[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
1986. április 26-án, szombaton 01:23:47-kor a csernobili atomerőmű 4-es blokkjában robbanás történt, amely teljesen megsemmisítette a reaktort. Az erőmű épülete részben összeomlott. Több helyiségben és a tetőn tűz ütött ki.
A baleset következtében radioaktív anyagok kerültek a környezetbe.

A baleset következményeinek kiküszöbölése érdekében az erőfeszítések a megsemmisült reaktorból történő radioaktív kibocsátás csökkentésére és a még súlyosabb következmények megelőzésére összpontosultak. Aggályok merültek fel például amiatt, hogy a reaktorban maradt üzemanyagban felszabaduló maradék hő miatt a reaktormag megolvadhat.

A csernobili baleset következményeinek felszámolása során lánctalpas műszaki járműveket (IMR-2), páncélozott javító- és mentőjárműveket (ARV) és úszó transzportereket (PTS-2), valamint kerekes páncélozott felderítő járműveket (BRDM-2RX) és páncélozott személyszállító járműveket (BTR-70) használtak.

A csernobili atomerőműben történt események a műszaki járművek és rendszerek távvezérlésének bevezetésére irányuló munka intenzívebbé válásához vezettek. Ezeket az ipar fejlesztette ki a mérnöki csapatok részvételével. Hazai mintákat és külföldön vásárolt mintákat használtak. Az ellenőrzési rendszereket a legegyszerűbbektől (a kezelő látószögében történő megfigyeléssel) a legbonyolultabbakig (sztereoszkópos képet adó televíziós megfigyelőrendszerekkel) tesztelték. A csernobili atomerőmű körülményei között azonban nem sikerült jelentős pozitív eredményeket elérni.

vS0cPHT2IULT1BYMfnPwQSoZOdnVDSg5pnuzH5TCpzOpaA_JCfv-cCZcxRtQCK_aZtl81ttBzw-QQIBE_AApYun7VMfWN8TFX-g1nnYeJWEmmaknz01MDoOJIry9jwl5
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 905
65 803
113
Hova lett amugy az a rengeteg roncs a csernobili parkolobol? Ok hogy loptak ki beloluk alkatreszeket az evtizedek alatt, de azok is milyen allapotban lehettek mar, nem beszelve rola hogy uton utfelen hevert a volt Szu teruleten ez a technika. Ugyhogy az elloptak meg az ukranok hadba allitottak torteneteket nem hiszem el. Bezuzta valaki oligarcha?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 003
1 581
113
Hova lett amugy az a rengeteg roncs a csernobili parkolobol? Ok hogy loptak ki beloluk alkatreszeket az evtizedek alatt, de azok is milyen allapotban lehettek mar, nem beszelve rola hogy uton utfelen hevert a volt Szu teruleten ez a technika. Ugyhogy az elloptak meg az ukranok hadba allitottak torteneteket nem hiszem el. Bezuzta valaki oligarcha?
Ha jól rémlik az oroszok átvették és be lett olvasztva valami büntetőtáborban. Bár lehet az utóbbi tulzás. Mindenesetre talán már nincsenek ott, de ha orosz tteherautóba veszel alkatrészt vigyél magaddal egy gm számlálót .
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 595
7 665
113
Ha jól rémlik az oroszok átvették és be lett olvasztva valami büntetőtáborban. Bár lehet az utóbbi tulzás. Mindenesetre talán már nincsenek ott, de ha orosz tteherautóba veszel alkatrészt vigyél magaddal egy gm számlálót .
Valaki azt írta itt, hogy az ukránok vitték el pár éve.
 
W

Wilson

Guest
Ukrajna 5000 152 mm-es lövedéket importál a bolgár EMCO cégtől, a raktári robbanások ellenére is
Az Orosz Föderáció akcióival a Cseh Köztársaságban és Bulgáriában akarták meggyengíteni Ukrajnát a háborúban,

- Bellingcat

Az Orosz Föderáció a katonai hírszerzés műveleteivel a vrbeticai (Csehország) raktárakban történt robbantásokkal és Emilian Gebrev bolgár üzletember megmérgezésének kísérletével próbálta megakadályozni az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. A GRU-felkelőknek az volt a célja, hogy aláássák Ukrajna képességét az Oroszország elleni harcban.

Ezt állítják a Bellingcat nyomozói új anyagukban.

A jelentés szerint az eredmények megerősítik ezt a hipotézist. Arról van szó, hogy a 2014-es csehországi robbantások a GRU hosszú távú műveletének részei voltak, amelynek célja az volt, hogy aláássa Ukrajna képességét, hogy fegyvereket és lőszert vásároljon az Oroszország elleni háborúhoz a Donbasszban.

