Ausztrál nukleáris tengeralattjáró program

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Javits ki ha tevedek de szerintem de kozel semmit nem tudsz a francia ausztral szerzodesrol ( en sem) de itt kiabalsz teli torokbol hogy atvertek szegeny franciakat stb stb. Az nem tunt fel hogy rajtad kivul senki nem emlitett szerzodesszegest? Meg a franciak sem!!!

Vajon miert?
Azért a franciák igencsak fel vannak háborodva konkrétan hátbaszúrâst emlegetnek....
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 335
13 727
113
Szerintem rosszabbak. Nezd ok a taborosdit mar most bekeidoben sokkal nagyobban es gatlastalanabbul uzik. A kinaiaksemmifele alkura nem hajlandoak. behodolsz vagy megbanod. Ez a politikajuk.
Senkiel nem targyalnak. Nezd meg letojtak magasrol Vietnam Malajzia Indonezia FulopSzgt erdekeit es a partjaiktol 1000 km re is elfoglaltak az amit akartak. Ez nem az utolso lepes es Tajvan sem lenne az.
Kicsit OFF, de nem arról volt szó, hogy mikor molni meg Cifu helyretették a baromságaidat, te kijelentetted nagy hévvel, hogy erre a fórumra te sosem írsz többet aztán Ragequit? Nekem se válaszoltál annó...
Just a reminder...
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Azt olvastam, hogy az uj tengók első darabja 2040-ben les operativ. (?)
Nem tünik túl sürgősnek ez a dolog....
Csak tippelgetek mert igazabol nagyon kevesen ismernek barmilyen reszletet is. Talan csak Kamm lehet itt kozottunk aki a francia szerzodes melett az uj megallapodast is ismeri :) Szoval a USN surgeti az ami hajogyarakat hogy gyorsitsak fel a tengo epitest mert tobb hajora van neki szuksege. Igy a hajogyarak meg akkor is extran feszitett utemben gyartananak ha nem lenne az ausszi szerzodes. De van! A Briteknel az Astute osztaly epitese befelyezeshez kozeledik es a szakpzett munkaero felszabadul. Az aussziknak a ladikokra tegnap lenne szukseguk mert minimum 1 ev hogy atkepezzek a szemelyzetet. Szoval szerintem most megy az egyezkedes ki szallitson. Az aussziknak legalabb egy de ikabb ket hajora szukseguk lenne 2-3 even belul ugy hogy addigra a sajat szemelyzet kikepzese befelyezodott es utanna indulhatna a sajat gyartas. Vagy akar meg elobb is mert vannak uzemeik de a nuki gyartas egy uj iparag azt nekik is tanulni kell. Szerintem barki szallit is a legnagyobb auaszok egyike az lesz hogy ki mikor es mennyi tengot tud indulasnak leszallitani a tech transzfer melett.

Tippem: Elso ausztral nuki tengo 2024 majd 2025-26 a masodik
Elso ausztral epites 2026


De az is elkepzelheto hogy valami nagyot fognak alkotni mert most piszkosul eltokeltnek latszanak. Az elmult 20 evben az ausztral politika mukkanni sem mert nuki ugyben a zoldek meg a munkaspart tiltakozasa miatt. Most ugy vittek at az egeszet hogy a zoldek meg a munkaspart meg sem mert szolalni. Mindenki felsorakozott a program mogott. Ez hatalmas eltokeltseget jelez szamomra ami lehet a gyartasban is meg fog mutatkozni.

Meglatjuk!
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Kicsit OFF, de nem arról volt szó, hogy mikor molni meg Cifu helyretették a baromságaidat, te kijelentetted nagy hévvel, hogy erre a fórumra te sosem írsz többet aztán Ragequit? Nekem se válaszoltál annó...
Just a reminder...
Akkor baromsagot olvastam hogy nem birtam megallni de ha neked ez a legnagyobb problemad akkor nem akarok ennek az okozoja lenni.

Semit nem valtoztatok!

