[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113

A tálibok őrséget állítottak fel a kabuli orosz nagykövetség körül

A tálibok őrséget állítottak fel a kabuli orosz nagykövetség körül, és szavukat adták, hogy a diplomaták haja szála sem fog görbülni – jelentette ki Zamir Kabulov, az orosz elnök afganisztáni különmegbízottja, a moszkvai külügyminisztérium második ázsiai osztályának igazgatója hétfőn, az Eho Moszkvi rádiónak nyilatkozva.

“Viszonylag nagy nagykövetségünk van Afganisztánban, körülbelül száz emberrel. A személyzetünk egy részét szabadságra küldjük, vagy más módon evakuáljuk, hogy ne legyen túl nagy a jelenlétünk” – nyilatkozott.
Kabulov szerint Kabulban “abszolút nyugodt a helyzet”, amit nem kell összekeverni a főváros repülőterén az amerikaiak hibájából kialakult helyzettel. Rámutatott: a radikális iszlamista szervezet legfelső vezetése utasította a tálib fegyvereseket, hogy ne bántsák a lakosságot. Mint mondta, kabuli képviseletükre még nem érkezett be evakuálási kérelem a helyben élő orosz állampolgároktól.


Zamir Kabulov közölte: nem tart attól, hogy Afganisztánban második Iszlám Állam jöhet létre, mert a gyakorlatban tapasztalta, hogy a tálibok “könyörtelenül harcoltak” a terrorszervezet ellen és nem voltak elnézőek vele, mint az Egyesült Államok, a NATO és az elmenekült afgán kormány. Ugyanakkor leszögezte, hogy Moszkva nem fog kapkodni a tálibok elismerésével.

“Figyelemmel kísérjük majd, hogy a közeljövőben mennyire felelősségteljesen kormányozzák az országot, s ennek alapján az orosz vezetés le fogja vonni a szükséges következtetéseket” – mondta.

Hozzátette: az ENSZ Biztonsági Tanácsának döntése szükséges ahhoz, hogy a tálib mozgalom lekerüljön a terrorista szervezetek listájáról Oroszországban.
 
W

Wilson

Guest
Rendben, én viszont továbra is hiányolom a torok jelzést, mert ahol kellene lennie, ot nyilvánvaloan nincsen ... pedig a fotókon (kettot is találtam) elég szépen látni a hátsó ajtót.
full
Másik dolog - mi van rászerelve a hátulján?
Szerintem IED elleni zavaróeszköz,talán ez a típus de nem esküszöm meg rá...

34_gergedan-640x375.png


https://en.defenceturk.net/gergedan-portable-rcied-jammer-system-vehicle-type/
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu
K

kamm

Guest
Oké, oké. De ezt a hadsereget ők képezték ki. Azért vmi qrvára félrement, az afgán vezetés meg amcsi bábkormány volt. itt is sikerült igazán gerinctelen elnököt választani, aki a kasszával távozik. Egyedül az alelnök és a védelmi miniszter volt jó választás, akim felveszik a harcot.

1 hónapja még azt mondta, egy kövi Saigon elképzelhetetlen, hülye aki ezt állítja. Ma kiderült ki volt a hulye... Nem az akinek mondta, hanem aki mondta.

Bár én úgy látom, lepaktáltak a tálibokkal. Nem csak mára és nem csak a a reptérre gondolok, hanem a hatalomátadásról. Ezért megy mindennilyen gördülékenyen vérontás nélkül.

Errol beszelt. Hogy o nem hajlando 4 elozo elnok utan ezt a szarrugdosast folytatni, plane nem tovabbi amerikai eletek aran.

A Sate Dept ameg a Pentagon beszel most:


"40 perccel ezelott tiszta volt a repter es landolt az elso C-17 Marines a fedelzeten, a masodik C-17 az 82nd Ariborne a fedelzeten most landol.
Nap vegere 3000-3500 katona lesz a helyszinen."


Korabban egy szakerto azt becsulgette, hogy siman lehet 50-100 ezer fo kozott is az osszes afgan, akinek a specialis bevandorlo vizumot fognak adni.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Wilson
W

Wilson

Guest
Ki is fogadott arra, hogy a németek nem mernek majd leszállni vagy hogy a jenkik nem engedik?
Ennek végére is pontot tehetünk.


A German Air Force A400M transport aircraft has landed in Kabul to begin the evacuation of German citizens from Afghanistan, security sources tell dpa news agency.
Szerintem az a helyzet,hogy miután az amerikaiak garantálták az Atlas biztonságát leszált Kabulban a gép.
 
  • Tetszik
Reactions: waterloo
W

Wilson

Guest
Errol beszelt. Hogy o nem hajlando 4 elozo elnok utan ezt a szarrugdosast folytatni, plane nem tovabbi amerikai eletek aran.

A Sate Dept ameg a Pentagon beszel most:


"40 perccel ezelott tiszta volt a repter es landolt az elso C-17 Marines a fedelzeten, a masodik C-17 az 82nd Ariborne a fedelzeten most landol.
Nap vegere 3000-3500 katona lesz a helyszinen."