Ez a művelet nem sokkal 2014 júliusa után indult. Ide tartoznak a vrbeticai lőszerraktár elleni merényletek, az Emilian Gebrev elleni merénylet, és valószínűleg a 2015 elején és közepén Bulgáriában elkövetett három lőszerraktár elleni merénylet közül legalább az egyik.

A telefonos felvételek azt is megerősítik, hogy a GRU több tagja aktívan kommunikált a Donbasszban állomásozó orosz katonasággal, valamint a fegyveres csoportok vezetőivel.

Korábban a bolgár EMCO fegyvergyártó vállalat megerősítette, hogy 2014 végén lőszert szállított Ukrajnának. Az ukrán katonai beszerzésekhez közel álló források pedig megerősítették, hogy ezek a szállítmányok döntő szerepet játszottak Ukrajna védelmi képességeinek javításában. Abban az időben az EMCO egyike volt annak a két uniós vállalatnak, amely a szovjet korabeli fegyverekkel kompatibilis legújabb lőszerek gyártására szakosodott.

A Bellingcat megjegyzi, hogy az orosz hírszerzés annak idején felkereste azokat a fegyverkereskedőket, akiknek az ukrán tüzérséggel kompatibilis lőszereik voltak, és felajánlották, hogy jóval a piaci ár felett visszavásárolják azokat. Ezzel azt akarták elérni, hogy Ukrajna ne kapja meg a lőszert.

Az EMCO megerősítette, hogy Ukrajna 2014 decembere és 2015 februárja között lőszert importált egy 2014. november 10-én aláírt szerződés alapján. A lőszerek nagy részét, köztük 5000 nagy kaliberű, 152 mm-es lőszert 2015 januárjában exportálták. Az utolsó szállítás 2015. február 26-n történt.

A szerződés összértéke több mint 25 millió euró volt. A szerződött mennyiséget azonban nem teljes egészében Ukrajnának adták el. A listán szereplő két utolsó tétel, amelyek a szerződés értékének közel 20 millió eurót tettek ki, soha nem került exportálásra.

Korábban Emilian Gebrev bolgár üzletember megerősítette az Ukrajnának történő fegyverszállításokat.

Cégének, az EMCO-nak a fegyvereit csehországi raktárakban tárolták, amelyeket 2014-ben felrobbantottak. Gebrev maga is majdnem Novicsok-mérgezés áldozata lett.

A Bellingcat nyomozói megállapították, hogy az orosz GRU-belsősök, "Boshirov" és "Petrov" részt vettek a csehországi, bulgáriai és a brit Salisburyben történt mérgezéses epizódokban.
 
W

Wilson

Guest
"Az "Északi Áramlat 2" az "Északi Áramlat" fogságába került.

9ae11682f04d960b09a0efe0af770.jpeg

Illusztráció: marinetraffic.com.

Az Északi Áramlat 2 befejezése megállt. A Balti-tengeren uralkodó meglehetősen kedvező időjárás ellenére a Fortuna uszály a múlt hét közepe óta nem végez csőfektetést. A Fortuna uszály több kilométerre van az Északi Áramlat gázvezetéktől, amelyen áthaladni készül.

A "Fortuna" uszály már több mint öt napja nem fekteti le az Északi Áramlat 2-t. Ezt a Marinetraffic navigációs portál adatai is megerősítik. A hajó nagyjából ugyanazon a ponton tartózkodik, ahol április 21-én. A Fortunának a 49 kilométeres vezetékből 12 kilométert dán vizeken kell lefektetnie a munka befejezéséhez.

3dd0c3bc6c85049d99cf5ddb23605.jpeg

Illusztráció: marinetraffic.com

A Svéd Hidrológiai és Meteorológiai Intézet (SMHI) kedvező időjárási viszonyokat jelent Bornholmtól délre és délnyugatra. A Nord Stream 2 AG, a projekt üzemeltetője nem nyilatkozik az építkezés előrehaladásának az állapotáról

A szünetnek több oka is lehet. Az egyik ilyen tényező, hogy Fortuna több kilométerre van a meglévő Északi Áramlat vezetéktől, amelyen az uszálynak át kell haladnia, és amelyre az Északi Áramlat 2-t rá kell fektetnie.


