Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Ki van csuka. Aki ilyen hülyeséget beszélne az kb. középiskolás fizikából is megbukott. A reaktorban levő összes hasadóanyag, ami képes lenne 100% tisztaságban egy tökéletes töltették gyúrva sem lett volna képes ilyesmire. Nemhogy az a massza, ami maradt a reaktor és hasadóanyagából.

Kb. akkora faszság, mintha valaki azt állítaná, hogy random anyagok összedobálásából Mt hatóerejű bármi lesz.
te tényleg nem ismered az akkori rendszert?
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 113
31 076
113
Alapvetően ott baszták el a filmben, hogy termonukleáris robbanást emlegettek. Simán ugye az történt volna, hogy a belecsobbanó többezer fokos anyagtömeg egyből szétbontotta volna a vizet hidrogénre meg oxigénre ahogy mondjuk a thermite is teszi, és ez okozott volna egy tekintélyes méretű hidrogén robbanást.
Ez valószínűleg még is történt.Gozrobbanas biztos, hidrogén meg valószínűleg
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
mesélj mester..,...mit tuccc?????.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:.de kábé max ideillesz a filmek-sorozatok témához....sorozatban nyomod a napi vergődést ,meg kb annyi realitásod van az élethez ,mint egy filmnek.....egy rossz mozijegy ára......max 1500-t ..érsz :D:D:D..
De van pld a Wilson center digitalizált dokumentumai között katasztrófa utáni KGB jegyzőkönyv, azt ragozza a különböző helyeken a munkatársaik milyen sugárterhelésnek lehetnek kitéve, na ott például a megengedhető sugárterhelését ugyanazon az oldalon, sőt akár bekezdésben, hol 3-5röntgenben, hol ugyanolyan számú (3-5) mikroröntgenben, hol a légnyomás nem SI mértékegységében adja meg.... igen, bar-ban.... pld:

" Azon személyek eltávolítása, akiknél a sugárterhelés meghaladja a 25 bar értéket, az eredeti ionizáló sugárzással végzett munkából eltávolításra kerülnek, és orvosi vizsgálatra kerülnek."

Ha SZu-ban bar volt a mértékegysége a sugárterhelésnek, akkor az nekem új...
 

mberger

Well-Known Member
2020. szeptember 1.
106
295
63
De van pld a Wilson center digitalizált dokumentumai között katasztrófa utáni KGB jegyzőkönyv, azt ragozza a különböző helyeken a munkatársaik milyen sugárterhelésnek lehetnek kitéve, na ott például a megengedhető sugárterhelését ugyanazon az oldalon, sőt akár bekezdésben, hol 3-5röntgenben, hol ugyanolyan számú (3-5) mikroröntgenben, hol a légnyomás nem SI mértékegységében adja meg.... igen, bar-ban.... pld:

" Azon személyek eltávolítása, akiknél a sugárterhelés meghaladja a 25 bar értéket, az eredeti ionizáló sugárzással végzett munkából eltávolításra kerülnek, és orvosi vizsgálatra kerülnek."

Ha SZu-ban bar volt a mértékegysége a sugárterhelésnek, akkor az nekem új...
Próbálj meg úgy gondolni erre az orosz Csernobil filmre, mint egy... filmre. Van egy forgatókönyvírója, aki nem atomfizikus (a nézők közel 100%-a nem az), arra meg sajnálták a pénzt hogy lektoráltassák valakivel aki ért hozzá. Nyilván a HBO megtehette, ők nem.
Cserébe építettek egy betonmedencét az Origo stúdióban, felvették a vizes jeleneteket ugyanannyiért. Ugyanakkor forgott a Dune mozi 100m-rel arrébb, abban meg szitakötőre hajazó kopterekkel repültek:))
 
