[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113
Udo Ulfkotte könyvének még csak a 88. Oldalán járok, de már német, török, usa, egyéb szolgálatokkal kapcsolatos helyekről, eseményekről ír szőrmentén.
Ha csak fele igaz akkor sem értem, hogyjelenhetett meg.

Ajánlom mindenkinek elolvasni.



Inkább az lehet érdekes,ami nem jelenhetett meg.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Az orosz elnök már több ízben Európa tudtára adta, hogy nem helyesli a meghozott döntéseket. Többször üzent az Uniónak, hogy vegye észre, hogy mi zajlik az orruk előtt. Semmi változás nem történt, sőt…

Putyin szerint Európa jelenleg Csipkerózsika-álmát alussza. De félő, hogy mikor felébred, már túl késő lesz. Ezt több okból mondta. Az egyik az EU-török megállapodás.
“Nem szeretnék vészjósló lenni. Nem is akartam soha. De most már kézzel fogható következményei lettek a nagy barátságnak. Elég csak a török sajtóra egy-egy pillantást vetni, hogy hogyan vélekednek az Európai Unióról, és a német kancellárról. Csak magamat idézem, az Uniót bábuként kezeli Erdogan. A legszörnyűbb, hogy ezt a vezetők hagyják is.”

A másik indok, a bevándorláshullám
“Két út állt Európa előtt. Az egyik, hogy fegyverekkel megvédik a határokat, a schengeni övezetbe nem engednek be menekülteket. A másik, hogy nem tesznek semmit, és özönlenek a migránsok. Sajnos az utóbbit választották. És csodálkoznak hogy szétesik az egység. Ez akár egy újabb véres háborúba torkollhat. De mind a mai napig nem történt érdemben változás. Mert az nem nevezhető változásnak, hogy Törökország feltartóztatja a bevándorlókat, hiszen Líbiából ugyanúgy érkeznek Olaszországba a migránsok. A terrortámadások, zavargások és a mindennapos félelem mellett migrációs megállapodást kötnének több afrikai országgal. Az Unió mélyen alszik, csak a polgárok éberek, de vezetők nélkül mit sem tehetnek. Én megvédem az országomat, mert azért vagyok az élén, hogy kiálljak mellettük.”

http://legfrissebb.info/putyin-europa-csipkerozsika-almat-alussza-csak-nehogy-tul-keso-legyen-mikor-felebred/
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
<b>Putyin: Elfogadjuk, hogy Amerika szuperhatalom</b>
Oroszország nem akar újabb hidegháborút a Nyugattal – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a 20. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon neki feltett kérdésekre válaszolva.
„Biztos vagyok benne, hogy ezt senki sem akarja. Mi nyilvánvalóan nem akarjuk” – hangoztatta Putyin. Az orosz elnök ugyanakkor bírálta a NATO keleti bővítését, és arra figyelmeztetett, hogy következményei lesznek, ha a szövetség folytatja „egyoldalú” politikáját Oroszország ellen. Úgy vélekedett, hogy ha a felek védelmi kérdésben egyeztetni fognak, nem lesz újabb hidegháború.
„Amerika nagyhatalom és ma talán az egyetlen szuperhatalom, mi ezt elfogadjuk” – mondta az orosz elnök. „Akarunk és készek vagyunk együttműködni az Egyesült Államokkal” – tette hozzá. „A világnak szüksége van egy olyan erős országra, mint az Egyesült Államok, és nekünk is szükségünk van rá, de nincs szükségünk arra, hogy folyamatosan beavatkozzanak a belügyeinkbe és megmondják nekünk, hogyan éljünk” – fogalmazott Putyin.
http://mno.hu/kulfold/putyin-elfogadjuk-hogy-amerika-szuperhatalom-1347788

<b>Elszámították magukat az amerikai külügyi héják</b>
Aligha valószínű, hogy Washington változtatni fog a külpolitikáján azok után, hogy ötvenegy amerikai külügyi tisztségviselő felszólította Barack Obamát, hogy haladéktalanul indítsa meg a damaszkuszi kormány elleni célzott légicsapásokat. A szakértő szerint Aszadnak ma is jelentős támogatottsága van, de az oroszok is közbeszólhatnak.
Többtucatnyi külügyminisztériumi tisztviselő tiltakozott ezen a héten az Egyesült Államok külpolitikája ellen – írta meg a The Wall Street Journal. A tiltakozók egy belső használatra szánt dokumentumban arra szólították fel Barack Obama elnököt, hogy haladéktalanul indítsa meg a damaszkuszi kormány elleni célzott légicsapásokat. Szerintük ugyanis csakis Bassár el-Aszad szíriai államfő eltávolítása és új szíriai kormányzat felállítása hozhat változást a közel-keleti országban.
A The New York Times szerint a belső dokumentumot egy úgynevezett elégedetlenségi csatornán keresztül nyújtották be a külügyminisztériumnak, ezt még a vietnami háború idején hozták létre abból a célból, hogy a külpolitikai irányvonalat helytelenítő dolgozók ezen keresztül jelezzék, ha valamivel nem értenek egyet anélkül, hogy retorziók érnék őket. A lap szerint a mostani aláírók csaknem mind középszinten dolgozó hivatalnokok – többen közülük karrierdiplomaták –, akiket az elmúlt öt évben Amerikában vagy külföldön bevontak a Szíriával kapcsolatos munkába.
John Kirby külügyi szóvivő megerősítette a lap információit, de nem kívánt részletekbe bocsátkozni. Mindössze annyit mondott: a külügyi vezetésnek van tudomása a tiltakozásról, de egyelőre tanulmányozza a szöveget.
http://mno.hu/kulfold/elszamitottak-magukat-az-amerikai-kulugyi-hejak-1347763
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nógrádi György - Dzsihadisták tartanak Európába 2016.06.17.
https://www.youtube.com/watch?v=dcsJlOBJp-Q
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
Az elfogórakéták , amelyek már fenyegitik az orosz atomarzenált(2018,2020)
p1algrnh9iiq5196011a6s9pi4i1.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 196
113
A török birodalom felélesztéséről ábrándozott Erdogan, de a migrációs válság során felszínre jutottak a szövetségesek közti problémák: a NATO kivenné Ankara kezéből az ütőkártyát, amivel Erdogan mindeddig zsarolta az Európai Uniót. Törökország vagy el kell fogadja alárendelt helyzetét, vagy a NATO-ból való kilépéssel végződhet a konfliktus.
http://www.hidfo.ru/2016/06/torokorszag-szembefordult-a-nato-val-es-az-europai-unioval/
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Háborús uszítónak nevezte a NATO-t a német külügyminiszter
http://www.bumm.sk/kulfold/2016/06/18/haborus-uszitonak-nevezte-a-nato-t-a-nemet-kulugyminiszter
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Háborús uszítónak nevezte a NATO-t a német külügyminiszter
http://www.bumm.sk/kulfold/2016/06/18/haborus-uszitonak-nevezte-a-nato-t-a-nemet-kulugyminiszter