3a374cdcd1ab41e275be2d418148c.png

Illusztráció: nord-stream2.com

Eredetileg úgy tervezték, hogy a második gázvezetéket Dánia felségvizein és gazdasági övezetén keresztül, az Északi Áramlattal párhuzamosan, attól egy kilométerrel északra helyezik el. Dánia azonban sokáig késlekedett az építési engedély kiadásával, és olyan törvényt fogadott el, amely lehetővé teszi a projektek blokkolását a felségvizein. Ennek eredményeként a Dán Energiaügynökség jóváhagyta a projekt üzemeltetőjének a harmadik lehetőséget a vezeték - a déli útvonalra - vonatkozó kérelmét. Ennél a verziónál, hogy a gázvezeték a dán felségvizek határa mentén, Bornholm szigetének közelében halad majd. Az Északi Áramlat 2 tehát kétszer keresztezné az Északi Áramlatot: a svéd gazdasági övezetben és Bornholmtól délnyugatra, hogy visszatérjen a korábban tervezett útvonalra, és csatlakozzon a német szakaszhoz, amely már majdnem teljesen elkészült.

Az első ilyen "keresztezést" 2019-ben építették meg, amikor még nem voltak érvényben az amerikai szankciók. A második "keresztezés" viszont az Északi Áramlat 2 még be nem fejezett szakaszán található. A nehézséget az jelenti, hogy speciális hajókat kell alkalmazni ennek a megvalósításához. A Nord Stream 2 AG 2019. június 19-i, Bornholm szigetén tartandó nyilvános meghallgatásra készített prezentációja szerint a csővezetékek stabilizálásához a "keresztezésnél" sziklatöltésre van szükség, ami a speciális sziklatöltők alkalmazása esetén legfeljebb három napot vesz igénybe. A meghosszabbított amerikai szankciók azonban megtiltják, hogy a projekt ilyen szolgáltatásokat nyújtson. A Nord Stream 2 AG alternatívaként azt mondja, hogy a vezeték stabilizálására a fektetést követő árkokat használhat. A szankciók kiterjesztésének szövege azonban azt is megtiltja a vállalatoknak, hogy árokásási szolgáltatásokat nyújtsanak, és nem világos, hogy ez vonatkozik-e az utólagos árokásásra.

A dán tengerészeti hatóságnak a tengerészekhez intézett figyelmeztetése az Északi Áramlat 2 építésével kapcsolatban megállapítja, hogy az útvonalon árokásási munkálatokat fognak végezni.

e530d73c8b1d28397f8523910cf55.jpeg



1bdd287a4e98564aa94d3d8377b03.jpeg


A Fortunának összesen mintegy 26 kilométert kell még lefektetnie a dán és a német vizeken, hogy befejezze az Északi Áramlat 2 B szakaszát. A dán energiahivatal frissített munkaterve szerint a dán rész a tervek szerint májusban, a német rész pedig júniusban fejeződik be.

A második szálon, az "A", az Akademik Čerský csővezeték még mindig az útvonal elején, a Bornholm-sziget délkeleti részén van. A vezeték befejezetlen szakasza mintegy 85 kilométer hosszú. A munkatervben az üzemeltető szeptember végére jelezte a befejezést.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 887
35 649
113
Ukrajna 5000 152 mm-es lövedéket importál a bolgár EMCO cégtől, a raktári robbanások ellenére is
Az Orosz Föderáció akcióival a Cseh Köztársaságban és Bulgáriában akarták meggyengíteni Ukrajnát a háborúban,

- Bellingcat

Az Orosz Föderáció a katonai hírszerzés műveleteivel a vrbeticai (Csehország) raktárakban történt robbantásokkal és Emilian Gebrev bolgár üzletember megmérgezésének kísérletével próbálta megakadályozni az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. A GRU-felkelőknek az volt a célja, hogy aláássák Ukrajna képességét az Oroszország elleni harcban.

Ezt állítják a Bellingcat nyomozói új anyagukban.

A jelentés szerint az eredmények megerősítik ezt a hipotézist. Arról van szó, hogy a 2014-es csehországi robbantások a GRU hosszú távú műveletének részei voltak, amelynek célja az volt, hogy aláássa Ukrajna képességét, hogy fegyvereket és lőszert vásároljon az Oroszország elleni háborúhoz a Donbasszban.

Ez a művelet nem sokkal 2014 júliusa után indult. Ide tartoznak a vrbeticai lőszerraktár elleni merényletek, az Emilian Gebrev elleni merénylet, és valószínűleg a 2015 elején és közepén Bulgáriában elkövetett három lőszerraktár elleni merénylet közül legalább az egyik.

A telefonos felvételek azt is megerősítik, hogy a GRU több tagja aktívan kommunikált a Donbasszban állomásozó orosz katonasággal, valamint a fegyveres csoportok vezetőivel.

