[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
A jól, vagy nagyon jól az elég homályos, hánynak van B1, vagy C1 nyelvvizsgája? Itt a UK-ban, a jól beszél angolul (órházi kisegítő) annyit jelent, hogy a yes és a no mellett a maybe is megy neki. Well done, Abdullah! Ezt mindenkinek odaszúrják, akár jó akár nem, mert ez a megszokott, mert "ösztönözni kell" mindenkit.
Gyakorlati özépfokú nyelvtudást jelent,
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 419
5 026
113
csak mert a kezembe került, igaz nem a legfissebb- német felmérés szerint a menekültek fele elhelyzkedett,- igaz a nagy töeg miatt ez magas állástalant is jelent,
a teljeseeég kedvéért, és ebből azt narrálhatja magának mindenki aki akar, ól emlékszem, akkor háborús menekült háttérrel - azért őket írom, - hogy ne keverjük a gazdasági migrációval, -10 év volt, mire a szociális és a pszichoszociális hátrány annyira kiegyenlítődött, hogy a 0 szinten voltak

má stat: 44 százalékuk beszél "jól, vagy nagyon jól" németül - egyébként a normál munkapiaci lehetőségek eléréséhez kell B1 szint német nyelvtudás.
A magas állástalan az egy dolog, az alacsonyak is állástalanok. :) Az meg megint csak más kérdés, hogy milyen munkakörben és mennyiért, mennyi időre? MOndok egy példát: itt nálunk a refugee többsége ügynökségen keresztül talál magának munkát. (A keleti bevándorlók is...) Ez a munka egyrészt baromi alacsonyan fizet, másrészt minden, csak nem biztos munka, ma kell, holnap meg nem. HIvatalosan dolgozik, regisztrálva van az ügynökségnél, a gyakorlatban meg ez lehet heti egy nap is. Na ebből a pénzből rendesen megélni nem nagyon lehet, főleg mert gyerekek ellátása sem megoldott, illetve drága. Mi az amit csinálnak? 25-en laknak egy három hálószobás lakásban (nem vicc), és mellette próbálnak valami mellékest találni. Ahhoz se szakképzettségük, se nyelvtudásuk (Well done Abdullah!) nincs, hogy komolyabb állásban elhelyezkedjenek. De, és ez a probléma, gettósodnak, és nem is eröltetik meg magukat, hogy legyen jobb nyelvtudás, vagy állás, hiszen a gettón (hívhatjuk szegregált társadalomnak is) belül mindent megtalálnak amire szükségük van a saját nyelven. Ez igaz a közel-keletiekre is, meg mondjuk a lengyelekre is. A baj ott van, hogy míg a lengyelek hazamennek (vagy beilleszkednek, de az másik eset), a közelkeleti bevándorlók nem, és a második - harmadik generáció már csak azt érzi, hogy őt kihagyták a jóból. Neki nem adatik meg a nagy nyugati jólét. Na ekkor kezd el radikalizálódni. Lásd Párizs, Birmingham, Manchester. Na ezért hamisak a statisztikák, és ezért érdekes ha csak távolról nézi őket az ember, mert a végén még elhiszi.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=29224&lang=hu
"Biden gyakorlatilag felszámolja az USA afganisztáni diplomáciai képviseletét
Joe Biden elnök arra készül, hogy augusztus 31-i, keddi határidővel hazarendelje Kabulból az amerikai diplomáciai képviselet minden tagját, beleértve Ross Wilsont, a nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét is – jelentette szombaton a The Washington Post című amerikai lap, saját forrásaira hivatkozva.
Az újság megjegyzi, egyelőre nem világos, hogy az amerikai diplomaták visszatérnek-e majd Afganisztánba egy későbbi időpontban, és ha igen, mikor kerülhet erre sor. Semmilyen végső döntés nem született még ez ügyben – teszi hozzá a lap."
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/202...buli-biztonsagi-zona-letrehozasat-javasolja-1
"Párizs és London egy kabuli biztonsági zóna létrehozását javasolja
Emmanuel Macron francia elnök vasárnap közölte: Franciaország és Nagy-Britannia egy ENSZ-ellenőrzésű biztonsági zóna kabuli kijelölésére tesz határozati javaslatot a világszervezet vezetője által hétfőre összehívott rendkívüli tanácskozáson, hogy védelmet biztosítsanak az Afganisztánt elhagyni próbáló embereknek.
"Határozati javaslatunk azt célozza, hogy létrejöjjön Kabulban egy ENSZ által ellenőrzött biztonsági zóna, amely lehetővé tenné a humanitárius műveletek folytatását" - mondta Macron egy a Le Journal du Dimanche (JDD) című francia újságban vasárnap megjelenő interjúban... "
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 2361

Guest
Ha élőben találkoztál volna a fajtájukkal, akkor tudnád hogy 10:1 az arány jó esetben... ÉS még abszolút nyugaton szocializálódott példányaik is egy pillanat alatt kattannak rá az egy igaz hit valamely kifacsart és szélsőséges irányzatára...
szerbiabol vagyok, kismertem a fajtajukat.
azert is irtam hogy azt a kis reteget ami valamire valo, azt ki lehetne hasznalni vmire, pl. egy ilyen volt miniszter nyugaton max pizzafutarnak jo lesz.
de a tobbit, csak tartanni jo messzi innen..
 
W

Wilson

Guest
A koreai SF is ott volt Kabulban...