  • Tetszik
Reactions: Luthero

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 983
14 007
113
Nézem a stowaway című űrdrámát. Most ketten átmásztak egy tartályhoz egy-egy pányva néven futó vastag drótkötélen, ami összeköti magával a hajóval. Amolyan távvezetékpóznás mászótechnikával, a kezeikben egy-egy szorítófogantyúval, amit rá tudnak feszíteni a drótkötélre. Átértek, gyakorlatilag fejben garantáltnak veszem, hogy visszafelé az lesz a nagy drámai hatás, hogy mindannyiuk életének ezen mentése közben visszafelé az egyikük, nem az ötletgazda el fog sodródni. Egyszerűen felháborít, hogy képesek letolni egy ilyen jelenetet az emberek arcába, ahol űrsétára mennek egy a drótkötélre meg az övükre akasztható karabineres madzag nélkül. Tőlem lánc is lehetne, vagy spagettitészta. Akármi. Hogy merészelnek ennyire ostoba szintre lemenni modernnek szánt tehetetlen helyzetbe sodródott űrhajós atomképzett legénységes, tudományos szerű filmben?! Ha bejött az előérzetem(egyértelmű a kurva madzag hiányából szerintem), megírom, hogy valóban legyárthatnak-e egy ilyen ócska szar jelenetet, ami az esetben minősíteni fogja az alkotókat is. Na lássuk.
Tegnap megnéztem én is. Háát.. Van baja. Engem az elején akasztott ki a cipősdoboz méretű CO2 scrub, hogy nincs belőle tartalék...
Egyébként Scott Manley elmagyarázta miért lett a film olyan amilyen.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 040
113
37905f3d8c41bba390447611dfddf7a2.jpg




2f1b887ac1ed17c1ede5de545ff241c1.jpg

.







b5d8f4ffe0845ab7b45eb1dd9faa8c3e.jpg



a548d4bd47ed740cc7efae01b0796977.jpg

...vagy nem(tom').
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Rendes sci-fi:
Moon, 2001 Űrodüsszea, Lopott idő, Különvélemény, 12 majom, Ex machina

Disztópiák:
Brazil, Reinessance (rajz/animáció) , Elveszett gyermekek városa, Szárnyas fejvadász, Őrült Stone, 2008 avagy a Patkány éve, Gattaca

Film:
Rosencrantz és Guildenstern halott, Fargo (film), Rómeó vérzik, Vérmesék (Malavita), Fedőneve Donnie Brasco, Nagymenők, Casino, Taxisofőr, Szemtől szembe, Harcosok klubja, Vörös kör(francia Delon), A nagy Lebowski, Volt egyszer egy vadnyugat, Volt egyszer egy Amerika, Volt egyszer egy Mexikó.

Háborús:
Sztálingrád(német), Szarvasvadász, Szakasz, Apokalipszis most, Vaskereszt,
 
  • Tetszik
Reactions: szzsolt81 and fip7

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 141
113
Meghalt El Risitas! Elhunyt Juan Joya Borja, becenevén El Risitas, aki jellegzetes nevetésével mémmé vált az internetezők körében - írja az El País című spanyol lap internetes oldala nyomán a szeretlekmagyarország.hu.
Forrás: https://kuruc.info/r/6/227782/
Nyugodjék békében, A bukás mellett az internetes mémkultúra egyik legnagyobb hatású alakja volt Risitas :(
 
G

Galthran

Guest
Nyugodjék békében, A bukás mellett az internetes mémkultúra egyik legnagyobb hatású alakja volt Risitas :(
trollfoci posztja:

El Risitas 2016-ban a csúcson volt Magyarországon. Sírva vigad a magyar, így a nemzeti válogatott egy-egy veresége után egy ország várta a videó elemzéseit. A
román és holland mecccsek után ő volt az, aki miatt még ezeket a történelmi blamákat is képesek voltunk elviselni. Kikapott a válogatott?
Sebaj! Risitas elemez! Risitas jött és ordított a röhögéstől, vele együtt mi is, azon, hogy megint agyonb@szott minket valaki. Kikapott Andorrától a csapat? Kurv@ nagy gáz, de legalább jön az öreg El Risitas és, ha gyógyírt nem is hoz, de a kínunkban való röhögést igen.
Még Dárdai Pál is megemlékezett róla egy interjú alkalmával.
Egy jó történet sem kezdődik salátaevéssel ,így 2016 tavaszán jól besörözve pattant ki az ötlet a fejünkből: mi lenne, ha az öreget elhívnánk Sevillaból Budapestre? Na de hé, hogy? Annyit tudtunk mi is róla, amennyit az átlag internetfelhasználó. Kollégánk mélyebbre ásta magát a témában és kiderítette, hogy az öreg egy étteremben mesél vicceket a vendégeknek, kisebb fellépési díj ellenében.
Rá is írtunk az étteremre, akik összekötöttek minket Miguellel, aki állítása szerint Juan Joya Borja, azaz El Risitas menedzsere volt. Szerintünk meg leginkább az ivócimborája, akivel éppen együtt sörözgettek, amikor érkezett a megkeresésünk.
Szó szót követett, így abban állapodtunk meg, hogy eljönnek ketten Budapestre, de csak úgy hogyha kiküldünk értük Sevillaba valakit, mivel az öreg életében egyszer hagyta el a várost, akkor is Madridba ment a Torrente című film forgatására.
Rendben. Kiküldtünk értük egy spanyol tolmácsot, ám a bajok itt nemhogy véget értek volna, igazán akkor kezdődtek. Kiderült, hogy a tolmácsunk nem igazán érti, amit Risitasék andalúziai dialektusban beszélnek.
Az öreg Risi az életben egyébként nagy kópé volt. Sohasem dolgozott, a bevétele nagy részét egy 10 millió pezetás kártérítésből szerezte, mivel egy elütötte egy autó.
Elmondása szerint többször is visszament az útkereszteződésbe, hátha elütik még egyszer. Könnyű pénz...
‍♂️
1f600.png

