A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Lengyel lap a repülőnapról

"Mindkét cég fegyverekkel látja el a magyarokat (Saab - Gripen, Rheinmetall - IFV Lynx KF41), és egyértelműen azt próbálják hangsúlyozni, mennyire törődnek Magyarországgal. Nehéz elképzelni a Lockheed ilyen tevékenységét Lengyelországban."

PR-Hungary.jpg

Embraer Opens an Office in Hungary

Még egy fotó az eseményről...

aw-embraer-hungary_003.jpg

"Akik általános alapkiképzésben részesülnek, azok 16 ponttal kaphatnak többet a felsőoktatási felvételi eljárás során. Hat hónap letöltött szolgálati időért és a katonai specializáció vállalásáért 32 pont, egy év szolgálatért 64 pont járhat."

Szerintem kicsit túl sokat adnak ezért...

Összevetés végett nyelvvizsgáért ennyi jár:
  • B2 (korábban középfokú) komplex (írásbeli és szóbeli) (korábban C típusú) államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 28 többletpont,
  • C1 (korábban felsőfokú) komplex (írásbeli és szóbeli) (korábban C típusú) államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványért 40 többletpont.
Persze ez szubjektív megítélés kérdése, de tudományos / gazdasági pályán - amiért az ember egyetemre jár - sokkal hasznosabb a nyelvvizsga...pontosabban a nyelvtudás.
Ha valakinek van egy felsőfokúja és katonáskodik egy évet, akkor szinte bármelyik szakra felveszik?!
104 extra pont az elég sok...
Egy magyar tanárnak minek kell nyelvvizsga pl.? Várandós, gyed, roma régóta kap többlet pontot. Miért ne lehetne erre is. Szó volt róla, h ráférne a fiatalokra a honvédség, de a sorkötelezettség visszahozása nem tetszene. Erre ez kiváló. Inkább exkatonával foglalkozok, mint egy soknyelvvizsgás kezelhetetlen "lányfival".

Egyszerűek a szabályok, ugyanazok mint más haditechnikai fórumokon is...

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra sem, akivel nagyon nem értünk egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI FÓRUM, aki ezt nem tudja értelmezni, az menjen a .... biztpol topikokba.

Végső esetben ott a Moderátor értesítése gomb.

Szerintem zsoltnak kijárna egy kis pihenő, mert most is sikerült fél napra szétcseszni a topikot, amilyen agresszív és bunkó stílusban adja elő a kamu infókat/féligazságokat (megint). Én nem nagyon szoktam minősítgetni a fórumtársakat, de nálam zsolt az egyedüli fórumtag, akinek a stílusától akut agyvérzést kapok, és szerintem nem csak én vagyok így ezzel.

Nekem semmi bajom a Zsoltival.
Eddig ő az egyetlen, akit ignor listára raktam. És ha valakinek látom a reagálását az ő elrejtett kommnetjére, azt is át szoktam ugrani. Nem haragszom rá, csak annyira nem informatív és mennyiségre meg tartalmas amit csinál, hogy szimplán kihagyom az életemből.