Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Voltam most vendégségbe és beszélgettem egy ismerős családdal akik nem akarják beoltatni magukat mert nincsenek bevizsgálva hosszútávú hatásokra az oltások. Azt mondják hogy ismernek két embert is a rokonságból akik az oltás után haltak meg és egyet a munkából aki így halt meg. Azt is mondták hogy sok embert ismernek akik rosszul voltak az oltás után napokig, lázasak voltak nem tudtak felkelni, fájt a karjuk. Mivel az apuka mindig dolgozik az anyuka nem meri beoltani magát mert ott a két kicsi mi lesz akkor ha ágynak esik. Azt se értették miért van ilyen sok oltás, hiszen influenza ellen is csak egy szokott lenni. Valamiért hülyeségnek találták a vírust meg azt mondták hogy szerintük az egész kitalált aztán meg egy húsz perccel később mesélték hogy szerintük már rajtuk is átment mert mind betegek voltak egymás után, a legkisebbnek pedig "összeomlott az immunrendszere". Kérdeztem hogy ha rajtatok is átmegy akkor miért hiszitek hogy marhaság az egész? De csak elterelték a témát.
Mondtam nekik hogy miért meglepő hogy több oltás van amikor nyilván sok pénz van az oltásban így többen is megpróbálnak rajta keresni. Ezt elfogadták.
Mondtam hogy nem értek a dologhoz de én úgy tudom a láz meg a kézfájás az immunreakció miatt van, meg megkérdeztem hogy miben haltak meg azok akik megkapták az oltást. Azt mondták hogy "amit rámondtak." Ok tehát nem tudják.
Volt még megjegyzés hogy nem akarják hogy módosítsák a génjüket a vakcinák de ezen már nevettem, meg ők is mosolyogtak.
Az egyetlen dolog amiben egyet értetem velük hogy nincs hosszútávra letesztelve, de mondjuk én úgy tudom hogy nem marad hosszútávon benne a szervezetbe.
Szóval a lényeg az hogy azt mondták ők nem veszik fel az oltást amíg nem kötelező. Ezzel hogy vitázol?
Ja én mellesleg kaptam a kínaiból és nem volt semmi bajom tőle.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 930
13 248
113
A kínaival szembeni ellenérzést az is táplálja, hogy a híres-hírhedt kormányrendeletüket megalkották az engedélyezés rögös útjának egyengetésére. Talán nem kellett volna támadási felületet nyújtani...

Ez csak a te kedvenc kötözködési pontod. Az emberek 99,9%-a nem a kormányrendelet egyes szavainak kiforgatott értelmezésén és ezen alapuló feltételezéseken lovagol. Nem is olvassák a rendeletet. A gyakorlati tapasztalatok után az engedélyezés folyamatának részletei nem is érdekelik őket.

Aki pedig ebbe köt bele, az tényleg már minden áron valami negatívumot, valami fogódzót keres a Sinopharm ellen. Nem a kormányrendelet szövege miatt nem fogadja el a Sinopharmot. Az legfeljebb csak egy kifogás számára, de nem a valódi ok. Ha már más, érdemi kifogást nem tud felhozni a Sinopharm elfogadása ellen - a kedvező gyakorlati tapasztalatok miatt - akkor egy elenyészően kis hányadnál ez az adminisztratív kukacoskodás is bekerülhet a mondvacsinált kifogások közé.

Te is kijelenteted, hogy ezen hatalmas nagy horderejű problémád ellenére elfogadnád a Sinopharm oltást. Redreg pedig, aki ugyanezzel jött, végül konkrétan Sinopharmot kapott és elfogadta. Aki már odáig eljut, hogy az engedélyezési eljárás részleteiben kutakodik és kormányrendeletet olvas az jellemzően felfogja, hogy akármennyire nem tetszik neki az engedélyezés módja, azért a Sinopharm jó oltóanyag és érdemes elfogadni.
 

