[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 092
113
Cseh Katalin leszámol a tálibokkal (utólag színezett)



4f3ad7cee68c3f4b56b1aa86a617e406.jpg
 
W

Wilson

Guest
PavolR-nekost lehet hogy igaza van !

Ugyanis a beszálló légteret ami a kifutók végétől kezdődik MÉG MINDIG az Afgán hadsereg védi !!! Ez valószínűleg a talibannal kötött egyesség része ! Ezért szinte biztosan az afgán hadsereg páncélozott járműve van a képen.
Tegnap volt egy hírben hogy még mindig ez a felállás a repülőtér védelmében.
Márpedig úgy látszik, hogy afgán zászló van ráfestve az oldalára. A fekete és zold szélek viszonylag jól kivehetoek, a kozottuk lévo kicsit zavaró fehérség valszeg a voros sávot átuto fehér címer.
Egy torok Cobrán mindenképen ott lógna a piros zászlócska, még ha az ajtó, ahol az oldalso szok lenni ráfestve, ki van nyitva.
Na úgy néz ki,hogy azok ott a képen török katonák,kutakodtam a török médiában és ezt találtam...

https://www.ortadogugazetesi.com/gu...iklamasi-turk-askeri-ile-birlikte-h43126.html

Nem tudok törökül,úgy hogy ezt a google fordítója magyarította,de a lényeg azért érthető a Pentagon közleménye szerint a török katonák ott vannak a kabuli reptéren.

A kabuli repülőtér közleménye az USA -tól: Együtt dolgozunk a török hadsereggel​


Míg az Afganisztánból történő nagy menekülés folytatódik, a Pentagon nyilatkozatot tett a kabuli repülőtér sűrűségéről.


A kabuli repülőtér közleménye az USA -tól: Együtt dolgozunk a török hadsereggel

A tálibok, amelyek rövid időn belül elfoglalták a tartományi központokat Afganisztánban, tegnap beléptek Kabulba. Miután a szervezet átvette az elnöki palota irányítását, megkezdődött a menekülés Kabulból. Tegnap este több ezer ember hagyta el az országot a kabuli repülőtéren.

A SÍKOK TELJEK, VÉGEN CSILLAGOLNAK


Annak ellenére, hogy a gépek kapacitásukat meghaladóan vitték az utasokat, néhány afgán kijelentette, hogy a gépen fog utazni, és felmászott a gépek tetejére. Még arról is beszámoltak, hogy a térségből a gépre felkapaszkodó afgánok felszállás közben elestek.

TÖRÖK KATONAI NYILATKOZAT PENTAGONBÓL


Végül a Pentagon nyilatkozatot tett a kabuli repülőtérről, ahol Törökország fontos helyzetben van biztonságának biztosításában. "Az Egyesült Államok, a török katonák és a nemzetközi partnerek együtt dolgoznak a tömeg eltakarításán a kabuli repülőtéren" - mondta Kirby, a Pentagon szóvivője.


A LÉGI MŰVELETEK ÚJRA KEZDŐDNEK


Másfelől arról számoltak be, hogy az amerikai hatóságok, amelyek ideiglenesen felfüggesztették a légi műveleteket, miután 2 afgán amerikai katonát öltek meg, valamint a kábi repülőtéren uralkodó káosz, az események ellenőrzés alá helyezése után folytatják légi műveleteiket.

Az amerikai katonák két embert lőttek le a repülőtéren


Megjegyezve, hogy miután az amerikai katonák lelőttek két afgánt, akik állítólag fegyveresek voltak, és a káoszt, amely a repülőtéren tört ki, az amerikai hatóságok ideiglenesen leállították az összes légi hadműveletet, hangsúlyozva, hogy nem tudni, hogy a szóban forgó emberek tagjai voltak -e Tálibok.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Ramzeny Kadirov is nyilatkozott de @boki jobban tudja valószínűleg.

Ramzan Kadirov az afganisztáni helyzetet kommentálva azt mondta, hogy Oroszország szövetségeseinek meg kell erősíteniük határaikat, és "fel kell készülniük a legrosszabbra"
"Ez nem jelent problémát számunkra, ha megjön a parancs - megállítunk mindenkit, aki veszélyezteti államunkat, szuverenitásunkat, embereinket" - mondta Kadirov.

