Hat órás leállást hoztak össze végül, új rekord.
https://telex.hu/tech/2021/10/04/facebook-gigaleallas-instagram-dns-szerver-bgp-protokoll-hiba
https://telex.hu/tech/2021/10/04/facebook-gigaleallas-instagram-dns-szerver-bgp-protokoll-hiba
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kozben egesz nap nem lehetett elerni a T-Mobile USA ugyfelszolgalatat, de meg a halon beluli 611 szamon sem, muszaki hibara hivatkozva...Hat órás leállást hoztak össze végül, új rekord.
Nincs meg vege: iszonyat lassu es semmi sem mukodik, akarmire kattintok egy otvaros query error ablakot dob fel.
No megléptem a Win10 -> Win11 upgrade-t.
Maga az upgrade kevesebb mint egy óra volt, de a Secure Boot bekapcsolásával jól megszenvedtem.
Érdemes az ellenőrző alkalmazást először letölteni, és megnézni hogy a gép alkalmas-e a WIN11 futtatására.
Nekem panaszkodott a TPM és a Secure Boot hiányára, a többi feltételnek megfelelt a gépem.
A TPM modult a BIOS-ban viszonylag egyszerűen be lehetett kapcsolni, de a Secure Boot beállításához előbb a boot partíciót MBR-ről GPT-re kellett konvertálni, és csak utána lehetett a Secure boot-ot előbb a WIN10-ben majd a BIOS-ban is átállítani.
Igen, Win11 megszűnik a legacy BIOS support elvileg, a kotelezo Secure Boot miatt mindenkeppen UEFI kell, ahhoz meg GPT.No megléptem a Win10 -> Win11 upgrade-t.
Maga az upgrade kevesebb mint egy óra volt, de a Secure Boot bekapcsolásával jól megszenvedtem.
Érdemes az ellenőrző alkalmazást először letölteni, és megnézni hogy a gép alkalmas-e a WIN11 futtatására.
Nekem panaszkodott a TPM és a Secure Boot hiányára, a többi feltételnek megfelelt a gépem.
A TPM modult a BIOS-ban viszonylag egyszerűen be lehetett kapcsolni, de a Secure Boot beállításához előbb a boot partíciót MBR-ről GPT-re kellett konvertálni, és csak utána lehetett a Secure boot-ot előbb a WIN10-ben majd a BIOS-ban is átállítani.
Elvileg már meg lehet kerülni, de elnézve ezt a totalis clusterfuck launchot, szerintem most dől majd el, hogy ez megint a szokásos degeneralt MS-fele jodolgukban mismamaged clusterfuck marad es gyorsab kijon majd a W12 avagy meg erolkodnek megint rank eroszakolni, ami szerintünk nekünk kell (es nekik plusz penzt hoz.)i5 6600K-val nem tudok win11-et használni, hát pedig nem akarom lecserélni még legalább 2 évig.
Nekem egy E5450-esem van átgányolva socket 775-re 4 GB DDR2 RAM-mal s egy 64 GB-s SSD-vel, ami olyant dobott anno rajta, hogy nem hittem a szememnek, pedig SATA 2-t tud csak az alaplap. Játszani nem játszom, csak néha előveszek egy olyant amit gyerekkoromban gyerekkori barátokkal játszodtam és eltöltök vele egy hétvégét. Azontúl meg "nice to have" kategória az új gép, kb semmivel nem ad többet, mint a mostani, főleg úgy, hogy videókártyát nem lehet venni, hacsak nem vagy valami olejsejknek a fia vagy a kurvája. Néha eljátszom a gondolattal, de egyelőre nem tudtam rávenni magam egy 5700G-re 32 Gb ram-mal s egy 500 gb-s NVME SSD-vel.i5 6600K-val nem tudok win11-et használni, hát pedig nem akarom lecserélni még legalább 2 évig.
A szoban forgo tegnapi 60 Minutes leleplezo ex-FB interju FB horror hatasairol, foleg gyerekekre, mikozben FB tokeletesen tudta, milyen rettenetes hatassal van mindenre, de elrejtette a tanulmanyait:
Tobb tizezer oldalt masolt ki belso tanulmanyokbol, pl FB sajat maga 3-5%-ra becsuli az altala kiszurt gyuloletbeszed, eroszakra uszitast stb, az osszes aranyaban.
2016-ban amikor megjelent a 1060 akkor raktam össze egy új gépet magamnak, azelőtt phenom2 955 és gts450 (anyáméknál még mindig működik) ha a régi konfig elviszi a win10-et akkor az "új"-nak is illene elketyegtetni a 11-et.Nekem egy E5450-esem van átgányolva socket 775-re 4 GB DDR2 RAM-mal s egy 64 GB-s SSD-vel, ami olyant dobott anno rajta, hogy nem hittem a szememnek, pedig SATA 2-t tud csak az alaplap. Játszani nem játszom, csak néha előveszek egy olyant amit gyerekkoromban gyerekkori barátokkal játszodtam és eltöltök vele egy hétvégét. Azontúl meg "nice to have" kategória az új gép, kb semmivel nem ad többet, mint a mostani, főleg úgy, hogy videókártyát nem lehet venni, hacsak nem vagy valami olejsejknek a fia vagy a kurvája. Néha eljátszom a gondolattal, de egyelőre nem tudtam rávenni magam egy 5700G-re 32 Gb ram-mal s egy 500 gb-s NVME SSD-vel.
Pedig nem haszontalan feature a legacy kódok megtartása a biosban, mert pl nekem uefi vbios-os gtx 650ti-m van (tudom, hogy 10 éves kártya, de pont covid időszakra ütemeztem a cserét, de amíg egy 2060 250 000 Ft körül van, addig még gyűjtök tovább ), de a bios-om mégis úgy érzékeli, hogy a kártyám legacy vbios-os. Persze tudom, hogy rohadt régi a kártyám, a lapom meg közben zsír új (sírtam, mikor a strix b550-f be beraktam ), jó eséllyel ez lehet a bibi.Igen, Win11 megszűnik a legacy BIOS support elvileg, a kotelezo Secure Boot miatt mindenkeppen UEFI kell, ahhoz meg GPT.
Még gondlom úgyis évezredek kérdése, mire a driverek/programok normálisan fogják kezelni a rendszert, úgyhogy én sem sietek vele, örülök, ha a win10 nem kerget át valamelyik linux distroraApropo, WIn11 reivew - nem tul hizelgo: https://arstechnica.com/gadgets/2021/10/windows-11-the-ars-technica-review/
Ehh hát nem tudom, csak ebből a kettőből választhatok? A fiát választom, de ha elmondom, hogy 3080ast vettem úgyis lekurváztok.videókártyát nem lehet venni, hacsak nem vagy valami olejsejknek a fia vagy a kurvája.
Ha a fiát választod, akkor inkább lebuzizunk. Errefele a hivatalos kereskedők hatékonyan megoldották a nyugati piacokon eluralkodott scalper problémát, itt alapból azon az áron adják, az MSRP valami hírből sem ismert dolog videókárya téren.Ehh hát nem tudom, csak ebből a kettőből választhatok? A fiát választom, de ha elmondom, hogy 3080ast vettem úgyis lekurváztok.
Amúgy win10 2025 ig támogatott, nem kell a 11re ráfeszülni.