Korábban a bolgár EMCO fegyvergyártó vállalat megerősítette, hogy 2014 végén lőszert szállított Ukrajnának. Az ukrán katonai beszerzésekhez közel álló források pedig megerősítették, hogy ezek a szállítmányok döntő szerepet játszottak Ukrajna védelmi képességeinek javításában. Abban az időben az EMCO egyike volt annak a két uniós vállalatnak, amely a szovjet korabeli fegyverekkel kompatibilis legújabb lőszerek gyártására szakosodott.

A Bellingcat megjegyzi, hogy az orosz hírszerzés annak idején felkereste azokat a fegyverkereskedőket, akiknek az ukrán tüzérséggel kompatibilis lőszereik voltak, és felajánlották, hogy jóval a piaci ár felett visszavásárolják azokat. Ezzel azt akarták elérni, hogy Ukrajna ne kapja meg a lőszert.

Az EMCO megerősítette, hogy Ukrajna 2014 decembere és 2015 februárja között lőszert importált egy 2014. november 10-én aláírt szerződés alapján. A lőszerek nagy részét, köztük 5000 nagy kaliberű, 152 mm-es lőszert 2015 januárjában exportálták. Az utolsó szállítás 2015. február 26-n történt.

A szerződés összértéke több mint 25 millió euró volt. A szerződött mennyiséget azonban nem teljes egészében Ukrajnának adták el. A listán szereplő két utolsó tétel, amelyek a szerződés értékének közel 20 millió eurót tettek ki, soha nem került exportálásra.

Korábban Emilian Gebrev bolgár üzletember megerősítette az Ukrajnának történő fegyverszállításokat.

Cégének, az EMCO-nak a fegyvereit csehországi raktárakban tárolták, amelyeket 2014-ben felrobbantottak. Gebrev maga is majdnem Novicsok-mérgezés áldozata lett.

A Bellingcat nyomozói megállapították, hogy az orosz GRU-belsősök, "Boshirov" és "Petrov" részt vettek a csehországi, bulgáriai és a brit Salisburyben történt mérgezéses epizódokban.
A Bellingcat elmehet a sunyi pi..ába a brit titkosszolgálatokkal együtt!
 
W

Wilson

Guest
A Bellingcat elmehet a sunyi pi..ába a brit titkosszolgálatokkal együtt!
Ezt én is így gondolom:),azért raktam be ide mert gyakorlatilag feketén fehéren benne van,hogy még azon az áron is exportált lőszert a bolgár cég az ukriknak, hogy az oroszok azokat a lőszereket jóval a piaci ár felett akarták megvenni,egy magáncég egy ilyen ajánlatot nem nagyon szokott visszautasítani ebből pedig az következik,hogy valamilyen nagyobb hatalom állhat az ukrán fegyver export mögött.Mindenkinek a fantáziájára bízom ki lehet ez a hatalom.Én nagyon erősen a Romulánokra gyanakszom:).
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 721
15 528
113
A Bellingcat elmehet a sunyi pi..ába a brit titkosszolgálatokkal együtt!

Konkrétan eddig még nagyjából hihető is a sztori:
A Bellingcat nyomozói megállapították, hogy az orosz GRU-belsősök, "Boshirov" és "Petrov" részt vettek a csehországi, bulgáriai és a brit Salisburyben történt mérgezéses epizódokban.
Jók ezek az európai/amerikai elhárítók, hogy ilyen lazán hagyják 2 ügynöknek, hogy szabadon hajtsanak végre műveleteket éveken keresztül. OK
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 887
35 649
113
Konkrétan eddig még nagyjából hihető is a sztori:

Jók ezek az európai/amerikai elhárítók, hogy ilyen lazán hagyják 2 ügynöknek, hogy szabadon hajtsanak végre műveleteket éveken keresztül. OK
Boshirov és Petrov az új Orosz szuperkémképzés mintapéldányai. Beépített novicsokipermetezővel rendelkeznek, James Bond megremeg a nevük puszta említése hallatán és összekakilja magát ha találkozik velük.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 142
12 108
113
Ukrajna 5000 152 mm-es lövedéket importál a bolgár EMCO cégtől, a raktári robbanások ellenére is
Az Orosz Föderáció akcióival a Cseh Köztársaságban és Bulgáriában akarták meggyengíteni Ukrajnát a háborúban,

- Bellingcat

Az Orosz Föderáció a katonai hírszerzés műveleteivel a vrbeticai (Csehország) raktárakban történt robbantásokkal és Emilian Gebrev bolgár üzletember megmérgezésének kísérletével próbálta megakadályozni az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. A GRU-felkelőknek az volt a célja, hogy aláássák Ukrajna képességét az Oroszország elleni harcban.