Ennek fényében itt a legfrissebb lista...

USA,Német,Angol,Francia,Magyar,Kanadai,Indonéz,Ír,Finn,Dán,Lengyel,Ausztrál,Orosz, Holland, Szaudi,Japán,Azeri,Litván,Belga,Török,Svéd,Indiai,Spanyol,Román,Norvég,Olasz,Ukrán,Katar,EgyiptomÚj-Zéland.Svájc,Korea
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 794
30 615
113
Ha élőben találkoztál volna a fajtájukkal, akkor tudnád hogy 10:1 az arány jó esetben... ÉS még abszolút nyugaton szocializálódott példányaik is egy pillanat alatt kattannak rá az egy igaz hit valamely kifacsart és szélsőséges irányzatára...
Genetikaialg nem tudom mennyire lehet valaki fogékony egy vallási hülyeségre, emiatt is hiszem, hogy a "nyugaton szocializálódott" fajta, az nem szocializálódott, hanem a háttérben végig ment vagy fű alatt vagy nyíltan az iszlámmal hülyítésük, akár generációkon keresztűl, függetlenűl attól, hogy ott vannak pl Berlinben. Ezért is kb nulla az esélye, hogy az import muszlimokból lehessen építeni az európai gazdaságnak.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Genetikaialg nem tudom mennyire lehet valaki fogékony egy vallási hülyeségre, emiatt is hiszem, hogy a "nyugaton szocializálódott" fajta, az nem szocializálódott, hanem a háttérben végig ment vagy fű alatt vagy nyíltan az iszlámmal hülyítésük, akár generációkon keresztűl, függetlenűl attól, hogy ott vannak pl Berlinben. Ezért is kb nulla az esélye, hogy az import muszlimokból lehessen építeni az európai gazdaságnak.
Franciaországgal kapcsolatban volt pár éve egy cikk, amikor ezen kérdéskört kutatták és emlékeim szerint nem is azzal a generációval volt igazán a gond, akik a semmiből megjöttek Európába, hanem generációról-generációra azokkal, akik itt születtek. Ott talán épp afrikaiakról volt szó mit ad Isten és annyi megmaradt, hogy a 3.generációra igencsak elfelejtik már a múltat. Teszem hozzá, a kretén politika vastag hozzájárulásával.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2021/08/29/kabul-robbanas-repuloter-raetatamadas/
"Rakétatámadás történt a kabuli repülőtérnél, egy gyerek meghalt
Rakétatámadás történt a kabuli repülőtérről mintegy öt kilométerre északnyugatra − írja a The Guardian . A Reuters egyik külföldi tudósítójának tájékoztatása alapján az Egyesült Államok támadt az ISIS feltételezett öngyilkos merénylőjére, aki a kabuli repülőtéren akart támadást végrehajtani.
A hírt egy amerikai katonai szóvivő is megerősítette a Reuters hírügynökségnek. Elmondás szerint a támadást egy drónnal hajtották végre. A Pentagon egyik képviselője a CNN-nek is megerősítette az információt.
Biztosa vagyunk abban, hogy sikeresen célt értünk - nyilatkozta a Pentagon képviselője.
Szintén meg nem erősített információk szerint a támadásnak egy áldozata van. Az AP hírügynökség jelentése szerint a támadásban egy gyermek vesztette életét.
A közösségi oldalon közzétett felvétel szerint a rakéta egy házba csapódott, amiből fekete füst szállt fel... "
 
W

Wilson

Guest
T

Törölt tag 008

Guest
W

Wilson

Guest
https://index.hu/kulfold/2021/08/29/kabul-robbanas-repuloter-raetatamadas/
"Rakétatámadás történt a kabuli repülőtérnél, egy gyerek meghalt
Rakétatámadás történt a kabuli repülőtérről mintegy öt kilométerre északnyugatra − írja a The Guardian . A Reuters egyik külföldi tudósítójának tájékoztatása alapján az Egyesült Államok támadt az ISIS feltételezett öngyilkos merénylőjére, aki a kabuli repülőtéren akart támadást végrehajtani.
A hírt egy amerikai katonai szóvivő is megerősítette a Reuters hírügynökségnek. Elmondás szerint a támadást egy drónnal hajtották végre. A Pentagon egyik képviselője a CNN-nek is megerősítette az információt.
Biztosa vagyunk abban, hogy sikeresen célt értünk - nyilatkozta a Pentagon képviselője.
Szintén meg nem erősített információk szerint a támadásnak egy áldozata van. Az AP hírügynökség jelentése szerint a támadásban egy gyermek vesztette életét.
A közösségi oldalon közzétett felvétel szerint a rakéta egy házba csapódott, amiből fekete füst szállt fel... "


katonai szóvivő megerősítette az #Kabulban "öngyilkos merénylők" elleni légicsapást, amelynek következtében hatan meghaltak, köztük négy kiskorú - jelentette a Sputnik. Nem világos, hogy az amerikai csapás összefüggésben állt-e a legutóbbi #robbantással, amely a kabuli repülőtér közelében lévő lakónegyedben történt, és legalább két halálos áldozatot követelt.
 
W

Wilson

Guest
Egy amerikai dróncsapás vasárnap megsemmisítette az ISIS Khorasan „többszörös öngyilkos merénylőit” szállító járművét, mielőtt elérték volna a kabuli nemzetközi repülőtéren zajló katonai evakuációt.