[BIZTPOL] Magyarország

Obama: "Pedig nemrég 10 évvel ezelőtt demokratikus államok voltak, és most lényegében tekintélyelvűvé váltak”

Anyád.

Hat jah Obama ur, az on hazaja is nemreg meg demokratikus volt, aztan elkezdtek szamolni a szavazatokat...

Abban azért sok igazság van, hogy tényleg túl sok az autó a városban, ezzel valóban kezdeni kell valamit. (Mondom ezt úgy, hogy én is alapvetően autóval közlekedek.)
A módszerekről lehet, és kell is vitatkozni.
Én azt mondom, hogy a tömegközlekedést kellene, és lehetne is vonzóbbá tenni, de néhány esetben bizony az autós infrastruktúra is erős fejlesztésre szorulna, főleg az elkerülő utak és hidak terén, hogy akinek nem muszáj, legalább az ne terhelje a belvárost.

Nem tudom, hogy mennyi a BKV éves jegy és bérlet bevétele, de megfontolnám azt, amit van ahol már megléptek: részben vagy egészben ingyenes tömegközlekedés. A saját példámból kiindulva, én bár ritkán, de tudnám kocsi helyett a BKV-t használni, de anyagilag a legtöbb esetben egyszerűen többre jön ki !

Abban azért sok igazság van, hogy tényleg túl sok az autó a városban, ezzel valóban kezdeni kell valamit. (Mondom ezt úgy, hogy én is alapvetően autóval közlekedek.)
A módszerekről lehet, és kell is vitatkozni.
Én azt mondom, hogy a tömegközlekedést kellene, és lehetne is vonzóbbá tenni, de néhány esetben bizony az autós infrastruktúra is erős fejlesztésre szorulna, főleg az elkerülő utak és hidak terén, hogy akinek nem muszáj, legalább az ne terhelje a belvárost.

Nem tudom, hogy mennyi a BKV éves jegy és bérlet bevétele, de megfontolnám azt, amit van ahol már megléptek: részben vagy egészben ingyenes tömegközlekedés. A saját példámból kiindulva, én bár ritkán, de tudnám kocsi helyett a BKV-t használni, de anyagilag a legtöbb esetben egyszerűen többre jön ki !
Tarlós pont erre ment rá. De nem erővel, hanem fokozatosan akarta elérni.

Hmm, a Magyar Himnusz történetét ismerni kéne. Ezt a Sun nagyjából, bár nem teljesen megugrotta, a vadhajtások nem.
Szóval kezdetben vala a Himnusz. Ezt Erkel Ferenc megzenésítette. Ha valaki kiváncsi rá, hallgassa meg a Londoni "botrányos" himnuszt. Jelenleg hivatalosan ez Magyarország himnusza, de amikor Londonban lejátszották, lett nagy felhördülés.
1920 után, átalakították,egy lassabb ünnepélyesebb, és szomorúbb hangszerelésre, ezt ismerjük Himnuszként.
Ezt 49 után cserélni akarták, de végül maradt, viszont hivatalosan a kórusmű lett a Himnuszunk, ami bár gyönyörű, de nehezen énekelhető, végül a rendszerváltás környékén ezt visszaalakították az énekelhetőbb változatra. Talán pont 89-ben.
Na akkor mi is a baj azzal, hogy a 89es himnusz? Ahelyett, hogy örülnénk neki, hogy lefordítják...

• Tetszik
Reactions: antigonosz
Ja aha. Azt nem mesélte neki senki sem, hogy sem Berlin, sem London vagy Párizs sem Madrid és a világ összes nagyvárosai nem erre lettek kitalálva, mégis így vagy úgy de megoldották. Eszem megáll ettől a fószertől. A héten "volt szerencsém" látni a Szilvakék Paradicsaom nevű étteremben, hát mit ne mondjak, az életben sem nyerte el a szimpátiámat....