[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
Ja, tenyleg, de szeretne mindenki egy kinai tipusu rendorallamban elni, gulagokkal, Nagy Testverrel minden utcai kameraban, uber-tuzfallal stb... veled mi van, oregem, nagyon kemenyeket irogatsz mostansag. :D
"nemzetbiztonsági törvény tiltja a szakadár tevékenységet, a felforgatást, a terrorizmust, valamint a nemzetbiztonság veszélyeztetését, külföldi országokkal vagy külső elemekkel történő összejátszást,"

Húúúú ilyen dolgokat megtiltani! Hát ezek világnácikok.
Ja várj, ezt minden éppelméjű ország tiltja! :p
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 050
92 104
113
Húha.
Köszönöm hosszú válaszod.
Kicsit késő van már, h valami érdemi hozzászólással próbálkozzak, így inkább ha megengeded csak címszavakban.

Az orbáni modellből hiányzik az önkorrekció képessége(ez is relatív mert a többi rezsimnek meg ennyi se volt)+túlzottan perszonalizált. Ez egyben gátja is bizonyos folyamatoknak. Lázárban voltak reményeim anno(személyes megjegyzés).

Európa válságban van. Nem tudom, h ez e a megfelelő kifejezés. Ami biztos az, h hanyatlik. I.vhval kezdődött II.vh felgyorsult. A jóléti társadalom illúziója elfedte főleg miután a háború utáni nemzedék lett a folyamatok meghatározója. Azt hittek ingyen van az ebéd. De nem. Mások vérén s veritékén vett jólét volt ez.

Az európai eliteknek nincs válasza.
Hanyatlás lehet relatív. Európa központú volt a fejlődés, a történelem a nagy földrajzi felfedezések óta ha úgy tetszik amikor a globalizáció megkezdődött. Ez változott meg.
A római birodalom se tűnt el azzal a dátummal amit tanultunk. Sőt csak megalapozott annak az újnak aminek Európa a vezetője volt. Pirenne tézis lehet erre egy példa.

Simicska mohó volt. Ott voltak a tanácsadó a miniszteriumokban, miniszterek jártak hozza s nem fordítva.
Szükségszerű lépés volt sz eltávolítása. OV. a hatalom technikahoz nagyon ért.

MZP homo novus. Szürke ló. Váratlan az eredmény. Meglátjuk mi lesz belőle.
Sajnos képtelen vagyok erre az ellenzékre valós alternatívaként tekinteni , úgy érzem ez az ellenzék OV ellenzéke akarva/akaratlanul az Ő kottájából játszik. Része a rezsimnek. Most elmozdulás látszik, de szkeptikus vagyok.

Felzárkózás. Úgy velem a magyar gazdaság és társadalom jelen szerkezetében eljutott odáig ameddig lehet. Matolcsy két legutolsó írásával ebben a témában egyetértek(nem teszem be, de úgy velem olvashatad is).

Ami továbbra is aggasztó és nem ennek a kormánynak a specifikuma, h az EUs forrásokat nem elég hatékonyan használtuk fel. Éves GDP 5% a érkezett rendszeren kívüli forrásként, de 2010 óta csak két év volt amikor ezt meghaladóan növekedett a GDP. S akkor a multiplikátor hatásáról nem is beszélünk(az idei multi évi alacsony bázisról való visszapattanás nem ide értendő). EU s átlag még rosszabb, bár ez most kevéssé vigasztaló.
A jövőre nézve.
2010 után kedvező világgazdasági környezetben kellett produkálni.
Ez most változik a hátszél helyett ellenszél lesz.
Csak kiragadott példa:
Hála a jegybankok(FED, ECB) QE politikájának+COVID kicsit elszállt az infláció(s a lakásárak nem is részesei az infláció számításának).MNB is benne van igaz már emelgeti a kamatot, de az kevés eddig/önmagában. Lásd EUR/HUF árfolyam, mely technika kép alapján IV. Hullámban lehet, szóval van hova felfelé, bár fejlődő piaci deviza esetében TA nem prioritás.
Lesznek itt még csuda dolgok a világban s mi is elszenvedői leszünk….
II. rész.

