Járványok, fertőzések (humán)

Akor még tanulj sokat, mert nem tudod elkülöníteni a marhaságot a valóságtól. Úgyhogy ne akarj ébreszteni, mert amit mondasz, az nem feltétlenül tükrözi a valóságot.
Mert mit is hirdetsz? Nem kell korlátozás, nem kell oltás, pusztuljon a férgese. Csak még ezt sem ismered fel.
Nehéz már megőrizni a komolyságot, amikor engem vádoltok dzsihadizmussal!
..
Soha, sehol nem mondtam olyanokat, amikkel megvádolsz!
Lapozz vissza, elkaptam, megszenvedtem, közeli családtag történetét is elmondtam.
Munkatársam elvesztéséről is írtam... :(
..
Az, hogy te összekevered a logikátlan, szélsőséges apartheid ellen figyelmeztető szót, azokkal a vádakkal, amiket írtál, az a te bajod!
..
(Meg annyi különbség van bennünk nyilván, hogy én kissé messzebbről és tágabb kontextusban próbálom megérteni a dolgokat. Hogy egy példát mondjak, a koronavírus geopolitikai vetülete érdekesebb számomra, mint az orvosbiológiai részletek. De persze az is érdekel, és azt is próbálom megérteni!)

Akkor az oltás illetve a hajtatás is géntechnológia, meg a keresztezés, és a nemesítés is. ;) Csak az nem mindegy, hogy milyen módon piszkáljuk a géneket. Közvetlenül módosítva, génsebészet, vagy közvetett módon.
Amúgy tényleg nem értem, hogy miért érzi munden biológiából felmentett szükségét annak, hogy beleszóljon.
De komolyan, a rekombináns inzulin mehet, meg a biofermentált c és d vitamin, de a szekvenált spike fehérje kód az rossz?

Nehéz már megőrizni a komolyságot, amikor engem vádoltok dzsihadizmussal!
..
Soha, sehol nem mondtam olyanokat, amikkel megvádolsz!
Lapozz vissza, elkaptam, megszenvedtem, közeli családtag történetét is elmondtam.
Munkatársam elvesztéséről is írtam... :(
..
Az, hogy te összekevered a logikátlan, szélsőséges apartheid ellen figyelmeztető szót, azokkal a vádakkal, amiket írtál, az a te bajod!
..
(Meg annyi különbség van bennünk nyilván, hogy én kissé messzebbről és tágabb kontextusban próbálom megérteni a dolgokat. Hogy egy példát mondjak, a koronavírus geopolitikai vetülete érdekesebb számomra, mint az orvosbiológiai részletek. De persze az is érdekel, és azt is próbálom megérteni!)
Nincs apartheid, emberi hülyeség van. Ennyi.

Amúgy tényleg nem értem, hogy miért érzi munden biológiából felmentett szükségét annak, hogy beleszóljon.
De komolyan, a rekombináns inzulin mehet, meg a biofermentált c és d vitamin, de a szekvenált spike fehérje kód az rossz?
Nem vagyok inzulinhasználó sem. De az un. génsebészet kicsit más, akár kiszámíthatatlanabb következményell járhat, mint pl. a dugványozás. De a biológiából felmentett skatulyát/címkét/bilétát mindenképp kiérdemeltem. :oops:

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Elmondod mivel?

Viszont a világon milliók azok, és messze jobbak az életkilátásaik, mint a humánnal csak analóg állati inzulinokkal voltak.

Btw c vitamint se ettél soha?
Mivel nem tudjuk, hogy mivel ezért szerintem rajtad kívül ezt senki nem tudja megválaszolni.

A c vitamint sem szedek, ezzel szemben sokat vagyok a szabad ég alatt, fizikai munkát is végzek, próbálok saját termesztésű/tartású ennivalót enni. Sok sört iszom, és vettem egy pálinkafőzőt is. :rolleyes:

• Tetszik
811.337 fertőzött (+134)
92 kórházban (+11)
13 lélegeztetőgépen (+2)
7713 aktív eset (-1.195)
773.569 gyógyult (+1.328)
30.055 elhunyt (+1)
5.709.197 (5.504.205) kapott oltást (+5.314, +840)
6.513.515 mintavétel (+9.346)
1.101 hatósági házi karanténban (+159)
ee68eee3e31f12d36ec5e0d6aeccac07.png
811.517 fertőzött (+180)
93 kórházban (+1)
9 lélegeztetőgépen (-4)
6.861 aktív eset (-852)
774.600 gyógyult (+1.031)
30.056 elhunyt (+1)
5.715.525 (5.504.899) kapott oltást (+6.328, +694)
6.531.925 mintavétel (+18.410)
1.217 hatósági házi karanténban (+116)
3c04ab1eaacc48ff8729d6fff43d9529.png

811.517 fertőzött (+180)
93 kórházban (+1)
9 lélegeztetőgépen (-4)
6.861 aktív eset (-852)
30.056 elhunyt (+1)
Hmm, remélem még haza fogok tudni menni.

• Vicces
Hmm, remélem még haza fogok tudni menni.
Most lesz azt fontos nézni, hogy 2 hetes csúszásban mennyi ember hal meg és mennyi lesz annyira súlyos, hogy kórházi kezelést igényel.
Mert lehet, hogy csúnyán fog mutatni a magasabb esetszám, csak ha közben kb. alig hal bele valaki és a kórházak sem lesznek tele betegekkel, akkor remélhetőleg nem kell kemény lezárást.

