[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 526
8 829
113
Ez a "kém szoftveres" sztori akkor ért volna valamit, akkor lehetett volna valamicskét hatása, ha ezt mint egy fasza film ötletet, netán kész forgatókönyvet tálalják, amit meg is csinálnak.
Így az ember fia csettintett volna, hogy frappáns!
De ez csak olyan fajta erőlködés mint gréczy zsolti képküldözgetős kisf@szu csajozása.
Pitiáner és unkreatív.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 513
8 861
113
Nem, nem feltétlen. Lehet olyan is hiteles, akivel, vagy amivel nem értek egyet. De ahhoz kellenek konkrét források, olyan háttér és a hitelesség megszerzése.

Na most e firkálmányban semmi konkrét forrás nincs (az sem az, ha azt írják, hogy megbízható, meg belső források...). Nincs meg a megbízhetósághoz a háttér, hisz ha valakit mondjuk annak a szervezete támogat (pl. a Direct 36-ot tk. az Op. soc. Fund. mint kiemelt támogató, illetve norvég alap) aki ellen kampányt folytatott (hogy okkal, vagy sem, nem ez most a kérdés), annak hitelessége, pártatlansága igencsak csorbát szenved. Hitelességüket pedig számomra ekvesztették (pedig pl.: sok-sok évig az index volt az alap hírforrásom és a legtöbbet megnyitott lapom) akár a nem megalapozott cikkeik, akár a vinnyogásuk és a sajtószabadságról (és más kérdésekről) alkotott hazugságaik miatt, ami nem csak a Kormánynak, hanem az országnak és a politikailag nem elkötelezettekkel szemben is hátrányos.

Egymástól független... egyem a zuzájukat. Persze, nincsenek összefüggések. :D
Most nem jut eszembe, hogy melyik is volt az a magyar újságíró, aki a W.P.-ben megírta a cikkét, amjd hivatkozott rá, hogy lám-lám ááámerikában is megírták már.
A német lapoknak meg nem a német politikusok és fontos személyiségek amerikai lehallgatásáról kellene elsősorban oknyomozni? :O


Ha Neked hiteles hírforrás ez a kör, akkor az a Te dolgod. Nyilván nem mondom, nem is szeretném mondani, hogy ne olvasd őket, hisz Magyarországon sajtó és véleményszabadság van.

Az hogy hitelességet kölcsönözzünk az ügynek azt részben az adja, hogy az ügyet nyilvánosságra hozó újságok önmagukban is hitelesek. Ezek valódi újságok, ahol nem szokás történetet kitalálni és olyan környezetben nőttek fel, ahol komolyan megüthetik a bokájukat ha nem viselkednek újságként. Az értékrendükkel, véleményükkel lehet vitatkozni, de ezt az ügyet nem lehet csak úgy félresöpörni, hogy biztos kitalált dologra alapoznak állításokat. Ráadásul különböző újságokról van szó. A bíróságokon se lehet félresöpörni azt ha mondjuk öten látnak egy bűncselekményt, hogy biztos összebeszéltek, azért mondják ugyanazt. Ugyanígy itt is min globális összeesküvést kéne feltételezni ehhez.

A Washington Post amúgy anno más - amerikaiakat negatívan érintő - lehallgatási botrány nyilvánosságra hozatalában is részt vett. Akkoriban persze a Fidesz máshogy viselkedett:

 
T

Törölt tag 008

Guest
Pár elég jó menő vállalkozót ismerve mondom azt, hogy egyik se az appoktól, meg az okostelefontól építette fel azt, ahol most tart vállalkozásilag. Sőt, nagy része nem is techbuzi és kb. csak telefonálásra használja a telefont. Nem a telefon milyenségén és az applikációkon múlik egy vállalkozás sikeressége. -Legalábbis én nem azt látom.
Fordított arányosság van. Sok app kémkedik sőt már az okos telefonok alapból is viccesek.

Ha sikeres akar lenni nem is használ csak butafont vagy valami titkosított cuccot.
A kémkedés 80%-a ipari kémkedés és nem csak országok csinálják, hanem minden kis szar app/cég.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 513
8 861
113
Tessék normálisan alátámasztani az állításokat a cikkben, attól oknyomozás. Ez csak ilyen himihumi cikk és még akkor is lejáratja a témát, ha totálisan igaz. Nem kell se egyik, se másik, se a harmadik -se senki állítását kritika nélkül benyalni a tudatba. Ez nem az a szinvonal, amit a "neves" újságoktól elvárunk.
A Telex írja meg maga, hogy csak "A kutatás során számos olyan közvetett bizonyítékot is találtunk, amelyek arra utalnak, hogy a titkos megfigyelések mögött magyar állami szervek állnak." továbbá: "A nemzetközi tényfeltáró csapat birtokába jutott adatokból az nem derül ki egyértelműen, hogy pontosan ki vetette be a kémszoftvert."
Ennyit a "17 szerkesztőség – köztük a Washington Post, a Guardian, a Süddeutsche Zeitung, a Die Zeit és a Le Monde – részvételével zajló nemzetközi nyomozást" -ról.
Ja, nincs hálózat őőőő ...azaz, de van: "Forbidden Stories nevű tényfeltáró újságírói hálózat".