Nyugat Európa
Én imádom Nyugat-Europát. A nagyvárosokat, a kisvárosokat, a vidéket. De gyűlölöm a nyugati politikusokat, akik mindezt tönkretették!! Látom még a gyönyörű épületeket, érzem belőle a nyugati kultúrát, csak már a nyugati emberek hiányoznak belőle.

Néha tényleg érdekes érzés ez a multikulti. Van benne tényleg vmi vonzó, talán vmi meg is érintett. Csípem, felszedném a feka pékkislányt, jót röhögök, amikor sörözés közben mki töri az angolt, az arabokkal is jót lehet haverkodni. Külön - külön senki sem rossz ember. Talán egy kismértékű bevándorlás egy ország előnyére van, főleg ha megmarad a kultúrális fölénye az őslakóknak.

De most nem ez van. A bevándorlók gyarmatosították a nagyvárosokat. Többet hallom a müezzint, mint a harangot. Nem akarok egyedüli fehér lenni betévedve a feka negyedbe. Nem akarok aggódni a csajomért, ha elmegy fotózni a parkba, mert az új lakók beszólogatnak neki. Fél tőlük, nem mer egyedül elmenni a régi megszokott helyekre.
Nem akarok sötétedés után alternatív útvonalat írni a navigációba, mert a legrövidebb út a városon át nem biztonságos. Moolenbeek este még viccből sem!! Utálom a szemetet, a mocskot, a xart (szó szerint!!) amit a parkokban hagynak. Jó csajokat akarok látni, nem négygyerekes csadoros nőket. Ha erre vagyok kíváncsi elutazok Afrikába, Iránba. Nem akarom hallgatni a német srácot, hogy már a harmadik biciklijét lopták el. Nem akarok késsel az ágy mellett aludni, mert betörtek, eltörték a zárat és a lakatos csak holnap tud kijönni. Azt akarom, hogy ne kelljen az europaiknak kiköltözni a nagyvárosokból, mert élhetetlen. Tele van a fa##om a nyugati média hazugságaival. 2 egyeneset nem tudnak mondani az esti hírekben, csak a polkorrekt propaganda. Náci lett iráni merénylő, minden késes gyilkos, egyedi, pszichés beteg.

De azért katonák járőröznek Brüsszelben meg 2 méteres fullra felfegyverzett zsaruk. Aztán ha nem figyelnek őket is lecsapják a migránsbandák. Már azért térdelünk, mert még élünk. Ők ha fosztogatnak, az is csak a mi elnyomásunk frusztrációja. Állandóan mindenért felmentést ad nekik a balliberális sajtó. Egyszerűen irracionális ami zajlik. Ez már nem szavazatvadászat, ez hazaárulás!! De kint alig kinek mondani. Látják, benne élnek, azaz mellette, kint vidéken. Csak már megszokták. Sztem nem is akarják a valóságot felfogni, jobb hinni a hireknek és inkább lesznek jóemberek egy hazug vilagban, mint szélsőjobbos csőcselék.

Persze lehet vicces, ha az új lakók szerint a flamand Antwerpenben furcsa idegen nyelv, bár én ha helyi lennék nem tudnék röhögni. De nem az én dolgom. Én ott csak vendég vagyok. Fáj, rossz nézni, de lexarom. Viszont Magyarorszagot ne csesszék szét, csak mert az ő világuk felfordult. Ne akarják velünk igazolni a saját hazugságuk. Rossz, egyre rosszabb lesz bennünket nézni, mert mi lettünk a régi Európa. Azt amit ők már tagadnak. Ezért utálnak minket, ezért akarnak megtéríteni, hogy ne lássák ők mivé lettek!! Nein, danke, ebből én nem kérek!!
 
T

Törölt tag 467

Guest
II. rész.

Nyugat Európa
Én imádom Nyugat-Europát. A nagyvárosokat, a kisvárosokat, a vidéket. De gyűlölöm a nyugati politikusokat, akik mindezt tönkretették!! Látom még a gyönyörű épületeket, érzem belőle a nyugati kultúrát, csak már a nyugati emberek hiányoznak belőle.

