[BIZTPOL] Románia

Sok sikert, a mai napjuk:
2021-04-28_13-31-24.jpg

Bejelentették, hogy bár az első negyedévük sokkal jobb lett mint várták innentől az év szar lesz. Sokkal kissebb lesz a bevétel mivel a chiphiány odaver nekik. Az év végéig kb 3 milliárd USDvel kevesebb jön be a vártnál....remélem a projectet lehúzzák :)
Kecskeméten megint leállt a Mercedes, most május 2-ig.

Bezzeg mordor....
hát én nem tudom kik szokták hasonlítgatni romániát de javaslom menjenek át néha. Én 1 hete voltam szatmáron.időutazás. kb 50 évvel vannak lemaradva.onnan tudod hogy ki a magyar vagy a német hogy az a haz rendben van.amugy egy lepratelep kb az egesz varos.saccra kb harmada cigány, de mondjuk azonnal azzal kezdik hogy ők magyarok:-)))

hát én nem tudom kik szokták hasonlítgatni romániát de javaslom menjenek át néha. Én 1 hete voltam szatmáron.időutazás. kb 50 évvel vannak lemaradva.onnan tudod hogy ki a magyar vagy a német hogy az a haz rendben van.amugy egy lepratelep kb az egesz varos.saccra kb harmada cigány, de mondjuk azonnal azzal kezdik hogy ők magyarok:)))
és az is igaz hogy bármivel fizethetsz.315ben szamolják az euurot,de ez valtozik méterenként.volt 350-es is.valamint a forintnak jobban örülnek, mert akkor a mátészalkai tescoban nem kell váltani.

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Bezzeg mordor....
first world problem.

közben az államelnök elejtette, hogy a Fekete-tengeri helyzet miatt nyitottak további amerikai egyégek Romániában állomásoztatására, Washingtonnak tetszik az ötlet.

• Vicces
Reactions: svajcibeka
Ez az autoipari leallas szerintem nem csak a fordnal van jelenleg.

Amugy ha belegondolok hogy elektromos kocsi es romanok rakjak ossze...
Na azt ki fogja megjavitani majd? o_O
Mint régen a dácsiákat, apám mesélte, hogy aki megvette azt a szart egyből vitte arra szakosodott szervizbe, hogy ott szétszedjék az egészet majd újra összerakják normálisan.

Nekem
Mint régen a dácsiákat, apám mesélte, hogy aki megvette azt a szart egyből vitte arra szakosodott szervizbe, hogy ott szétszedjék az egészet majd újra összerakják normálisan.
Nekem egy otthoni ismerősöm vett tavaly egy Dacia-t, azt mondta egy hét múlva vinni kellet szervizbe garanciálisan megnézni beállítani ezt azt.

"A döntést követően Ciprian Teleman kutatási, innovációs és digitalizációért felelős miniszter természetesen elmagyarázta, hogy ilyen rövid idő alatt egyszerűen nem tudták helyrehozni a korábbi kormányok által elkövetett hibákat, de reménykednek, hogy 2023-ig valahogy sikerül majd felnőni a feladathoz, melyre Románia 10 éve készül."

10 éve készülnek rá, aztán még kitakarítani sem tudtak... : "gond van a világítással, a tetőzettel, a padlóval, ráadásul koszos is" :D

• Tetszik
Reactions: fip7
Én nem emlékszem, illetve nem hallottam, hogy a miénkkel ilyen lett volna. Igazából olyan extra sok problémára sem. Soha nem hagyott az úton minket. Kb. 30 évig -második tulajnál- forgalomban volt.
Az unokanagybátyámnak, aki aradi volt és seftelt mindennel (is) csak egy módosítást kellett végrehajtani az övén... kellett bele még egy tank. Csak a határon nem fogadta el magyarázatként a vámos, -mikor ki tudja miért :) félreállították-, hogy ez így jött ki a gyárból. :D

Nekem

Nekem egy otthoni ismerősöm vett tavaly egy Dacia-t, azt mondta egy hét múlva vinni kellet szervizbe garanciálisan megnézni beállítani ezt azt.
Mi anno elmentünk szalonba, beleültünk, összenéztünk, kiszálltunk. Soha a környékére se. Annyira okádék hulladék minőség volt már a kiállított szemle autó is. Konkrét gányolás nyomok voltak rajta. Mire számítottak?

na ha kiörömködtétek magatokat a lézeren.
oe Biden amerikai elnök csatlakozik a kelet-európai NATO-államok virtuális csúcstalálkozójához, amelyet hétfőn tartanak a román fővárosban, Bukarestben” – jelentette be Klaus Iohannis román elnök

A találkozó középpontjában a fekete-tengeri térség és Ukrajna biztonsága áll – írta meg a Reuters.
A NATO keleti peremén fekvő európai országok csoportjának, az úgynevezett Bukaresti Kilencek csúcstalálkozójának Klaus Iohannis és Andrzej Duda lengyel elnök a közös házigazdája, és célja „a régió országai biztonsági pozícióinak összehangolása”.

„Örülök, hogy köszönthetem Joe Biden-t a Bukaresti Kilencek csúcstalálkozóján, amelyet ma Bukarestben rendezek. Andrzej Duda elnökkel együtt üdvözöljük Jens Stoltenberget a NATO csúcstalálkozójának előkészítéséhez, amelynek középpontjában a transzatlanti kapcsolatok, a NATO 2030, a védelem és az elrettentés áll a keleti szélen”
– írta ki Klaus Iohannis a Twitterre. Na merek fogadni, már középtávon a Fekete*tenger miatt Bukarest kap valamit a nagyoktól, a magyarok meg kérhetnek még egy marék ropit a tárgyalóasztalról.