A Nyugat-Európa topikban erre azt mondtam, hogy végre rájött Németország, hogy az USA-Oroszo. szembenállás eredményeképpen az ő bőrére (és befolyási övezetére) megy ki a játék.

Így Németo. nem tehet mást, minthogy befékezi a háborús folyamatot, hacsak nem akar az USA és Oroszo. közül oldalt választani.
(Úgy értem, háborúban, fegyveresen, ténylegesen! Mielőtt valaki még azt mondaná, hogy Németo. már választott, a NATO-t.)

Ha egy fegyveres harcban Németo. az USA-t választaná, az tulajdonképpen a II. vh. megismétlése lenne, hasonló végeredménnyel, mert az USA a végén Németo. ellen szállna be. Ha pedig Oroszo.-ot választaná (erre is megvan az esély, hiszen egyre több német utálja az USA-t), nos, akkor alakulóban a nagyobb Eurázsiai Unió :)
Igaz, ekkor az oroszoknak az Eurázsiai Unión belül osztozniuk kell majd a hatalomban a németekkel, de azt hiszem, ez azért vállalható.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://rusvesna.su/news/1466278515
Erdogan bejelentette hogy Törökország hamarosan megkezdi egy repülőgép-hordozó gyártását.


Hm.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
"Erdogan bejelentette hogy Törökország hamarosan megkezdi egy repülőgép-hordozó gyártását"

Aha! ez nagyon jó még saját gyártású repcsi se tank stb de hordozó az lesz ! Van ám arc!
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
http://rusvesna.su/news/1466278515
Erdogan bejelentette hogy Törökország hamarosan megkezdi egy repülőgép-hordozó gyártását.


Hm.

És milyen léptékű lesz, hátha engem is érdekelne ez a makett?! :)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nógrádi György - Fokozott terrorkészültség Európában 2016.06.19.
https://www.youtube.com/watch?v=GfDTBJ-PH1U


Sokkal több a dzsihadista Franciaországban is, mint a hatóságok gondolták. A most bejövő migráns tömegben olyan mennyiségű terrorista érkezik Európába, amire a kontinens nincs felkészülve. Változtatnia kell biztonságpolitikán, különben folytatódnak a merényletek – mondta Nógrádi György szakértő.
http://www.hirado.hu/2016/06/19/nogradi-sokkal-tobb-a-dzsihadista-mint-gondoltak/
 

pannonia13

Member
2016. március 13.
54
1
8
A Niger-delta új típusú gerilláinak (Niger Delta Avengers) olajárakra gyakorolt hatásairól egy pár gondolat:

http://nagypolitika.hu/2016/06/15/novekvo-olajarak-ket-uj-tenyezo/
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Tüntetés az amerikai katonák ellen Japánban
https://youtu.be/Ga_-6fV4jTg

Figyeljétek a műsorvezetőnő arcán bujkáló mosolyt :)
https://www.youtube.com/watch?v=UNOeuXCu1zk
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Thousands in Okinawa Demand U.S. Military Leave Japan After Killing

https://www.yahoo.com/news/thousands-okinawa-demand-u-military-134436187.html

b9fa866434990cc654031a54ace4abba
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Germany slams NATO 'warmongering' on Russia

https://www.yahoo.com/news/germany-slams-nato-warmongering-russia-115515814.html
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 636
14 608
113
<b>"Az államok homogenitásának vége, ezt nem lehet visszafordítani"</b>

<i>"Tudomásul kell venni, hogy megváltozik a világunk. Az államok nem tudnak homogének maradni.

Alkalmazkodnunk kell, minél jobban felkészülni a változásokra, mert azok nem lesznek könnyűek."</i>

http://444.hu/2016/06/20/az-allamok-homogenitasanak-vege-ezt-nem-lehet-visszaforditani

Én meg azt mondom, hogy a *** ***dat.
 
Status
Not open for further replies.