Néha tényleg érdekes érzés ez a multikulti. Van benne tényleg vmi vonzó, talán vmi meg is érintett. Csípem, felszedném a feka pékkislányt, jót röhögök, amikor sörözés közben mki töri az angolt, az arabokkal is jót lehet haverkodni. Külön - külön senki sem rossz ember. Talán egy kismértékű bevándorlás egy ország előnyére van, főleg ha megmarad a kultúrális fölénye az őslakóknak.

De most nem ez van. A bevándorlók gyarmatosították a nagyvárosokat. Többet hallom a müezzint, mint a harangot. Nem akarok egyedüli fehér lenni betévedve a feka negyedbe. Nem akarok aggódni a csajomért, ha elmegy fotózni a parkba, mert az új lakók beszólogatnak neki. Fél tőlük, nem mer egyedül elmenni a régi megszokott helyekre.
Nem akarok sötétedés után alternatív útvonalat írni a navigációba, mert a legrövidebb út a városon át nem biztonságos. Moolenbeek este még viccből sem!! Utálom a szemetet, a mocskot, a xart (szó szerint!!) amit a parkokban hagynak. Jó csajokat akarok látni, nem négygyerekes csadoros nőket. Ha erre vagyok kíváncsi elutazok Afrikába, Iránba. Nem akarom hallgatni a német srácot, hogy már a harmadik biciklijét lopták el. Nem akarok késsel az ágy mellett aludni, mert betörtek, eltörték a zárat és a lakatos csak holnap tud kijönni. Azt akarom, hogy ne kelljen az europaiknak kiköltözni a nagyvárosokból, mert élhetetlen. Tele van a fa##om a nyugati média hazugságaival. 2 egyeneset nem tudnak mondani az esti hírekben, csak a polkorrekt propaganda. Náci lett iráni merénylő, minden késes gyilkos, egyedi, pszichés beteg.

De azért katonák járőröznek Brüsszelben meg 2 méteres fullra felfegyverzett zsaruk. Aztán ha nem figyelnek őket is lecsapják a migránsbandák. Már azért térdelünk, mert még élünk. Ők ha fosztogatnak, az is csak a mi elnyomásunk frusztrációja. Állandóan mindenért felmentést ad nekik a balliberális sajtó. Egyszerűen irracionális ami zajlik. Ez már nem szavazatvadászat, ez hazaárulás!! De kint alig kinek mondani. Látják, benne élnek, azaz mellette, kint vidéken. Csak már megszokták. Sztem nem is akarják a valóságot felfogni, jobb hinni a hireknek és inkább lesznek jóemberek egy hazug vilagban, mint szélsőjobbos csőcselék.

Persze lehet vicces, ha az új lakók szerint a flamand Antwerpenben furcsa idegen nyelv, bár én ha helyi lennék nem tudnék röhögni. De nem az én dolgom. Én ott csak vendég vagyok. Fáj, rossz nézni, de lexarom. Viszont Magyarorszagot ne csesszék szét, csak mert az ő világuk felfordult. Ne akarják velünk igazolni a saját hazugságuk. Rossz, egyre rosszabb lesz bennünket nézni, mert mi lettünk a régi Európa. Azt amit ők már tagadnak. Ezért utálnak minket, ezért akarnak megtéríteni, hogy ne lássák ők mivé lettek!! Nein, danke, ebből én nem kérek!!
E_rFeuuX0AY0z8t
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
53 976
113
Mennyire lehet nagyívu az új, amcsiból hazajott szagérto, $150/h-ért, itt a kis faluban, a leg olcsóbb zugugyvéd €300/h(számlával)....
 
K

kamm

Guest
"nemzetbiztonsági törvény tiltja a szakadár tevékenységet, a felforgatást, a terrorizmust, valamint a nemzetbiztonság veszélyeztetését, külföldi országokkal vagy külső elemekkel történő összejátszást,"

Húúúú ilyen dolgokat megtiltani! Hát ezek világnácikok.
Ja várj, ezt minden éppelméjű ország tiltja! :p
Mit szeretnel mondani? Hogy te is valami eszetlen rendorallam-rajongo vagy?

Ti hol voltatok 1990 elot, baszki? Nem akarom elhinni, hogy ilyen fogalmatlan emberekkel lett tele megint az orszag ilyen gyorsan...