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 585
5 284
113
Ez így egy elég irracionális félelem.

1. Azok az országok, amelyek turizmusból élnek azt is el fogják fogadni, ha valaki a világ túlsó feléről egy század másodpercre felvillant egy olvashatatlan sajtcetlit, tünde rúnákkal írva, mert ez az elemi gazdasági érdekük.
2. Az EU-n, USA-n és annak legszorosabb szövetségesein kívül nincs politikai alapú ellenállás a keleti oltóanyagokkal szemben. Az oltóanyagokat jóváhagyó országok száma: Astra 98, Pfizer 84, Szputnyik 65, Sinopharm 45, Moderna 45, J&J 41, Covishield 40, Sinovac 24. Jól látható, hogy a Szputnyik a világon a 3. leginkább elfogadott oltóanyag, a Sinopharm pedig a holtversenyben a 4. - 5. helyezett. Az EU-n kívül is van világ és utazási célpont.
3. Még az EU-n belül is egyre több Nyugat-Európai ország is szeretne venni, vagy gyártani Szputnyikot. A németek pedig már Kínával tárgyalnak az utazási feltétlekről.
4. A Szputnyikot előbb - utóbb engedélyezni fogja az EMA is. Az időt tudják húzni és látványosan húzzák is, de nem a végtelenségig. A WHO pedig listára fogja venni a Sinopharmot is. Ha nem napokon belül, akkor legfeljebb egy picit később, miután megvizsgálják az eddig beoltott 60 év felettieknél a gyakorlati hatékonyság adatait, amik már most is rendelkezésre állnak. Ez is legfeljebb csak időhúzás.
5. A magyar védettségi igazolványon nincs rajta az oltóanyag. Tehát aki elfogadja a védettségi igazolványunkat, az oltóanyagtól függetlenül teszi. Aki pedig nem fogadja el, az a nyugati oltóanyagos magyar oltást sem fogadja el pusztán a védettségi igazolvány alapján. Az oltási igazolás pedig papírdarab, kizárólag magyar nyelven, részben kézzel írva, amin nincs olyan azonosító adat a néven kívül, ami összenézhető lenne akár a védettségi igazolvánnyal, akár a személyivel, útlevéllel. Ha valaki egy ilyen papírdarabot elfogad, mert kézzel rá van körmölve, hogy Pfizer, az bármit elfogad. A keleti oltóanyagokat is.
6. Az Astra ellen még ilyen utazási aggályokat sem lehet felhozni, hiszen az EMA is engedélyezte és a világon a legtöbb országban engedélyezett COVID oltás. Mégsem tülekednek az oltások közt válogatók az Astráért sem. Pedig arra lehet időpontot foglalni.
7. Végső esetben az oltott személy is tud pozitív ellenanyag tesztet és negatív PCR tesztet produkálni, Tehát legrosszabb esetben teszteléssel, de fog tudni utazni. Akkor is ha nem, fogadják el az oltását.
8. Ráadásul a többi ország jóval le van maradva tőlünk az átoltottságban. Ha van egy kis eszük, akkor nem a náluk sokkal inkább átoltott és már alacsonyabb szintre visszaesett fertőzöttségű magyaroktól fognak félni. Inkább nekünk kellene félni attól, hogy külföldről megint behurcolják a legkülönbözőbb mutánsokat a szabadjára eresztett világjárók.
9. Létezik belföldi turizmus is. Sokaknak felhalmozódott a SZÉP kártáján is pénz. Nem kell mindenképpen külföldi nyaralásban gondolkodni az idén.
Szerintem januárban egyetlen racionális döntés volt: Mindegy hogy milyen oltás, csak minél előbb be legyek oltva.

Most már nem ennyire egyértelmű a helyzet. A járvány lecsengőben van és van elég vakcina. Nagyjából azt is lehet tudni, hogy melyik vakcinának milyen előnyei, hátrányai vannak. Ha valaki nem kéri a kínait, akkor kicsivel később meg fogja kapni a Pfizert, vagy amit akar.

