[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

Flightradar, akinek van kedve menjen végig a Kadul-Dubai repülési útvonalon, most.
Elég szép mennyiségű gép van a levegőben oda-vissza.

Este mindig megnő a forgalom. De simán lehet köze ahhoz, hogy mivel Biden tartja a 31.-i határidőt, így fel kell gyorsítani a kiürítést, hogy aztán 31.-n lehetőleg ne azt nézze megint élőben, ahogy x mennyiségű afgán fürtökben lóg a C-17-eseken a futóműbe kapaszkodva. Persze úgyis az lesz megint, mert a tálibok még megmutatják a világnak a káoszt, amit az USA hátrahagyott és ráeresztik az afgánokat a reptérre.

• Tetszik
Reactions: aquarell
ezt dumaljuk itt mar nehanyan mar egy hete...

csak hat ezek menekulni szeretnek, jo az elett europaba meg az usaban, a csaladjuk vedelmeben meg haljon meg az amcsi vagy europai katona ahogy eddig is.
Itt volt-e nem tudom, de a twitteren kering egy video ahol az afgán katona sirva könyörög a parancsnokának, hogy ne rakassa le velük a fegyvert úgy, hogy a közelben nem volt még tálib.

Azért nem tudom melyik katona, melyik hadseregben tagada meg parancsot nagyszámban, ha a hadsereg vezetése lerakatná velük a fehyvert, az elnök meg lelépne. Még a gépesitéssel való tavozás a legkisebb rossz ilyen helyzetben.

Szóval van ebben disznóság bőven, szerintem messze nem ilyen egyszerű ez sajnos.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 2361
Valahogy igy képzeltem el én is a tálibok legyőzését,de vonatkozik ez az iszlám fanatikusok rendberakására is. 1938 óta nincs erre akarat,a kis bajszos óta nem merte senki bevállalni....
A kis bajszos jóban volt a muszlimokkal, még a jeruzsálemi főmuftinak is menedéket nyújtott. Voltak bosnyák meg albán ss hadosztályok meg számos muszlimokból álló keleti segédcsapat.

"Semmi bajom az iszlámmal, mert kineveli számomra (…) a katonákat, és a paradicsomot ígér nekik, amennyiben harcolnak és meghalnak a csatában”

Heinrich Himmler

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az afganisztáni béke és stabilitás, valamint a regionális stabilitás előmozdítását célzó erőfeszítések összehangolásáról tárgyalt telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnök és Narenrda Modi indiai kormányfő - közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232739/

A tálibok megtiltották az afgán állampolgároknak a belépést a kabuli repülőtérre
Forrás: https://kuruc.info/r/4/232741/

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Közben Biden nyilatkozott, hogy betartja a 31. határidőt.
Csodás lesz. Mára 41% zuhant az elfogadottsága. Ez Trump atlaga volt (!), de így lassan eleri annak legalacsonyabb pontjat, a történelmi rekord 37%, cirka egy honap alatt.
Hat, nem semmi, kb szabadesésben van és nem akarja meghosszabbítani par nappal... tényleg el kell gondolkodni, mennyire van eszenel.

Csodás lesz. Mára 41% zuhant az elfogadottsága. Ez Trump atlaga volt (!), de így lassan eleri annak legalacsonyabb pontjat, a történelmi rekord 37%, cirka egy honap alatt.
Hat, nem semmi, kb szabadesésben van és nem akarja meghosszabbítani par nappal... tényleg el kell gondolkodni, mennyire van eszenel.
total mindegy. leeshet most 10% IS.
nem most lesznek a valasztasok.
mire lesznek a valasztasok, addig mar ez regen el lesz felejtve.
egy atlagos szavazonak a vilagon, a memoriaja max fel ev.

• Tetszik
Reactions: nani1980