Azt is mondta, hogy az Afganisztánnal határos országok "most veszélyben vannak".
 

waterloo

Well-Known Member
2020. március 3.
751
1 180
93
A BBC már reggel beszámolt róla, és már akkor lehoztam, de a tálibok hivatalosan is bejelentették, hogy a Kandahari katlanban rekedt SOF is megadta magát. Ez azért fontos, mert a még kószáló SOF alakulatok, ha motiváltak és/vagy CIA irányítás alatt állnak, hosszútávon komplikációt jelenthetnek a táliboknak, például, ha eljutnak Panjshir völgyébe vagy egyéb baráti területekre.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113

Az afganisztáni káosz és a modern fegyverek tálib kézre juttatása “a NATO történetének legnagyobb veresége” – írta Janez Jansa szlovén kormányfő hétfőn a Twitter-oldalán, hozzátéve: Szlovénia mint szövetséges, osztozik a felelősségben.

“Az afgán szövetségesek tálib-terrorra hagyása szégyenletes cselekedet. Mindez egy korszak végének szimbóluma” – írta Jansa a bejegyzésben.
A szlovén csapatok május végén vonultak ki Afganisztánból. Ljubljana jelenleg segíteni próbál a szlovén katonákat segítő afgán személyzetnek, amelyek többsége vélhetően Olaszország segítségével már biztonságba került. Szlovénia Olaszországgal közösen vett részt a NATO afgán missziójában – idézte fel a szlovén sajtó.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Na úgy néz ki,hogy azok ott a képen török katonák,kutakodtam a török médiában és ezt találtam...

https://www.ortadogugazetesi.com/gu...iklamasi-turk-askeri-ile-birlikte-h43126.html

Nem tudok törökül,úgy hogy ezt a google fordítója magyarította,de a lényeg azért érthető a Pentagon közleménye szerint a török katonák ott vannak a kabuli reptéren.

Szerencséd van, nekem megy.
Egész jó a fordítás, szokásos bull shit ami mindenhol van.
Lényeg, hogy (a cikk szerint) újraindult az evakuálás és a Pentagon "SZÓVIVÖJE szerint" a "nemzetközi partnerek" meg azt jelenti ilyenkor, hogy amcsik, törökök és más szövetséges országok katonái is együtt.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 379
8 565
113
Csak halkan kérdezem, az Unió lépett már, hogy az UINÓS állampolgárokat kihozza?
Megtárgyalták, hogy a térségben milyen módon szeretnék Európa érdekeik érvényesíteni?

Naiv kérdés. Ha, fél éve kitalálták volna a stratégiát is késő lenne, bohócok gyülekezete az egész.
Annyira irritál, itt élünk, minden hülyeséggel el vannak foglalva, de egy Líbia érdekszférába kényszerítése is nagy falat.
A határainkon nem képes ez a társulat megvédeni az érdekeinket.
Pedig 500 millióan vagyunk, a Föld jelenleg legnagyobb GDP-t termelő régiója az EU (persze már csak ideig-óráig), atomhatalom, hatalmas (sajnos egyre inkább genderfluid) hadsereggel és az érdekeit úgy képviseli, mint a lábon lőtt meghalni induló elefánt.

Ahhoz, hogy az EU hatékonyabban tudjon működni, ahhoz több jogosultság kéne Brüsszelnek.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ezt érdemes olvasni szerintem ha török hirek érdekelnek.


Azt olvasom, hogy ma 324 állampolgárt (török) hoztak ki és, hogy már elő volt készítve az akció erre az esetre, amit tegnap elkezdtek.
Tehát ha akcióznak, akkor biztosan vannak is ott.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas
W

Wilson

Guest
Szerencséd van, nekem megy.
Egész jó a fordítás, szokásos bull shit ami mindenhol van.
Lényeg, hogy (a cikk szerint) újraindult az evakuálás és a Pentagon "SZÓVIVÖJE szerint" a "nemzetközi partnerek" meg azt jelenti ilyenkor, hogy amcsik, törökök és más szövetséges országok katonái is együtt.
Na végre akkor valaki Vlad mellett direktbe le tudja fordítani a török szövegeket:).Amúgy nagyon jó látni,hogy a török katonák mellett nem látok magyar katonákat a kabuli reptéren:)