[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 221
33 666
113
Engem komolyan erdekelne /kalandozasokat is beleszamitva es amit az osztrakok alatt/benne voltunk ba inditottunk vagy resztvettunk komolyabban/legalabbis tamogatta a nemessegunk nagyja/
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Engem komolyan erdekelne /kalandozasokat is beleszamitva es amit az osztrakok alatt/benne voltunk ba inditottunk vagy resztvettunk komolyabban/legalabbis tamogatta a nemessegunk nagyja/
Már túl késő van. Holnap lehet arról is egy lista. Csak fejből, a teljesség igénye nélkül frankokat, németeket, olaszokat, horvátokat, bolgárokat, szerbeket, ruszokat, arabokat, velenceieket, bizánciakat, tatárokat, osztrákokat, cseheket, törököket, románokat, lengyeleket (bizony), poroszokat, franciákat, szlovákokat, oroszokat, az utóbbi időben csak Afganisztánt és Irakot.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 221
33 666
113
Velencet spanyolokat franciakat svedeket danokat usat ciprusiak portugalok oroszok balti allamok/ha poroszok/
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 221
33 666
113
Ez most en lennek? SzoktaSzoktam trolkodni neha de nem nemzetkozi helyzet miatt /lassanmar 8 eve folyamatosan. Irok es neha trolkodom hogy tereljem a temat ja./
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 221
33 666
113
Engem egyebkent nagy sakktabla teren most a mi szerpunk erdekel /eu/ jugyanis a multkor meg lettem vadolva azzal hogy a macska vegig futott a billentyuzetemen /tehat sokan nem ertik mi folyik az eu ba jelenleg/ de a bolygo sakkjatszmalyat vagjak./nem flipre ertem/
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Minden ökörséget összeirkáltál, keverve Orosz Birodalmat , Szovjetúniót. Olyan országokat írtál a listába amik sosem voltak önállóak,tehát nem léteztek csak 1991 óta. :ň

Befutó helyen vagy a világ legruszofóbb emberének versenyében.:)

Szerintem Oroszország oszthatna ilyen díjat :D
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and boki

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Meg veetlenul sem ! Lehet elkerulte a figyelmedet de nincs olyan orszag Europaban aki szivesen latna az oroszokat. Ellenben azert az USA-t meg mindig vendegkent baratkent sot fegyvertarskent latjak barmennyire is nemtetszik ez nektek.

Mas kultura mas szokasok mas megiteles.

Mondok egy peldat.

Mikor a nacik haborut inditottak az europai orszagok leigazasara akkor az oroszok a nacikat tamogattak. Amikor a nacik indittottak hborut az oroszok leigazsara akkor ezt a nyugat felretette es az oroszokat tamogatta.

Erzed a kulonbseget ? Vagy inkabb feltudod fogni ?

A nácikat meg az USA tette hatalomba, pénzelte és támogatta, annak reményében, hogy majdcsak keletnek fordulnak és megtámadják a szocialista-kommunista
SZU-t, amely veszélyt jelentett a kapitalista USA-ra, kezdjük innen. Aztán onnantól nem lett fain a dolog, amikor Hitler már London-t rakétázta, és lopakodó bombázókat tervezett, hogy New York-ra atombombát dobjon. Ekkor az USA fogcsikorgatva összefogott a SZU-val, mert innentől kezdve már jobban félt Hitlertől.
Ennyit meg az USA-ról.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Engem egyebkent nagy sakktabla teren most a mi szerpunk erdekel /eu/ jugyanis a multkor meg lettem vadolva azzal hogy a macska vegig futott a billentyuzetemen /tehat sokan nem ertik mi folyik az eu ba jelenleg/ de a bolygo sakkjatszmalyat vagjak./nem flipre ertem/
Trump teszi amit tenni tud ellen szélben is. Lépéseivel a birodalmat rombolja és nemzetállam Amerikát próbálja segíteni! Ezen cselekedetek közben az német és francia vezetők kezdenek mozgolódni. Iráni buli vége leginkább neki fáj. Oroszoknak kedvez, plusz az USA-nak magas kőolaj ár esetén nekik is megéri exportálni!
A gazdasági háború eközben dübörög.
Orbán renoméja meg Eu-s szinten nő, mert a nagyok az csinálják amit már ő meglépett.
Az Ooasz kormánnyal még lesznek bajok amely a mediterrán dominó sorozat dőlését is eredményezi. Mindeközben a Eu-s iparosok rájönnek, hogy bármi tesznek USA rángatja őket, és a déli migránsból nem lesz munka erő csak kiadás ! A közhangulat fokozódik eközben nyugaton.

