Recent Content by K.Atti63

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

 1. K

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Én személy szerint már nagyon ki vagyok akadva,hogy megy az összefosás ezerrel.Sajnos a járvány megtette a megfelelő hatását. A másik dolog, hogy mindig piacot kutatunk.Miért nem lehet már bejelenteni, hogy vettünk 2-300 db 4x4-es török vasat. Időnként fel van dobva, 1-2 újságcikk után, hogy jó...
 2. K

  Szállítógépek váltása a MH-nél

  Köszi,mostmár legalább ezt is tudom, hát ez tényleg kevés amit át tud adni.Akkor marad a C130-as vagy a KC390-es,ha ezeknél nagyobbakban nem gondolkodunk.
 3. K

  Szállítógépek váltása a MH-nél

  Ez egyszerűen szégyen, hogy egy ilyen méretű ország jelenleg teherszállítógép 0 képességekkel rendekezik. Hagyjuk már ezeket a programokat, azért is fizetni kell, persze jó dolog. Sajnos lehetséges,hogy még kisebb szállítások esetén a litván tesókra rá leszünk szorolva. Én tudom, hogy...
 4. K

  [HUN] NASAMS

  Sajnos lessz is valami majd decemberben esetleg még a 4x4-esek de kellemes meglepire mán nem számitok. Megy lóvé másra
 5. K

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Köszi reméljük lesz valami jogos hogy megfelelö topikba,
 6. K

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Urak itt van szeptember 30 esetleg valami bejelentés Nasams ügyben vagy valami más?
 7. K

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Azért nehogy már a BTR-eket 4x4-es kebabosokkal meg Lynuxokkal váltsuk fel. Főleg az utóbbi gondolom, drágább mint a Boxer. Ugye van 500 valahány db BTR-ünk,úgyhogy nem tudom elképzelni, hogy 8x8-ast nem szerzünk be. Egyáltalán a környezetünkben van olyan, akinek nincs 8x8-a? Úgyhogy szerintem...
 8. K

  Szállítógépek váltása a MH-nél

  Persze ez igy szokott lenni de a C27J verzió még gazdaságosabban üzmeltethető agyártó szerint Minden esetre 3db-ot csúcs felszereltségüt játszva ki tudnánk fizetni..
 9. K

  Szállítógépek váltása a MH-nél

  Bizony jó kis gép a C27-es csak az amcsik kiszámolták 15,évre az üzemeltetése drágább mint a C130-as.
 10. K

  A400M Atlas (Airbus)

  Én az olaszokra értettem, pontosan a Leandro cégre, de mondjuk ugyanez vonatkozik a finnekre is a Patria esetén. Persze, attól még lehet igazad.
 11. K

  A400M Atlas (Airbus)

  Legyen igazad,ha már beszálltunk ebbe az A400-as programba,így el tudom képzelni már a kicsi C295-ből 3 db-ot. Vagy pedig, de ez nem valószínű egy Herki , 2 db C27-es vagy esetleg később rendelünk emellé KC390-est. Csak hát az Airbus kivételével, mi nem nagyon tárgyalgattunk senkivel, legalábbis...
 12. K

  A400M Atlas (Airbus)

  Hát,ez szerintem így, erre már én is utaltam, reptetjük a gépet oda-vissza vagy fordítva, üresen,ami gondolom nem kis pénz. Már az is lehet, hogy a szállítógépekre szánt 275 milla át lett valahova máshová csoportosítva. Az mindenestre nagy szégyen ha legalább minimális saját légi kapacitással...
 13. K

  Szállítógépek váltása a MH-nél

  Na, ment itt a nagy rizsázás , hogy olyan szállítógépet akarunk beszerezni,- legalábbis a vége felé- ami kimondottan nehéz technika szállítására alkalmas. Azért, hogy ne függjünk másoktól, hát ha nem veszünk semmit az jó nagy visszalépés. Szerintem azért minimális képességekkel rendelkezni...
 14. K

  A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  Köritésnek valami meglepi C-130 vagy Himars. :hadonaszos::hadonaszos::rolleyes::D:p
 15. K

  Szállítógépek váltása a MH-nél

  Nekem ez a szállítógép beszerzés egyszerűen már követhetetlen. Azt is nehezen tudom elképzelni,hogy semmilyet ne vegyünk. Például, ha valamit sűrgősen kell szállítani, csak pár tonnát, azzal fog majd egy C17-es repkedni? Vagy pedig egy A 400-as iderepül Németországból? Most a közutat hagyjuk ki...