Az újságok állítása szerint a lista az ami hiteles, és hogy számos mobiltelefonban megtalálták a feltörés nyomát. Számos nyom utal rá, hogy ki vásárolhatta meg a szoftvert, ki használhatta, a tény, hogy a kormány ellenfeleit figyelték meg ezek mind erősen utalnak rá, hogy kik és mire használták.

Egyébként te is titkos hálózatot feltételezel a dolgok mögé. Csak úgy.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 513
8 861
113
Mibol tudjuk hogy kedv szerinti megfigyeles volt? Nem volt tomeges megfigyeles, az orszag kb 3 firkaszat neztek meg ALLITOLAG (mivel a ket firkasz is felteteles modban fogalmaz) mindemellett meg vagy 300 fot, akiket bunozokkent jeloltek a cikkben. Mibol tudjuk hogy a 3 ujsagiro lelke tiszta mint a feher ho, ha egyaltalan megfigyeltek es nem egy ordas kamut rittyentettek ossze ismet?

Nem utal rá semmi, hogy lehetne alapja a megfigyelésüknek. És a kormány, aki e felől dönt, nem demokratikus jogállami kormány, tehát nem hiteles ennek eldöntésében. Nincs semmi alapján feltételeznünk, hogy ok volt a megfigyelésüknek.
 
  • Tetszik
Reactions: formosa1

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 526
8 829
113
Több ennél, hogy amiért kiegyenlítettek a németek 2:2-re, plusz a szivárványos mizéria ugyebár, ezért Orbán Viktor felcsúton a háza padlásán aktiválta a koituszi transzfesztátort és összekúrta az időjárást a libsi nyugat európában.
:oops:
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 705
113
Nem utal rá semmi, hogy lehetne alapja a megfigyelésüknek. És a kormány, aki e felől dönt, nem demokratikus jogállami kormány, tehát nem hiteles ennek eldöntésében. Nincs semmi alapján feltételeznünk, hogy ok volt a megfigyelésüknek.
Miért nem demokratikus jogállami kormány?
Ezt fejtsd ki légyszi!

A demokráciának van köze a választásokhoz és az elnyert mandátumokhoz, vagy csak ahhoz hogy Alex Soros hogy ébred? A jogállam ugyancsak érdekes…. Itt is a törvényhozás alkothat törvényeket, vagy valamilyen NGO hozhatja meg?
Nem trollkodlak, tényleg érdekel!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Ráadásul különböző újságokról van szó.

Egyébként te is titkos hálózatot feltételezel a dolgok mögé. Csak úgy.

Igen, amik egy hálózat tagjai, mint önnönmaguk megírták. El kéne olvasni a cikket, de itt is idéztem. Nem volt szó semmi titkos hálózatról. De ha nem olvastad: "nemzetközi nyomozást a Forbidden Stories nevű tényfeltáró újságírói hálózat vezette". Szóval na... csak úgy... idézve a cikket? :oops:

Az hogy hitelességet kölcsönözzünk az ügynek azt részben az adja, hogy az ügyet nyilvánosságra hozó újságok önmagukban is hitelesek.
Hááát. Jó, ha Te így gondolod. De én meg nem így gondolom. Nyilván ez már hitkérdés is, de nekem a hitelességükről erős kérdőjeleim vannak, ismerve, hogy ott voltak Ulfkotte könyvei, amik pont a hitelességükről szólnak belső szemszögből; vagy, azok az interjúk, amiket Szíjjártó Külügyminiszter Úr is meg szokott osztani, hogy mennyire felkészültek, avagy mennyire vágyvezéreltek a valóságot ignorálva; de így összességben, mikor úgy általában negatív és hazug színben tüntetik fel mind a Kormányt, mind az országot. De minimum ugyan úgy Ellenségképet gyártottak maguknak, mint a Kormány által -pont ő általuk kritizált módon- Soros. Bele sem gondolva, hogy ezzel akár milyen biztonságpolitikai kockázatot jelentenek Magyarországnak (pl.: Antifa).