BREXIT: Egyesült királyság végét jelenti: 1 függetlenségi mozgalmak, 2 egyre több muszlim polgármester amely lassacskán a parlamentben is érződni fog.
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Ezen jó nevettem . :D Ezt nyomja állandóan a nyugati sajtó az átlagember agyába. A sok kamu hír hallatán ezt elhiszik, mert nem tudnak tájékozódni máshonnan és nem tudják felmérni a valós helyzetet. Agymosottá válnak.Az usa jelenlét csak magának az usának jó mert ezáltal politikailag és gazdaságilag is irányítani tudja a vazallus országait.

Az orosz(barát) sajtó is ugyanez. Ömlik belőle a sok kamuprop... Ha valakinek nagyhatalmi attitűdjei vannak, az így tesz (manapság). Sajnálatos, de ez van.



Kerdezz meg BARMELYIK keleteuropai orszag lakosat arrol hogy mi a velemenye a fenti mentetegesedrol. De ne szemelyesen tedd mert lehet lekopnek. ( es akkor meg joljartal ) Az oroszoknak sikerult elerni hogy utaljak oket mindenfele ahol korabban megfordultak.

Hát nem is tudom... Én magyar vagyok, de nem utálom az oroszokat. Miért tenném? Sok mindenben lehetnek partnerek. És nem árt, sőt hasznos a jó kapcsolat velük (persze ez nem jelenti azt, hogy minden fasságukhoz asszisztálnunk kéne, de ez fordítva, vagyis USA-vonatkozásban is pont így van). Még akkor is, ha ez másoknak, az ellenérdekelt feleknek épp nem tetszik.


Mistral-BNP Paribas mond valamit? Na ennyire függetlenek a franciák.


Mikor voltak nálunk megszálló amcsi csapatok?

De beszéljünk Koreáról, aki épp mostanában kérte meg az amerikaiakat, hogy ne hozzanak több rakétát és ugye lassan az ottlétük is okafogyottá kezd válni erre mindenféle rendeleteket hoznak, hogy az amcsi haderő NEM KIVONHATÓ, meg beloptak mégegy adag rakétát.
Japán? Nagyon szeretnék költöztetni az amcsikat...bárhová, leginkább a halál f@szára ahol max egymást erőszakolhatják meg.


Ó, hogy nem szakad rád az ég...... :)

Nem védem az oroszokat, mert szarkeverők....pont mint az amcsik vagy a kínaiak. Egyik sem jobb, csak a csomagolás szine más.

Alapvetően igazad van, de azokról a rakettákról volt népszavazás? Ha nem, akkor azért nem kéne ex cathedrázni szerintem. ;)

Ja,csak majd ha a kedves nyugati szövetségesünk ismét kiadja az ukázt,hogy irány Moszkva,és megint szétkapják a szánkat,akkor majd ismét elgondolkozhatunk rajta,hogy mekkora királyság is a kapitalizmus,meg a demokrácia ránk eső része....

Hátőőő... Az ukázt csak akkor tudják kiadni, ha az aktuális kormányunk is partner ebben. És ezen ügyben nekünk (a pórnépnek) is van-lenne némi felelősségünk, nemde? Már ugye, ha demokrácia van. Ha nem lenne, akkor persze az apostoli királyról lehetne lekapni a szenteltvizet (szigorúan suttogva) párszázezer magyar halott után...
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Te miről beszélsz? Szaúd-Arábiáról soha nem mondták, hogy demokrácia lenne. Orbánék szerint Trump óta jobb a kapcsolatunk az USA-val mint valaha. Inkább te hanyagold az opiátokat és akkor nem fecsegsz majd ekkora sületlenségeket.

Az van hogy én az átlagember véleményét írom le. Tudom neked ezt nehéz elfogadni, hogy az emberek gondolkodnak, de ez itt nem Amerika.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Az utcán emberek fejét vágják le FELFOGOD?! Befér abba a ruszofób agyadba?! Hogy jön ide párhuzamként a háború előtti szekuláris Szíria!?

