[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Nekem ellentmondásosnak tűntek a nyilatkozatok.
Valami tálibnál láttam twitteren, hogy 31-én 0:00. Az meg most van.

Azért érzem a mai napot végsőnek, mert olyan közel startolt nem is kettő, hanem három C17 pár perce, ahogy nem nagyon szoktak.
Persze ettől még lehet minden, lehet neked van igazad. Sőt.
E-EEVJCXIAI2Xkr
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 955
82 780
113
Ez tényleg ennyire hülye?
Így is kell ezt, mi, az egyetlen igazi, katonai rivális szomszédjában kapunk LMBTQP-értékeket, prájdot, ngo-kat, érzékenyített bírókat, hivatásos rettegoket, felforgatókat, muszlim qvótát, hogy ezekkel védjuk a kedves Nato-t/ny Európát az Oroszoktól, hogy ne dontsék be a forintot/kormányt/mindent is, vehetunk milliárdokért lepkefing mennyiségu fegyvert, ehh...
És mit lépnek? Teljes megbánás? Nem.

 
  • Szomorú
Reactions: SilvioD
W

Wilson

Guest
Nekem ellentmondásosnak tűntek a nyilatkozatok.
Valami tálibnál láttam twitteren, hogy 31-én 0:00. Az meg most van.

Azért érzem a mai napot végsőnek, mert olyan közel startolt nem is kettő, hanem három C17 pár perce, ahogy nem nagyon szoktak.
Persze ettől még lehet minden, lehet neked van igazad. Sőt.
Mint írtam ez csak egy lehetőség,de mint látom nagy valószínűséggel,holnap már a tálib black hawk fog repülni a kabuli repülőtéren,nem amerikai C-17-k...
 
W

Wilson

Guest
Azok voltak az utolsó C-17-k hivatalosan megerősítették...

Az USA hivatalosan kivonult Afganisztánból

E-ERzGpWQAM4bIf


Az USA hivatalosan is kivonult Afganisztánból. A Pentagon megerősítette a kiürítés és a csapatkivonás befejezését. Utolsóként 3 C-17-es indult el.
A harcmezőt a tálibokra bízták, akik most az USA felett aratott győzelmüket ünneplik 20 év háború után, amely gyakorlatilag ma ért véget. Hogy egy új háború indul-e a régi kerékvágásából, az a következő hetekben kiderül. Hogy hány amerikai kollaboráns maradt Kabulban, még nem tudni.
Mindenesetre az Egyesült Államok 2001 őszén kezdődött Afganisztán elleni agressziója ma gyalázatos véget ért.



Colonelcassad
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Menekült kérdés kapcsán pont erről írtam korábban! :eek:
Megküzdött érte, boldog.
A 444 szokásos idióta depressziós cikkében, két sor ami a lényeg.


„Isten áldja Magyarországot! Szeretem Magyarországot és a magyarokat. Két éve és nyolc hónapja várok erre. Nagyon köszönöm, hogy befogadtak és megkaptam menekültstátuszt”
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Figyelem EXKÚZIV INTERJÚ részlet a holnapi szakértésekből! :D :D :D :D :D :D :D

Rendkívül érdekes a helyzet.
Ugye, az USA tegnap este kivonult Afganisztánból, de Blinken Antoniót hallgattam ide felé és azt mondta dróncsapást hajtanak végre Afganisztánban.
Kérdés.
Egy, ha amerikai drón repül Afganisztán felett, akkor kivonult-e az USA.
Kettő, ha amerikai katona ül a drón tetején, akkor még ott vannak-e a katonák.
Három, visszafelé kapaszkodhatnak rá tolmácsok és ha igen, akkor véget ért-e az evakuáció.
Négy ha nem drón repül, akkor amerikai katona vezeti-e a repülőgépet, vagy török? Mivel tudjuk, hogy rendkívül közeli a török-tálib megállapodás a Kabuli Repülőtér üzemeltetéséről.
Öt, ha kivágott nyelvű tolmács, helikopterhez kötözve repül Kabul felett, lehete-e az akciót speciális evakuálásnak nevezni.
Kamala Harris szerint, ezt egyértelműen nem ő fogja eldönteni.

3 órával ezelőtt nyilatkozta Helykómász, hogy nem érdeke tovább a németeknek Közép-Ázsia és 50 hekto afgán sörre igényt tart, mert ő lesz az idei Oktoberfest védnöke. Mit mondott erre Blinken? Blinken azt mondta, hogy ő is igényt tart a sörre, mert évtizedek óta az az álma, hogy részt vegyen a bajorok mulattságán.

Máshogy fogalmazva....., az a kérdés, hogy együtt akarnak-e berúgni?

A térségben mi Kina érdeke? Majdnem az mint az orosz érdek, csak más.
Rengetegen vannak úton most is éppen, ki a Pakisztáni határ, ki a munkahelye felé.

Összefoglalva rendkívül érdekes a helyzet és óráról órára változik és, hogy mi következik azt a következő hetek döntik el.

Aki akarja folytathatja...;)
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Zseniális!


A radikális iszlamista tálibok visszafogadnák az Európában elutasított afgán menedékkérőket, akiket azután bíróság elé állítanának – közölte hétfőn a Kronen Zeitung című osztrák lap Zabihullah Mudzsahidra tálib szóvivőre hivatkozva.
„Igen. Bíróság elé állítjuk őket. Törvényszéknek kell majd döntenie sorsukról”

(Én ha most afgán lennék, erősen meghúznám magam nehogy visszaküldjenek.)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 096
73 626
113
Nekem ellentmondásosnak tűntek a nyilatkozatok.
Valami tálibnál láttam twitteren, hogy 31-én 0:00. Az meg most van.

Azért érzem a mai napot végsőnek, mert olyan közel startolt nem is kettő, hanem három C17 pár perce, ahogy nem nagyon szoktak.
Persze ettől még lehet minden, lehet neked van igazad. Sőt.

NOTAM - Kabul Aiport

E-EKIMeWEAQ3ogM
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson