Kínai repülőgép-hordozók

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 049
113
Valószínü nincs hozzá reaktor... Oroszoktól pedig vehetnének RITM-400 -at, amit az új 60 000t jégtörőhöz fejlesztenek.
Pár hónapja érkezett meg a Távol-Keletre egy úszó atomerőművük, ami "áramtermelős".
Jééééé, a kínaiak épp valami "ismeretlen-generátoros" elektromos rep-gép-hordozót "hegesztenek".

Opssssz: elszóltam magam! :eek: Bocsi...


U.i: :cool: + ;)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 296
13 751
113
Ment a vacilálás, hogy nukis legyen vagy sem? Aztán arra jutottak, hogy így is annyi új technológia kerül bele, hogy bőven elég rizikó, ha meghagyják hagyományosnak. Ebből mindenképpen legyártanak két hagyományosat, aztán a következő osztály már lehet nukleáris.
Haditengerészeti reaktorokat már gyártanak jó pár évtizede a tengeralattjáróknak. Igaz, hogy ezek jóval kissebbek, de gyanítom tudnak nagyobbat is fejleszteni.
Aztán, meg ott van az orosz licenc lehetősége is.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Hát, ahogy az amerikaiak megoldották, gondolom a kínaiak is megoldják. Pát éve teszteik a szárazföldi változatát. Gyanítom, hogy azért vannak a kondenzátor telepek.
Csak az amcsiknak már több évtizedes nukis tapasztalatuk van míg a Kínaiak még rendes repülőgép hajtóműveket se tudnak gyártani . Már a paraméterein röhögtem 200 000 óra élettartam ! A matek amúgy marha egyszerű meg kell nézni az össz teljesítmény igényt és ha ezt tudják folyamatosan biztosítani a generátorok akkor a meghajtás az már tök mindegy .
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 296
13 751
113
Csak az amcsiknak már több évtizedes nukis tapasztalatuk van míg a Kínaiak még rendes repülőgép hajtóműveket se tudnak gyártani . Már a paraméterein röhögtem 200 000 óra élettartam ! A matek amúgy marha egyszerű meg kell nézni az össz teljesítmény igényt és ha ezt tudják folyamatosan biztosítani a generátorok akkor a meghajtás az már tök mindegy .
Kínának is több évtizedes nukis tapasztalata van. Nekem úgy tűnik, hogy rendes repülőgép hajtóművel is boldogulnak.
De nem igazán értem, hogy mi a kérdés? Nem lesz EMALS a mostani hordozón?
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya and endre

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 338
17 528
113
Először találkozok pár konkrét számmal a 003 kapcsán, itt már a nevüket is tudni vélik. Érdekes.

Eqr1LWNW4AE6Rp2
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Először találkozok pár konkrét számmal a 003 kapcsán, itt már a nevüket is tudni vélik. Érdekes.

Eqr1LWNW4AE6Rp2
A felső ábrán hagyományos meghajtású CV-ként látható, a kémény és a friss levegőt biztosító nyílások azonosak.
Most vagy a rajz pontatlan, vagy tudnak valami. :)
A +15 ezer tonnás vízkiszorítás nem tűnik rendkívülinek, a +20 légijármű is reálisnak hat.
Szóval korrektnek ható adatok.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113

Azt írja hogy a type 003 akkora lesz mint a Ford osztály
Meg sem lepne ha majdnem akkora lenne . Miért? mert az első LHD sem egy 20 ezer tonnás mistral koppintás lett.

A type 002 270 méter hosszú odébb meg 305 métert írnak . Vagyis a type 003 vízvonal hossza 300 méter míg majd a teljes hossza 330 méter lesz ? o_O
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113
Én már csak arra lennék kíváncsi hogy a korábbi kibővített gyárakban ahol a modulokat rakták össze azóta már csövön lehet a ikertestvére is ?
 
T

Törölt tag 3933

Guest
A kiaiak az elso szietlancon belul MINDEN hadihajot lekovetnek. Minden hadihajo kap egy "arnyekot" ami par merfoldon bul koveti addig ameddig el nem hagyja a szigelancot vagy eppen el nem eri Koreat vagy Vietnam deli reszet. Ha kotelekben hajozik a masik akkor annak a koteleknek megfelo szamu kiseretet allitanak fel. Nem veletlen az orult Jingdao Jingkai epitesi szam.

Sot nemzetkozi tengerjog ide vagy oda vannakolyan teruletek ahova meg akkor sem engednek be ha jogod lenne odamenni.