Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Nem rossz elgondolás...
Ugyanakkor máshol is ez lenne valójában, csak nem jut el hozzánk a hír (Kína, Oroszország, iszlám-világ)? Szerintem aligha... Mert ott is ugyanazokat a javakat fogyasztják, illetve ugyanúgy közlekednek. Érdekes mindenesetre...
..
(Szóval szerepe lehet szerintem, de kizárólagos oka nem.)
Máshol is van, ne gondold, hogy nincs. Oroszoknál pl. elég markánsan, de Kínában is, az iszlámban is, a hinduknál is. Elég csak beírni pl. a youtube keresőbe, hogy mondjuk: transgender russia; china; islam...szép sorjába. Aztán olyat is kiad, hogyaszongya: "Bangladesh opens first islamic school for transgender people" Csak hát őszintén, alap esetben ki foglalkozik itthon a bangladesi nemváltók iszlám oktatásával? Ha nem verik szét, akkor a grúziai prájdról se nagyon hallanánk. Pedig az már-már a mi kultúrkörünk.

 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and enzo

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Az, hogy valaki úgy születik, hogy a saját neméhez vonzódik

Betegség, csak genetikai ezért értelmetlen a kinevelés, mert lehetetlen.
Nem, nem úgy születik.
Akkor a pedó is úgy születik, és a pedofília is genetikai kérdés.
"Nem farkas, nem teszed be a lábad az ajtón! -Mondta a kismalac."
( Ha van róla valami értékelhető forrásod, ami bizonyítja hogy genetikai, és nem pszichológiai kérdés ez a téma, szívesen venném ha linkelnéd.)
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
( Ha van róla valami értékelhető forrásod, ami bizonyítja hogy genetikai, és nem pszichológiai kérdés ez a téma, szívesen venném ha linkelnéd.)
A címével ellentétben azt is írja, hogy: "The message should remain the same that this is a complex behavior that genetics definitely plays a part in."
További vizsgálatokra van szükség.
 
  • Tetszik
Reactions: Filter

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 132
2 472
113
Nem olyan bonyolult ez össze kell fogdosni az összes koszos incelt és kirakni őket valami lakatlan szigetre. Na nehogy már korlátozzuk az emberiség 50%-át mert néhány szerencsétlen nem talál nőt. Ki örülne annak ha lányai közé hajtana teherautóval valami incel őrült?
Hagyja mindenki békén egymást, aki meg kárt akar tenni a másikban azt sittre vágni. Nem olyan nehéz ez.
Ki örül annak hogy fizethetjük a single mother statet? Az egyedülálló anyákon kívül.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 132
2 472
113
Sajnos most sem hisznek sokan, azt mondják ez csak hisztéria, "csúszós lejtő" érvelési hiba.
Valahol meg fog állni, sőt vissza fog lendülni az inga, mondjuk a saria bevezetésével. Vagy transzhumanizmus lesz, emberi jellegét is elveszített valami lesz az emberiség helyett/felett. Itt van pl. ez a magyar származású arc, látszólag komolyan gondolja:

A csúszós lejtő nem érvelési hiba hanem lopakodó taktika. Lásd: a rengeteg új női sport rekord.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
A címével ellentétben azt is írja, hogy: "The message should remain the same that this is a complex behavior that genetics definitely plays a part in."
További vizsgálatokra van szükség.
Végigbogarásztam, de semmi konkrét. Még csak elméleti szinten vannak.
Tehát nincs egyértelmű bizonyítékuk semmire.
@Redgreg
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 854
7 435
113
Épp a minap volt téma az elmélet, hogy az ólommérgezés volt Róma bukásának az oka (ólom ivóedények, ólom csövek, ólom-oxid édesítőszerként használata!). Az ólmozatlan benzin használata óta kimutathatóan csökkent az erőszakos bűnözés, korrelációt mutat a levegő ólomtartalma az erőszakra való hajlammal.

Mi lehet most a vízben/ételben, ami miatt majd pár évszázaddal később hülyének nézik a ma emberét, hogy hogy is gondolhatta, hogy ezt jó ötlet megenni? A mikroműanyagok miatt van? Mesterséges élelmiszer adalékok? Gyomirtók, permetszerek? Cukor? Ezek együtt? Fluorid? Nagyon érdekelne!
Egyik sem. Társadalommérnökök által gondosan megtervezett és végrehajtott PSYOP az európai kultúra és civilizáció szétverésére, egyik oldalról a kormányzat döntéshozatali struktúráiba évtizedek alatt beépített ügynökök, másik oldalról civil szervezeteknek álcázott ágensek segítségével.
Egy ügyesen felépített harapófogó, mert bármelyik oldalt is kezded megbontani, a másik oldal azonnal hangosan bevédi.

Egyébként a víz által kioldható ólom mennyisége a PH-tól függ, és mivel a rómaiak lágy forrásvizet használtak, ez korlátozta a ólom mennyiségét az ivóvízben. Persze a ólom poharak és a savanyú gyümölcslevek vagy bor kombinációja már nem volt ilyen szerencsés, ahogy az ólom acetáttal való édesítés sem (a mustot ólom edényekben főzték, hogy édesebb legyen). Egyes római csontvázakban fellelhető ólom mennyisége akár százszorosa is lehet a középkoriaknak. Ettől függetlenül ma az elfogadott nézet az, hogy még ez a megemelkedett szint sem volt elég arra, hogy komoly népegészségügyi problémákat okozzon, a legrosszabb esetben is, csak egy faktor volt a birodalmat sújtó problémák hálójában. Nem, a birodalom pontosan azért ment le a történelem kloákáján, ami most is a szemünk előtt elevenedik meg: a jólét okozta tespedés, céltalanság, korrupció, élvhajhászat, az oktatás, valamint a szellemi és morális alapok lassú szétesése, a társadalom immunrendszerének hanyatlása, és ebből fakadóan az ártalmas folyamatok és ágensek folyamatos térnyerése, amitől egyre kevésbé hatékony válaszokat tudott adni a környezete kihívásaira. Mindegy, hogy a modern technológia éppen az arkhimédészi csavar, gőzgép, vagy mikroprocesszor, ez mindig ugyanúgy megy.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 697
14 740
113
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 047
32 518
113

Leaders of the European Union recently threatened to kick out Hungary for not adequately celebrating homosexuality, even though homosexual activism was a fringe oddity in every Western nation just a few years ago. Even President Obama claimed to oppose gay marriage “as a Christian.” Now, apparently, it defines the West.
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 970
91 797
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 082
83 412
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 082
83 412
113
"Szerintük az erőszak nem importált, hanem a szexista kapitalizmus és társadalom terméke."
Ezt pls. magyarázzátok el a szovjet katonák (kommunizmusból jöttek) által megerőszakolt lengyel, magyar, bolgár, román, osztrák és német nőknek is!!!


Még szerencse, hogy ilyen nálunk nem volt még! Ja, de ...
 
Status
Not open for further replies.