Ezt állítják a Bellingcat nyomozói új anyagukban.

A jelentés szerint az eredmények megerősítik ezt a hipotézist. Arról van szó, hogy a 2014-es csehországi robbantások a GRU hosszú távú műveletének részei voltak, amelynek célja az volt, hogy aláássa Ukrajna képességét, hogy fegyvereket és lőszert vásároljon az Oroszország elleni háborúhoz a Donbasszban.

Ez a művelet nem sokkal 2014 júliusa után indult. Ide tartoznak a vrbeticai lőszerraktár elleni merényletek, az Emilian Gebrev elleni merénylet, és valószínűleg a 2015 elején és közepén Bulgáriában elkövetett három lőszerraktár elleni merénylet közül legalább az egyik.

A telefonos felvételek azt is megerősítik, hogy a GRU több tagja aktívan kommunikált a Donbasszban állomásozó orosz katonasággal, valamint a fegyveres csoportok vezetőivel.

Korábban a bolgár EMCO fegyvergyártó vállalat megerősítette, hogy 2014 végén lőszert szállított Ukrajnának. Az ukrán katonai beszerzésekhez közel álló források pedig megerősítették, hogy ezek a szállítmányok döntő szerepet játszottak Ukrajna védelmi képességeinek javításában. Abban az időben az EMCO egyike volt annak a két uniós vállalatnak, amely a szovjet korabeli fegyverekkel kompatibilis legújabb lőszerek gyártására szakosodott.

A Bellingcat megjegyzi, hogy az orosz hírszerzés annak idején felkereste azokat a fegyverkereskedőket, akiknek az ukrán tüzérséggel kompatibilis lőszereik voltak, és felajánlották, hogy jóval a piaci ár felett visszavásárolják azokat. Ezzel azt akarták elérni, hogy Ukrajna ne kapja meg a lőszert.

Az EMCO megerősítette, hogy Ukrajna 2014 decembere és 2015 februárja között lőszert importált egy 2014. november 10-én aláírt szerződés alapján. A lőszerek nagy részét, köztük 5000 nagy kaliberű, 152 mm-es lőszert 2015 januárjában exportálták. Az utolsó szállítás 2015. február 26-n történt.

A szerződés összértéke több mint 25 millió euró volt. A szerződött mennyiséget azonban nem teljes egészében Ukrajnának adták el. A listán szereplő két utolsó tétel, amelyek a szerződés értékének közel 20 millió eurót tettek ki, soha nem került exportálásra.

Korábban Emilian Gebrev bolgár üzletember megerősítette az Ukrajnának történő fegyverszállításokat.

Cégének, az EMCO-nak a fegyvereit csehországi raktárakban tárolták, amelyeket 2014-ben felrobbantottak. Gebrev maga is majdnem Novicsok-mérgezés áldozata lett.

A Bellingcat nyomozói megállapították, hogy az orosz GRU-belsősök, "Boshirov" és "Petrov" részt vettek a csehországi, bulgáriai és a brit Salisburyben történt mérgezéses epizódokban.
azt tudod hogy a bellingcat a szolgálatok hírportálja.
 
W

Wilson

Guest
azt tudod hogy a bellingcat a szolgálatok hírportálja.
Ezt én is így gondolom:),azért raktam be ide mert gyakorlatilag feketén fehéren benne van,hogy még azon az áron is exportált lőszert a bolgár cég az ukriknak, hogy az oroszok azokat a lőszereket jóval a piaci ár felett akarták megvenni,egy magáncég egy ilyen ajánlatot nem nagyon szokott visszautasítani ebből pedig az következik,hogy valamilyen nagyobb hatalom állhat az ukrán fegyver export mögött.Mindenkinek a fantáziájára bízom ki lehet ez a hatalom.Én nagyon erősen a Romulánokra gyanakszom:).
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 030
32 469
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 041
83 207
113
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 209
2 689
113
Azert jo volna tudni, nehogy vilagitson ejjel a csap a furduszobaban...
Ez azert nem olyan egyszeru. Hataratlepesnel van sugarzasmeres. Pl. elofordult az az eset, hogy ukrajnabol erkezo turistabusznal bejelzett a hataron a sugarzasmero. Erre mindenkit leszallitottak es atkutattak az egeszet. Nem talaltak semmit. Aztan indulaskor megint bejelzett. Kiderult, hogy a gyogykezelesre(?) utaztatott ukran gyerekek sugaroztak annyira, hogy bejelzett a muszer :(