A kormány 1 bites kommunikációja meg nem igazán növeli a bizalmat a Kínai vakcina iránt. Azt ismételgetik hogy a kínai vakcina mennyire szuper, közben meg a világból jönnek a hírek arról, hogy ez nem annyira biztos. Egy valós adatokon alapuló kommunikáció lehet hogy növelné a bizalmat. Bár ebben nem vagyok biztos. :(

A legnagyobb gond egyébként meg az, hogy a kormány egy komoly politikai kampányt épített a kínai és orosz vakcinára. Ezért akkor sem ismerhetik be hogy nem jó, ha a kínaiak sima sóoldatot küldenek vakcina helyett.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 509
10 078
113
Én nem bánom, csak küldjék ki. Megkaptam már a második oltást is, a két héttel utánam oltott feleségem meg a második kártyáját. :hadonaszos: Nem lenne gond, ha elfogadhatnának mondjuk egy ügyfélkapuról letöltött QR-kódos dokumentumot is a szolgáltatók. Múlt héten jeleztem a rendszerben, kíváncsian várom.
Ha van tartózkodási helyed, lehet, oda küldték. Nekem ott dekkolt egy postaládában míg a szomszéd rá nem lelt (ott épp nem lakik senki).
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 509
10 078
113
Egyáltalán nem kellene engedni az oltóanyagok közti válogatást és akkor most nem várna X ember a személyes kedvencére.
Ez egy elég bonyolult kérdés. Kicsit olyan ez, hogy te ezzel az orvossal veteheted ki az epekövedet, te azzal, nincs válogatás vagy megmarad az epeköved. Persze a szabad választásnak is vannak csúnya vadhajtásai.
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97
T

Törölt tag 4082

Guest
Sinopharm jó oltóanyag és érdemes elfogadni.
Nem, nem jó oltóanyag. A semminél jobb oltóanyag. Ezt nem érted meg, hogy azért mert valami biztonságos, még egyáltalán nem biztos, hogy hatásos.
Márpedig nem kevés hír jelenik meg arról, hogy ezzel kapcsolatban vannak bizonytalanságok.
És az átlagember szemében pont ez jelenik meg:
-azorbán engedélyezte
-nemvizsgálták
-lehet nem lehet vele utazni
-kicioccókínai
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97 and bel

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 698
4 043
113
Ez így egy elég irracionális félelem.

1. Azok az országok, amelyek turizmusból élnek azt is el fogják fogadni, ha valaki a világ túlsó feléről egy század másodpercre felvillant egy olvashatatlan sajtcetlit, tünde rúnákkal írva, mert ez az elemi gazdasági érdekük.
5. A magyar védettségi igazolványon nincs rajta az oltóanyag. Tehát aki elfogadja a védettségi igazolványunkat, az oltóanyagtól függetlenül teszi. Aki pedig nem fogadja el, az a nyugati oltóanyagos magyar oltást sem fogadja el pusztán a védettségi igazolvány alapján. Az oltási igazolás pedig papírdarab, kizárólag magyar nyelven, részben kézzel írva, amin nincs olyan azonosító adat a néven kívül, ami összenézhető lenne akár a védettségi igazolvánnyal, akár a személyivel, útlevéllel. Ha valaki egy ilyen papírdarabot elfogad, mert kézzel rá van körmölve, hogy Pfizer, az bármit elfogad. A keleti oltóanyagokat is.
Szia,

1. Hat, szerintem pont a turizmusbol eloknek a legfontosabb, hogy ne legyenek lezarasok naluk.
5. Az oltoanyag neve nyomtatva van.
 
