák szállítására is alkalmas, új hajtása is lehet...

Ez egy jó észrevétel!
Azért sem fér bele, mert többször is elmondták, hogy sem a lynx, sem a gidrán nem fogja kiváltani a btr-t. Egy páncélozott teherautó sem alkalmas erre. Valamint a prezentációban egy boxerrel illusztrálták a hybrid 8x8-t.

• Tetszik
Reactions: tacticool
Azért sem fér bele, mert többször is elmondták, hogy sem a lynx, sem a gidrán nem fogja kiváltani a btr-t. Egy páncélozott teherautó sem alkalmas erre. Valamint a prezentációban egy boxerrel illusztrálták a hybrid 8x8-t.
Viszont szüksége van a Honvédségnek sok teherautóra is...

Én még mindig nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem csak egy páncélozott vezetőfülkét látunk. Persze attól még semmi sem akadályozhatja meg őket, hogy felrakjanak hátra egy páncélozott puttonyt. :)

RCWS meg azért mindenre jól jön már manapság. :D
EPLS_Cargo_Transport_Vehicles_in_Combat_Logistic_Patrol_%28CLP%29_in_Afghanistan_MOD_45153716.jpg

Ha jól emlékszem talán Greenleader spojlerezett kicsit a lehetséges fejlesztési topicban, hogy az új kaposvári jármű vagy 6x6-os, vagy 8x8-as lesz, nincs eldöntve, mert még nagyon korai szakaszban tart a fejlesztés, de szerinte az utóbbi valószínűbb. Megpróbálom megkeresni azt a kommentjét.
HX teherautó meg ugye 2 tengelytől 5-ig bármi lehet.

Ezek alapján szerintem mindenképpen valami új IP, nem ez, amin már hosszabb ideje dolgoznak. Persze, lehet valami Kamaz Typoon szerű is, de bízzunk benne, hogy egy új kerekes apc lesz. Majd kiderül, vagy beborul. :)

Egy újragondolt Fuchs utód kiváltaná?
Mert az van ezres nagyságrendben ami relative régi. Habár azt a Thyssen Henschel gyártotta.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Mindkettő lesz, a 100-as szám a Gidránra vonatkozik.

A 6x6/8x8-as jármű még egy hosszabb távú történet.

Egy része exportra megy, azt még nem tudni, milyen lesz a pontos megoszlás.

Nincs, de majd publikálom, ha lesz.

Nem, vagy vagy.

Ha exportot neznek, akkor ketlem, hogy a 6x6 akkora piaca lenne, egyreszt az inkabb APCnek valo, masreszt ott az uj Pasi 6x6 stb, kar lenne ott erolkodni, egy ilyen limitalt piacon, amikor a 8x8 sokkal-sokkal nagyobb es feljovoben van (es az osszes jelenlegi megoldasnal utangondolat a hibrid meg unmanned hajtas, ez lenne az elso, amelyiket alapbol ezek kore tervezik.)

Tehát nem egy hibrid Boxer lesz, hanem teljesen új IP. Talán a Fuchs utódja lesz a Rheinmetall palettáján? :p

Rábáról esetleg hallottál valamit? :)

A magánvéleményem az, hogy majdnem biztos, hogy 8x8-as lesz, de nem tudom azt mondani a jelenlegi információim alapján, hogy 100%-osan el van döntve a dolog.

Tudtommal a célkitűzés az, hogy teljesen új IP legyen, de biztos vagyok benne, hogy átemelnek majd bizonyos megoldásokat a Boxerből. Ezzel a dologgal kapcsolatosan annyit fontos látni, hogy a K+F folyamat még nagyon az elején van, sok minden történhet még a következő években.

A Rábáról most még nem mondhatok semmit.
@Terminator Itt a hozzászólás lánc, lehet agyalni. :)