C-RAM rendszert megsemmisítették vagy demilitarizálták
Nyilván nem fért volna be egy C-17-esbe, ahogy a kutyák se.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
C-RAM rendszert megsemmisítették vagy demilitarizálták
Wilson said:Aki hátrahagyja az értékes hadfelszerelését és fejvesztve elmenekül, azt legyőzték! Pont.
Jó nagy fasszopók.Hagytak a kabuli repülőtéren szolgálati kutyákat...
Elvileg összedobták a pénzt egy repcsire és kihozzák/ták őket.Hagytak a kabuli repülőtéren szolgálati kutyákat...
Bezzeg a 65k sör!Hagytak a kabuli repülőtéren szolgálati kutyákat...
Azok a németek voltak. Megértem.Bezzeg a 65k sör!
Nem tudtak volna legalább pilótákat rakni a repülőgépekre, és elrepülni velük?
A kutyák nekem az igazi fájó pont... Azért valakit nekifutásból le kéne köpni...
Igen, elképzelhető, hogy már az van ott van a háttérben. A repcsi lehet nem jött össze. Főleg, hogy papíron elvileg senki nem maradt ott.Elvileg összedobták a pénzt egy repcsire és kihozzák/ták őket.
#OperationHercules
USA troops leave behind contract working dogs that helped the military in Kabul, veterans request funds for their evacuation
US government left military contract dogs stranded in Afghanistan, veterans trying to raise funds for their evacuation. | OpIndia Newswww.opindia.com
Az mennyire cigány már, hogy a veteránoknak kell erre összedobni...Elvileg összedobták a pénzt egy repcsire és kihozzák/ták őket.
#OperationHercules
USA troops leave behind contract working dogs that helped the military in Kabul, veterans request funds for their evacuation
US government left military contract dogs stranded in Afghanistan, veterans trying to raise funds for their evacuation. | OpIndia Newswww.opindia.com
Kivételesen ebben az esetben nem ők az ostobák...Nem tudtak volna legalább pilótákat rakni a repülőgépekre, és elrepülni velük?
Maguktól ennyire ostobák?
Igen én is ezt olvastam. Az a tweet, egy amcsi filmiparban tevékenykedő nőtől indult. Kérdés mennyire hiteles.Elvileg összedobták a pénzt egy repcsire és kihozzák/ták őket.
#OperationHercules
Nincs előttem amúgy, hogy direkt parancs - tiltás nélkül bármelyik kutya felvezetője otthagyta volna a másik felét... Remélem én is hogy nem igaz, dezinformáció! Ha mégis igaz, akkor mondom, aki kiadta ezt a parancsot, azt nekifutásból-dobbantóról pofán köpni!Igen én is ezt olvastam. Az a tweet, egy amcsi filmiparban tevékenykedő nőtől indult. Kérdés mennyire hiteles.
Rohadt nehéz és időigényes kiképezni ezeket a kutyákat, de ami felszerelést ott hagytak, ahhoz képest valóban apróság lenne otthagyni 10-20 kutyát.
Volt valahol, hogy több állat elpusztult a támadás miatt a reptéren, még Pen Farthing csávó is azt nyilatkozta, hogy a katonák segitettek neki a kutyák berakodásában. Pedi az csak egy "menhely".
Simán az is lehet, hogy ez korabbi kép és műbalhé, legalábbis ezt remélem.
Azért is fura lenne, mert a végén több mint 1000 katona szállt fel, ha csak minden 100/1 megfog egy pórázt, akkor nem marad ott egy sem.
Meg általában minden kutyához tartozik egy ember, mert együtt dolgoznak. Nem?
Napok óta olvasom, hogy tálib SF így meg úgy, milyen jók. Egy hete még nem is hallottam, hogy léteznek egyáltalán. Megindult a szerecsen mosdatás?Igen profinak tűnnek, bár szerintem (hangsúlyozom ez az én magánvéleményem), nem érik el a nyugati országok SF-nek illetve az ilyen metódus alapján felállított és kiképzett országok SF-nek a színtjét még jelenleg, csak egy példa mivel a táliboknak nem volt eddig légiereje,így nem tudnak együttműködni a légierővel, és egyes videókon nem egy olyan katona látható aki nagyon nem úgy tűnik, hogy fizikailag alkalmas lenne a feladatra, bár elismerem ez elég szubjektív dolog.
Az lesz majd a nagy poén mikor a tálibok szépen megszervezik majd ezeknek a maradék usákoknak a kiutaztatását Afganisztánból, udvariasan kikísérik őket a repülőtérre és kedvesen integetnek utánuk.Amúgy elvileg hagytak ott 250+ Usa állampolgárt is.
Gondolom, ha a magyar kormány elintézte volna az elszállításukat, akkor sem tarthattuk volna meg a C-RAM-okat.
Vagy ha a teljesen korrekt tálib "bíróság itélkezik majd felettük" iszlám jog szerint...Az lesz majd a nagy poén mikor a tálibok szépen megszervezik majd ezeknek a maradék usákoknak a kiutaztatását Afganisztánból, udvariasan kikísérik őket a repülőtérre és kedvesen integetnek utánuk.