[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 194
20 177
113
Nézőpont kérdése.
Petike júliusban kért 700 milliót, aug. 12-től már érkezik egy adag. Szeptembertől mi lesz? Ezt a 444 se tudja, de az az érzésem, hogy ők a nullás folytatásnak örülnének.
Én meg annak örülnék, ha tudnám a szerb cső telítettségét - mondjuk 4-6 hónapra előre - , hogy egyáltalán van-e kapacitás a többlet belepumpálására vagy fullra le van kötve előre.

A 444-nek inkább azon kéne rágódnia, hogy miért 3,5 milliárd m3/év-et kötöttünk le ezen a csövön, jó 2 évvel ezelőtt.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 921
7 626
113
Nézőpont kérdése.
Petike júliusban kért 700 milliót, aug. 12-től már érkezik egy adag. Szeptembertől mi lesz? Ezt a 444 se tudja, de az az érzésem, hogy ők a nullás folytatásnak örülnének.
Én meg annak örülnék, ha tudnám a szerb cső telítettségét - mondjuk 4-6 hónapra előre - , hogy egyáltalán van-e kapacitás a többlet belepumpálására vagy fullra le van kötve előre.

A 444-nek inkább azon kéne rágódnia, hogy miért 3,5 milliárd m3/év-et kötöttünk le ezen a csövön, jó 2 évvel ezelőtt.
nem lehet, mert újságírók... és ilyen cikkekhez időt meg energiát kellene bele vinni... a modern újságírsába ahol 14 cikket kell írnod egy nap , ilyet nem engednek meg maguknak ...

Ami azért szomorú mert annyi fasságot lehoznak , pedig néha még én is 2 perc utána járással megtudom találni az infót és rájönni hogy faszság ... de ennyit se forgatnak sok cikkre ... nem hogy 15-30 perceket
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 906
8 208
113
Mi vezetjük a NATO legnagyobb békefenntartó misszióját, mi adjuk Litvania légtérvédelmét Kalinyingrádnál, meg kapjuk a legmodernebb közepes amerikai-norvég légvédelmi rendszert a legmodernebb amerikai légvédelmi rakétákkal, nekünk mutogatják a HIMARS tesztlövészetét, minden fontos amerikai misszióban ott vagyunk, voltunk. (Irak, Afganisztán)
Én nagyon pártolom a NATO missziókan - amelyik védemi jellegű a részvételt (pld. Balti, Izlandi stb). Azért a litván légvédelem Balti misszió az úgy mükszik, hogy Uedenből mindják meg, hogy mikor kell felszállni Alfa riasztásra, és annyi, hogy először a mi géppárunk, aztán a reptéren lévő másik nemzet géppárja stb.
A legmodernebb amcsi-norvég meg HIMARS lövészet (a románok már vettek indítotak, csak raketa kell rá. Persze az ameriai cuccokkal felszerelt - KMZ, stb. ott van. Amcsi flozofia: minek vérezzenek az amerikai srácok mikor ott vannak a keleti-europaiak is. Szinte keleti eu-ban minden országnak van ilyen KMZ-je amit amcsik képzetek ki és vetnek be, maguk helyett..

Ezzel nem az alakulatot fikázom, a filozofiát látam. Igen a különleges műveletisek előbb vannak integrációban a NATO-n belül az USA-val, mint a hagyományos erők.
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 267
120 058
113
Mármint leadhatjuk a megrendeléseket azokra a fegyverrendszerekre, amelyeknek a léte publikus. Aminek a létét sem kötik az orrunkra, na abból nem kapunk. Ezekből persze a szövetségesek sem nagyon szoktak kapni a szigorú titoktartás miatt, de néha ez nem elkerülhető, mármint pl. ki kell települni vele egy szövetségeshez... a rossz nyelvek szerint ilyesmi nálunk nem fog történni.
--- --- ---
Más: Most tényleg azt jelentették be, ekkora csinnadrattával, hogy Szijjártó Péternek sikerült télen egy napra elegendő gázt beszereznie?
Annyira nem települne ide a fegyverrendszer, hogy àrajánlatot is adtak már rá...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
Fenti kijelentésekkel, csak annyi a probléma, hogy
  • valaki azt mondta, "Európán kívül is van élet". (lehet keresni az idézetet..
  • Most, hogy kurvára nincs pénz, Tusványoson hirtelen európer lett Viktor, de csak akkor, ha Európa arra menne, mint ahogy az Ő gondolata..