  • Vicces
Reactions: formosa1

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 315
10 741
113
Még a korábban oltásellenes Ogre is oltakozott Sinopharmmal.
Csak jelzem, hogy Ogre Szputnyikot kapott, nem kínait :)
Ettől még a kínai is jó, hogy mennyire, azt majd az idő eldönti. Annyi biztos, hogy a kínai ellen húzott kommunikációs kampány sokat ártott az elfogadottságának.
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 049
113
Az egyik hsz így hangzik : "Még 2 hónap és jön a tripla Marsi mutáns." :D :D
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
358
2 116
93
Nem, nem jó oltóanyag. A semminél jobb oltóanyag. Ezt nem érted meg, hogy azért mert valami biztonságos, még egyáltalán nem biztos, hogy hatásos.
Márpedig nem kevés hír jelenik meg arról, hogy ezzel kapcsolatban vannak bizonytalanságok.
És az átlagember szemében pont ez jelenik meg:
-azorbán engedélyezte
-nemvizsgálták
-lehet nem lehet vele utazni
-kicioccókínai
Szerintem pedig jó oltóanyag a Sinoparm is, több politikus pl. Orbán Viktor, Schiffer András is ezt kapta, Dr Merkely Béla szerint pedig a kínai vakcina adja a legszélesebb védettséget. Ami bizonytalanságot okoz az az, hogy az ellenzék politikai kérdéssé tette a használatát.
https://www.pharmindex-online.hu/ko...kinai-vakcina-adja-a-legszelesebb-vedettseget
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 930
13 248
113
Most már nem ennyire egyértelmű a helyzet. A járvány lecsengőben van és van elég vakcina. Nagyjából azt is lehet tudni, hogy melyik vakcinának milyen előnyei, hátrányai vannak. Ha valaki nem kéri a kínait, akkor kicsivel később meg fogja kapni a Pfizert, vagy amit akar.

Elég relatív az a kicsivel később.

Modellezzük le kicsit:
  • Van ugye 800-900 ezer még nem oltott regisztrált. Közülük tegyük fel, hogy 500-600 ezren már csak Pfizerre várnak.
  • Ehhez jön hetente 200 ezer új regisztrálónak, mondjuk a 20 %-a, aki csak Pfizert szeretne, azaz heti 40 ezer ember.
  • A Pfizer 2. adagot már egy ideje 35 napra adják. Tehát most (a 18. héten) a 13. heti első oltottak kapják a második Pfizer adatgot Azt pontosan lehet tudni, hogy a 13. héten 213 ezer, a 14. héten 133 ezer, a 15. héten 152 ezer, a 16. héten 210 ezer első adagos Pfizer oltott volt. Az ő második oltásuk mindenkit megelőz a heti szállítmányok elosztásánál.
  • Ezután jönnek a 16-18 évesek. Tegyük fel, hogy ha a felnőttek közel 2/3-a már regisztrált, vagy regisztráció nélkül oltották és a maradék egy része is csak azért nem regisztrált, mert frissen volt beteg, de szeretne oltást, akkor az ő gyerekeiket 70-80 %-át regisztrálni fogják. A többiek közül meg egy kis százalékot azért, hogy utazhasson, vagy hogy fesztiválozhasson. Tehát legalább 100 ezer 16-18 év közti kb. azonnali regisztrált lesz, de inkább kicsit több. Ők egyelőre csak Pfizert kaphatnak és ezért megelőzik a felnőtteket, akik oltakozhatnának mással is.
  • Rövidesen engedélyezni fogja (max 2-3 hét, de lehet, hogy már a jövő héten) az EMA a 12-15 évesek oltását is Pfizerrel. Ők 2-szer annyian vannak, mint az előző csoport.
  • Az elmúlt hetek Pfizer szállításai alapján átlag heti 240-250 ezer adag beérkezésével lehet számolni. Most például ennél sokkal kevesebb jön.
Ebből látható, hogy június elejéig inkább csak csurran-cseppen a jelenlegi várakozóknak Pfizer. Nem sokkal fog csökkenni a várólista. Júniusban lejjebb esik a második oltások heti száma és addigra talán a gyerekek nagy részét is átoltják, Így már érdemben elkezdhetnek fogyni a Pfizerre várakozók. De már most borítékolni lehet hogy a jelenleg csak Pfizert elfogadó várakozók egy része csak júliusban jut első oltáshoz.
Ehhez képest még 8-10 nap a védettségi igazolvány kiküldése, de ha valaki nem csak papírt szeretne, hanem tényleges védettséget is, az várhat 35 napot a második Pfizer oltásra és utána is két hetet, hogy a második is hasson.