Maszkviselés vissza, védettségi igazolvánnyal lehet csak tömegrendezvényre menni.
Remélhetőleg ez elég.
Meg a sok oltatlan elhúzhatna végre oltásra.

Elmondod mi benne a géntechnológia?
"Rusvai Miklós virológus professzor a világ első, DNS-alapú koronavírus-vakcinájával kapcsolatban kifejtette: az élővilágban a genetikai információ DNS- vagy mRNS-alapú, és ezek „íródnak át” fehérjékké. Az emberi sejtek esetében például DNS formájában történik az információ tárolása, majd erről elsőként mRNS, végül a sokféle fehérje képződik, ami a szervezetünket alkotja. Hasonlóképp vannak mRNS típusú vakcinák, ilyen a Pfizer és a Moderna, amelyek vakcinázáskor bejuttatják a genetikai információt az emberi szervezetbe, a sejtekben pedig az mRNS tüskefehérjévé íródik át, ami aztán immunizálja a szervezetet a koronavírustól.
..
Ezzel szemben a DNS-vakcina – „egy lépést hátrálva” – értelemszerűen DNS-t juttat a szervezetbe, amiből a sejtekben először mRNS képződik, majd végül ugyancsak a tüskefehérjévé íródik át – magyarázta a szakember. „Tehát tulajdonképpen ugyanolyan genetikai információt visz be a DNS is, csak egy lépéssel többet kell dolgoznia a sejtnek azért, hogy ebből tüskefehérje legyen."

• Tetszik
811.517 fertőzött (+180)
93 kórházban (+1)
9 lélegeztetőgépen (-4)
6.861 aktív eset (-852)
30.056 elhunyt (+1)
Na, tavaly is e napon indult el felfelé ...

Egy éve:
5288 fertőzött (+73)
64 kórházban (+7)
7 lélegeztetőgépen (0)
940 aktív eset (+55)
3734 gyógyult (+18)
614 elhunyt (0)
405067 mintavétel (+4625)
7707 hatósági házi karanténban (+423)

... utána meg se állt sokáig ...

Most lesz azt fontos nézni, hogy 2 hetes csúszásban mennyi ember hal meg és mennyi lesz annyira súlyos, hogy kórházi kezelést igényel.
Mert lehet, hogy csúnyán fog mutatni a magasabb esetszám, csak ha közben kb. alig hal bele valaki és a kórházak sem lesznek tele betegekkel, akkor remélhetőleg nem kell kemény lezárást.

Maszkviselés vissza, védettségi igazolvánnyal lehet csak tömegrendezvényre menni.
Remélhetőleg ez elég.
Meg a sok oltatlan elhúzhatna végre oltásra.
Illetve bár sok a 180 új eset, de továbbra is a tesztek 1%-a mutat pozituvitást, ami jó arány.

Abból a 180 új esetből egyáltalán mennyi mutat tüneteket? Mikor jutunk el oda végre, hogy különválasszuk a "fertőzötteket" a betegektől?
És hogy gondolod a szétválasztást?
Ma még nem köhög, akkor a fertőzöttekhez írjuk, holnap már igen, akkor bejelentkezik a dokinál, hogy most már akkor írjanak át a betegek rubrikába?
Egyébként minthogy a nem "betegek" is tudnak fertőzni, még ha kisebb eséllyel is, igencsak fontos, hogy hogy alakul a számuk.

"Rusvai Miklós virológus professzor a világ első, DNS-alapú koronavírus-vakcinájával kapcsolatban kifejtette: az élővilágban a genetikai információ DNS- vagy mRNS-alapú, és ezek „íródnak át” fehérjékké. Az emberi sejtek esetében például DNS formájában történik az információ tárolása, majd erről elsőként mRNS, végül a sokféle fehérje képződik, ami a szervezetünket alkotja. Hasonlóképp vannak mRNS típusú vakcinák, ilyen a Pfizer és a Moderna, amelyek vakcinázáskor bejuttatják a genetikai információt az emberi szervezetbe, a sejtekben pedig az mRNS tüskefehérjévé íródik át, ami aztán immunizálja a szervezetet a koronavírustól.
..
Ezzel szemben a DNS-vakcina – „egy lépést hátrálva” – értelemszerűen DNS-t juttat a szervezetbe, amiből a sejtekben először mRNS képződik, majd végül ugyancsak a tüskefehérjévé íródik át – magyarázta a szakember. „Tehát tulajdonképpen ugyanolyan genetikai információt visz be a DNS is, csak egy lépéssel többet kell dolgoznia a sejtnek azért, hogy ebből tüskefehérje legyen."
  • a riboszómák a sejtmagon kívül vannak, ha a sejtmembránon átjut az mRNS, akkor már készülhet fehérje máris. DNS-nél a sejtmagon kívül nincs DNS dependens RNS polimeráz, úgyhogy azt vinni kell magával (vektorvakcina) vagy valahogy el kell jutnia a DNS-nek a sejtmagba és az ottanit használni.
  • a Pfizerben a tüskefehérjé kívül van még RNS depedens RNS polineráz "recept" is, ami felszaporítja a bejutott mRNS-t, fokozza a tüskefehérjetermelést.