Nos a 450 milliós Unióban, eszméinek nagy részét, cca. 2,5 millió nagyrészben alacsony iskolai végzettségű falukban és kisközségekben élő ember támogatja (a szavazatok is mutatják) + a szórvány magyarság két stadionnal, három iskolával megvett, de nem ide adózó és itt élő néhány 100 ezer tagja. és tagadhatatlanul van a 2,5 millióban egy fél-egy milliós réteg (diplomások is temészetesen) akik egyrészt a rendszer kegyetljei és függ tőle a munkájuk, vagyoni biztonságuk stb, valamint nem szólva le azokat sem, akik ténylegesen hisznek felsőfokú végzettségükkel is Orbánnak (és egyben az unortodox gazdaságpolitikának, a kelet-nyugat "pávatáncnak stb.).. Illetve zsigerből elutasítanak minden más gondolkodást, lehet az nem NER-es keresztény konzvervítiv, liberális, demokrata stb. Nem véletlenül OV-t a választások óta egyetlen nyugati állam-kormányfő nem fogadta, és ide se jöttek el. Ő meg minden ilyen-olyan nem kormányon lévő általában marginális pártocskához. Úgy kellett neki Trump, mint most a mezőgazdasagnak az eső, hogy mutassa hogy valaki szóba áll vele. Itt is lehet, hogy bakot lő, mert ha a demokraták nyernek a mostani törvényhozási választásokon akkor még inkább elássa magát, ha Trump csapat akkor van valami keresnivalója, de még akkor is két évet kell várni az igazi megmérettetésre Amerikában is..
Európában még rég leírta magát. (Nem hiányzik persze.. de motanában az EU-is riportokban sem látszik Viktor, mióta kirugták csapatával együtt az Európai Néppártból (amely a konzvervatív, kereszténydemokraták, tehát Európa motorja - és maradtak a szélsőségesek meg a faszita pártok neki.. (az ott maradt KDNP - ami csak egy látszatpárt - is csak kussol...




Mintha a néppárti tagságukat maguk függesztették volna fel...
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 064
4 021
113
Mintha a néppárti tagságukat maguk függesztették volna fel...
Akkor a FIDESZ tagságát már felfüggesztették, és éppen a kizárásuk volt napirenden, amikor kiléptek. Tehát csak megelőzték az elkerülhetetlent.
Így el lehetett hitetni a hívekkel, hogy ez kizárólag a saját döntésük volt.

 
  • Vicces
Reactions: megazez and zeal

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 500
18 618
113
Kellene egy piackutatás topik! Gáspárunknak segítségül! Kikutatjuk mi neki a piacit a feketét is ha kell csak olvasgatni jöjjön!
 
  • Tetszik
Reactions: Nber

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 900
22 362
113
Konteó?

"Egy magyar titkosszolga részletesen felfedi, mennyire súlyos az orosz fenyegetés. Műveleti igazgató volt, de leszerelt, mert nem tudott azonosulni a vezetéssel...."

:cool: jah
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 058
26 619
113
"Egy magyar titkosszolga részletesen felfedi, mennyire súlyos az orosz fenyegetés. Műveleti igazgató volt, de leszerelt, mert nem tudott azonosulni a vezetéssel...."

:cool: jah
Én is ismerek leszereltet aki ezért jött el onnan. Akkor lett elege, amikor egyértelműen azonosítottak egy idegen ügynököt és leszóltak nekik, hogy hagyják békén. Hogy kiknek az ügynöke volt azt nem mondta.