Aki csak Pfizerre vár, az nem 1-2 hetet kockáztat, hanem jellemzően 1-2 hónapot. Ha nincs szerencséje, akkor akár többet is.

Aki már lefoglalt repjegyet, szállást az esetleg el fogja bukni. Aki még nem foglalt, az már csak akkor tud majd foglalni, amikor egész Európa tülekedni fog, mert már nyugaton is érdemi lesz az átoltottság. Elfogynak az időpontok. Betelnek a kapacitások. Tömegnyomor lesz és csillagászati árak.

Ennek fényében is olyan állati jó ötlet csak Pfizerre várni? Nem beszélve arról, hogy közben a saját maga, családja, környezete egészségét kockáztatja az illető és az egész társadalomnak több veszélyt és szempontból kárt okoz. De ez utóbbi az önző egoistákat természetesen nem érdekli.

Aztán mond már, mennyivel jobb a Pfizer, mint például a Szputnyik? 3 %-kal volt magasabb a hatékonysága a 3. fázisos teszteken. A gyakorlati visszamérések adatainál viszont a Szputnyik veri a Pfizert. Nem csak Magyaroroszágon.
A szerb adatokat most hagyjuk, mert az nem az oltóanyagok hatékonyságát mutatja, hanem csak a kezdeti immunitás felépülésének gyorsaságát, lévén az első oltás napjától bekövetkezett megbetegedések arányát tették közzé.
De a Sinopharm teszteredményei sem maradtak el sokkal a Pfizerétől. A gyakorlati adatok alapján pedig - ha tisztességesen számolunk - akkor a Sinopharm hatékonyságban ugyan nem előzi meg a Pfizert, de alig marad el attól. Viszont a Sinopharm a sok antigénen alapuló komplexebb védelmével hosszabb távon, a mutánsok ellen sokkal jobb is lehet, mint a Pfizer.
Meg azt azért nem ártana megérteni, hogy aki kivár, az nem csak az egyik oltóanyag hatékonyságát méri össze a másikéval, hanem az oltatlanság nagyságrenddel nagyobb kockázatát is futja nehezen belátható többlet időtartamon keresztül. A Pfizer kétségtelenül jó oltóanyag, de annyival a leggyengébb versenytársánál sem jobb, hogy érdemes lenne 1-2 hónappal többet várni Pfizerra.
 

Gari

Well-Known Member
2020. szeptember 13.
548
1 542
93
A gond azzal van, hogy az első oltasokhoz vannak kötve a nyitási sarokszámok.
2 opció van, ha nem ért célt a PR:
- drasztikus "büntetéseket" kell kilátásba helyezni. Értem ezalatt a kórházi kezelés állami finanszírozását megvonni oltás nélkülieknél, Covid fertőzés esetén. (Ez szerintem jogilag megoldható)
Még mindig nem tartom jó ötletnek a kötelezővé tételt.
- a feleslegben fennmaradó vakcinákat tényleg el kell oltani Kárpátalján. Illetve szervezni is lehet buszokkal oltójáratokat magyar-igazolványosoknak, határmenti településekre.
(Ha ment a választások alkalmával, menni fog most is! :rolleyes: :hadonaszos:)
"a feleslegben fennmaradó vakcinákat tényleg el kell oltani Kárpátalján. Illetve szervezni is lehet buszokkal oltójáratokat magyar-igazolványosoknak, határmenti településekre."