Észak-Korea, meg Kína, meg Pinochet Chiléje, meg stb. is szekuláris (vagy épp volt az adott szituban)... Meg Románia (erdélyi magyarok), meg Spanyolország (Katalónia...)... Attól még meg lehet kérdezni az ottani aktuális ellenzéket, más véleményűeket, más etnikumúakat, szerintük mennyire frankó pusztán a szekularitás, ha mellette kőkemény elnyomás van. Persze uli is megéri a pénzét. De messze nincs egyedül a részrehajlásban. :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 534
44 995
113
Ellene IS, nem? Úgy értem, nem csak annyi volt a kampánya, hogy ez ellen és kizárólag azzal nyert.
Azért ez már elég, nem?
Nyilván nem ennyi volt a programja önmagában, hogy ki a rakétákkal, de azért na... Ezek után becsempészték szó szerint gyanúsan a koreai közvélemény akarata ellenére.
Szép - demokratikus dolog ez, vagy sem szerinted? Mert a kérdés szerintem marha egyszerűen megválaszolható ilyen felállás után!
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Azért ez már elég, nem?
Nyilván nem ennyi volt a programja önmagában, hogy ki a rakétákkal, de azért na... Ezek után becsempészték szó szerint gyanúsan a koreai közvélemény akarata ellenére.
Szép - demokratikus dolog ez, vagy sem szerinted? Mert a kérdés szerintem marha egyszerűen megválaszolható ilyen felállás után!


Ó, nem az a lényeg. Az USA nyilván nem (főleg) a dél-koreaiak érdekeit nézi, hanem a sajátjait elsősorban. Ez tiszta sor. A kérdés az, hogy ezen érdekek mennyire esnek egybe a koreai emberek többségének (aktuális, mert ugye a nép gyorsan válthat ám eszmét bármilyen megalapozott, vagy épp pillanatnyi érzelmi okból...) akaratával. Na ezt szerintem nem tudjuk ennyiből. Legalábbis nekem fingom sincs arról, hogy a mostani elnöknek és pártjának mi volt a programja (már az amcsi rakétákon kívül), mi foglalkoztatja leginkább az ottani embereket, meg hasonlók. :)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 534
44 995
113
Ó, nem az a lényeg. Az USA nyilván nem (főleg) a dél-koreaiak érdekeit nézi, hanem a sajátjait elsősorban. Ez tiszta sor. A kérdés az, hogy ezen érdekek mennyire esnek egybe a koreai emberek többségének (aktuális, mert ugye a nép gyorsan válthat ám eszmét bármilyen megalapozott, vagy épp pillanatnyi érzelmi okból...) akaratával. Na ezt szerintem nem tudjuk ennyiből. Legalábbis nekem fingom sincs arról, hogy a mostani elnöknek és pártjának mi volt a programja (már az amcsi rakétákon kívül), mi foglalkoztatja leginkább az ottani embereket, meg hasonlók. :)
Nekem sincs, nem vagyok Korea szakértő. Azt gondolom, hogy akkor is türhőség bevinni úgy rakétát hogy az nyer aki ellene van, még mielőtt hivatalba lép gyorsított ütemben.
Az már csak az én véleményem, hogy a koreai nép ha van esze nem akarhatja azt hogy a THAAD miatt mérgesedjen a viszony Kínával, Oroszországgal, és elemi érdekük a KNDK-val való kiegegyzés is.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
Nekem sincs, nem vagyok Korea szakértő. Azt gondolom, hogy akkor is türhőség bevinni úgy rakétát hogy az nyer aki ellene van, még mielőtt hivatalba lép gyorsított ütemben.
Az már csak az én véleményem, hogy a koreai nép ha van esze nem akarhatja azt hogy a THAAD miatt mérgesedjen a viszony Kínával, Oroszországgal, és elemi érdekük a KNDK-val való kiegegyzés is.


Mondjuk ezt nem túlzottan értem, A THAAD tipikusan "védekezőfegyver". A kínaiak, meg az oroszok majd akkor sírjanak, ha Dél-Korea nukit, meg IRBM/ICBM-et "kap", vagy csinál... Amúgy, ha ez így megy tovább és a két fasz (Kim és pajtijai, meg Trumpék) csinálják a feszkót, akkor esélyesen ez lesz a vége...
 
Status
Not open for further replies.