Informatika

"Zuckerberg's personal wealth was reduced by over $6 billion hours after the Facebook outage. According to The Bloomberg Billionaires Index, Zuckerberg is down from almost $140 billion in a matter of weeks. Now, he stands with $ 120.9 billion in sixth place, behind Bill Gates."

Ebbol is latszik hogy ezek a milliardok csak "play money". Realisan mennyi lehet ebbol likvid? 25%?
Igazabol lehet az akar 120% is, ha azt vesszuk, mennyit hajlandoak a bankok adni neki...

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs
szerinte katasztrofálisan lassú az amerikai hadsereg technológiai fejlesztése
15-20 év múlva már esélyünk sem lesz Kínával szemben. Sőt, úgy látom, ez már el is dőlt
[Kínában] a vállalatok együttműködnek a kormánnyal, és úgy fektetnek be óriási összegeket az AI-fejlesztésekbe, hogy egyáltalán nem foglalkoznak etikai problémákkal

Excel mágusok kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy oszlopban egy adag évszám. Ezeket csoportokba szeretném rendezni, hogy mondjuk 1960-1970, 1970-1980 stb. között hány darab elem található. Ezt, hogy lehet megoldani?

Van egy oszlopban egy adag évszám. Ezeket csoportokba szeretném rendezni, hogy mondjuk 1960-1970, 1970-1980 stb. között hány darab elem található. Ezt, hogy lehet megoldani?
Angol excelt használok, a magyar függvényrövidítéseket nem ismerem, ill. biztos van ennél szebb módszer, de elsőre ez jött ki. Ha az A oszlopban vannak a számaid, akkor készítesz melléje egy segéd oszlopot (nekem az A3 az első cella, amiben van évszám), =ROUNDDOWN(A3/10,0)*10
Lehúzod a képletet az egész évszámra, ez megadja, hogy hányas években jársz, 1930-as, 1940-es, stb. Ebből készítesz egy pivotot, ahol a sorokban ez a segéd oszlop lesz, és az értékeknél is, de ott átállítod, hogy ne az összegét, hanem a darabszámát mutassal (Count of).

• Tetszik
Reactions: phaidros and jani22
Szerintem nem kell túlbonyolítani. Gondolom, rendezetlen a halmaz. Adsz neki mezőnevet és Kimutatás varázsló. Darabra állítod és külön szummázod. :)

• Tetszik
Reactions: phaidros
Hát, majd megpróbálkozom vele; nekem az excel mindig is extra sötét folt volt, 20 éve tanultuk volna (már ha inkább nem CODoztunk volna lanban az órán), meg azóta sem használtam. Most meg elvileg nem csak ezt kéne tudni, hanem az spss-t is. Úgyhogy gyorstalpalóval igyekszem pótolni, már amennyire idő van.
Szóval a legegyszerűbb is elég magas, de el tudok rajta indulni, mert néha azt se tudom, hogy mi is kéne majd valójában.

• Tetszik
Reactions: phaidros
Ha már idehoztátok:

Remek kis video arrol, hogyan kerult a teljes semiconductor wafer lithography market egy holland ceg (ASML) kezebe (plusz mogotte a Zeiss adja optics hatteret) mindossze egy evtized alatt (es erinti a korabbi tortenelmet is az elejen):

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Bubu bocs