A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ez a haromnalos hataridovel felmentik, ez nagyon durva. Nagyon kivancsi vagyok, mi lesz mogotte...
Vagy ő lesz az új honvédelmi miniszter, vagy valami nagyon nagy disznóság van vele kapcsolatban.
Nem akarok kombinálni, de Benkő az utóbbi fél évben nagyon megfáradt benyomását kelti. (Minden negatív felhang nélkül írom ezt.)
Egyik sem igazán jó kifejlet, de nekem inkább az jön le a nagyon rövid határidőről, hogy felfelé lép. Szerintem, ha valami negatív dolog merült volna fel Koromról, akkor azonnali hatályú lenne a felmentés, és nem kötődne hónaphatárhoz.

Ez meg mi?!?

A köztársasági elnök 262/2021. (V. 26.) KE határozata:

A Magyar Honvédség parancsnoka beosztásból történő felmentésről

Az Alaptörvény 9. cikk (4) bekezdés j) pontja, továbbá a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 20. § (1) bekezdés b) pontja alapján – a honvédelmi miniszter előterjesztésére – Korom Ferenc vezérezredest, a Magyar Honvédség parancsnokát e beosztásából 2021. június 1-jei hatállyal felmentem.

(3867 oldal, 39. lap)

Aki nem lép egyszerre....

Hát a CV 90-120-on elvileg csökkentett 120-as van nem?
Igen, de azóta fejlődött a teknyika és a hitfact toronyban amit a Centauro 2-re rakták, teljes értékű. Gondolom ha az 8x8 kerekes járműként kibírja, akkor talán egy láncos komolyabb platform is. Bár gondolom a terhelése komoly lenne elsütéskor, de elég masszív a hajtáslánc és futómű a hiúzban.

Vagy ő lesz az új honvédelmi miniszter, vagy valami nagyon nagy disznóság van vele kapcsolatban.
Nem akarok kombinálni, de Benkő az utóbbi fél évben nagyon megfáradt benyomását kelti. (Minden negatív felhang nélkül írom ezt.)
Egyik sem igazán jó kifejlet, de nekem inkább az jön le a nagyon rövid határidőről, hogy felfelé lép. Szerintem, ha valami negatív dolog merült volna fel Koromról, akkor azonnali hatályú lenne a felmentés, és nem kötődne hónaphatárhoz.
Szerintem is Benkő lép le. Korom helyének ki lehet a várományosa? Bőröndi, Sándor?

• Tetszik
Reactions: borisz
Volt olyan pletyka kb 1 éve, hogy Benkőt nyugdíjazzák es valami NERes ürge kerül a helyére.

• Vicces
Reactions: Kim Philby
NATO-ban nincs üresedő hely?

A közlemény nem említett nyugdíjazást, ezért valahova várhatóan el akarják rakni. (Még ha jelen pozíciójában változást is akartak talán, választások előtt biztonsági játék lenne, hogy egy NATO-attasét faragnak belőle. Bár ehhez meg ő is kellene, hiszen ez nagyon csúnya lefokozás lenne. De kisebb hullámot is vetne, mint menesztés.)

• Tetszik
Reactions: milagro
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.