Az értékrendükkel, véleményükkel lehet vitatkozni, de ezt az ügyet nem lehet csak úgy félresöpörni, hogy biztos kitalált dologra alapoznak állításokat.
Szerintem sem lehet szimpátia alapján félresöpörni! Meg az egész összehangolt támadást sem az ország ellen. Szerintem teljesen dilettáns módon ártottak ennek a nyilván valós biztonsági kockázatnak azzal, hogy igazából semmi bizonyító erejű dologgal nem álltak elő, csak közvetett úgygondolásokkal; amire maximum politikai támadást lehet indítani, de nem lehet ezt a biztonságpolitikai témát valóban felgöngyölni. Érdekes, hogy ilyen gyenge lábakon álló vádaskodásokkal álltak elő több év után. Véleményem szerint, vagy nem jutottak semmire, vagy ennyi volt benne; vagy esetleg valamiért gyorsan elő kellett venni a témát.

Ugyan olyan biztonsági veszély, mint mikor a -értékrendtől és véleménytől függetlenül- Magyarországot képviselő és irányító politikusokat és családtagjaikat titkosszolgálati módszerekkel követnek. Én nem emlékszem, hogy ugyan ezek az újságírók ezekről elítélően nyilatkoztak volna. Talán azért, mert pont ők léptek fel ezekkel a módszerekkel? Ugye azokat is akik ezt a vélelmezett esetet elítélően kezelik, azt is ugyan úgy elítélik?

A Washington Post amúgy anno más - amerikaiakat negatívan érintő - lehallgatási botrány nyilvánosságra hozatalában is részt vett. Akkoriban persze a Fidesz máshogy viselkedett:
Most se mond mást. Ki kell deríteni, hogy miért érkezett ez az összehangolt támadás. Tudod, ebben a véres diktatúrában, ahol az amúgy sem létező ellenzéki sajtóorgánumok újságírói frissen és ropogósan kérdezhetik az ügyről a külügyminisztert és az kulturáltan, részletesen válaszol és elmondja azt, amit kb. akkor is:
„Hogy ebből fakadóan lehet-e bármilyen felelőssége vagy hatásköre az IH-nak… kértem az IH főigazgatóját, hogy legyen kedves ezt a kérdést áttekinteni: milyen titkosszolgálati érdekek állhatnak ezen információk mögött? Milyen titkosszolgálati érdekek amögött, ha ez valóban megtörtént, kinek az utasítására, kinek az érdekében, ha meg nem történt meg, akkor milyen titkosszolgálatok koordinációjával került sor egy ilyen nemzetközi kommunikációs akcióra?” Írja a telex.hu
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Fordított arányosság van. Sok app kémkedik sőt már az okos telefonok alapból is viccesek.

Ha sikeres akar lenni nem is használ csak butafont vagy valami titkosított cuccot.
A kémkedés 80%-a ipari kémkedés és nem csak országok csinálják, hanem minden kis szar app/cég.
Jajj már, hát nem tudod, hogy ez csak olyan elmélet, ami "igen szűk mintádba és elméletedbe beleillik"? :D
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 526
8 829
113
A libernyák sajtó amikor bedobta a sztorit.
200.webp



A doktor miniszterelnök úr miután kiderült, hogy ő volt. (Ez is)
AdeptHauntingDachshund-max-1mb.gif


A balos sajtó holnap.
200.webp
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 464
24 048
113
Direkt36 "kideríti" majd átpasszolják a szomszéd szobába, ahol telex mint forrás hivatkozik, tulajdonképpen saját magára :D
Olyan ez mikor az index vagy a sok4 hivatkozik a saját qubit nevű szennyére.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 526
8 829
113
Direkt36 "kideríti" majd átpasszolják a szomszéd szobába, ahol telex mint forrás hivatkozik, tulajdonképpen saját magára :D
Olyan ez mikor az index vagy a sok4 hivatkozik a saját qubit nevű szennyére.
Ne zavard őket össze tényekkel!
Már teljesen ilyenek szegénykéim. :oops:
(vajon ez ellen van oltás? nincs mi!? affenébe!)

1162c185811b64b4727e2c2b140ec5dd.gif
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 464
24 048
113

egxébként hírünk a világban....
Népszava :D Kedvenc, mindig eszembe jut a rigmus: "Megjelent a népszava, benne van a pékf@sza, aki nem vesz népszavát, vegye be a pékf@szát."
Telesírjátok itt a világot, közben meg ki a fenét érdekel?