Gratula es sziasztok
 
K

kamm

Guest
Javits ki ha tevedek de szerintem de kozel semmit nem tudsz a francia ausztral szerzodesrol ( en sem) de itt kiabalsz teli torokbol hogy atvertek szegeny franciakat stb stb. Az nem tunt fel hogy rajtad kivul senki nem emlitett szerzodesszegest? Meg a franciak sem!!!

Vajon miert?
Akkor ismerkedj meg a lenyeggel:

Why the French submarine deal was torpedoed | 7.30:


Gyakorlatilag az aussiek MIATT kellett az amugy nuklearis hajtassal ARULT Barracudat attervezni, mert az ausztraloknal federal ban van a nuklearis technológián. Bezony.

Nekem egyre erősebb a gyanúm, hogy itt valami nagyon csúnya, ordenáré korrupció lesz a hatterben... úgy tűnik, az ausztral MPk is ilyesmit gyanitanak.
 
K

kamm

Guest
A nacik sem akartak elfoglalni europat sot oroszorszagot sem csak csehorszagot meg ausztriat akartak ELOSZOR. Anno nem allittotak meg a nacikat csehorszagnal es ez nagyon nagy hiba volt. Embereletek tizmillioiba kerult es egy vilagegesbe. Most szerintem nem akarjak ujra elkovetni ezt a hibat. A dologban az az igazan erdekes hogy anno a nacik legnagyobb tamogatoja szovetsegese az oroszok voltak csakugy mint manapsag a kinanak.
Hahaha, Godwin's law, az egybites vitakeszseguek náci- avagy Hitler-analogiaja, ez mar 2000 körül is ciki volt... :D


Ilyen demagog kliseket még a déli republikanusok sem sutogetnek mar, sot, szerintem a zsido AIPAC lobbigroupon kívül senki nem próbálja már meg elsutni. :)

En aztan nem vagyok a kiniaiak rajongója, ezt mindenki tudja, de ez a szanalmas warmongering, amit a military-industrial compex eload, hogy egy ujabb 20-30 eves fegyverkezesi verseny induljon es ujabb NAPI $300M koltsunk rajuk (lasd afgan trip), ez szo szerint bicskanyitogatóan szanalmas.
Ne vedd at a propagandát, mert ezzel max kirohogteted magadat. :)
 
  • Tetszik
Reactions: ZeiG

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Ez legyen az o bajuk. Egyszeruen az aussziknak nuki tengrora van szukseguk. Akkor sem lenne a Barracuda/Ocean class megfelelo ha fele aron es mar ot ev mulva meglenne. Egyszeruen hatalmas a kontinens es a strategiai mozgekonysag alapkovetelmeny. Egy D/E tengoval te nem tudsz ellenseges TG kovetni levadaszni csak varakozni a feltetelezett invazios terulet kozeleben es imadkozni hogy tenyleg odajojjenek. Ha meg masfele mennek akkor kenheted a tengoidat a hajadra.
Egy auasztrál ismerősöm úgy fogalmazott' Ezzel a beszerzéssel Ausztrália felnőttek asztalánál kapott helyet." Megj. az alakuló szövetséggel keményen odabasznak Kínának. akik pld a nyilatkozataikban flottájukkal is fenyegették Ausztráliát, és a nemetközi kereskedelmet
 
K

kamm

Guest
Egy auasztrál ismerősöm úgy fogalmazott' Ezzel a beszerzéssel Ausztrália felnőttek asztalánál kapott helyet."
Ez konkretan mutataja, milyen szinten childish es ostoba egy orszag, sehol nincs egy felnott, erett orszaghoz.


Megj. az alakuló szövetséggel keményen odabasznak Kínának. akik pld a nyilatkozataikban flottájukkal is fenyegették Ausztráliát, és a nemetközi kereskedelmet
?
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Ez konkretan mutataja, milyen szinten childish es ostoba egy orszag, sehol nincs egy felnott, erett orszaghoz.



