[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Ha már Szevasztopol

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Háborúra való pszichológiai felkészítés

MIlyen repülő ellen? A Szu-24M milyen hajó elleni rakétát visz?. Ott vannak a Krímen az orosz partvédelmi egységek, Bal,Rubezs Onix, Uran , Kalibr hajó elleni rakéták. Ráindítanak 2-3 Onix rakétát aztán viszlát a tenger mélyén.
Bokikám! Nem csináltál Bastion topikot?

Pont ez a szűk látókör ami engem megrémiszt, mikor a felvilágosult "nyugati" véleményeket olvasom...

"Megnyerhető első csapás"
"Korlátozott atomháború"
"Csak egy embert kell kilőni"

Bele fogunk dögleni ezekbe a faszságokba :(...
Szembesülve a jelenkor nagy gondolkodóival, voltaképpen a népességcsökkentési projekt már nem is tűnik olyan rossz ötletnek.

Nem, ha az a megegyezés tárgya, miszerint az oroszok szabadon vihetik Ukrajnát és egész Kelet-Európát.
Ezt nem értettem soha, minek vinnék? Nem kell nekik se terület, se nyarsanyag, emberük sem úgy lesz több, ha háborúba mennek. Simán csak üzletelni akarnak. Amikor Afganisztán fölött a tankerből a repülőbe töltött kerozin litere 400 dollár, akkor mi a f*sznak akarna bármelyik ország háborúzni, aminek a gazdasága nem ebből él? Még a csecsenekkel is rájöttek, hogy szovjet tartalék ide vagy oda, sokkal olcsóbb őket összeszedni az ólból meg le a fáról, s felhőkarcolót meg autópályát építeni nekik, mint háborúzni velük évtizedekig vagy megszállva tartani a helyet. Az öbölben a második kiruccanás napi 2-3 mld dollárba fájt, ez az oroszoknak nincs, s ha lenne is értelmesebben költenék el.

Szevasztopolnál úgy tudom, egy Bastion üteg van, max 8 tűzkész rakétával, és egy telepített partvédelmi egység 2 tűzkész rakétával. Ha a Daring két Astert indít egy bejövő célra, akkor elvileg nyolccal bír el egyszerre.

Bokikám! Nem csináltál Bastion topikot?
Oniks topik van. A Bastionban is Oniks rakéta van.

Szevasztopolnál úgy tudom, egy Bastion üteg van, max 8 tűzkész rakétával, és egy telepített partvédelmi egység 2 tűzkész rakétával. Ha a Daring két Astert indít egy bejövő célra, akkor elvileg nyolccal bír el egyszerre.
Megnéztem ezeket a videókat, de valamit nem értek. Ez a brit csónak jó közel ment a partokhoz, ergo ha onnan beterítették volna pár rakétával nagy hirtelen, lett volna ideje egyáltalán kivédeni? Vagy ha az a toprongy Fencer film helyett mást lő, azt is ki tudta volna védeni? Nem hiszem. A Krímbe telepített orosz partvédelmi rendszereket szerintem felesleges a neten kutatni, kizárt, hogy közzétegyék, miből hol és mennyi van telepítve. Van ott silóba rakott cucc, meg TEL-re telepített is pár darab, nem egy darab hadihajó ellen készültek ott fel szerintem.