Mármint felesleges akkor, ha az ADOTT TÍPUSRA már nincs egyetlen jelentkező sem belföldön, akkor azt a maradékot pénzért el lehet adni külföldre. Ezt leghamarabb valószínűleg a kínai fogja elérni. De ha valaki mondjuk Pfizert/Modernát úgy visz külföldre, hogy arra még lenne itthon jelentkező, annak a kezét vágnám le.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 302
33 305
113
Szerintem pedig jó oltóanyag a Sinoparm is, több politikus pl. Orbán Viktor, Schiffer András is ezt kapta, Dr Merkely Béla szerint pedig a kínai vakcina adja a legszélesebb védettséget. Ami bizonytalanságot okoz az az, hogy az ellenzék politikai kérdéssé tette a használatát.
https://www.pharmindex-online.hu/ko...kinai-vakcina-adja-a-legszelesebb-vedettseget

Orbán a suttogó propaganda szerint valójában Pfizert kapott, rokonságban is van, aki "biztos helyről tudja". Persze ugyanígy köztudomású az is, hogy hazánk és az összes környező ország elmeosztályain megfordult (na jó, Grazban főleg), meg hogy minden hónapban rommá veri a zasszonyt (na jó, csak választások környékén) stb.
(Aztán lehet, hogy tényleg nem kínait kaptak a fejesek, csak kellett a reklám.)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 134
113
"a feleslegben fennmaradó vakcinákat tényleg el kell oltani Kárpátalján. Illetve szervezni is lehet buszokkal oltójáratokat magyar-igazolványosoknak, határmenti településekre."

Mármint felesleges akkor, ha az ADOTT TÍPUSRA már nincs egyetlen jelentkező sem belföldön, akkor azt a maradékot pénzért el lehet adni külföldre. Ezt leghamarabb valószínűleg a kínai fogja elérni. De ha valaki mondjuk Pfizert/Modernát úgy visz külföldre, hogy arra még lenne itthon jelentkező, annak a kezét vágnám le.
Olvasd már el még egyszer hogy mit írtam!
Az egész téma abból indult ki, hogy várhatóan nem fogják tudni eloltani a Shinopharmokat, meg az Astrákat.
Hogy jön ide a Pfizer /Moderna.
Meg miért kellene eladni? Arról írtam, hogy Magyar Igazolvánnyal rendelkezők kapnák meg a feleslegben fenn maradt vakcinákat. Gyakorlatilag pontosan ilyen helyzetekre hozták létre ezt az igazolványt. Még az országból sem kellene kivinni a vakcinákat. Erre írtam, hogy buszokkal át lehet hordani a jónépet, mint a választásoknál anno.
Ezeknek az embereknek még annyi esélyük sincs az ukrán kormányzattól vakcinát kapni, mint egy ukránnak.
Ráadásul már ezt el is kezdték pedzegetni az ukrán külüggyel. Akik nem csak hallgatólagosan egyeztek bele a dologba, de évek óta először fogadtak tőlünk el valamit fenntartások nélkül.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Szerintem pedig jó oltóanyag a Sinoparm is, több politikus pl. Orbán Viktor, Schiffer András is ezt kapta, Dr Merkely Béla szerint pedig a kínai vakcina adja a legszélesebb védettséget. Ami bizonytalanságot okoz az az, hogy az ellenzék politikai kérdéssé tette a használatát.
https://www.pharmindex-online.hu/ko...kinai-vakcina-adja-a-legszelesebb-vedettseget
Igen én is olvastam. Engedj meg egy halk cöht.
Nem azért mert nem lehetséges.
Hanem mert olyan egyéb infókat ad meg, amik egyszerűen lehetetlenek.
Vagyis nem, nem lehetetlenek, csak nincs megadva hozzá semmi olyan ami miatt értelmezhetővé válnának.
Avagy én elhiszem, h eddig minden kínai oltást kapott ellenanyag tesztje pozitív lett.
A kérdés már csak az, hogy hány ember is ez?
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97