Korabban egy szakerto azt becsulgette, hogy siman lehet 50-100 ezer fo kozott is az osszes afgan, akinek a specialis bevandorlo vizumot fognak adni.
Ok,rendben van de nekem ne akarja senki bemesélni,hogy fogalmuk sem volt arról,hogy egy sz...rkupacba egy teljesen korrupt és életképtelen adminisztrációba tolták hosszú éveken keresztül a dollár száz milliárdokat...
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Én nem kedvelem túlságosan Biden-t, de ezzel nehéz vitatkozni.
"We gave them everything they could need... a 300,000-strong army, bigger than most of our NATO allies, incredibly well-equipped, paid their salaries, maintained their air force - the Taliban does not have an air force! -, provided CAS... but we cannot give them the will to fight."

Azokat az afgán civileket sajnálom, akik bíztak a katonáikban, a nőket akik végre tanultak és levették a nikábot, meg a katonák civil családjait, mert minden nyilatkozat meg duma ellenére rájuk cudar világ jön. Nem véletlenül menekülnek.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
A tálibok új nyilatkozatai:

-A kábítószerek termesztése, a kábítószerek értékesítése vagy értékesítésének népszerűsítése ezentúl halálbüntetéssel jár.

- Minden vérbosszú megszűnt. Mostantól minden vita az iszlám saría bíróságon fog keresztülmenni, a viták rendezésére a saría bíróságon kívül már nincs jogos út.

Mérnököket, orvosokat és más szakembereket hívunk meg a világ minden tájáról, hogy újjáépítsék Afganisztánt. Garantáljuk nekik a magas fizetést.

Mostantól a jóslást, a szerelmi varázslatokat, a jóslást, a politeizmust a sírokon szigorúan büntetik.

- a fiatal srácok elleni erőszakot halálbüntetéssel sújtják. Az Afganisztán Iszlám Emirátust szigorúan büntetik a kicsapongásért.

A nők szabadon hagyhatják el a házat kísérő nélkül, de a hidzsáb kötelező!

Az Afganisztán Iszlám Emirátus megtilt minden, kamatokkal kapcsolatos tevékenységet, minden tartozást és kamatot törlik.
 
W

Wilson

Guest
Én nem kedvelem túlságosan Biden-t, de ezzel nehéz vitatkozni.


Azokat az afgán civileket sajnálom, akik bíztak a katonáikban, a nőket akik végre tanultak és levették a nikábot, meg a katonák civil családjait, mert minden nyilatkozat meg duma ellenére rájuk cudar világ jön. Nem véletlenül menekülnek.
Ezért gondoltam furcsákat amikor ma olvastam az afganisztáni orosz nagykövet nyilatkozatát amikor azt mondta,hogy szerinte az afgánoknak nem kell elmenekülniük,mivel szerinte a tálibok azt nyilatkozták,hogy nem akarnak bosszút állni.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ha valaki azért menekül valahonnan, mert az életét félti, akkor miért mászik fel kívülről egy felszállni készülő C-17-es törzsére a kifutópályán?

Mert már nem normális... és/vagy jobban fél attól, mi lesz ha a tálibok élve fogják el. Így legalább "megpróbálta" a menekülést és legalább nem kerül élve a kezük közé...
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
A tálibok új nyilatkozatai:

-A kábítószerek termesztése, a kábítószerek értékesítése vagy értékesítésének népszerűsítése ezentúl halálbüntetéssel jár.

- Minden vérbosszú megszűnt. Mostantól minden vita az iszlám saría bíróságon fog keresztülmenni, a viták rendezésére a saría bíróságon kívül már nincs jogos út.

Mérnököket, orvosokat és más szakembereket hívunk meg a világ minden tájáról, hogy újjáépítsék Afganisztánt. Garantáljuk nekik a magas fizetést.

Mostantól a jóslást, a szerelmi varázslatokat, a jóslást, a politeizmust a sírokon szigorúan büntetik.

- a fiatal srácok elleni erőszakot halálbüntetéssel sújtják. Az Afganisztán Iszlám Emirátust szigorúan büntetik a kicsapongásért.

A nők szabadon hagyhatják el a házat kísérő nélkül, de a hidzsáb kötelező!

Az Afganisztán Iszlám Emirátus megtilt minden, kamatokkal kapcsolatos tevékenységet, minden tartozást és kamatot törlik.
Van benne olyan,amit már most azonnal bevezethetnének Magyarországon,az utolsó pontra gondolok:).De az első pontba könnyen beletörhet a bicskájuk,mivel egyszer erre már ráfaragtak,ha meglépik az afgán máktermesztőknek valamilyen módon pótolniuk kell a kieső bevételeiket,mert ha nem teszik meg nehéz helyzetbe kerülnek.
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Ezért gondoltam furcsákat amikor ma olvastam az afganisztáni orosz nagykövet nyilatkozatát amikor azt mondta,hogy szerinte az afgánoknak nem kell elmenekülniük,mivel szerinte a tálibok azt nyilatkozták,hogy nem akarnak bosszút állni.
Itt már kifejtettétek, hogy ez az időszak a táliboknak is fontos, nekik sem kell a balhé. Ha elment mindenki, akkor majd betendezkednek. Számomra csak az a kérdés, mennyire lesz véres vagy egyáltalán az lesz e. Egyelőre nagyon csitítják a kedélyeket.
Ki tudja, lehet az új haverjuk némi reformot vár el a gyümölcsöző együttműködés érdekében.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and honved