Ez a lényeg. ..
...Semmilyen karizmatikus politikus nincs. Mára talán csak a Macron egy híg latte.
Manapság egy Margaret Tathtcher lehet egész Európának megkötné a bohóc sapkát az álla alatt.
Kb. ezért gondolom, hogy egy jól megválasztott pillanatban Viktor nyugodtan lemondhatna --na ki lenne az utód ??? ---, hisz eltünne sokak számára a közös ellenség, Viktorék hirdethetnének egy nemzeti kiegyezési/társadalmi összefogás akciót a nehéz helyzet( legyen a COVID, az politika mentes !!! ), és valaki --Viktorral a háttérben, mert én a tudását és karizmatikus vezetői képességeit komoly erőnek tartom-- átvehetné az újabb kétharmad után a hazai karmesteri pálcát, és Viktor belecsaphatna az Eu-s lecsóba !!! ...mondjuk egy nő? ...aki lehet, hogy majd félidőben szül? ...és családilag visszavonulhat/maradhat/... ?
..."csak" hogy az ellenzéki média-rabszolgák --és gazdáik-- ne unatkozzanak!
mert az örök klasszikus szerint az ellenfél terepén országában jó harcolni, ne a saját terepet pusztítsa/pusztítsuk!!!
Jaaa, és másik örök: "A legjobb védekezés..."
A Hunyadiak is a Balkánon (a saját határvidéken) nyertek sok-tíz kb. egy-száz évet Mo-nak.
...--szerintem-- érdekes/meglepő módon a vereségekkel is lassítva, felőrölve a törököt, a mai harcászatból talán a mélységi (mobil)védelem és megelőző csapás lenne az javarészt analóg megfelelője.
Ez a hadszíntér-áthelyezés --ami a (konzervatív)győzelem esélyét is magában rejti !!! -- hosszú politikai küzdelem, igazi Viktornak való kihívás. Szerintem az emlegetett történelmi elődökhöz hasonló személyt tudna "kitermelni", azonban nem véletlen említettem korábban, hogy ennek egyetlen komoly akadálya van: az egészsége!
Viktor kb. 5-10 éve túlsúlyos, nincs elég ideje mozogni és biztos, hogy --mint minden embernél: ennyi idő után, az hosszú, egészségtelen életmód miatt-- szív- és ér-rendszeri problémák, és szinte biztos kezdeti fázisú cukor-betegség(-2-es) van már a háttérben.
Így az Eu-s hadszíntéren szükséges 10-15 éves politikai harc vállalása komoly személyes kockázat. Szerintem!
Egyszerűen/gyorsan összegezve: akkor kezdhet aggódni Európa és az ál-liberális/mély-zöld bohóc-csapati --az USA/Izrael-i mély-állammal a háttérben--, ha Viktor fogyókúrázni kezd!!!
...az nekik a békés és hatékony Eu-szétverés-es idők végét jelenti!
Mo-nak pedig erre --a "nyugalomra"-- lenne szüksége, hogy itthon meg lehessen őrizni a gazdasági lendületet, amire alapozva ezt az időszakot egy Új-kori "Arany-kor"-két emlegethessük a korábbiakhoz képest!
.