Ezt csak te és a megrendelőid próbálják így szugeráni. Tetszelegtek a bölcsesség hamis tudatában és próbáljátok mentálisan összezavarja, megtörni azokat akik nem értenek egyet veletek.
Nem, ebben konkretan igaza van, tenyleg rengeteg embert be lehet hulyiteni pillantok alatt - lasd itt fenn.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Mit szeretnel mondani? Hogy te is valami eszetlen rendorallam-rajongo vagy?

Ti hol voltatok 1990 elot, baszki? Nem akarom elhinni, hogy ilyen fogalmatlan emberekkel lett tele megint az orszag ilyen gyorsan...
Távol áll tőlem.....csak idéztem, mi nem tetszett az AI-nak. Olyan dolgok ami elvileg a világ minden államában bűncselekmény. Vagyis elmondhatjuk, hogy az AI valójában egy nyílt bűnszervezet!
 
W

Wilson

Guest
Ezt csak te és a megrendelőid próbálják így szugeráni. Tetszelegtek a bölcsesség hamis tudatában és próbáljátok mentálisan összezavarja, megtörni azokat akik nem értenek egyet veletek.
Megrendelőim?:) Azt hiszem nagyon el vagy tévedve ez az én véleményem amivel nem kell senkinek sem egyet értenie, csak annyi aprócska különbség köztünk, amúgy, hogy én nem tartom az álláspontomat és nézőpontomat kizárolagosnak,és nem gondolom, hogy aki velem szemben más állásponton van az "bölcsesség hamis tudatában tetszeleg és megpróbálja mentálisan összezavarni, megtörni azokat akik nem értenek egyet vele.":).
 
K

kamm

Guest
Távol áll tőlem.....csak idéztem, mi nem tetszett az AI-nak. Olyan dolgok ami elvileg a világ minden államában bűncselekmény. Vagyis elmondhatjuk, hogy az AI valójában egy nyílt bűnszervezet!

Annak, akinek fingja nincs, mit jelentenek a szavak, az teny. Idealis taptalaj mindenfele rendorallamhoz.
 
W

Wilson

Guest
Neem, csak siman kibukott beloletek a sotet komcsi lelek, ennyirol van szo. :p Caratyuska, Tanacskoztarsasag, Szalasi, Rakosi, a "jo" Kadar "apank", a vigyazo, de "baratsagos" rendorallam es a Foni meleg, olelo karja. :D
Az tény, hogy a kommunista,Kádár rendszer egyik legnagyobb káros hatása, az volt, hogy kiölte a magyar emberek nagy részéből azt, hogy a saját sorsáért felelősséget vállaljon, azt, hogy ne a mindenkori kormánytól várja, hogy a problémáit megoldja és ez bizony nagyon sok magyar embernél még mindig így van, ezért találnak termékeny táptalajra Magyarországon még mindig az ellenzék és a kormányzat végtelenül egybites demagóg üzenetei....
 
K

kamm

Guest
Mint Ausztrália, Új Zéland, Kína, USA, Anglia? Egy szar foshalmaz mind.
De ez milyen szép, hogy a liberálbolsevikok nyüszítenek, hogy a komcsik kivágták őket HKból!
Legjobb amikor a komcsik egymással marakodnak. :p

Nagyon hihetetlen, hogy fogalmad nincs, hogy hardcore bolsevik szoveget nyomatsz es kozben komcsizol... te tenyleg nem erted a kulonbseget egy terrorszervezet meg egy jogvedo kozott?
Ennyire nem lehet csodben az oktatas.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 436
120 756
113
Nagyon hihetetlen, hogy fogalmad nincs, hogy hardcore bolsevik szoveget nyomatsz es kozben komcsizol... te tenyleg nem erted a kulonbseget egy terrorszervezet meg egy jogvedo kozott?
Ennyire nem lehet csodben az oktatas.
Azért valljuk be, hogy ha ezeket a "jogvédő" szervezeteket nem is sorolná az ember terrorszervezetek közé azért a felforgató tevékenységük amit elég sok helyen végeznek "jogvédés" címszó alatt még valós....
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 436
120 756
113