?
Bocs, világvégén vagyok és szar a net, reggel olvastam a cikket, de csak vasárnap otthon tudom előkeresni, Bidenék csöndben a jelek szerint összehoznak egy Kína ellenes szövetséget, -egymást támogató államokat - a Kína ambiciók ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Filter

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Bocs, világvégén vagyok és szar a net, reggel olvastam a cikket, de csak vasárnap otthon tudom előkeresni, Bidenék csöndben a jelek szerint összehoznak egy Kína ellenes szövetséget, -egymást támogató államokat - a Kína ambiciók ellen.
csak egy magyar részcikkeet találtam gyorsan, https://www.portfolio.hu/global/202...VkXFfmXx7yMPo_ehVGxGXYWNHabD1IS3nUVQIjWTh5Lms illetve tedd hozzá a Japánból -Izumo class, a miniszterelnük beszéde, ami keletiesen arra hívta fel a figyelmet, a Kína nekiurik Taiwannak, akkor ők is lépnek, India híreit, etc. oké, ez nayon zanzásítva volt, de most kb ennnyi időm volt:(
A Quad:
 
K

kamm

Guest
Bocs, világvégén vagyok és szar a net, reggel olvastam a cikket, de csak vasárnap otthon tudom előkeresni, Bidenék csöndben a jelek szerint összehoznak egy Kína ellenes szövetséget, -egymást támogató államokat - a Kína ambiciók ellen.
Ez maximum a felsiznen szol errol. A franciak Barracudaja egy kifejezetten modern es nagy sub, nuklearis hajtassal, kulon a kenguruk kertek hagyomanyos hajtasra attervezett palyazatokat mindenkitol, mert ugye naluk szovetsegi szinten tiltva van mindenfele nuklearis felhasznalas.
Aztan most Bideneknek megjott az etvagyuk erre a 90-100 milliard (!) dollarnyi uzletre es az aussiekkel kozosen igazan sunyin hatbaszurtak a franciakat, akik egy kemeny tenderen nyertek el a munkat 2016-ban.

Okadek egy eljaras ez az egesz, a Kina-duma meg egyre jobban latszik, hogy csak takarozas - itt iszonyat penz megy megint egyesek zsebebe, konkretabban Huntington Ingalls, General Dynamics, General Electric es BAE Systems plusz egy valag politikus.
 
S

speziale

Guest
Ez konkretan mutataja, milyen szinten childish es ostoba egy orszag, sehol nincs egy felnott, erett orszaghoz.

Aha...vagy esetleg azt is, hogy a shortfin Barracuda egy tipikus békeidős, oldjuk meg olcsóba beszerzésnek indult...elég nehéz amellett érvelni ugyanis, hogy az ausztráloknak nem atom tengókra van szüksége...
 
S

speziale

Guest
Ez maximum a felsiznen szol errol. A franciak Barracudaja egy kifejezetten modern es nagy sub, nuklearis hajtassal, kulon a kenguruk kertek hagyomanyos hajtasra attervezett palyazatokat mindenkitol, mert ugye naluk szovetsegi szinten tiltva van mindenfele nuklearis felhasznalas.
mihez képest nagy? Egy DE tengóhoz képest nagy...egy US/UK atomtengóhoz képest meg elég kicsi
 
W

Wilson

Guest
Aha...vagy esetleg azt is, hogy a shortfin Barracuda egy tipikus békeidős, oldjuk meg olcsóba beszerzésnek indult...elég nehéz amellett érvelni ugyanis, hogy az ausztráloknak nem atom tengókra van szüksége...
Mióta is van atom tengóra szüksége az ausziknak, bizony mióta beszálltak ebbe a Kína ellenes szövetségbe és ezzel bevállalták, hogy a flottájukat Sam bácsival és a pudingfejekkel együtt a Dél-kínai tengeren működtetik...
 