Az ominózus videóban is, amit mindannyian ismerünk, arról beszél, hogy életében egy napot dolgozott egy étteremben konyhai kisegítőként, rábízták, hogy mosogassa el a tànyérokat, ám ő kivitte inkább az óceán partra a szennyest, hogy majd a hullámok elvégzik helyette a melót, ám a víz befele sodorta és elvitte az összes edényt...
1f602.png

Risitasékat elnököknek kijáró tisztelettel fogadtuk a repülőtéren, ahol a menedzser úr első kérdése az volt, hogy Budapest mekkora város és, hogy vannak-e szép lányok.
Egy rövid stadionlátogatás után a kispesti Nótafa étterembe ültünk be ebédelni, ahol készült az ominózus fotó, amin Risitas késsel villával eszi a halászlevet, ami nagyon ízlett neki.
A történethez hozzátartozik, hogy az étteremben éppen Bangó Margit és Emilio is ebédelt, akik ránézésre nem értették, hogy rajtuk lévő figyelem eléggé megcsappant, sőt a nullához konvergált, amikor a kis spanyol úr belépett, mert mindenki vele akart fotózkodni és a klasszikus nevetését hallani.
Az ebédet követte számtalan interjú, mindenki a spanyol bácsikát akarta tőlünk.
A délutáni órákban egy parlamenti látogatást iktattunk be, ahol minden szembejövő képviselő felismerte El Risitast és záporoztak a szelfik, a közös fotók.
A legviccesebb jelenet az volt, amikor megmutattuk neki a Szentkoronát, Risitas pedig úgy megijedt a bokájukat összecsapó koronaőröktől, hogy lenyomott egy 200 méteres sprintet a parlament folyosóján, alig tudtuk utolérni.
Másnap pedig jött a nagy nap!
El Risitas a TrollFoci meghívására előadást tart a Tibi atyás barátaink kocsmájában.
A jegyek kb 10 perc alatt elfogytak elővételben, a hely
zsúfolásig megtelt, a csillárról is emberek lógtak. Illusztris vendégeket hívtunk a warm up-ra, Hrutka Jánost, Dombi Tibort, a BSW együttest.
Aztán felrobbant a Humbák Művek! Megjelent El Risitas!
Percekig tartó vastaps után az öreg elkezdett mesélni az életéről.
Itt megállnánk egy pillanatra, hisz írásunk elején említettük, hogy a spanyol tolmácsunk nem igazán értette sztárvendégünk andalúziai dialektusát.
Azóta is mérhetetlenül hálásak vagyunk a KultúrTapasos srácoknak, hogy önzetlenül felajánlottàk a segítségüket és átvállalták a fordítást, hisz nagy szerencsénkre az egyikük éppen az andalúz nyelvjárásból írta a diplomáját.
Az előadás kb másfél órát tartott, hatalmas sikert aratott a spanyol kis öreg, ám ezután kb egy 3 órás fotózkodás vette kezdetét, kb egy 100 méteres hosszú sorban várakoztak az emberek, hogy toljanak Risitasszal egy képet.
Valamikor hajnalban tettük ágyba az öreget, mert másnap indult a repülőjük Bécsből.
Megköszönték a vendéglátást, azt a rengeteg szeretetet, amit a magyar futballszurkolóktól kaptak és könnyes búcsút vettünk egymástól.
Pár óra múlva hívtuk a sofőrt, hogy kiértek-e már a repülőtérre. Mire azt a választ kaptuk, hogy még csak Mosonmagyaróváron vannak, mert Risitasnak eszébe jutott, hogy nem evett még gulyást és ezt azonnal pótolnia kell. Nyilván ez akkor jutott eszébe, amikor másfél óra múlva indult a repülő Bécsből, de ők még mindig Magyarországon voltak...
1f600.png

Ez volt ő. A bohókás mókamester,
El Risitas.
1f64f.png
Legyen neked könnyű a föld!
1f64f.png