  • Tetszik
Reactions: ZeiG and Filter
S

speziale

Guest
Mióta is van atom tengóra szüksége az ausziknak, bizony mióta beszálltak ebbe a Kína ellenes szövetségbe és ezzel bevállalták, hogy a flottájukat Sam bácsival és a pudingfejekkel együtt a Dél-kínai tengeren működtetik...

nem az ausztráloknak azóta van szüksége atom tengóra amióta egy mindentől több 1000 km-re lévő szigeten élnek....csak a hidegháború alatt európa volt a fő ütköző zóna, és a szovjeteknek soha nem volt megközelítőleg sem olyan potens flottájuk ami Kínának lehet 10 éven belül....
 
  • Tetszik
Reactions: Galthran
W

Wilson

Guest
nem az ausztráloknak azóta van szüksége atom tengóra amióta egy mindentől több 1000 km-re lévő szigeten élnek....csak a hidegháború alatt európa volt a fő ütköző zóna, és a szovjeteknek soha nem volt megközelítőleg sem olyan potens flottájuk ami Kínának lehet 10 éven belül....
Dehogyis van, ha nem akarnának az amcsik csaholó ölebeként részt venni a Dél-kínai tengeren a kínaiak megregulázásában, ami elsősorban az USA érdeke, akkor saját szigetük megvédésére tökéletesen alkalmasak lennének a francia tengeralattjárók is.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Egy auasztrál ismerősöm úgy fogalmazott' Ezzel a beszerzéssel Ausztrália felnőttek asztalánál kapott helyet." Megj. az alakuló szövetséggel keményen odabasznak Kínának. akik pld a nyilatkozataikban flottájukkal is fenyegették Ausztráliát, és a nemetközi kereskedelmet
A nemzetközi kereskedelem a kínai kereskedelem.
 
S

speziale

Guest
Dehogyis van, ha nem akarnának az amcsik csaholó ölebeként részt venni a Dél-kínai tengeren a kínaiak megregulázásában, ami elsősorban az USA érdeke, akkor saját szigetük megvédésére tökéletesen alkalmasak lennének a francia tengeralattjárók is.

Feltételezem a kínaiak volnának olyan kedvesek egy Ausztrália elleni támadó manőver esetén, hogy nem rögtön az utánpótlás elvágásával kezdik a történetet...olyan távolsaágban ahová a DE tengók nem nagyon érnek el
 
W

Wilson

Guest
Feltételezem a kínaiak volnának olyan kedvesek egy Ausztrália elleni támadó manőver esetén, hogy nem rögtön az utánpótlás elvágásával kezdik a történetet...olyan távolsaágban ahová a DE tengók nem nagyon érnek el
A kínaiak nem akarják Ausztráliát megtámadni, és az auszik eddig iszonyatos pénzeket kerestek a Kínával való kereskedelemből. Azóta lett feszült a helyzet a kenguruk és Kína között mióta az USA elkezdett dolgozni a Kínaiak visszaszorításán a Dél-kínai tenger térségében..
 
S

speziale

Guest
A kínaiak nem akarják Ausztráliát megtámadni, és az auszik eddig iszonyatos pénzeket kerestek a Kínával való kereskedelemből. Azóta lett feszült a helyzet a kenguruk és Kína között mióta az USA elkezdett dolgozni a Kínaiak visszaszorításán a Dél-kínai tenger térségében..

persze, persze...Kínának semmiféle terjeszkedési szándéka nincsen...ezért hajtanak végre giga flotta fejlesztést...kevés olyan fegyver van amire egyértelműen azt lehet mondnai, hogy ez "védő" vagy "támadó" fegyver...na a repülőgép hordozó az pont ilyen...

és nyilván nem tudjuk mi történt Hongkong-ban, nem halljuk mi történik Tajvan körül....és azt sem tudjuk, hogy amikor az ausztrál kormányfő bemondta, hogy Kína nem igazán működeik együtt a koronavírus eredetének kivizsgálásában, akkor rögtön jöttek a gazdasági szankciók....
tudod ha ilyen a szomszédod, akkor nem feltétlen jó az ha letolt gatyával állsz előtte
 
  • Tetszik
Reactions: Rferi66 and dudi